אז, תשמעו רגע..

Anna begins cc

New member
אז, תשמעו רגע..

בא לי לנסות את הממשק "הוסף הודעה" החדש (וגם כי לא פתחתי הודעה ראשית בפורום כבר שנים. אני כזאת פאסיבית)
והחלטתי לשתף אתכם במחשבה שעברה לי בראש היום
(והיא הולכת להיות מאד בסגנון אתם-יודעים-מי-אבל-אני-לא-אגיד-את-שמו-כי-אז-יעלה-לו-השתן-לראש-וממילא-הוא-מרגיש-שזה-הפורום-שלו-וכולנו-רק-נתינים)

הייתה לי שיחה מרתקת עם אבא שלי היום, דברנו על דת ועל אמונה ועל פחדים ועל מציאות ועל חשיבה חיובית,
ובין הדברים שנאמרו, הוא אמר לי שיש לאדם כוח לברוא את העולם שלו לבד,
וכששאלתי אותו איך הוא הגיע למסקנה הזאת הוא ענה לי שאלוהים ברא את האדם בצלמו,
משמע- אם אלוהים יכול לברוא עולם, והאדם נברא בצלם אלוהים, גם האדם יכול לברוא עולם משלו.

ואז התחלתי לחשוב על איזה עולם הייתי בוראת, גם עולם קטן שלי וגם בעולם הגדול,
ובאתי לשאול אתכם (כדי להיות כמו ההוא שלא מזכירים את שמו)
איזה עולם הייתם בוראים לעצמכם?
ולא צריך פירוט מוחלט,
דבר אחד שהייתם בוראים בעולם הפרטי שלכם, ודבר אחד שהייתם בוראים בעולם הגדול והרחב.

שאלה קשה ביותר

בעולם הפרטי שלי- נראה לי שאהבה. אבל גם זה לא ממש עונה למילה בריאה, אולי למילה בנייה. ובעולם כולו- קשה לי לחשוב בצורה גלובלית, בעיקר שהגלובוס שלי הוא מה שמקיף אותי ושוב חוזר חזרה להיות העולם הפרטי שלי.
ולילה טוב יפה

Anna begins cc

New member
נראה לי

שבאמת לא ניתן לברוא אהבה, היא קיימת ונוכחת (ומחזיקה את רוב העולם עומד)
וגם לא נראה לי שאת צריכה לבנות אהבה בעולם שלך, כי הוא מרגיש לי כבר מלא באהבה, נראה לי שאת צריכה לברוא פרטנר מתאים לאהבה הזאת.
ואולי בעצם זה מה שרוב חברי הפורום היו עונים (כולל אותי)
&nbsp
לילה טוב יקירה (אייקון של נשיקה.)
&nbsp

ואולי גם אותו אין צורך לברוא?

אולי פשוט למצוא

אולי הכול כבר נברא ואין צורך בכלום, מלבד לאתר את מה שאתה רוצה בקיים מסביבך?
אני כבר נשמעת ממש כמו מחבקת עצים מקצועית.
בעצם לא בא לי לחבק עץ. בואי הנה.

Anna begins cc

New member
אני תמיד זמינה לחיבוק, כידוע

ואני גם הרבה יותר נעימה מעצים :)
אולי רוב הדברים שאנחנו רוצים כבר נבראו,
אבל יש דברים שאנחנו לא יודעים אפילו שאנחנו רוצים כי הם עוד לא נבראו ועוד לא הכרנו אותם?
אני למשל הייתי רוצה לברוא דור חדש של אנשים שהמאפיינים החיצוניים שלהם ירמזו על התכונות הפנימיות, כדי שאני אוכל לדעת מי עומד מולי מיד.

יש סצינה בסרט שאני מאד אוהבת שנקרא "לשמור אמונים",
בה כומר יושב בבאר ומשוחח עם הברמן
הם מרימים כוס לחיים והברמן אומר
"מי יתן שאלה שאוהבים אותנו - יאהבו אותנו
ואלה שלא אוהבים אותנו - מי יתן ואלוהים יסובב את לבם לעברנו
ואם לא יצליח לסובב את ליבם - מי יתן ויסובב את קרסולם, כדי שלפחות נדע לזהות אותם לפי הצליעה"

זאת מחשבה מעניינית.

למשל, השקרן יהיה בעל אף ארוך במיוחד. המעניק יהיה בעל ידיים גדולות במיוחד. המנחם יהיה בעל כתף שמוטה. המניאק יהיה בעל צלקת בזווית העין. השאלה הנוספת היא אם היינו נמשכים לאלו :)
ובכלל, תכונות מתגלות כל כך מהר, ברגע שיש עין חדה ומיומנות אבחנה או בעקבות הזמן. סונר אור לייטר הכול מתגלה. ודווקא התכונות השליליות הן שמתגלות במהירות הבזק. תכונות טובות מתגלות לאט לאט כמו הבזקי אור בחשיכה.
נתת לי חומר למחשבה.

Anna begins cc

New member
אני לא אמרתי שאני רוצה

שלכל העולם יהיה את מפתח הפירושים,
רק לי :)
אז אנשים ימשכו לאחרים כמו שגם היום נמשכים למישהו עם אף גדול או צלקת,
ורק אני אדע מה זה אומר באמת :)
&nbsp
אני חושבת שאולי אין לי עין חדה לדברים האלה, או שלא רכשתי את המיומנות הזאת כי אחרת אין דרך להסביר את העובדה שאני תמיד מופתעת מאנשים. אצלי זה כמעט תמיד לייטר ולא סונר.
(ודווקא תכונות טובות קל לי יותר לזהות אצל אנשים ולקלוט את זה בשניות.)
&nbsp
גם את לי, אגב.

בגלל זה טוב לעשות סיעור מוחין. לכל אחד או אחת ראייה משלו על אנשים או סיטואציות. לפעמים אחד שרואה מהר יותר את הצדדים השליליים או אחד הרואה את הצדדים החיוביים מאוד מהר, יכול לפקוח לשני את העיניים. כך שלא תמיד חייבים לדעת לזהות הכול לבד. וזה גם בלתי אפשרי.
ולגמרי התחלתי איתך עכשיו
אבל בטח כבר זיהית את זה עוד לפניי.

Anna begins cc

New member
אני לומדת את זה לאחרונה,

לחשוב בשניים, לאפשר לעבודת צוות לקרות אחרי שהייתי סוליסטית אמיתית כל חיי (וזה גם משהו שהפריע לי בזוגיות ולא רק בקריירה) וזה דווקא מצליח לי.
אני מגלה לאט לאט את ההטבות שבלעבוד עם עוד בנאדם (אבל זה חייב להיות הבנאדם הנכון..)
&nbsp
וכן, אני אוהבת שאת מתחילה איתי. כבר תקופה ארוכה שלא הייתי מחוזרת..

אחד הדברים שהכי קשורים לבריאה בעיני

זה משפחה.

אנחנו מביאים לעולם ילדים ,מגדלים אותם ומעצבים את האישיות שלהם על ידי חינוך וחוויות.
בנוסף, השפעה על חיים של אנשים אחרים זה גם סוג של בריאה.

כשאני קורא את זה בימים קשים אלו...

אי אפשר שלא להזדעזע

&nbsp
[לְשׁוֹן הַחֲבֵרִים]
וַתְּחַסְּרֵהוּ מְעַט מֵאֱלהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ הִנֵּה יָדוּעַ כִּי כָּל מַה שֶּׁחָסֵר לָאָדָם הֵן בְּרוּחָנִי הֵן בְּגַשְׁמִי הַחִסָּרוֹן הוּא בְּהַשְּׁכִינָה, שֶׁהוּא בְּחִינַת אֱלהִים
וְזֶהוּ וַתְּחַסְּרֵהוּ בְּוַדַּאי מְעַט מֵאֱלהִים הַיְנוּ הַחִסָּרוֹן. בְּוַדַּאי מֵאֱלהִים, הַיְנוּ בְּהַשְּׁכִינָה.
&nbsp
אַך כְּשֶׁיֵּדַע זאת, שֶׁהַחִסָּרוֹן הוּא לְמַעְלָה וּלְמַטָּה בְּוַדַּאי יִהְיֶה לוֹ צַעַר גָּדוֹל וְעַצְבוּת, וְלא יוּכַל לַעֲבד הַשֵּׁם יִתְבָּרַך בְּשִׂמְחָה. לְכָך צָרִיך לְהָשִׁיב לְעַצְמוֹ, מָה אֲנִי וּמֶה חַיַּי כִּי הַמֶּלֶך בְּעַצְמוֹ מְסַפֵּר לִי הַחִסָּרוֹן שֶׁלּוֹ וְכִי יֵשׁ כָּבוֹד גָּדוֹל מִזֶּה מִתּוֹך כָּך בָּא לְשִׂמְחָה גְּדוֹלָה, וְנִתְחַדְּשׁוּ הַמּחִין שֶׁלּוֹ וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ הַיְנוּ עַל יְדֵי כָּבוֹד וְהָדָר שֶׁיֵּשׁ לוֹ שֶׁהַמֶּלֶך בְּעַצְמוֹ מְסַפֵּר לוֹ הַחִסָּרוֹן
תְּעַטְּרֵהוּ בְּמחִין חֲדָשִׁים.

Anna begins cc

New member
ואתה יכול אולי לכתוב מה הפסוק הזה

אומר מבחינתך?..
לקרוא אני יודעת, אבל הייתי רוצה גם להבין.

מבחינתי?

אני צריך להיות צח ומצוחצח כדי לאמר לך מה זה אומר מבחינתי.
&nbsp
רציתי לציין שכבר התחרטתי על שהבאתי פסוק זה כי התברר לי כי אינו קשור לנושא - "לברוא".
&nbsp
לשאלתך בראש השרשור - משום מה קשה לי מאוד לענות. איך אני יכול להגיד על העולם הזה שחסר בו משהו (ואז לברוא אותו).
&nbsp
דבר אחרון - שיחה שהייתה לי עם אדם אחד שעוסק בקבלה. הוא תיאר את העולם לדלי עם חור או מים על הידיים...למה? "והנפש לא תמלא". יש בעולם הזה חסרון. הדברים לא מושלמים. ואנו תמיד רצים למלא את החסרונות האלה...

למעלה