אני אני אני!
יצא לי מתלהב
האמת ששנה שעברה באמת התפרענו..היה קצת תקציב פנוי אז קנינו גם מכשירי חשמל קטנים, פיצ'יפקעס לבית, לאפיה וכמובן- בגדים.
לאחרונה יצא לי להזמין מכמה אתרים בסיילים שווים שהיו (בלי קשר לבלאק פריידי)
והשנה אני בעיקר רוצה לקנות חזיות, ומקווה שיהיו הנחות בפיגליבס האמריקאי..(נכון לאתמול לא ראיתי שם בדל שמרמז אפילו על הנחות קרבות..אבל מצד שני יש עוד אתרים שלא מודיעים על זה מראש)
תובנות שלי מהקניות של הבלק פריידי הקודם:
כמעט ולא נשארות מידות..עדיף להקדים את הקניות לרגע שהסייל מתחיל..
בחלק מהמידות שהזמנתי ואזל המלאי הביאו לי מידה
קטנה מזו שהזמנתי. (זה היה מצ'ילדרנס פלייס ואושקוש)
מידות אמריקאיות הן גדולות..הגדול שלי בן 6, בארץ לובש 10. הזמנתי לו מאושקוש מכנסיים שלפי טבלת המידות לקחתי מידה 8. והן ע-נ-ק-י-ו-ת..לדעתי לפני גיל 8 הוא לא ילבש אותם בכלל. אז להזמין מידות אמיתיות.
ובגדי נשים גם אין מה לדבר. כל הבגדים שהזמנתי גדולים.. אבל גדול אפשר להצר..
כל בגד- תמיד לבחון אותו בזכוכית מגדלת שיש ליד התמונה. הגיעו כמה חולצות לבת שלי, שבאתר נראו אחלה, והתברר שהם מלאי נצנצים.. (שזה נחמד לחובבות הז'אנר..אבל לא לי)
ולגבי עלות/תועלת;
אם את מאלה שקונות בסופי עונה בגדים לעונה הבאה, אז יותר משתלם לקנות בארץ. כי בסוף עונה יש רשתות שמוכרות 4-5 פריטים ב- 100 ש"ח (ולחברי מועדון וכד' לפעמים יש עוד הנחות).
אבל אם את מאלה שבדרך כלל קונות בתחילת עונה (או "מבצעי" תחילת עונה שהם הרי לא ממש מבצעים) אז עדיף חו"ל.
כל בגד שאת באה לקנות, תוסיפי לו בערך עוד 50% מחיר על המשלוח, ואז תחליטי אם זה משתלם או לא. בגד שעולה נגיד 3$, זה בערך 12 שקל, פלוס משלוח כאילו עלה 18..זה ה"כלל אצבע" שלי, אבל זה משתנה בין החברות וכו'..
אז אצלי, בגד פשוט (לילדים, הכוונה) שעולה יותר מ-3-4$ לא משתלם מבחינתי לקנות. כי בסוף עונה אני קונה פה באותו מחיר, ועם רמת וודאות יותר גבוהה- אני יכולה להרגיש את הבגד, לראות את המידה וכו, וכמובן- לא צריכה לפחדש שמא הדואר יאבד לי את החבילה..
בכל מקרה הכי טוב אם יש לך משפחה/חברים בארה"ב- לשלוח אליהם ושהם ישלחו לך..מן הסתם זה חוסך עמלות.
תהני! זה כיף, אבל גם קצת כאב ראש (מהמבחר..)