אז קודם כל

1Shir

New member
אז קודם כל

פרסמתי את הודעת החזרה שלי בשרשור למטה והוא לא קופץ - אז לכו לראות :) - ושוב תודה רבה לגילי התותחית :) דבר שני - דיון - ואם נושאים רומנטיים פנטזיוניים לא מעניינים אתכם אל תמשיכו לקרוא, מצדי שרק גילי תענה כי את הנושא התחלתי איתה.. אבל אם זה מעניין עוד מישהו אשמח אם תענו גם אתם. בנקודת הזמן של סוף הסרט - איך מאלדר ו/או סקאלי היו מגיבים אם השני היה אומר להם שהוא רוצה להתחיל בקשר רציני רומנטי? היו נענים, מתחמקים, בורחים מזה, משאירים את זה פתוח, משאירים את זה סגור, מבקשים זמן להתלבט, מה מה מה??... :)

Gilliana

New member
הממממ... זאת שאלה טובה

ולצורך המענה לשאלה - אני אשים את עצמי בנעליה של סקאלי כפי שאני רואה אותה ואצא מנקודת הנחה שסקאלי אכן מאוהבת במאלדר ושנקודת הזמן הספציפית שאנחנו מדברים עליה הוא סצינת הסיום בין מאלדר וסקאלי בה הם מחזיקים ידיים ומדברים. קודם כל, חשוב לי לציין וכמו שאמרתי לך כבר, מאד צורם לי שהשיחה ביניהם באמת לא התפתחה לכוון הזה. הייתי מצפה שמאלדר ינצל את המומנטום להצהרת כוונות ולחשיפת רגשותיו כלפי סקאלי. אבל... אנחנו נניח עכשיו שמאלדר אכן ניצל את המומנטום וגילה את ליבו בפניה. לדעתי, במצב כזה סקאלי היתה קצת המומה ולא ממש היתה יודעת איך לאכול את העניין, למרות שהיא כמובן מרגישה כלפי מאלדר בדיוק את אותו הדבר. אני מניחה שהיא היתה אומרת למאלדר את האמת ומגלה לו שגם לה יש רגשות כלפיו אבל היא היתה מסייגת את הדברים ומעמידה את המצב באור ריאלי - כפי שהיא עושה בד"כ. היא מן הסתם היתה מנהלת איתו שיחה רצינית ומצביעה על כל הבעיות של קשר רומנטי ביניהם - העובדה שהם שותפים ושעלולים להפריד ביניהם בעקבות קשר כזה, החשש מפני אבדן הידידות ביניהם במידה והקשר לא יצליח (ואולי אפילו במידה והקשר כן יצליח) וכו'. אני מאמינה שבסופו של דבר הלב היה גובר על הראש (כמו שבאמת למעשה קרה בסופו של דבר) אם כי זה היה לוקח קצת זמן (לא יותר מדי). אני מניחה שסקאלי היתה רוצה שהם ישקלו את העניין יחד, ולא מבקשת לעצמה זמן למחשבה בנפרד. הלוגיקה של סקאלי היתה לדעתי בוחרת באופציה הכי הגיונית - לשבת ולחשוב יחד מה עושים, אם בכלל.

1Shir

New member
רגע אבל מה אם זה היה הפוך?

(כלומר שסקאלי היתה יוזמת שיחה עם מאלדר..) תודה! :)

Gilliana

New member
אז זהו...

שזה אני לא מאמינה שהיה קורה. אני לא מאמינה שלסקאלי יהיה "אומץ" להעלות את הנושא מיוזמתה, הרבה יותר הגיוני לי שהיא תחכה לטריגר ממאלדר.

muldercrushed

New member
לא יכלתי לנסח את מה שגילי אמרה...

טוב יותר. לדעתי זה מה שהיה קורה אם בכלל. אבל מה שהייתי רוצה זה אחרי שסקאלי הייתה אומרת If I quit now they win זה שהם יעשו את מה שהדבורה המ*****ת מנעה מהם לעשות. אבל מצד שני, אם זה באמת מה שהיה קורה, לא יכל להיות המתח הזה ביניהם בעונות הבאות אז אני לא יודעת מה להחליט... אוף איתי..

eve6

New member
אני חושבת שלא היה בכלל מצב של שיחה

ביניהם על העניין. לדעתי אחד מהם (משום מה נראה לי שמאלדר, לאור זאת שהוא זה שיזם את ה"כמעט נשיקה") היה פשוט ממשיך את הסיטואציה מהנקודה שבה היא הופסקה... ולגבי התגובה - נראה לי שהיה להם הרבה יותר קל להגיב למעשה מאשר לדיבורים...ולראייה, סקאלי לגמרי נענתה ליוזמה שלו, ואילמלא ההפרעה העוקצנית, בודאי היה מתפתח משהו... (וסליחה על חוסר הקוהרנטיות...עפעפיי בוגדים בי).

1Shir

New member
זה בדיוק מה שגילי אמרה

אבל השאלה היתה מה אם הם בכל אופן כן יתקפו את הנושא באמצעות שיחה רצינית ישירה.. (ושאלתי את זה דווקא בגלל שגילי אמרה לי שלא ככה זה היה קורה...) כאילו אני מנסה לברר אם זאת דרך גרועה שלא כל כך הולכת (כי נראה לי שזאת הדרך המועדפת עלי או לפחות משולבת עם דרך אחרת - של המעשים למשל..) או שזאת דרך טובה ולגיטימית.. טוב סתם הסתבכתי כאן עם ההסברים, הקיצר חבר'ה תגובות!! :)

טוב, תגובתי בנושא

מהכרותי עם מאלדר הבחור פחות נוטה לדיבורים ויותר למעשים כך שאני בספק אם שיחה כזאת תגיע מהצד שלו בטח בלי איזה טריגר שיגרום לו להפתח (לראיה ההתפטרות של סקאלי בסרט, הכמעט אובדן שלה ב"משולש" וכו') אני חושבת ששיחה כזו תגיע יותר מהצד של סקאלי (אם בכלל תגיע) ואני מאמינה שמאלדר יגיב בהתאם ויענה בכנות לפי כיוון השיחה. בתקופת סוף הסרט אולי זאת הייתה תקופה פחות מתאימה לשיחת יחסים גם כי מאלדר כן אמר לה מה היא בשבילו וגם כי אני חושבת שזה סיפק לסקאלי את התשובה לגבי החשש שלה מה הוא מרגיש כלפיה. אני חושבת שסקאלי הבינה שהיא הרבה יותר בשבילו ממישהי שתיהיה בת זוג ושהיא בעצם מהווה לו את המשענת היחידה בחייו ואולי היא לא רצתה להרוס לו את המסע שלו עם הסיכוי שהזוגיות לא תצליח בינהם. שניהם לא אנשים דברניים במיוחד והם זקוקים לאיזו סערת רגשות או אירוע חזק שיגרום להם להחשף ולכן אחרי הסערה הם לרוב ממשיכים הלאה. אני חושבת שהמבט של מאלדר כשסקאלי הזכירה לו את השיחה במסדרון בפרק הפותח את העונה השישית בעצם אומרת הכל...

Gilliana

New member
לפני שאני הולכת לישון...

... אני חייבת להבהיר משהו קטן: לא התכוונתי לכך שמאלדר יזום שיחת יחסים. התכוונתי למשהו בסגנון הכרזת האהבה שלו ב-Triangle, כלומר - איזושהיא הצהרה או חשיפה שתגרום לסקאלי להגיב. אני בהחלט לא מאמינה שהוא היה בא ואומר לה שהוא מעוניין במערכת יחסים רומנטית ביניהם. מעבר לזה שזה ממש לא מאלדר - זה גם חסר טקט ונשמע מאד לא טוב.

1Shir

New member
אם אפשר לשאול

למה זה חסר טקט ונשמע מאוד לא טוב?

Gilliana

New member
המממ... סימולציה...

מאלדר: סקאלי, הייתי רוצה שנתחיל לנהל מערכת יחסים רומנטית סקאלי: סליחה? מאלדר: מערכת יחסים רומנטית, את יודעת - סקס והכל... סקאלי: על מה אתה מדבר לכל הרוחות? מאלדר: על מערכת יחסים רומנטית סקאלי (מגלגלת עיניים): מאלדר, שתית משהו? נו... תגידי לי בעצמך את איך זה נשמע - יבש, חסר חיים וחסר רומנטיקה. אם גבר שאני מעוניינת בו היה בא ואומר לי את זה בצורה כזו, קרוב לודאי שהעניין שלי בו היה נעלם.

1Shir

New member
טוב, לא לדבר כזה התכוונתי

אבל אפילו לפני כן - התגובה כאן של סקאלי, שזהה לתגובתה בטריינגל, היא גם בעצמה לוקה בחסר. במקום להגיב בשלילה, היא היתה יכולה אפילו לא להגיד כלום ולתת לו להמשיך להסביר אם הוא רוצה, או במקרה הטוב יותר לחייך או לשאול אותו מה זאת אומרת. ומבחינת מאלדר אין ספק שדבר כזה לא אומרים במשפט יבש אחד, אלא מדברים על זה לעומק, זה מה שאני התכוונתי. גם אני לא הייתי מעריכה אם מישהו שאני מכירה פשוט היה בא ואומר לי - בואי נעשה את זה. כי ברור שזה יותר עמוק מזה. אבל לצורך העניין אני התכוונתי יותר למשהו כמו: חשבתי על הקשר שלנו, הקשר בינינו הוא ככה וככה, אני מאוד מעריך אותו, אני מאוד מעריך אותך, יש לי אליך רגשות כאלה וכאלה, אני חושב שיש לי רצון במשהו אפילו יותר מזה, מה את אומרת? ברור שלא סתם משפט סתום אחד, חייבים לתת גם הסברים.

Gilliana

New member
טוב, האמת היא שהקצנתי את העניין

אבל מצד שני - קשה לי לראות שיחה בסגנון הזה. אולי זאת רק אני אבל זה לא מסתדר לי (לא דיברנו על זה אתמול?
). ושוב - שיחה בנוסח של "אני חושב שיש לי רצון במשהו אפילו יותר מזה" משדרת הרבה היסוס, חוסר החלטיות - אי וודאות. מה זה "אני חושב שאני רוצה?" אתה רוצה? או לא רוצה? אני מנסה לשים את עצמי בסיטואציה כזו וזה מה זה נשמע לי רע! כאילו... זה אנמי ועושה רושם לא טוב. הרבה יותר מתאים שיבוא ויגיד "אני אוהב אותך" - כמו שעשה ב-"משולש" ואני מאמינה שבנסיבות אחרות, היא היתה מגיבה לזה אחרת.

1Shir

New member
אז עכשו רק צריך נסיבות אחרות... :)

למרות שבעיקרון אלה היו בעיני אחלה נסיבות, היא פשוט מצאה תירוץ להתחמק... אז כיצד היא היתה מגיבה בנסיבות אחרות? האמת שדווקא להצהרה כזאת נראה לי שהיא היתה יותר מדי המומה מכדי להגיב.. אבל איזה כיף שאני שוב בתפוז ואפשר לנהל את הדיונים האלה?! (או שאת בדרך אלי למחוק לי את הפיירפוקס?....)

adiville

New member
בדיוק היום ראיתי את משולש !!!

ומאלדר נראה כל כך לא מסומם ומאוד כנה כשהוא אמר לה שהוא אוהב אותה... היא סתם לא ידעה איך לאכול את זה וניפנפה אותו כי זה היה לה הכי נוח באותו רגע...... הרי גם כשמסטולים אומרים את האמת או לפחות חלק ממנה, נכון ? ו"משולש" הוא בסה"כ פרק 3 לעונה 6 וממש לפני תחילת העונה הזאת היה הסרט....... היא כבר שכחה מה היה במסדרון ?! האם 1+1 זה לא 2 ?? מסקנה : כריס החליט שזה עדיין לא הזמן

למעלה