מאחר שהזמנת אותי להשתתף-
אני אנסה לענות- אני מקווה שאקלע לדעתה של הירוקה האדומה- אם לא אני אשמח אם תתקן אותי- בכל מקרה אני מביא פה את דעתי בלבד.
אין בין בדסמ ואלימות דבר וחצי דבר, לכן הדוגמא של אישה הסופגת אלימות מצד בעלה וחיה תחת מרותו היא דוגמא רעה מאוד. היא סופגת התנהגות פוגענית (בין אם היא חושבת שכך זה צריך להיות אם לאו)- זה משהו שאף אחד לא יסכים שהוא בסדר- בוודאי לא מקרב בדסמיים- שם ההבחנה בין בדסמ ואלימות ברורה מאוד. אין לכבד התנהגות אלימה בשום צורה, גם אם זו בחירת הקורבן.
ההבדל בין יחסים בדסמיים ואלימות הוא ברור ביותר- על אף שמבחוץ, אם לוקחים מקטע אחד (נגיד, סשן בדסמי) ומנתחים אותו יכולים לקבל את הרושם שבדסמ ואלימות הם היינו הך- אבל זה כאילו לקחת את החלק הראשון של צניחה חופשית והתאבדות בקפיצה מבניין והשווית אותם זה לזה- הרי הם נראים ממש כמעט אותו דבר. אבל אם מרחיבים מעט את התמונה רואים שהצונח התכונן לצניחה, היא עושה לו טוב והיא אפילו יכולה להיות חלק מהגשמתו העצמית (וכמובן- היא בטוחה ככל הניתן) ואילו התאבדות היא הרסנית ואינה עונה על אף אחד מהסעיפים הנ"ל.
לכן, לדעתי, מי שבוחרת באורח חיים בדסמי כנשלטת, ועושה זאת תחת
SSC (שהוא כלל בסיס בבדסמ)- אין להשוות בין בחירתה לבין "בחירתה" של קורבן אלימות להמשיך לספוג אלימות בביתה. הראשונה היא בחירה מקובלת, מעצימה וטובה לה- בעוד השניה הרסנית ופוגענית (ואפשר גם לדון על עד כמה "בחירה" יש לקורבן אלימות החיה תחת טרור והפחדות...)
בקשר לקושיה הנוספת- גם כאן ההשוואה היא בין ראוי ומותר ללא ראוי ואסור. ישנם זוגות בדסמיים (אני אתעלם כרגע מהזהות המגדרית של השולט) שחיים שליטה של 24/7, ברמות שונות. השליטה אצלם לא מוגבלת לחדר המיטות אלא מתפרשת על כל תחומי החיים- ברמה זו או אחרת- תלוי בזוג ובהסכמות בינהם. שאלת- ומה ההבדל בין זה ובין מקרה האישה המוכה? ובכן, ההבדל הוא מהותי, ונוגע לכמה וכמה נקודות:
1. מבחן התוצאה- מחקרים הראו שאנשים המממשים בדסמ בחייהם מדווחים על רמות של אושר והגשמה עצמית הגבוהים מאלו המקובלים באוכלוסיה. מה שלא ניתן כמובן להגיד על אוכלוסיית הנשים המוכות...
2. גבולות- לפני כניסה לכל מערכת בדסמית, בין אם היא חד פעמית או מתמשכת, דנים הצדדים על הגבולות- מה הם מוכנים לעשות, מה לא. הדיון מתבקש מעצם מהות היחסים. נשלטת למשל יכולה להציב גבול שהשולט שלה לא יתערב לה בבחירת הבגדים, שיחסיה עם משפחתה או חבריה הם מחוץ לתחום השליטה או שהיא לא מוכנה למין אנאלי. ברגע שהגבול, מיני או אחר, הוסכם- הוא קו שלא יחצה, אלא לאחר דיון נוסף בין הצדדים. כמעט אין כינוי גרוע יותר לשולט ב"קהילה" מאשר "שולט מסוכן"- היינו- כזה שלא מציית לגבולות או מסכן את בטיחותו של הפרטנר שלו. במקרה של נשים מוכות- אין הסכמה, אין הגבלה ואין דיאלוג. בנוסף, כמובן- לנשלט שמורה הזכות להגיד מילת ביטחון ולעצור הכל באותו הרגע. לקורבן אלימות אין דרך להפסיק את האלימות.
3. מבחן העונג- בדסמ נעשה למטרות של עינוג משותף, פיזי ומנטלי. אלימות נעשית למטרה של השלטת טרור ופחד.
באופן אישי אני יכול להגיד לך שאני חי עם אישתי, שהיא הנשלטת שלי. היא אישה חזקה חכמה בוגרת ועצמאית ורחוקה מאוד מדימוי החלשה והכנועה שרץ בראש כשאומרים "נשלטת". אנו חיים ביחסי שליטה של 24/7, אבל הגבולות ביננו ברורים מאוד- ישנם מקומות שהוגדרו מחוץ לתחום- והם אכן כאלו. ישנם מקומות שבהם השליטה ברורה יותר- וגם שם, היא מביעה את דעתה, אנחנו מנהלים דיון ומחליטים יחד. המקרים בהם אני מפעיל את השליטה שלי עליה (למעט מאשר במיטה) הם נדירים, וזו מהסיבה הפשוטה שהפעלת שליטה כל הזמן גם תדכא את מי שהיא (ואני מאוד אוהב את מי שהיא), גם מאוד מעייפת עבור השולט וגם, וזה אולי העיקר, אני אפספס בדרך הזו את הINPUT שלה לדברים- ומה לעשות, מהיותה האדם הנהדר שהיא- היא צודקת בלא מעט מקרים....