אז סוף סוף הזמנתי בייביסיטר ויצאתי לדייט...

Soulpower

New member
אהבתי את הניסוח שלך, את צודקת

״היום את לא נערה, את אישה, עצמאית, בעלת משפחה, מפרנסת.״
זה גרם לי להרגיש גאה בעצמי ובכל הדברים האלו שמגדירים אותי כיום.

פרח3333

New member
רוב הסיכויים שהוא לא מודע לעלות הנוספת שלך....

אם היה לך כיף לא הייתי מוותרת בגלל דבר כזה, יחד עם זאת - זה מבאס באמת, וכל הכבוד לך שזה לא מנע ממך להמשיך את הדייט.
אני יוצאת עם מישהו עכשיו, ובדייט הראשון שלנו שלחתי יד לארנק בסוף, והוא עצר אותי ואמר "את משלמת לבייביסיטר". ומאז באמת רוב הפעמים הוא משלם על הבילויים (אבל לא מתחשבנים, כשאני הזמנתי כרטיסים, אני שילמתי...).
העלויות שלך על בייביסיטר יכולות להגיע לעלות הדייט (בעיקר אם זה קפה/יין).
&nbsp
תנסי בדרך עדינה לתת לו להבין שאת משלמת בנוסף על בייביסיטר...

A לוןA

New member
וכדאי, אם את כבר רומזת על עלות הבייביסיטר

שתרמזי גם על עלות השמלה, התסרוקת, הנעליים והאיפור.
גם זה לא בא בחינם, נכון?

dafnapo

New member
לי נשמע שחוץ מעניין החשבון היה לך כיף.

לא הייתי מחסלת משהו שעושה לי טוב בגלל עניין החשבון. לפחות לא בהתחלה.
עברו כבר כמה ימים. היה לזה המשך?
אם עדיין יש קשר, כדאי לבחון אותו ואם העניין עולה שוב בהמשך, להסביר בעדינות גם את מצבך.
כמובן שאם יתברר שמדובר בקמצן, תברחי! מי שקמצן בכסף מתקמצן גם ביחס וברגשות.

3מרגו

New member
כל הכבוד

אני כטיפוס הייתי מחליטה שזה די פעמי עקב העלות והייתי מוותרת...

oreldi

New member
אחחח איזה משעשע שהשוויון מגיע עד הארנק...

היה כיף, נהנית, צחקת...אבל בסוף הכספומט צריך לשלם
חשבת אולי שהוא יצא לאינספור דייטים כבר ואין לו כסף לממן את כולם?
או שהוא מימן בעבר אבל נמאס לו?
לא , לא חשבת. למה שתחשבי? יותר קל לחשוב רק על עצמך. אני ואפסי עוד.

aaa123

Member
חשבת על זה שלה זה עלה יותר מאשר לו

כי היא היתה צריכה לממן בייביסיטר.
אני חושב שההודעה שלך פוגענית.
להאשים את האישה שהיא חשבה רק על עצמה פשוט לא לענין,ואני מבין את הנקודה שלה.
&nbsp
&nbsp

oreldi

New member
אולי נוציא מחשבון ונתחיל לחשב בדיוק?

בכלל, אני מציע שלכל דייט כל אחד יגיע עם מחשבון, רשימת הוצאות שקשורות לדייט, ואולי גם תלוש משכורת. יהיה נהדר לא?
הנקודה היא בכלל לא כמה עלה לו וכמה עלה לה. הנקודה היא החשיבה הפרימיטיבית, והשיפוטיות האוטומטית כלפי גבר שלא שילם בדייט.
אם שילם- הוא בסדר גמור.
לא שילם- קמצן חולני, ביי ביי.
אני לא אוהב קמצנים, אבל זה ממש לא המקרה כאן.

אמאנחל

Member
מנהל
זלזול בדעה של השני איננו שכנוע בעד הדעה שלך.

אפשר לבטא עמדה בלי להשתמש ב"חשיבה פרימיטיבית" "קמצן חולני" וציניות עוקצנית עם "מחשבון" "תלוש משכורת" וסימני שאלה.
&nbsp
בבקשה להקפיד יותר על תקשורת מכבדת. כולם, לא רק אתה כמובן.

אמאנחל

Member
מנהל
אורחי הפורום שלום, ברוכים הבאים

יש בפורום שלנו מקום להבעת דעות מכל הסוגים אבל אנחנו מקפידים על לשון נקייה ועל הבעה מכובדת ומנומקת של דעות.
אל תגמרו משפטים בסימן שאלה שהוא עקיצה. תביעו את דעתכם במשפטים חיוביים.
&nbsp
שתי הדעות מקובלות בחברה שלנו ואף אחת מהן איננה "הזויה". אפשר לדון בכבוד.
&nbsp
כבר קרו לי מקרים שבהם התעקשתי לשלם, ובעקבות כך הדייט כבר לא רצה לצאת איתי יותר. כך שלמדתי מניסיון מר לתת לבן הזוג לשלם, למרות שלא נעים לי. ואחר כך לא היה לי ברור מתי להפסיק לתת לו לשלם. וגם על זה ננטשתי. אז הנוהג הזה שמקובל שגבר ישלם עובד (או לא עובד) בשני הכיוונים ופוגע בשני הכיוונים. עד היום לא ברור לי "איך זה צריך לעבוד". מזל שאני כבר לא מחפשת.
&nbsp
בכל אופן ברוכים הבאים כולם, ונא להתבטא בהתאם.
&nbsp

יש לי תחושה של דה ז'ה וו

נראה שהסוגיה הזאת היא משהו בלתי נגמר שעולה כל פעם מחדש, וכל פעם מחדש אנשים מתייפייפים ומקשקשים על פמיניזם ושוויון, אבל בתכלס - זו נורמה בעולם המערבי לצפות שלפחות בדייט הראשון הגבר ישלם, במסגרת החוקים הבלתי כתובים של עולם הדייטים מקובל שהאשה תציע לשלם והגבר יסרב, והאשה תשאיר את הטיפ (מה שבחורים רבים גם לא מאפשרים).
&nbsp
ההנחה היא שבדייט הראשון לא יוצאים למסעדת גורמה, ולא הולכים על ארוחת שחיתות וארוחה בכלל, אלא מסתפקים במשקה או גג קפה ועוגה. אם את הסכום הסמלי הגבר לא מוכן לשלם לבד בתור עיקרון, זה נראה רע.
&nbsp
העלויות של הבייביסיטר והדלק וכל השאר זה לא רלוונטי (וגם גבר יכול להיות אבא לילדים שהשאיר אותם עם בייביסיטר), הציפייה שהגבר ישלם לא קשורה לכמה הדייט עלה לאשה. אני בזמנו נהגתי להגיד לפרטנר בדייט הראשון, במידה והוא מצא חן בעיני, שאני אזמין בפעם הבאה, וזה תמיד התקבל בחיוב (אם כי היו לא מעט מקרים שגם בדייט השני והשלישי הם לא נתנו לי לשלם...).

בסביבתי זו ממש לא הנורמה

אבל אולי פה זה לא העולם המערבי.
דווקא כשהיחסים מתמשכים, וברור שיהיו עוד פגישות יש מקום להדדיות, ופעם אני משלמת ופעם אתה. אבל בדייט ראשון שאולי יהיה גם אחרון?
&nbsp
השאלה פה אם כל ההכנות שהיא עשתה, ועלו לה הרבה הן סיבה שהבחור יבין שזה יצא לה יקר, ויתנדב לספוג את העלות. לדעתי זה משהו שאת יודעת מראש, ומחליטה אם מתאים לך או לא. את בנאדם מבוגר ועצמאי.
אם הוא הפסיד שעות עבודה, ושילם בייביסיטר לילדים שלו, וגם נסע נסיעה יקרה - היא תתנדב לשלם על חלקו בדייט? אני מסופקת.

נוסעת27

New member
היי הגעתי מהראשי

ואני חייבת להגיד שאני חושבת שאת טועה.
אני מבינה את הקריצה בחיזור כשהגבר משלם, מסכימה שזה נראה יותר טוב, עושה חשק לעוד וכו'.
&nbsp
אבל אני חושבת, שצריך קצת להיכנס לפרופורציה. צאי מנקודת הנחה שאת לא הבחורה הראשונה שהוא יוצא איתה. בואי ונניח סתם לדוגמא, שהוא יוצא לדייט אחד או שניים בשבוע, במהלך חיפושו אחרי האחת. כל אחת שותה ואוכלת. על כל אחת הוא ישים מינימום חמישים ש"ח בדייט (לא כולל את עצמו וטיפ). ובטח שלא כל אחת תמצא חן בעיניו. ונניח שהוא מגיע לאיזה 1000 ש"ח בחודש שהוא שם רק על דייטים , שמרובם לא יוצא כלום ובחלקן הוא בכלל לא היה מעוניין. אני מבינה שלאף אחת לא נעימה המחשבה הזאת, שהוא יצא לעוד דייטים לפני שהוא יצא איתה, והיא חושבת שהגבר הזר הזה צריך להתייחס אליה כנסיכה, אך זאת ככל הנראה המציאות. האישה חושבת שהוא לא ג'נטלמן והוא מצידו פשוט לא רוצה לשלם על כל אחת כל הזמן.
&nbsp
עכשיו, זאת לא אחריותו ששמת כסף על בייביסיטר או על איך שהגעת, הוא לא אחראי לעול הכלכלי שנשאת כדי לבוא, ובטח לא לפצות אותך כלכלית בלשלם על החשבון.
&nbsp
כן, אני מסכימה שזה היה יכול להיות נחמד מצידו, ויש בנו אינסטינקטים מושרשים שהגבר צריך לפרנס ולחזר והתשלום בדייט הראשון נותן רמיזה ראשונית על הדברים האלו.
אבל אני רק אומרת, ובטח בגיל שכבר אין בולשיט או שהוא לפחות קצת התעמעם. היה לך נחמד? תני צ'אנס. אולי הוא יפתיע אותך לטובה. אולי ברגע שהוא יבין שאת מוצאת חן בעיניו ויש כאן מקום להתפתח הוא בכיף יזמין אותך וישלם.

aaa123

Member
אני חושב שצריך לעשות תיאום ציפיות מראש

אם את רוצה שישלם כי את מזמינה בייביסיטר בשביל הדייט ,ולך הדייט עלה יותר את יכולה לבקש את זה מראש.
&nbsp
אפשר להסכים מראש שהוא ישלם חצי מההוצאות על הבייביסיטר ואת תשלמי חצי מהחשבון,ואפשר גם להסכים מראש דברים אחרים אבל צריך לדבר מראש על השאלה מי ישלם כדי לחסוך מריבות מיותרות.

אורחת310

New member
בלי קשר לרקע שלך, זאת דעתי הכנה, הבחור צריך לשלם

גם על מה שאת הזמנת כדי להרשים אותך, במיוחד שהוא רוצה להמשיך איתך
את הקשר (נכון שהוא רוצה להמשיך איתך את הקשר ?).
בקשר להלאה, לדעתי את צריכה לשלם על עצמך.

למעלה