אחודה לכם חידה!

דניעל

New member
בעידן התנ"ך המקוון...

חידות בקיאות הפכו לקלות מאי פעם... חטא המרגלים הוא התשובה.

זה לא הוגן.

רציתי שאתם תענו.בכל אופן הוחכמנו.ואף אחד לא יתבלבל ויחשב שזה אחרי חטא המרגלים.

דניעל

New member
עכשיו התבלבלתי. זה לא אחרי חטא המרגלים?

בתנ"ך המקוון השתמשתי לצורך וידוא התשובה. למען האמת, הבקיאות שלי בתנ"ך זעומה. אמנם עשיתי 5 יחידות בתיכון (לפני 15 שנים) אבל הייתי ממש גרועה בזה. רק לאחרונה התחלתי להתעניין. לפני שנתיים היינו בטיול ארוך בצפון (חמישה שבועות). במהלך אחד הטיולים בעין יזרעאל ובגלבוע הבנתי שאני מטיילת בתוך שפע של סיפורים תנ"כיים וזה ממש הדהים אותי. עד אז התנ"ך היה בחלל החיצון מבחינתי. שום דבר שעשתה המורה לתנ"ך בתיכון (היא עשתה בכלל משהו?) לא הצליח לחבר אותי אליו.

דניעל

New member
יש לי חידת המשך!

המשפט הזה שכתבת לא נתן לי מנוח. מודה ומתוודה, גם לי בראש עברה האפשרות של חטא העגל וזו הסיבה שבדקתי את התשובה בחיפוש ב"סנונית". למה, לפי דעתך (או דעת שאר הגולשים כאן) רווחת הטעות הזו, שהמילים "סלחתי כדבריך" נאמרו לאחר חטא העגל? אני חושבת שמצאתי את המקור לטעות.

דניעל

New member
לא היה אפילו נסיון אחד לענות...

התחלתי בתפילת נעילה של יום כיפור, כי משם זכרתי את המילים "סלחתי כדברך". שלוש עשרה המידות חוזרות שם פעמים רבות. באחת הפעמים, אחרי שלוש עשרה המידות מופיעות המילים שבחידה המקורית. לא יודעת איך בשאר בתי הכנסת, אבל אצלינו החזן אומר בקול "וירד ה' בענן ויתיצב עימו שם..." ואחר כך הקהל מצטרף אליו למילים "ויעבור ה' על פניו ויקרא" (כל זה משמות ל"ד, ממעמד הר סיני). הדבר הבא שהחזן אומר בקול רם הוא "סלח נא לעוון העם הזה..." והקהל מצטרף למילים "ויאמר ה' סלחתי כדברך" (וזה כבר מבמדבר י"ד, אחרי חטא המרגלים). מה רואה ושומע המתפלל? משה מתחנן לסליחה וה' סולח - הכל באותו סיפור. תוסיפו לכך ששלוש עשרה המידות כתובות גם במעמד הר סיני וגם אחרי חטא המרגלים, בפרקים שצויינו, ומה קיבלנו? סלט בראש...

eyalnadav

New member
כאן ראיה כמה קשה חטא הלשון מע"ז

על ע"ז- העגל לא היה כליה ולא הוצרכו לסליחה, ואילו כאן הוצרכו לעונש קשה מאד (אחד הסיבות לתשעה באב) , והוצרכו קצת לסליחה. ועוד הבדל- ישראל בעגל עשו את החטא ה-1 ולכן עשו תשובה מעולה ולכן התכפר להם, ואילו במרגלים חשבו שהיא עבירה פחות חמורה והורגלו בחטא, ולכן חזרו בתשובה לא מעולה כמקודם, ולכן ההבדלים.

דניעל

New member
מצד שני

על חטא העגל משה התפלל ארבעים יום וארבעים לילה. כמה הוא נצרך להתפלל על חטא המרגלים? ועל חטא לשון הרע של מרים? "אל נא רפא נא לה". התפילה הכי קצרה בהסטוריה.

פלגיה

New member
לא מדוייק

חידות כגון זאת שחד שבנה הפכו קלות. עדין יש סוגים של חידות בקיאות שהתנ"ך המקוון לא מועיל בפיתרונן.

למעלה