אחוזים

MUMI 7

New member
אחוזים

אם נתון שאבי משלם 10% מס ממשכורתו ואשתו משלמת 10% ממשכורתה ושואלים כמה בני הזוג משלמים ביחד מתוך משורכתם המשותפת, אז זה 10% כי אני יכולה להוציא את 10 מהסוגריםם? לעומת זה אם האחוזים של שניהם שונים נדי הוא משלם 20% והיא משלמת 30% אז לא ניתן לדעת את האחוז המשותף שהם משלמים ממשכורתם? ואם היו שואלים מהוא האחוז הממוצע שהם משלמים ממשכורתם למס אז זה 25%?

Hagai007

New member
אממ..

תני לי לנסות.. 1. האחוז הכללי הוא אכן 10 (כי אם מחברים 2 חלקים שהפרישו מכל אחד מהם אותו אחוז אז צריך לעשות כמו "ממוצע" בין האחוזים כאשר ה"גודל" של כל קבוצה שממנה הופרש האחוז הוא הכמות הכללית של אותה קבוצה) 2. מאותה סיבה לא ניתן לדעת האחוז הכללי של כמות מסוימת של אחוז מ2 משכורות שונות כי לא יודעים את גודל המשכורות (אלא אם כן נתון..) 3. אחוז ממוצע ניתן לדעת כי את הממוצע עושים על גודל האחוז ולא על הכמות מהשלם שהאחוז מבטא... בהצלחה! Hag-(o) <3-E

Hagai007

New member
שאלו על...

ממוצע אחוזים (מקווה שהבנתי את השאלה נכון...) כלומר, צריך לחבר את גדלי האחוז עצמם ולחלק במספר הגדלים שיש... זה יכול להיות מבלבל כי אפשר לחשוב שמתכוונים פה לכמות מהשלם שהאחוז מייצג - ואז התשובה היא לא ניתן לדעת. אבל שוב, שאלו על ממוצע האחוזים ולא על מה שהם מייצגים מקווה שעזרתי! Hag-(o) <3-E

Hagai007

New member
שאלו על...

ממוצע אחוזים (מקווה שהבנתי את השאלה נכון...) כלומר, צריך לחבר את גדלי האחוז עצמם ולחלק במספר הגדלים שיש... זה יכול להיות מבלבל כי אפשר לחשוב שמתכוונים פה לכמות מהשלם שהאחוז מייצג - ואז התשובה היא לא ניתן לדעת. אבל שוב, שאלו על ממוצע האחוזים ולא על מה שהם מייצגים מקווה שעזרתי! Hag-(o) <3-E

MUMI 7

New member
הסבר נוסף לסעיף 3

לפי דוגמא אם למשל יש שתי ערים כמות התושבים בעיר א' היא 100 ובעיר ב' היא 300. נתון שאחוז העברינים בעיר א' הוא 10 ואילו בעיר ב' בוא 20, אם נקח את שתי הערים ונאחד אותן יחד נוכל לקבל אחוז עבריינות ממוצע בהתאם לגדלי הקבותו כאשר הוא יהיה קרוב יותר לקבוצה הגדולה יותר כלומר עיר ב' כלומר 17.5, מקווה שלא טעיתי תקנו אותי אם כן

SHARON 103

New member
נראה לי ש...

אם שניהם משלמים 10 אחוז אז אפשר פשוט לכתוב 10 אחוז לפני הסוגריים ובתוך הסוגריים מכניסים את סכום המשכורות של שניהם. לגבי אחוז ממוצע, אני לא הכי בטוח שיש דבר כזה....

למעלה