אז--- מתם אומרים על סדאם???

מובחרת

New member
אז--- מתם אומרים על סדאם???

נעבעך...חיים שלמים של רשעות , נגמרו לו ב``נדנד`` של 2 דקות.מזעזע.

babylon_a1

New member
טימטום של אנשים

ודחף עיוור של נקמה, הוא מוצר היסטורי / מוזאוני - היה עדיף לו הוא היה נשאר באיזה בית כלא לרודנים חוץ מזה עכשיו אפשר להבין באופן סופי, שלפני שהאמרקאים הגיעו פשוט מתו פחות בני אדם - עיראקים ואמריקאים

זה א גורם מרתיע ב מגיע לרוצחים

להרוג רוצח סדיסטי כזה צריך ועוד איך צריך! לא היית הורג את אייכמן ולו בשביל נקמה? האמריקאים הועילו הרבה במלחמה בעיראק הם הוציאו מטורף מוסלמי אחד מרשימת המנהיגים המטורפים נכון שהתברר שיותר דחוף היה לטפל באיראן אבל כוונתם היתה טובה ובקרוב זה יישנה באיראן וגם אני בטוח שאם היו נותנים לסדאם לשרוד עוד 10 שנים הוא היה מתחזק ומשיג נשק גרעיני אפילו... זה שנהרגו הרבה זה בפיגועי טרור שיכולים להיות בכל מקום כי אי אפשר לחשוף מחבל ולא בעיה להכין חגורת נפץ פשוטה אבל הם בוודאי ניצחו ובגדול כי אל קעאידה לא מתפקד והעיקר שאיום סדאם הוסר לדעתי הם יעשו בשכל אם יוציאו את כל הכוחות ויפעלו רק מהאוויר ושיהרגו שם אחד את השני זה ענין פרטי שלהם ולא קשור למלחמה כי הם הורגים אנשים שאין להם קשר לכיבוש

uty76

New member
היום אני באמת מתנגד לתפיסת איכמן

כמובן שזה פשע לשפוט את ההיסטוריה, אבל... שום דבר טוב לא יוצא מנקמה את הכוחות יש לתעל לבניית מדינה לתפארת, בדיוק כפי שעשינו. גם אם היינו מפוצצים כל בית קפה הומה אדם בברלין, קלם ופרנקפורט לא היתה בידינו אלא הנקמה ולא הצמיחה והחירות

מתלבט13

New member
יש לנקמה ערך

למרות שאינני תומך בנקמה כשיטה, יש מסר פסיכולוגי ואסטרטגי בנקמה. אני משוכנע שהריגת סדאם חוסיין והמשפטים נגד פינושה וכו' וכו', גורמים לרודנים אחרים לחשוב טיפה יותר. וגם הנקמה בנאצים יכולה להחדיר את המסר שרצח המוני הוא פשע שיש עליו נקמה. אסטרטגית, מי שיודע שיש נקמה אפשרית בסוף הדרך, ינהג אחרת.

uty76

New member
אתה צודק

ואני לא מסכים איתך. מכל הסיבות שהיזכרתי וגם מכמה אחרות. פעם כשניפגש לכוס שוקו ניסגור גם את הפינה הזאת : )

NIMASSLI

New member
בדרך כלל

כל אדם שמקבל כוח לידיו ובמקרה דנן צובר כוח בעשרת אצבעותיו יתנהג כך או אחרת בצורה שתאכוף את דעותיו על אחרים . כשמצליחים להסתכל על ההסדר הנ"ל בעיניים בלתי משוחדות הוא נראה פרקטי להפליא : אם אדם הצליח לצבור או לקבל כח מסויים משמע הוא ראוי לו . ללא השואה היטלר היה נזכר כאחד הכלכלנים הגאונים שקמו אי פעם . אולי אין מקום לרחמים או להטלת ספק בצדקת העונש אבל באותה מידה אין מקום להתלהמות . כמו שכבר אמרו חזלינו אל תדון את חברך קודם שתגיע למקומו .

Le Fay

New member
קודם כל, לפעמים נקמה היא התגובה

הלגיטימית היחידה. אבל משפט אייכמן לא עמד רק, ואפילו לא בעיקר, על הנקמה שבהמתה, אלא בראש ובראשונה על ההזדמנות של הניצולים להעיד, באופן ממלכתי ועל פי סדרי הדין, בפני רשות שופטת של מדינת ישראל ריבונית. זה היה עיקר הנקמה: הנה המספרים מהטרנספורטים עומדים על רגליהם ומספרים את סיפורי המתים; והם, בניגוד לגרמניה הנאורה, מספקים לנאשם סנגוריה והגנה משוריינת. ההוצאה להורג היתה רק זנב לזה.

uty76

New member
ושוב, גם את צודקת

ואני אומר את זה בכנות. המציאות של ישראל בשנות השישים ואפילו שנות השבעים והשמונים, היא שונה מהמציאות שלנו היום. אני זוכר בילדותי את הניצולים ממשפחתי ו"המשפחה" שלהם... עולם שחייב היה לראות את הצדק והאמת שולטים שוב בכיפה... משפט דמיאניוק כבר היה תפל לעומת זה של אייכמן. ולא רק בגלל התפקיד הפחות של דמייניוק, אלא פשוט מכיוון שהתרחקנו. אנחנו פשוט יותר רחוקים. זאת הסיבה שהקדמתי שאסור לשפוט את ההיסטוריה. ובכל זאת. מכיון שישראל סיכנה במבצע כל כך הרבה. וגם המשאבים המודיעניים. (דיברו אז על סכנה מכיון שהועתקו משאבים שהיו נחוצים) ובעיקר הדבר שאסור לאומרו - הניצולים באו מפלנטה אחרת. פלנטה אכזרית ואיומה. התקווה שלהם היא בהצלחה שלנו ולא בנקמה. אין לי דרך לאמוד את הסבל האנושי או את הכמיהה לקטרזיס. הלוואי ונוכל למצוא את הדרך החכמה. אנחנו הרי יהודים, עם חכם, עם ההיי טק, עם של רופאים ועורכי דין... ומה שלא יהיה... מכל הדרכים אסור שנבכר את דרך הנקמה... : )

סלסרו

New member
אתה לא רציני, נכון?

תקרא קצת על הג'נוסייד שעשה.. אני בטוח שמאות אלפי האנשים שהוא טבח, לא בדיוק יסכימו איתך.

uri80

New member
עזוב, הם כולה היו כורדים

אז מה אם הם המית אותם בגז והכפרים על כל אוכלוסיתם נמחקו מעל פני האדמה, גם כך לאף אחד לא אכפת מהכפרים האלו. מי יזכור אותם מחר? אה כן, והיו עוד כמה עירקים לא חשובים בקברי אחים, אה ועוד כמה אירנים באיזו מלחמה, אה ואולי איזה כוויתי אחד או שנים שנהרגו פה ושם במלחמות שבטח היו פורצות גם אם סדאם לא היה פותח בהם. אני כבר חש בסוג של געגוע לאדם היקר הזה, הרי בינינו כמו שכתבו כאן למטה, הסקאדים לא היו כל כך נוראים, נכון?

סלסרו

New member
חיכתי לראות כמה זמן יקח לשמאל

לפצוח במקהלות גינוי של ההוצאה להורג.. משום מה אני לא זוכר אותם פוצחים במקהלות גינוי של מעשי הטבח, ההתעללות, הדיכוי הזוועתיים שלו. כנראה שאתה צודק. כולה כורדים.

L i k o

New member
כול כאלב ביג'י יומו

הבסיס להצדקת עונש מוות היא הכלל של "מידה כיגד מידה". לזכות החברה המערבית יאמר שה"מידה כנגד מידה" לעולם לא תהיה שלמה. סדאם זכה למשפט צדק, הגנה משפטית, ותנאים סבירים במעצר. קרבנותיו עונו, נאנסו, נשרפו חיים, נחנקו בגזים וכדו' לפני המיתות המשונות שהרוצח הזה הכין להם. במקרה הזה הצדק נעשה. בתקווה שיהיה לזה המשך, ועוד רודנים ילכו בדרכו של המעוות הזה.

זהבה גלאון בטח הוציאה מודעת אבל

הרחמנית הזאת מזועזעת! עד עמקי נשמתה הרחומה! מה אתם מתאבלים על הכלב? היה מגיע לו מוות איטי בגז בתוך זכוכית בכיכר העיר לעיני מליוני אזרחים... חבל שנתנו לו מוות כזה מכובד!

זה הכול??

לא עדיף לחתוך לו אצבעות ולמלוח במלח, לסרוט את גופו עם חוטי תייל. לעקור /ציפורניים /עיניים/ שיניים. להאכיל אותו בצרכים שלו, להפריד לו את החלמון מהחלבון.. לתת לו מכות חשמל או בקיצור כול מה שהיו עושים בימי הביניים. היי בעצם אנחנו במאה ה 21??

שמחתי מאוד לראות את מות הדיקטטור!

כן ממש כך , לא בגלל מה שעשה או לא עשה לישראל, זה ממש לא מעניין אותי . אלא בגלל מה שעשה לעם שלו , שרצח בהם מאות אלפים וגרם לכמה מלחמות מיותרות . מלחמת אירן אירק ,מלחמת המפרץ ה1 , מלחמת המפרץ 2, רצח השיאים והטבח בכורדים, ועוד מעשה זוועה שהאיש הזה גרם . אם כי אין להתעלם מהעובדה שהרבה מאוד מוסלמים, בעיקר הערבים שבהם חשים היום כאב ובעיקר השפלה , גם ח"כ ערבי ישראלי התבטא כך . הם רואים את זה כהוצאה להורג שבוצע ע"י ארה"ב של אמריקה למנהיג מוסלמי ביום חגם [חג הקורבן]... אין ספק שאירוע זה הוא אירוע היסטורי ומעניין, שבוודאי יכנס וילמד בספר ההיסטוריה של כל העמים לדורות הבאים .

אחד שמתנהג כימי הביניים מגיע לו

שיתוגמל כימי הביניים! אתה יודע מה העונש הכי טוב שיקובל אפילו על ה``מוסריים`` ביותר? לקחת אותו ולשים אותו ערום במרכז הרובע השיעי אסאדר שכולם שם שונאים אותו וקורבנותיו ולא לעשות כלום רק להפקיר אותו שם ואז הם היו מתנקמים בו כמו שרק מוסלמים יודעים לנקום... ואחד לוקח לו את היד אחד את הרגל ואחד את הזין עד שהיה נגמר הלינץ במותו של הכלב אחרי שעות של יסורים! חבל שלא היה כך...

למעלה