שכחת שאהידים לוחמי חופש ולוחמי ג'יהאד
ורובאים- זה הכינוי שמשתמש בו הBBC, palestinian gunmen בארוע האחרון מול israeli soldiers בדקתי ולא מצאתי שום מקור חדשות לא ישראלי שכינה את הארוע בחברון רצח השימוש היה במילים killed או shot dead אף מקור חדשות לא ישראלי, כולל "גדולי ידידינו" כמו פוקס לא כינה את היורים טרוריסטים אלא gunmen או militiamen באשר לצה"ל - בשום דיווח לא מוזכר IDF אלא הצבא הישראלי, חוץ מאשר בדיווח הפלשתיני המכנה את צה"ל IOF - כוחות הכיבוש הישראליים אני חושב ששימוש במונחים נייטרליים ככל האפשר ישקף נכון יותר את המציאות. ואם תגידו שהעולם כולו נגדנו - זה לא כך. גם הרג פלשתינים בידי הצבא בפעולות ההתנקשות ואפילו אם אלה אזרחים לא מעורבים לא מכונה רצח ולא התנקשות, אלא הריגה killed ולא assasinated ולא murdered אני גם מציע להפסיק להשתמש במונח אזרחים חפים מפשע במקרים הללו אלו אזרחים. הנה שלושה תיאורים לארוע דמיוני אחד: "פלשתינים ירו לעבר סיור של הצבא הישראלי והרגו חייל אחד, כתגובה ירה חיל האוויר הישראלי ברכב בו נסעו אנשי חמאס, שלושה לוחמים נהרגו ואזרח עובר אורח נפצע" "לוחמי חירות מוסלמיים גיבורים תקפו סיור של צבא הכיבוש הציוני והרגו טרוריסט אחד, כתגובה תקפו הפושעים הציונים רכב ובו לוחמי ג'יהאד. שלושה לוחמי חירות עלו השמיימה כשאהידים וגיבורה אזרחית חפה מפשע נפלה קרבן לפשעים הציוניים" "מחבלים ירו לעבר סיור של צה"ל , ורצחו חייל אחד. (בדיווחים מההלוויה הוא יתואר כילד) כתגובה חיסל צה"ל שלושה בכירי חמאס. בארוע נפגעה לדברי הפלשתינים אשה ששהתה בקרבת הרכב בו נסעו המחבלים" אני מעדיף את התאור הראשון. גלעד שליט הוא שבוי ולא חטוף. הוא נשבה בפעולה צבאית של האויב ולא נחטף בידי פושעים. זה גם יקל על פעולת חילופי השבויים, למל, מעולם לא סרבה מדינה לשחרר שבויים שהרגו את חייליה... זה לא אומר כמובן שמוצדק לשלם כל מחיר עבור חילופי שבויים כאלה, אבל, עד גבול מסויים, מדינה מחויבת לשחרר את שבויה. תשלום כופר עבור חטופים משדר משהו אחר לגמרי