אני משערת שיש עוד פסיכולוגים בתחום ההתמחות שלה
אם לדייק, אני יודעת בוודאות שיש. זה לא מעניין אותם. הם רוצים שאהיה מטופלת במרפאה שלהם, ובמרפאה שלהם זה אומר אצלם. במרפאה שבה אעבור בסופו של דבר (אם היא תואיל בטובה לאשר לי) את התהליך הרפואי שאני צריכה. הם לא מקבלים אישורים חיצוניים. גם אין לי כסף ללכת למקום אחר. המקום שבו אני מטופלת הוא סמי-ציבורי והטיפול בו מסובסד.

ובסך הכול הקשר שנוצר בינינו, אם נוציא מהמשוואה את הנושא הקשה הזה של איבוד העשתונות שלה מולי, הוא טוב. היא מסמפטת אותי מאוד, וגם אני אותה. היא דואגת לי ואכפת לה ממני, יש לי מספיק הוכחות לזה. המחויבות שלי כלפיה מהודקת ב-100% מה שלא היה לי מעולם מול שום גורם, טיפולי או אחר.

אין לה הדרכה, היא בפוסט דוקטורט. אני לא יודעת אם ממרום התואר שלה היא מקבלת הדרכה, אבל לא נראה לי. אני מתחבטת עדיין מה לעשות. לפגישה של אתמול לא נסעתי. התקשרתי יום קודם לבטל, אבל משום מה המזכירה לא מסרה לה על הביטול, אז היא חיכתה לי והתקשרה (ישנתי) ושלחה מייל, ואמרתי לה שהשארתי יום קודם הודעת ביטול והיא אמרה שלא קיבלה. המיילים שלה מאוד לקוניים ויבשים, שלא לומר קרירים. לא כמו שהיא במציאות.

אני מבינה אותה. היא רוצה לעזור אבל לא יכולה. אני גדולה מדי. אני כבדה מדי. אני הכול יותר מדי. אני סוחפת אתי למערבולת החרדה שלי אנשים, כן, גם אנשי מקצוע. יוצא שאנשים, גם מטפלים, פשוט מפחדים מהעוצמות האלה שלי. יש כאלה שכן יכולים לעמוד בזה ויש שלא, אבל החוויה הראשונית שלי היא כל כך כזאת, שאני כבר כמעט שלא מצפה למשהו אחר.

אבל - היא מטפלת. היא בן אדם, זה נכון, אבל היא מטפלת. פוסט דוקטורנטית. היא חייבת למצוא את הדרך לשלוט בעצמה ולא להיסחף אתי. היא חייבת לסחוף אותי בעצמה, לעזור לי להירגע. אני לא יכולה לעשות את זה בעצמי. אילו יכולתי, לא הייתי נזקקת לה.

בנוגע למייל לפני הפגישה, כנראה זה מה שאעשה, אם כי המייל שנתנה לי נועד לביטולים ודחיות של פגישות. זה המייל של המרפאה. זה נראה לי לא כל כך הוגן לצפות ממנה שתקרא מייל (שמן הסתם יהיה ארוך יותר מכמה שורות) על חשבון זמנה הפרטי. יש לי גם את המייל האישי שלה, אבל אני לא מתכוונת לנצל אותה ולהשתמש בו.

היתרון בלראות את הפנים שלה בזמן שהיא קוראת הוא להבין מה היא מרגישה באמת, מעבר למילים שהיא תשקול בקפידה אילו תקרא את המכתב לפני בואי. הייתי רוצה שהיא תכיר בחולשה שלה (ואת זה היא עושה מצוין, רק שהיא נשארת שם, ובהיסטריה) ותחשוב פעם אחת ולתמיד איך היא יכולה להיות אתי בזה. אוקיי, אין לך פתרונות, בואי תחשבי, אתי או בלעדיי, למי כן יש. או שתעזרי לי להיות בתוך הכאוס הזה ולהישאר בחיים מחוץ למערבולת. לא חסרות לה טכניקות. לפעמים זה עובד עליי ולפעמים לא.

אני חוששת מתגובה מסתגרת. מתגובה של take it or leave it, כלומר, כזאת אני, זה מה יש, וזכותי שתהיה לי דעה שונה משלך, וזכותי להיות חסרת אונים מולך. כן, אין ספק שזו זכותה, השאלה איך מתקדמים מפה למקום שבו אוכל כבר לקבל את האישור המיוחל לתהליך שחיוני כל כך לחיי.

זהו, בערך...

תודה על ההשקעה.