אז!

אז!

ככל חייל ומפקד, בנסיבות של קרב, ראה שרון בערבים מטרות שיש להשמיד. בניגוד למקצת הלוחמים, תפישתו את הגדרת האויב היתה גורפת. כך, למשל, לקראת פשיטה של יחידה 101 על מחנה הפליטים אל-בורג` שבעזה (ב-53`) הודיע אחד מלוחמיה, שמואל פלאח, שהוא מתנגד לתוכנית הפעולה משום שהיא מיועדת להפיל קורבנות מקרב האוכלוסייה האזרחית של המחנה. שרון לא הגיב על הדברים, אך הציע לפלאח תפקיד משני בפעולה: לתקוף את ביתו של מפקד מצרי שהתגורר סמוך למחנה הפליטים. הפשיטה בוצעה כמתוכנן ותוצאותיה היו בהתאם: 15 הרוגים מתושבי המחנה, ובהם נשים וילדים. כאשר התכנסו אנשי היחידה לישיבה להפקת לקחים נשמעו בקרב לוחמיה הערות ביקורתיות ברוח הסתייגותו המוקדמת של פלאח: ``זה האויב? כמה מאות פליטים מסכנים ובהם נשים וילדים?`` לשרון לא היו הרהורי חרטה: ``הנשים הן זונות המשמשות את המסתננים היוצאים לפגוע באזרחי ארצנו. אם לא נפעל נגד מחנה הפליטים הוא ייהפך לקן מרצחים``.

והיום!

ראש הממשלה קבע בתבונה, כי אין להגיב על פי שאיפותיהם של חמומי מוח, והוא מבקש להמשיך במדיניות של איפוק והבלגה. מדיניות כזאת עלולה אמנם לגרום לתסכול ולעמוד תחת ביקורת נוקבת של הציבור. אבל כל עוד לא אפסה לחלוטין התקווה לחידוש התהליך המדיני, זו המדיניות הראויה היחידה.

הסיבה לשנוי!

במשך שנים ליגלג שרון על מסיבות הקוקטיילים של דיפלומטים ושרי החוץ. הוא, בחזותו הדובית, האיכרית, ובאנגלית הבסיסית המתלעלעת שלו, תמיד חש אי-נוחות במפגשים שכאלה. אבל היום הוא רוצה יותר מכל לזכות ברהביליטציה ממשתתפי הקוקטיילים הללו. ``אריק לא רוצה להיות מילושביץ``, אמר אחד מחבריו למפלגה. ``הוא היה מזועזע כשממשלת צרפת הכריזה כי הוא אישיות בלתי רצויה על אדמתה וכי לא יוכל להיכנס לצרפת גם כתייר``. זה קרה לאחר הביקור ההוא על הר הבית, שהצית את אינתיפאדת אל-אקצה. שרון זקוק כיום נואשות להכרה בינלאומית. הוא זקוק לכתף התומכת של מפלגת העבודה.

resh0

New member
נזכור טוב את 3 ההודעות הללו!!!!

אשתמש בהם כדי להראות לך עד כמה אתה לא מבין את המציאות. ימים ספורים למלחמה!!! ואתה עדיין חושב ששרון הוא תואם ברק... ואם שרון יהיה תואם ברק, אז נפעל לצען כך ששרון יסיים את תפקידו כמו ברק!!! לא מעניין האיש! מעניינת הדרך. הבלגה היא לא נשק טוב כמדיניות, היא טובה לאורך זמן קצר ונקוב ומטרתה לתת צ`אנס לתהליך מסויים שאכן יתרחש. אם יתרחש ותופסק האש, מצויין!!!! אם זה לא יתרחש..... אז מישהו יצטרך לשלם על האבדות האחרונות... במקרה שכזה אפילו פרס ישב ויהנהן בראשו לחיוב עאשר יכריז שרון על מלחמה כנגד הראשות הפלשתינית. אז העם יהיה מלוכד ומדינות העולם וארה``ב לא יוכלו להאשים את ישראל בתוקפנות. במקביל, תדע ישראל להגן על עמדתה בכלי התקשורת תוך אמרה ברורה! ``ישראל מוכנה להפסיק את האש בכל רגע נתון, בתמורה להתחיבות פלשתינית וביצוע מדוקדק מצדם של הפסקת האש``. כל הלחץ הבינלאומי יופנה כנגד הפלשתינים והם לא יוכלו ``לבכות``, זאת היות וברור שהפסקת האש תלויה אך ורק בהם.

thetruth48

New member
אבל...

אני מסכים איתך אבל.... לא הייתי מגדיר זאת מלחמה כלל. שרון עשה מהלך כפול גאוני. הפסקת אש חד צדדית מול גמגום ערבי ועכשיו אחרי שבוע יש לו לגיטמציה לתת להם מכה ואכן בכל רגע נתון להגיד אני מוכן להפסיק את האש. הבעיה היחידה היא איזו מכה יתנו להם? מה בכלל יכול להחשב כמכה? לפי דעתי ועוד כפי שהצביע ברק רק פגיעה ברבונות. את הערבים בניגוד אלינו לא מעניין הדם שלהם מעניין כבוד. נחתוך להם חתיכה מעזה באמתלה של איזור שיורים ממנו מרגמות זה יכאב להם.

resh0

New member
עזוב אותך מגאונים....

גם ברק היה ``גאון`` כאשר נתן את האולטימטום...ראינו מה ה``גאון`` הזה עשה אח``כ... שוב: לא חשוב האיש! העיקר המעשים. בעצם, חשוב יותר התוצאות של אותם המעשים!!!!!! מבחן התוצאה הוא הקובע ובנתיים חייבים להודות באמת: גם אם שרון גאון וגם אם לא, בנתיים הוא נכשל במבחן התוצאה!!! נכשל אפילו יותר מאשר נכשל ברק. המכה צריכה להיות מהירה ביותר! עליה לכלול הפצצה אווירית מאסיבית על כל מתקן/בית השייך לקאשות הפלסטינית ובחיריה. רצוי לעשות זאת כאשר ערפאת איננו בשטחים, זאת כדי לגרום לבילבול אצל אלו שיחלו את קרב הירושה על השליטה בחמולה. במקביל יש לבחור איזה 3-4 יעדים אזרחיים, לפנות אותם במפתיע באישון לילה מבתיהם, לפוצף את הבתים כך שלא תשאר אבן על אבן!!! להצהיר כי זה נעשה מטעמים בטחוניים זאת עקב ריבוי הירי מאזור זה ויציאות של מחבלים מאותו האזור שנתפס. כל זה צריך להתרחש תוך יומיים, כאשר בדגש יהיה על מזעור השתתפות של כוחות יבשה כדי למנוע אבידות בחיילים. העולם יגאש ועז לאחר ה``מכה``, ישראל שוב תפסיק את האש חד-צדדית.....

חיננית

New member
ריש יקר עדיין לא גמרת לתנן לי מלחמו

זה מה אתה חולם בלילה ושם על המקלדת לעת שחר?ככה אסטרטגיות וטקטיקות..ואינך יכול להרדם?ואתה תמיד ככ בטוח בדרכך..ובתוצאות תכנוניך..לקנא בך.. אני לעומתך ככ סקפטית אין זבנג וגמרנו..זבנג מביא לזבנג וחצי וזה מביא לעוד ועוד.

resh0

New member
בטח שלך יש רעיונות אחרים....

בואי ונספר לך את האמת בחיים: אני משוכנע כי בדרכך החיננית יש לך אינטרס ששפיכות הדמים תסתיים. נכון? כדי שתופסק שפיכות הדמים, מתחייבת הפסקת אש. נכון? כדי שתושג הפסקת אש ישנו צורך ש 2 הצצדים ינצרו את האש. נכון? כרגע צד אחד נצר את נשקו ואילו הצד השני נמנע מלנצור את נשקו. נכון? כרגע המצב הוא כדלקמן: הפלשתינים טובחים והישראלים סופגים ומבליגים. נכון?????? האם נאה המצב בעינייך? אני מעריך שלא. האם נאה המצב בעיניי ? לא. המשמעות פשוטה: המצב הזה לא יוכל להשאר לזמן רב. נכון?????? מכאן ברור שכדי להגיע להפסקת אש מתחייב לשכנע את עראפת להפסיק את האש. נכון????? ניסינו ע``י הפסקת אש חד-צדדית, לא עבד. קיבלנו את המלצות וועדת מיצ`ל, לא עבד. לחץ בינלאומי מאסיבי מופעל עליו, לא עובד. ובנתיים???? הם טובחים, אנחנו סופגים ומבליגים. וכעת אני פונה אלייך החיננית: יש לך רעיון אחר????? יש לך רעיון יעיל אחר אשר ישכנע את ערפאת, כך שיפסיק להתקיים המצב הבלתי אפשרי שאותו ציינתי??? וכעת להתיחסות להצעה שלי: ראשית, שלא יהיו לך ספקות! אם המצב הבלתי אפשרי הזה יימשך עוד זמן מה, ישראל חייבת תהיה לפעול. לפעולה הזאת יש שם ושמה מלחמה! מלחמה עד שייוצרו התנאים שעל-פיהם יפסיק להתקיים המצב הבלתי אפשרי שאותו ציינתי. פעולה חזקה בעורף האוייב היא הפתרון היחיד שיש בו סיכוי להביא את ערפאת למצב בו הוא יתחנן להפסקת אש. דווקא ארה``ב הוכיחה לכל עמי העולם כי התקיפה בנגאסקי והירושימה למרות התוצאות החמורות, הביאה למצב של הפסקת לחימה שהיתה מביאה עפ``י חוות-דעתם של כל המומחים, לתוצאות חמורות הרבה יותר. היפנים על קאמיקאזותיהם הפסיקו הלחימה וראי איזה פלא!!! שלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שלום שורר היום בין העמים. חייבים ללמוד מאלו שהצליחו!!! ואת, ממי את מעדיפה ללמוד???? חיננית, לפעמים צריכים להיות ענייניים וכאשר רואים שהמציאות לא טובה לנו, צריכים להתאמץ ולשנות את המציאות לטובתנו. נעשה את זה!!! אין לך מה לדאוג.

חיננית

New member
יפה שאתה מרגיעני

רייש אני באמת מעריכה את תבונתך. אבל זה לא נראה לי פתרון ואי אפשר להקביל בין הירושימה לשטחים . שהרי אם נפוצץ שם אטום זה יהיה גול עצמי. ובאשר למלחמה . זו לא מדינה ,מה שיש לפלשתינאים.. .אז איך בדיוק ונגד מי תפתח במלחמה? תראה,,, אם היה לי פתרון למצב הייתי גאון. כי מצב ככ` מפותל שאנחנו חיים בהתנחלויות למשל בין כפריהם ובדרכנו יש יישוביהם ,וחיים אחד בתוך השני. ואלף ארגוני חבלה צצים, ועראפת כבר לא שולט בשטח . היה הרבהיותר קל להילחם במדינה חיצונית לנו ,כמו שניצחנו במלחמות ישראל אחרות, אבל כאן המצב הוא אחר ומססובך לאין ערוך . לכן כל בטחונך במלחמתך שתביא לשלום..הוא עורבא פרח. מצטערת ידידי -זו דעתי.

resh0

New member
מעטים הם האנשים הרגועים בתקופה זאת

אני למשל בכלל לא רגוע. אני מקווה שאת מבינה שאני לא אחד שמחרחר מלחמה, אלא אחד מתוך הרבה שמבין כי ישנו מישהו שחומד את דמנו. חומד את דמנו ומקיז את דמנו! הלוואי שהיתה דרך שפויה לשכנע את ה``איש`` הזה להפסיק את שפיכות הדמים, אבל במיוחד לאחר הפסקת האש החד-צדית, ברור כעת שפשוט אין דרך כזאת. אינני טוען שיש להשתמש באטום! אבל ברור שפגיעה חמורה בעורף האויב, אכן יש בה אפקט שיש בו כדי להביא למצב של הפסקת לחימה. עלינו להביא למצב על-פיו ערפאת יתחנן להפסקת אש!!! אכן יש לנו את הכלים הדרושים כדי להביא למצב הזה. את המלחמה יש לנהל כנגד הראשות הפלשתינית. פשוט לחסל את הראשות השלטונית הזאת. כל מבנה, כל סממן שלטוני, הכל להפציץ מהאוויר תוך השתדלות לצמצם פגיעה באזרחים. בה בעת כל הזמן להצהיר בכלי התקשורת הבינלאומיים, כי ישראל מוכנה בכל עת להפסקת אש, בתנאי שערפאת יתחייב ויבצע את הנדרש כדי להביא את המצב להפסקת אש. כל העולם ידע כי מה שעומד בין מלחמה לבין הפסקת אש באזור היא אחת בלבד! ערפאת. הפסקת האש הנוכחית היא זאת שצריכה לאחד את כל חלקי העם מאחרי העובדה הפשוטה: ניסינו כל דרך, אבל זה בעומד מולנו הוא פשוט מנהיג צמא-דם. כאשר ערפאת יביו כי הטרור שלו רק מחזק אותנו ומאחד אותנו, יבין כי מוטב לו להפסיק את האש. אשאלך שאלה פשוטה: למה להכניס פושע לכלא??? מה, זה יפתור את בעיית הפשע????

nitrox

New member
מהיכן העתקת את הקטע הזה?

נופל. רמת ההתבטאות ואוצר המילים שלך, כפי שכבר אמרתי נמוך מזה של התוכי שלי. לכן אולי תפרט מהיכן אתה לוקח את הקטעים הללו. אני חושב שמידה מינימלית של הגינות מחיבת זאת . אבל אני לא מצפה ממך לכך.

pank

New member
הטרילוגיה של לכבוש את ההר,, עדיין

עומדת איתנה, בפני הגימגומים שלכם, הייתי מעריכה אותכם יותר אילו הייתם קוטלים אותה באופן נקודתי ולעניין. לא עזב את המקלדת שלכם כל דבר טעם או חוכמה.

hreuven2

New member
אצל שיפכת ההר במדרון

אין מדובר בטרילוגיה אלא בטרנולוגיה של השכל סבלנותי אליו אפס ולאמירותיו אפילו פחות גם גנובות הן בלי לציין מקור וכבר אמרו חכמנו:המביא דבר בשם אומרו יש לו חלק בעולם הבא.

pank

New member
ולך יש חלק בעולם הבא???

והמביא דבר אמת לא בשם אומרו מה הוא חלקו? עדיין טרילוגיה. אלי יש לך סבלנות? או אפסה?

pank

New member
הראובן המלעיז....

באומרך שפכת הר אתה מתכוון ללכבוש את ההר גבר שבגברים. ולא רק אותך אוהב אלוהים. בדבריו יש מהחוכמה לא מהלצון, אך למרות הכל אמסור עצמי לך ברצון.

hreuven2

New member
האהבה היא אולי האסון המקסים ביותר

שקרה לבני האדם וטובה היא אך בעיני כל הפוגע בארצי, בצהל,בעמי ומשפחתי אינו ראוי לה.

pank

New member
האם אני לא ראויה לאהבתך???

מה חבל שנתת לשינאה להשחית כל חלקה טובה בנשמתך. כי אני ראויה גם ראויה.

hreuven2

New member
ראויה לאהבה וגם למעשה

אהבה. לא הושחת דבר בנפשי מולדתי בסכנה ובמקום שאשגשג בה קמו עליה מרעים החפצים בחיסולה

pank

New member
תמיד יהיו החפצים בחיסולה...

אך מדוע אתה כה קטן אמונה והיא עודנה איתנה. רק את עצמי אני מוסרת לך ללא שום חלקת אדמה.

למעלה