אחוות נשים

• פותח הנושא ophra
  • פורסם בתאריך

Lonely In Blue

New member
סליחה, דינה...

אין לי מושג במה מדובר, אבל כאן בפורום, עפרה העלתה בעיה בצורה ערטילאית, ללא קישור לשום אדם ספיציפי. רק נושא להבעת דיעה. בתגובה שלך, את מערבת את הפורום במערכת היחסים שלך עם עפרה. יש לך כעסים עליה ? יכולת לענות לה במסר אישי, או, אם כפי שאפשר להבין, יש לכן קשר מעבר לוירטואלי, יכולת להגיד לה את זה פנים אל פנים. אני לא חושב שנושאים אישיים צריכים לעלות כאן בין דפי הפורום, מעבר למה שאדם מוכן לספר על עצמו. מקווה שתקבלי את הדברים ברוח טובה.

../images/Emo45.gif אנ´לא יודעת אם

זה העניין לונלי אבל בכל מקרה מילים כדרבנות (ובדיוק הסיבה לסלידתי ממפגשי פורום
)

אני חושבת

שלחברה טובה אפשר להגיד ה כ ל העניין הוא מה זו חברה טובה? פרגון הוא דבר אחד ואמירת הדברים כמו שאת רואה אותם הוא דבר אחר... אפשר לפרגן ויחד עם זה להראות לה את הבורות שהיא כרגע אינה מסוגלת לראות מהמקום בו היא מוצפת רגשית רק שתשים לב אליהם אחר כך , מה שהיא תעשה זה כבר עניין שלה ולרב גם אפרגן לה בהמשך ו... כן עפרה יש לי חברה או שתיים שנמצאות בקשר שלטעמי ולטעמו של כל בר דעת הוא קשר נוראי אבל להן "טוב" שם הן יודעות את דעתי שנאמרה לפני זמן רב הן בחרו את בחירתן ולי נותר רק להיות שם עבורן בכל זמן ובכל עת (בלי שאעיז לרגע לומר "אמרתי לך"
)

maof

New member
ניצתי אני רוצה לספר לך......

יש לי חבר טוב......... שאני בוטח בו....בצורה מלאה......אני יודע שבכל רגע שאני צריך אותו הוא יעמוד לצידי(והיחס הוא הדדי) אני מספר לו הכל ומיתיעץ איתו על הרבה נושאים ושואל את דעתו ......למרות שלא תמיד מקבל אותה אבל יש דברים שגם הם מחוץ לתחום !!!!!! למרות שאני יודע שדברים שאני מספר לו חתומים !!!! מעוף

angel151

New member
אז יש לי מה לאמר: אני מכירה מישהיא

שפשוט הרסה לי קשר: המישהיא הזאת מתארחת אצל אותו אחד שיצרנו קשר יחד אנני יודעת איזה יחסים יש בינהם , יתכן ויותר ממה שהיה יודע לי.. הוא קורא לה אחותי.. למרות שאיננה אחותו.. אבל היא אמרה לו שאני לא מתאימה לו בכלל. ועל כך עזב אותי. הרביץ הרבה דברים של סליחה ואת מקסימה את חכמה מגיע לך טוב . אז מה דעתכם על כך? חברה יכולה להשפיע גם לרעה לדעתי .. כי לא ידוע מה בתוך הלב שלה..אילו מזימות אולי הפחד שאני אקח לה אותו והיא מרגישה סכנה.. אם זאת לדעתי אם היה באמת רוצה אותי אין השפעת החברה היתה כל כך מועילה אבל זה כבר נושא אחר תלוי עד כמה הוא חזק בהחלטותיו כי יודע לי שהוא חסר ביטחון מוחלט! ויכול להיות מושפע ממה שאנשים אחרים יאמרו עד כדי כך שגם הרס לא את החיים בגירושים.

*יערית

New member
מה אומר לך?

כל אחד בוחר את חבריו..... ויש שבוחרים בקפידה
חברות על שום מה? ועל כך תחשבי לבד......

angel151

New member
אני יודעת דבר אחד שהוא הפסיד לא אני

כי הוא לא שווה אחת כמוני. ואני שמחה שזה קרה עכשיו לא אחרי כמה זמן שהייתי מגלה איזה טיפוס הוא.

angel151

New member
אני פשוט שמחה שיצאתי מזה ובאמת

שיחפש לו כיוון אחר .. הוא אפילו ידיד לא יכול להיות אצלי! לא חבר ולא כלום פשוט ניתקתי איתו קשר לחלוטין.

מלאכית

זאת לא חברה!!! ומעבר לכך לא יודעת את באמת חושבת שבגללה נהרס הקשר
אני לא הייתי מעניקה לאותה "חברה" כזה כח... או שאולי את יצאת עם דביל

angel151

New member
מסתבר שבאמת יצאתי עם ....

אחד שמתנהג כמו ילד קטן.. זאת אחת שמתארחת אצלו וגם ישנה שם.. הוא עוד כעס עלי למה שאני מתערבת.. כי זה היה נראה לי מה זה מוזר כל היחסים בינהם . שהוא עד כדי כך קרא לה אחותו.. אבל עזבי זה היה ומת. מבחינתי הוא כבר לא קיים הדביל הזה. הוצאתי אותו מחיי לחלוטין.

ophra

New member
יש ויש ניצתי....

יש לי חברות שאני יודעת שאני יכולה להגיד להן ה כ ל. אני יודעת שהן רוצות לשמוע אני יודעת שהן מבינות שזו דעתי לא יותר ולא פחות (ולא חלילה, כמו שאמרה אדמונית, האמת ה"אובייקטיבית"). אבל יש כאלה (או במקרה הזה, כזו) שזה קשה איתן יותר...
אני מנסה להלך בין הטיפות להראות לה נקודות אבל גם להבהיר שאני יודעת שטוב לה שם ושזה הכי חשוב בעיני.... עפ

שי44

New member
את אותם הדברים... אבל לאט

"הוא עושה לה טוב והרבה. בחרתי לשתוק, לפרגן". בחרת לשתוק וגם בחרת לפרגן. לא כל כך הולך ביחד, נכון? לדעתי עד עתה היה מתאים שלא להתערב יתר על המידה ואני מבין מדברייך שאכן כך פעלת פחות או יותר. עכשיו נוצר מצב חדש. חברתך אמורה לפנות אלייך ואת אמורה להגיב. כשהיא תפנה, תעני לה בנוסח של יצפאננו (שגריר הטאליבן בפקיסטאן). "טוב ששאלת, על זה בדיוק רציתי לדבר איתך". ואז תביעי את דעתך כפי שאת מאמינה בה. תדברי איתה על חוסר ההתאמה, על העיוותים שאת רואה בקשר וכו´. יחד עם זאת, לא ממליץ להשתמש בביטויים שייחסת לבחור: "ערס","לא שווה אותך במילימטר" וכו´. מפני שכמו שהגיבו קודמי בציטוט מדברי ראש ממשלתנו (בהקשר אחר כמובן): "דברים שרואים משם לא רואים מכאן". ולכן תשתדלי להיות זהירה בבחירת המילים. אפשר לומר את אותם הדברים...אבל לאט (כלומר בצורה יותר מעודנת). וכמובן שבסוף תבהירי לה שזו דעתך האישית והיא רשאית בסופו של דבר לנהוג כפי שהיא מבינה. אני סמוך ובטוח שבצורה זו תשמרי על החברות בינכן והיא אפילו תוקיר אותך על שהארת את עיניה. בהצלחה.

ophra

New member
לשתוק ולפרגן... בטח הולך ביחד...

שתקתי ולא אמרתי את דעתי... בעיקר הקשבתי פירגנתי בכך שהבעתי תמיכה הבהרתי לה שאני יודעת שטוב לה איתו וזה מה שהכי חשוב וכן הלאה... בסופו של דבר פעלתי אפילו ביותר עדינות ממה שהצעת.... עפ
(לפעמים שתיקה היא הפרגון הכי גדול שיש)

שוKO

New member
משהו קטן שאולי כדאי לחשוב עליו

אין כמו האמת לדעתי... אך האמת שלי זו לא תמיד האמת שלך. האמת שלי היא שהחברות שלי יעזרו לי להגיד בעצמי את מה שהן היו רוצות לאמר לי. לפעמים זה לוקח זמן והרבה סבלנות אבל תמיד זה נכון יותר ובעיקר מדוייק יותר בשבילי. כשאני זאת שעומדת לצד אני תמיד מחפשת את המקום הלא בהיר שבסיפור ומנסה ללכת יחד עם חברי/תי לתוך הטשטוש, נמצאת שם מעודדת אותה/ו להבהיר בעצמו את הערפל. כל מה שאני אומר לא ישווה למילה אחת של חברי/תי שבאה מתוכו בשביל עצמו. זאת בשבילי האמת המדוייקת שלי ושל חברי.
זה ממני השכנה ...

ophra

New member
תודה אנשים....

על מגוון הדעות על הנקודות למחשבה בסופו של דבר דיברנו כמובן...
היא סיפרה לי על אינסידנט אחד ביניהם שהוביל למריבה... שכמובן בסוף נפתרה והאהבה חזרה לשכון, ובגדול...
מצד אחד - שוחחתי איתה הקשבתי לה תמכתי בדרך שבחרה בה ובאמת של החיים - הייתי גאה בה על הדרך שבחרה להתמודד....
שמחתי לשמוע שלצד האהבה וההתרגשות שהבחור גורם לה (ואלה כמובן נפלאים....) היא מפוכחת מודעת לבעיות שקיימות שם לא מתעלמת מהן... כך שבקושי נדרש ממני לדבר היא עשתה את כל "העבודה" במקומי....
יחד עם זה, הייתי ערה להתנהגות קטנה שלו ליד הבן שלה שאותי "הקפיצה"... ביקשתי רשות להגיד משהו (וקיבלתי...) והזכרתי לה את הסיטואציה ואת התחושות שהיא עוררה בי.... היא היתה שם (בסיטואציה) ושמעה כל מילה אבל לא "התעורר" לה הקפיץ (כמו שהיה אמור) היא הרימה גבות. הפנימה ודי לי בכך.... אז זהו בינתיים.... אני אהיה שם בשבילה, בכל דרך שתבחר. עפ
(חברה של _____)

מיכל 47

New member
אולי שמעת מספיק תגובות, אבל...

רציתי רק לומר לך משהו שאחותי המופלאה פעם לימדה אותי. התפקיד של חברה טובה הוא הרבה פעמים להציב מראה מול החברה שלה. גם אם זו לא תמיד מראה מחמיאה ומלטפת. כי אם לא אנחנו (האחיות לאחוות הנשים) אז מי? בכל אופן במקומך לא הייתי מודאגת כל כך, אם החברה שלך מאוהבת, היא צן הסתם תפעיל מנגנון נהדר של שמיעה סלקטיבית. ואת, רק תהי שם בשבילה כשהסדקים יעמיקו והיא תזדקק לכתף ואוזן וקפה טוב... מאחותך לאחווה

למעלה