אחוות נשים

• פותח הנושא ophra
  • פורסם בתאריך

ophra

New member
אחוות נשים

(וסליחה מראש לכל הגברים שבחבורה שכמובן מוזמנים גם להביע דעתם....
) יש דבר כזה. אחוות נשים. נכון???? יש כמה חוקי "עשי ואל תעשי" ברורים ודי ידועים לכל: - אל תצאי עם אקס של חברה שלך, בטח לא בלי שביקשת את אישורה קודם לכן - בשיחות על "ה"X - קחי תמיד את צד החברה ואל תנסי להצדיק אותו או לסנגר עליו - פרגני ושמחי עבור חברה שמתלהבת מקשר חדש, גם אם את בטוחה שהוא לא מתאים לה.... ועוד כהנה וכהנה... (בטח יהיו גם על אלו השגות... אבל לא על זה רציתי לדבר...
) היום התעוררו לי שתי דילמות בנושא שרציתי לשתף בהן ולשמוע דיעות. הראשונה: חברה (טובה) יוצאת עם מישהו. יצא לי לפגוש אותו כמה פעמים. הוא לא שווה את הקרסוליים שלה, אבל הוא עושה לה טוב, והרבה. בחרתי לשתוק, לפרגן, לתת לה ספייס כדי לבלות איתו זמן. כמו חברה טובה... לא?
עכשיו התחילו שם סדקים אני יודעת שהיא תרצה לדבר תרצה לשמוע את דעתי ברור שאני לא יכולה לשקר לה אבל השאלה היא עד כמה להגיד את האמת....
האם את כל האמת (שהיא, בתימצות: הוא ערס, לא נעים, ולא שווה אותך במילימטר
) או רק את חלקה (שתתייחס לטענות הספציפיות שיהיו לה כלפיו, שאותן אשמע כשנשוחח...) או אם להתייחס לכותרת: איך אמורה לבוא לידי ביטוי במקרה הזה אחוות הנשים שלנו? החברות שלנו? התחלתי לכתוב את הדילמה השניה והתחרטתי....
היא רכלנית מדי סבוכה מדי ומיותרת... אולי בפעם אחרת....
עפ
(תמיד אשה
)

*יערית

New member
אחוות נשים....

יודעת רק שלא חשוב כמה טאקט שבעולם צריך לאדם שיהיה ברגע שחברה טובה שלי תתחבר עם אדם שמבחינתי לא מתאים לה וכרגע היא לא רואה זאת..או שיש לי ניסיון איתו{מה שלעולם לא קרה לי} אני אומר לה את דעתי עליו בצורה הכי כנה ואמיתית אבל גם אפרגן להם באותה מידה....יכול להיות שהם יצליחו יחד ויכול להיות שלא..אבל רק ההתנסות תאמת את זה.. בכלל בלי שום קשר לאחות נשים ...יש דברים שלנשים קשה לשמוע מנשים וזה מאוד מאוד פשוט..... את האמת
מה שגברים מאוד קל הם להתמודד מול אמירת האמת.

ophra

New member
יש דברים שלנשים

קשה לשמוע מנשים.....
אהבתי!!!
עפ

*יערית

New member
לא בדיוק עפרה......

קשה לשמוע את האמת... מנשים!
זה הבדל גדול...... ומי כמוני שהפילו רבות על הריצפה כי" העזתי" לומר את דעתי
אבל..אני ממשיכה בשלי...בדרך שלי{אולי מעודן יותר} לומר את האמת ורק את האמת !

ophra

New member
כבר אמרו כאן כמה פעמים, ובצדק

"האמת שלי היא לא בהכרח האמת שלך".... וזה נכון וחשוב לזכור אבל מעבר לזה.... (וזה מתקשר להודעה שלך על תקשורת בין שני אנשים) לפעמים אני אומרת א´ והצד השני שומע ב´ (או אפילו ת´....) אם אני אגיד פעם לחברה משהו כמו: "הוא לא שווה אותך" (ולא אמרתי....
) זה יבוא ממקום של הערכה ואהבה אליה מודעות ל"שווי" שלה, ולמה "מגיע לה" לדעתי. אבל קרוב לוודאי שהיא תשמע את זה ממקום של ביקורת עליו... (ומבחינתה - אולי אפילו בצדק...) אז הנה עוד דוגמא למקרה שבו מה שאנחנו אומרים זה לא תמיד מה שהצד השני שומע....
עפ
(מנסה לזכור את זה כמה שיותר)

r e d head

New member
עפרה....

לפעמים כל אחת חושבת שהיא הכי חכמה ויודעת הכי טוב. תנסי להזכר אם לך לא אמרו פעם ....ואך את התייחסת לזה. דבר שני מה שרואים מכאן לא רואים משם או להפך. יכול להיות שהבחור מתאים לצורך זמני שיש לחברה שלך או שהיא מכירה בו צדדים שאת לא. היתה לי חברה שהתערבה לי בבחירות שלי יותר מפעם אחת והביעה את דעתה. מהצד שלה היא היתה צודקת לחלוטין. לה הם לא היו מתאימים. אני אמרתי לה מה דעתי לגבי ההתערבות שלה וזה לא עזר. בסופו של דבר בגלל זה ובגלל עוד דברים דומים , היום אנחנו לא חברות.

ophra

New member
אני חושבת שזה לא מה שאומרים

אלא יותר איך....
בוודאי שאמרו לי
אמרו לי: תזהרי הוא לא מתאים בכל מיני הזדמנויות ועל כל מיני גברים....
יכולתי להסכים או שלא להסכים יכולתי להסכים ובכל זאת "ללכת על זה" אבל היו גם מקרים שחוץ מהמילים שנאמרו חשתי בחוסר פרגון שבא לידי ביטוי יותר בהתנהגות מאשר במילים פירגון אמיתי של חברה באושר שלי גם אם הוא קטן וזמני.... את זה אני לא רוצה לעשות לה משתדלת מאד.... עפ

אחווה

אם את רוצה להיות צודקת, תגידי לה את מה שאת חושבת. אם את רוצה לעזור (להיות חברה ע"פ אמות המידה שלי), תהיה שם, תעזרי לה להבין ולראות לבד עם מי היא יוצאת. זה קשה לשים בצד את מה שאנחנו חושבים (כך... מחזיר אותי לעניין האגו...). אבל זה כול העניין בחברות, לראות גם את דרכו של האחר.

ophra

New member
../images/Emo45.gif תודה!!!!!

זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות... (הקטע של לעזור ולהיות חברה
) היטבת לנסח.... עפ

עד כמה להגיד את האמת...

מנסיון שהיה לי לאחרונה... "יותר עדיף" לשתוק. את אומרת את מה שנראה לך ברור, דברים שרואים מכאן לא רואים משם... היא נמצאת בתוך העניין, לא רואה את הדברים "מבחוץ"... האמת שלך, היא לא תמיד האמת שלה... אמת זה לא דבר אובייקטיבי. ואין ספק, זה פוגע בחברות.

ophra

New member
אמת היא תמיד סובייקטיבית

וטוב שכך!
אין לי ספק שמה שהיא רואה משם אני לא רואה מכאן וההפך.... בסופו של דבר, גם שתקתי וגם אמרתי.... עפ
(תסביר בסוף הכל)

maof

New member
עפרה תודה על ההזמנה../images/Emo13.gif

אחוות הנשים שאת כותבת בדרך כלל נימצאת אצל רוב הנשים כפי הנראה זה דבר שנולדים איתו
למרות שתמיד יש יוצאות מהכלל ושמעתי סיפורים על דברים שהיו..... אצל רוב הגברים הדברים לא נימצאים ......... וחושבים שאולי אני יצליח לפתות אותה...... הנשים בדרך כלל צריכות קצת יותר בכדי לפתח מערכת יחסים והגברים פשוט הולכים אחרי דבר אחד.........
למרות שלא כולם אותו הדבר ...... מעוף

ophra

New member
אבל מה עם חברות בין גברים...?

גם שם יש קודים למיניהם.... לא
עפ
(מרגלת בשטח האויב
)

deena

New member
ולפעמים

מי שמתחילה לרכל? שלא תתרץ את זה ב´אחוות נשים´ כדי לנסות לחפות על המעשה שלהן. זה לא עובד ככה. סיפרת משהו שלא היית אמורה לספר? לסיפור יש רגליים. לא ידעת מה יקרה ברגע שפתחת את הפה? לא הבהרת שסיפרת סוד (סוד על האדם לו סיפרת את הסיפור - איך הוא בדיוק סוד?) עזבי. אחוות נשים? תגידי: אני מצטערת שפתחתי את הפה.אני לא הייתי צריכה לדבר מלכתחילה. סתם דיברתי - אולי כי רציתי להכאיב? זה פגע בי חזרה? אופס. בומרנג.

maof

New member
דינה.......ברצוני לדעת??

האם הריכול קשור ....... לעשה !!! ואל תעשה !!!! או לדברים שהיו ????? מעוף

maof

New member
דינה היקרה תודה../images/Emo39.gif

אני הולך צמוד לתרגמון
משנן את מה שאני לומד בכל יום..... ומנסה להבין למה מיתכונים הנשים שהם אומרות לא !!!!!
מעוף

deena

New member
נראה לי שלמדת לא נורא

אדון קדוש. לפי השמועות....

maof

New member
הדרך עוד ארוכה../images/Emo13.gif

לא קלה היא לא קלה הדרך......
מעוף

למעלה