אחד מול השני

amit1270

New member
גלעד שליט נחטף

כלומר, מטרת הפעולה (שכללה חציית גבול) הייתה חטיפת חייל/ים. וזה בשונה משבויי מלחמה שהם רק "תוצרי לוואי" של הלחימה ולא המטרה. אגב, גם מדינת ישראל חטפה אנשים (ואנונו, השייחים דיראני ועובייד, ועוד).

הערה על המלה "גטו" ועל גיטאות ../images/Emo20.gif

המילה "גטו" עברה תהליך של זיהום בתקופת הרייך השלישי, אבל ראוי לזכור שלאורך רוב ההיסטוריה היהודית המתועדת, היהודים העדיפו לחיות בשכונות משלהם. למיטב ידיעתי, גם בארצות האיסלם היו להם שכונות משלהם (ה"גטו" במרוקו נקרא "מלח'"). מה שמביא אותי למחשבה, שאולי זוהי דרך החיים הנכונה ליהודים, ושאין כל רע בתפיסה של מדינת ישראל כשכונת היהודים של העולם, שכונה שיש מסביבה חומה ושיש לה שערים מוגדרים ומוגנים. הטענה שלי כלפי הכתומים אינה על כך שהם מסכנים את עצמם ביציאה מתחומי "הגטו", אלא על כך שהם מכניסים לתחומו מיליוני פלסטינים.

shellyland

New member
מתפיע אותי תמיד

שהמטעם השואתי של המילה לא חדר לקהילת השחורים בארה"ב, שעד היום אין להם בעייה להגיד שהם גרים בגטאות.

היהודים לא העדיפו אלא אולצו

לחיות בשכונות משלהם, וברגע בו התאפשר להם הדבר, יצאו מהן המשכילים והאמידים כך זה היה בגרמניה ובפולין, ובמדינות רבות אחרות

n i e m a n d

New member
על מה אתה מדבר? אמנם היה אלמנט של כפייה אך

יחד עם זאת היהדות מאז ומעולם נטתה בהתבדלות אקוטית מהסביבה. דווקא המשכילים והאמידים לא יצאו מהחברה היהודית היות ורובם היו תלמידי חכמים.. לאחר מהפיכת ההשכלה, ולאחר התופעה המכונה "שפינוזה" [שמשום מה נחשב ליהודי החילוני הראשון] חלה יציאה מדורגת של יהודים אל מחוץ לגבולות ה"גטו היהודי", אך מספרם של אלה היה מועט ביחס לכלל האוכלוסיה היהודית, והם תמיד נעו בקבוצות של "משכילים-יהודים" כשעברו למקום בו ישבו בעבר גוים.

יוסי ר1

Active member
האם גם אתה מהחומדים לצון (או לצאן../images/Emo80.gif)?

הכתומים "מכניסים לתחומו מיליוני פלסטינים"? יש פירוש רש"י שבעזרתו אוכל להבין את המשפט הזה?

למיטב ידיעתי, רש"י לא התייחס לזה. ../images/Emo20.gif

אבל אני מוכן להבהיר. כמו שאני רואה את זה, הכתומים פועלים בהתמדה ובכל דרך אפשרית כדי להרחיב את גבול מדינת ישראל עד נהר הירדן, למנוע את חלוקת הארץ לשתי מדינות. אם תתממש תכניתם (ונראה שהיא הולכת ומתממשת), יכילו גבולות מדינת ישראל את רבבות הפלסטינים היושבים בגדה המערבית. בפני אזרחי ישראל תעמוד הברירה אם לתת להם אזרחות וזכות בחירה לכנסת, ואז היא תהפוך לסוג של לבנון, או למנוע את זה מהם, ואז היא תהפוך לבת דמותה של דרום אפריקה עד שנת 1994. ודרום אפריקה של האפרטהייד לא שרדה, כידוע לך. היא פינתה את מקומה למדינה אחרת עם אופי אחר.

אלי ו.

New member
אם כך, האם הצעה לשתי מדינות

שהגבול ביניהן מחולק אתנית, מצד אחד של הגבול ישובים בהם רוב יהודי ובצד השני רוב ערבי מקובל עליך? הטיעון שלך מאוד מזכיר את מה שאומר אביגדור ליברמן ומה שהוא מציע כפתרון זה חילופי שטחים. הבעיה שאתה מעלה קיימת אפילו במקרה של נסיגה לקוי 49.

יוסי ר1

Active member
עכשיו הבנתי. אבל אין לי עניין להכנס לדיון

שמאל ימין. צועדים, צועדים, ולא מגיעים.

למעלה