אחד מול השני

אחד מול השני

"אי אפשר לכלוא את הנוער בתוך גטו. עם ישראל חזר לארצו לחיות בה חיי עוז וגבורה, ולא מאחורי בטונדות. הנוער ימשיך לטייל ולגאול את ארצו". אמר הרב דוב ליאור "מדינה שלמה שגרה בשפלה תתעורר ותתעניין בכמה סנטימטרים צמח השיער של נינט. כל הג'ובניקים וכל המשתמטים עוד לא קמו משנתם בשעות שאתם הספקתם לעשות מסע, לטייל, להילחם ולמות". לא עוז ולא גבורה - חבורת המטומטמים חסרי האחריות שמפגינים את גבורתם בטיות בוואדיות חברון, גרועה בעיני בהרבה מהמטומטמים המתעניינים בשערה של נינט. הייתי מעדיף שבני יהיה מטומטם מהסוג השני. להורי המתנחלים שהלכו למות לשווא יש נחמה מהרב שלהם "אי אפשר לכלוא את הנוער בתוך גטו" - מילים מכוערות ושקריות - האשנים הללו הלכו לשם כדי לכלוא עצמם בתוך גטו - גטו של שליטים המונצח בכוח הזרוע. בצאתם "לגאול את הארץ" פשוט יצאו למות מוות חסר טעם, מקומם ומיותר. ויחד עם זאת ראויים רוצחיהם המנוולים לגינוי חמור לאין שיעור

amit1270

New member
יאללה בלגן!

מסורתי

אלעד2

New member
שלישי מול הרביעי

לא עוז ולא גבורה - חבורת המטומטמים חסרי האחריות שחיה בתוך 200 מיליון ערבים, על התנחלות בגודל 1/500 ביחס לסביבתה העוינת, ומפגינה את גבורתה בהקמת מטרופולין ארופאי על חוף הים התיכון, גרועה בעיני בהרבה מהמטומטמים המתעניינים בשער המניות בעמק הסיליקון. הייתי מעדיף שבני יהיה מטומטם מהסוג השני.

אלעד2

New member
שמעתם את התייחסותו של רה"מ לארוע?

ובכן, בצעד נדיר ומעורר כבוד, ובאופן שהפתיע רבים מכל קצות הקשת, וריתק למקלט רבבות מאזינים, שהופתעו לשמוע את ראש ממשלתם מתראיין, לאחר חודשי שתיקה ארוכים, ראש הממשלה, מר אהוד אולמרט, בשעות בה התקיימה לויית השניים, עלה בצעד חריג לשידור חי בתוכנית הספורט של רשת ב' לרגל הארועים, זאת אומרת יום ההולדת ה80 לשייע גלזר והעלה זכרונות מתוקים מימים שעוד ידעו כאן לתת משחק כמו שצריך.

יפה עשה ראש הממלשה שברך את שייע גלזר

ליום הולדתו ה80. לזמנו הוא היה שחקן גדול משחק כדורגל עברי כמו שצריך, הוא אכן גאולת הארץ ולא התנחלות בלב חברון

n i e m a n d

New member
בוודאי, ערכו של שחקן כדורגל גדול יותר מגורל

היישוב היהודי בחברון... הרי מה זו עוד פיסת היסטוריה בערש תרבותנו לעומת יכולותיו המופלאות של שייע גלעזר[מי?]?

אנלוגיה אווילית

יש הבדל תהומי בין המאבק להקמת מדינה לעם היהודי - היא מדינת ישראל, לבין ה"טיול" של חבורת המופקרים הזו. הצגת הטיול הזה כ"גאולת הארץ" מעידה על האידיאולוגיה הנפסדת של רבני העוועים של המתנחלים

יוסי ר1

Active member
../images/Emo67.gifחמישה עשר סיבובים, בלי כפפות,

כולל בעיטות. סיבוב ראשון מרגע זה אני מהמר על &$*#@^

יוסי ר1

Active member
גרי, אני זה שדואג שכל אחד יוכל לראות היטב את

המתרחש, בלי להפריע לאחרים. שכחת?

יוסי ר1

Active member
שם זה לא בלי כפפות ועם בעיטות

שם זו סתם היאבקות בבוץ.
(ונדמה לי שזה גם לא 15 סיבובים)

אי שם בין

שנת 1948 ל 1967 הר ציון היה חלק מירושלים בירת מדינת ישראל. בראש ההר, על גג כנסיית הדורמציון ישבו חיילי מילואים בקביעות מול חיילי הלגיון הערבי שישבו מעל שער ציון הסמוך. כל בוקר היה פטרול של חיילים עולה להר לאורך שביל בתוואי דומה לשביל הקיים היום. עד שחייל בשם אבשלום סלע נורה למוות. עד היום יש שם מצבת זיכרון- סלע שחור עליו חקוק שמו- סלע אבשלום. המפקד שלו התלבט האם להמשיך את הפטרול היומי לראש ההר מתחת לעיניהם הבוחנות (וקני רוביהם היורים לעתים) של הירדנים או להגיע לראש ההר בדרכים בטוחות, שלא מבטאות את הבעלות הישראלית על המדרון. החלטתו היתה להמשיך לעלות לעיניהם יומיום. מי יכול לצייר גבולות של אזורים ראויים לטיול, בהם רצח יהיה רצח, לעומת מקומות בהם המטייל הנרצח היה חסר אחריות?

יוסי ר1

Active member
בהחלט נכון. והרחבה לשאלתך,

האם טיול בוואדי ניסנאס שבחיפה, או בסביבות הפאבים בעמק האלכוהול הוא מעשה חסר אחריות של מי שנדקר שם? האם הנרצח שם אשם? או שההתנחלויות בשטחים אשמות לדקירות בפאבים? או אולי מי שמגיע לשם עם סכין במטרה להשתמש בו היום, אולי הוא האשם? הבעייה היא שהסכסוך הזה על השטח הוא סכסוך אלים, שהצדדים בו הגיעו למציאות בו האלימות בשטח היא אמירה פוליטית. וממה שאני יודע, האמירה הפוליטית של נציגי החמאס אינה מסוייגת לתוך כפריהם ועריהם, אלא הם טורחים אף לשלוח שליחי בשורה ולהפיץ את המסר בקול רם גם בלב תל אביב וירושלים. ולא באמצעות רמקול, אלא אם הרמקול הוא חלק ממנגנון חגורת הנפץ.

יש הבדל תהומי בין פטרול של צה"ל

בשטח הנמצא בריבונות מדינת ישראל - על פי הסכם שביתת הנשק עם ירדן, שגם בו מן הראוי למקוט אמצעי זהירות אך יש לקיימו, לבין 'גאולת הארץ' הפרטית של מתנחלי חברון בעידוד רבניהם בו מתנחלים חיילים בחופשה יוצאים חמושים בנשקם האישי לסייר סיור של התגרות באזורים מסוכנים בלב השטח הפלשתיני. דרך אגב - זה גם אסור על פי פקודות הצבא - לחיילי צה"ל אסור לטייל טיולים פרטיים בשטחים חמושים בנשקם האישי.

מה עושה את זה

התגרות? אלמלא כתבת את המילה הזאת הייתי מסכימה עם דבריך. אכן צריך לנקוט אמצעי זהירות, ולא להיכנס למקום שהוא מסוכן, גם אם אתה חמוש בנשק אבל ברגע שהכנסת את המילה "התגרות" לדבריך נקטת עמדה שופטת של כוונותיהם, שנובעת מעמדתך האידאולוגית כלפי הנושא, שיש בה גם מידה מסוימת של הצדקת התוצאות.

למעלה