אז--- מתם אומרים על סדאם???

תניח לזהבה גלאון פאנט שכמותך.

מי אתה בכלל?? מה עשית למען נשים במצוקה ? "גם אויל מחריש חכם ייחשב" נאמר בדיוק עליך.

וואלה איזו התקפה

הפחקת אותי אבל מי דיבר על נשים במצוקה? יש מעלות וחסרונות בטיפוס שנקרא זהבה גלאון זה שהיא רחמנית יכול להיות טוב מאוד ולהועיל לאנשים במצוקה הבעיה היא שהיא רחמנית גם על הרוצחים הגדולים היא נגד להרוג מחבלים אפילו במחיר שיהרגו אותה ואני בטוח שצבט לה בלב לראות על עונש המוות של סדאם

רק פרימיטיביים בעד עונש מוות.

כשאדם או רשות מבצעים רצח ברוצח הם נכנסים לאותה משוואה מבחינתי הוא היה צריך להכנס למאסר עולם ולהנמק עד יומו האחרון ככלב זניח ולא לצאת למשפטי ראווה שסיפקו לו ולתומכיו במה לתפיסתם הרצחנית בוש כידוע לכולנו איש חובב מלחמות היה חייב לעצמו מתנת כריסמס עיראקית ולכן שלח את נאמניו לרצוח את הפושע הרוצח. לידיעת הקוראים , המדינה היחידה בעולם המערבי שתומכת בעונש מוות לרוצחים בחלק ממדינותיה הלוא היא ארצות הברית וראו איזה פלא, המדינה היחידה במערב עם אחוזי הפשע הגבוהים ביותר היא ..נו תנחשו: שוב ארצות הברית אז בהצלחה לכל התומכים ולאמריקה הנאורה. בהנהגתו של בוש הפנאטי והטיפש.

אנחנו בצענו עונש מוות באייכמן

יש לנו גזר דין מוות לנאצים ועוזריהם שלא מיושם אבל יושם פעם אחת במקרה של אייכמן. אני נגד עונש מוות בישראל אבל אני לא אוהבת את המשוואה:"רק פרימיטיבים חושבים ש.." כי היא מונעת דיון אמיתי. כל דעה ניתן לנמק בלי לתייג ולתת ציונים לאדם השני כמו "אוכלי שפנים", "עוכרי ישראל" "פרימיטיביים" שאמשיך? לגופו של עניין הנושא הזה סבוך מאוד כאשר רודן מטורף מענה ורוצח בדם קר מאות אלפים והעם שלו כנראה פוחד שיחזור לשלטון פעם וינקום במי שהדיח אותו. הוצאתו של סאדם להורג היתה כנראה מסר משלטונו של בוש אבל בישראל ובמדינות אירופה לא יהיה עונש מוות. אנחנו שונים. גם אם היה מגיע לארץ ד"ר מנגלה ואילו היה נתפס כשהיה צעיר אני לא מאמינה שהיו דנים אותו למוות אלא רק למאסר עולם. הוצאתו להורג של אייכמן היתה חד פעמית. אגב, הם צדקו או היו צריכים להשאיר אותו בארגנטינה? היה צריך לתת לו מאסר עולם ולא עונש מוות? אגב, מה אם מחתרת של אל קעידה היתה תופסת בני ערובה חפים מפשע ומאיימת לרצוח אותם אם סאדאם לא ישוחרר. מה היית מחליט? להרוג את כל החפים מפשע או לשחרר את הרודן הרוצח?

ישראל מדינה פרימיטיבית לחלוטין.

זה היה ממש קל ההשוואה לא במקומה , בישראל הרבנות שולטת ומנשקי המזוזות ,מלטפי המקובלים, הם הם האנשים שצריכים לקבל החלטות הרות גורל. מזל שלא העתקנו את השיטה המטומטמת של " הוצאה להורג " שמעולם לא הוכחה כמרתיעה . הדרך היחידה שאני תומך בעונש מוות היא רק כשאדם עומד מולי ומנסה לרצוח אותי " הבא להורגך השכם להורגו" מוכר?? לקום בקור רוח ולבצע" רצח" בשום פנים ואופן לא, טוב, אני מקדש את החיים ,יש כאלו את המוות. אין ביני לאותם אנשים מכנה משותף . תם הדיון.

ישראל לא קיבלה עונש מוות

בגלל הסיבה שלא רצתה לדרוש ממישו להיות תליין. גם כשנפסק פעם עונש מוות הוא מיד הומר. אני נגד עונש מוות בכל מדינות אירופה וגם הארה"ב אני נגד ומסכימה לדעתו של פרופ' דרשוויץ על האפשרות לטעות. (יודע מי זה? פרופ' למשפטים בהרווארד) עד כמה שאני יודעת בית המשפט בישראל הוא שפוסק על עונשים ולא "הרבנות ומנשקי המזוזות" ואם לא ידעת בית המשפט העליון לפני כמה ימים ביטל חוק שהכנסת חוקקה בטענה שהוא אינו חוקתי. הנשיא לשעבר ברק החליט להסדיר את הכל. הבא להורגך השכם להורגו הוא גם לא דבר בלי בעיות. מה אם ליד אותו מחבל עומד מישהו חף מפשע? האם מותר להרוג אותו או תניח לו להרוג אחרים חפים מפשע? לא ענית לי על השאלה מה אם יושב רוצח שרצח עשרות ומישו חטף חפים מפשע ומבקש כדי לא להרוג אותם לשחרר אותו ואתה בטוח שכאשר ישתחרר הוא ימשיך להרוג? הכל לא אומר שאני בעד עונש מוות. אני מתנגדת לו בכל תוקף גם בישראל וגם בארה"ב אבל כשמישו מדבר איתי אני לא קוראת לו "פרימיטיבי" אלא משכנעת בצידקתי. אם לא הבנת שוב אני חוזרת: אני נגד עונש מוות בישראל. אתה בטוח בצידקתך ועדיין אתה רואה הכל בשחור ולבן. זו אולי מורשת מהחינוך שלך. אני קצת משועשעת כי טענו שבחורי ישיבה יודעים להתפלפל והיכולת הזאת לא נעלמת כשהם עוזבים את הדת. "תם הדיון" בלשונך.
שנה אזרחית טובה יותר.

תתנשאי פחות אענה לך אז.

(יודע מי זה? פרופ' למשפטים בהרווארד) לגופו של ענין, הסברתי עצמי על הצד הטוב ביותר א-נ-י נ-ג-ד ע-ו-נ-ש מ-ו-ו-ת משו כאן לא ברור?? כי אני מקדש את החיים וחושב שלאף אדם אין זכות לקחת חייו של זולתו יהיה הפשע אשר יהיה את הפילפולים המטופשים תשאירי לבחורי הישיבות אני זנחתי זאת לפני עשור.

אני אוהבת את החשיבה הזאת

צורת החשיבה הזאת של הפלפול קיימת בנושאים חילוניים אבל לא על דברים כאלה הזויים כמו שאתם למדתם. לא ממש התנשאתי. וואו אתה רגיש. נתתי לך כמה דוגמאות שלא עונות על הקריטריון של "עונש מוות כן או לא" ומסבכות את ההחלטה שלך "אני תמיד נגד". פאציפיסט יאמר שלעולם אסור להרוג אדם אחר גם כשרואים שהאדם הזה עומד להרוג חף מפשע כי אין זכות לקחת חיים של אדם. אני יכולה לקבל גם את הדעה הזאת אבל שים לב שאז הוא גוזר את גורלו של החף מפשע. אני מתפלפלת וכל הדוגמאות הקודמות (שלא ענית עליהן) היו נגזרות של האמירה החד משמעית שלך. אני לא מאמינה בשחור לבן. אני רואה הרבה גוונים של אפור באמצע אבל מקבלת גם את ההחלטה של שחור ולבן. שנה אזרחית טובה.

laife

New member
נגד העונש גם אם הוא יצא לרצוח שוב??

למשל רוצח כמו סמיר קונטר (רוצחם של בני משפחת הרן) אם הוא יצא מהכלא כשעודו חי הוא יפנה חזרה נגד מדינת ישראל ואזרחיה. אדם כזה אין שום סיבה להשאירו בחיים, גם גופתו תשמש כקלף מיקוח נגד חיזבאלה. ישנם עוד הרבה אנשים שעצם קיומם מפריע לחיים התקינים במדינת ישראל (בני סלע) ביום שהוא ישוחרר אף אחד לא ערב לכך שהוא לא ימשיך במעשיו הפליליים. בארה"ב היה פושע בשם אורטיז שנידון למוות בגיל 18 על רצח חברתו בת ה16 ונחנן ע"י מושל אילנוי הוא ריצה מאסר של 10 שנים ויצא לחופשי, כעבור שנתיים הוא אנס ורצח ילדה בת 3, במקרה כזה אני מנסה לחשוב האם ישנה הצדקה לאי קיום עונש המוות...

אז תפסיק לאכול סטייקים

לא רק שהתרנגול המסכן לא מנסה לפגוע בך, הוא גם לא פגע באף אחד מעולם

../images/Emo45.gif

קשקוש מקושקש. לא צריך לדחוף לכל מקום את מנשקי המזוזות, מלחכי הפינכות ונושכי הכריות. המעורפלת הבהירה פה את הענין, אבל אם "תם הדיון", אז מה נאמר ומה נדבר?

בית כלא זה לא כיף משתי סיבות

א. לבתי כלא יש דלתות, אי לכך יש סיכוי שיום אחד הם יפתחו. היו דברים מעולם והעם העיראקי יודע את זה. ב. בית כלא לא היה משחרר לנו סרטון מגניב של סאדם נחנק.

בוש מציל העולם מפאנטים מסוכנים!

כפוי טובה שכמותך לולא בוש סדאם היה משיג היום נשק גרעיני ו``משחרר את פלסטין``... אומנם הוא איש פאנט משיחי אבל אני חושב שהוא מציל העולם! אתה יודע שכל הנשק החדיש של ישראל זה מתנת חינם ממנו? וכל עוד אתה לא תהיה נרצח אתה לא תבין אבל תדמיין את עצמך שמישו חונק אותך בגז עצבים אתה לא תרצה להרוג אותו? אתה תמים אתה ואין לי אלא לומר לך כשתגדל (אולי) תבין העולם לא ורוד ותמים כמוך יש בו מפלצות אדם צמאי דם שמעונים להרוג בשביל להרוג.. אני יכול להבין אותך במקרה שאדם הרג את שונא חייו שההוא גם בא להרוג אותו אבל לא במקרה של סדאם שהיה חולה רצח והרג אלפי תינוקות בהנאה! שאותו צריך להרוג בדם קר!

babylon_a1

New member
אם סדאם היה נשאר

היו הרבה עיראקים עצובים , היו הרבה עיראקים מתים, אבל הרבה פחות ממה שיש עכשיו

מוות מתוכנן

אני חושב שהדבר הכי נורא שיכול לקרות לאדם, זה שהוא יודע במדויק את שעת המוות שלו. הוא יודע שבתוך 24 שעות - 10 שעות - 5 שעות - שעה - 30 דקות - 10 דקות - 5 דקות - 60 שניות - 20 שניות - 3 שניות... הוא הולך למות. להיפסק. וכשאני רואה אותו בסרטון הולך בלי התנגדות לעבר הגרדום, כשמשפטי מל גיבסון-לב אמיץ על שפתיו. לא קשה לי להרגיש רחמים לאיש שפעם היה לו הכל ועכשיו הולך להחנק מול המצלמות. פני הפאפי המסכנים שלו לא מניחים לי ואני נזכר שהסקאדים לא היו כל כך נוראים ושבעצם אני לא באמת יודע מה הוא עשה ולא עשה. נכון שהילדות שלי היתה מלאה בסיפורי אימה על מעללותיו של הרודן המפחיד שונא הילדים, אבל מצד שני התרגלתי לקחת כל דבר שנאמר לי בילדות בערבון מוגבל, כולל זה. אולי הוא בכלל לא כזה רשע כמו שאומרים, אולי הוא לא פחות רשע משרון ואולמרט שגם יודעים להשליך פצצות על חפים למען המטרה. מחשבות של רגע. מגיע לבנזונה למות לפחות מסיבה אחת. שאחמדניג'אד ומה שמו של צפון קוריאה וכל שאר החארות שיושבים בטוחים בארמונות שלהם (בוש?).. יסתכלו בסרט ולרגע קטן יכנס להם חשש, שאולי יום אחד אחרי משפט מתוקשר גם הם עלולים להחנק ע"פ לוח זמנים בשידור חי.

למעלה