אז מי פה בהתמחות?

n i e m a n d

New member
אז מי פה בהתמחות?

שלום לכולם,

מי מכן בהתמחות כרגע וירצה לחלוק מעט מחוויותיו איתנו, סטודנטים בשנה ב' שעולים לג' ועתידים לחוות רק את החלק של הראיונות בשנה הבאה.

איך כל זה נראה בשלב ההתמחות?

n i e m a n d

New member
באיזה משרד? :) (הכוונה אם מסחרי-גדול, מסחרי-

בינוני או שבכלל משהו במגזר הציבורי וכו', מן הסתם לא שם ספציפי שיעשה לך אאוטינג :))

בעיקר הווי חברתי ומקצועי - האם מדובר בחוויה נוראית עד כדי כך כפי שמתארים אותה?

sacrament

New member
התמחיתי במשרד בינוני בגודלו

אישית מאוד נהניתי. לא היו לי חיים בגרוש מחוץ למשרד אבל בעבודה עצמה היה ממש סבבה.
שאר המתמחים שהיו איתי היו חלוקים - חלקם סבלו, חלקם נהנו. העבודה הזו לא מתאימה לכל אחד. ברגע שמתאקלמים חברתית ומתחילים לקבל הערכה מהבוסים הדברים נהיים הרבה יותר נחמדים. שלא נדבר על לכתוב תגובה לעליון וששופט בעליון מקבל בשתי שורות כל מה שכתבת ומעיף את הצד השני מכל המדרגות. סוג של אושר :)

אני עשיתי בעיקר לטיגציה (כתבי בי-דין וכיו"ב). ובנוסף קצת אזרחי וקצת מסחרי (הרבה חוות דעת). הייתי בממוצע פעם בשבוע בדיון בבימ"ש. למזלי עסקתי בנושאים מאוד מגוונים ומעניינים. אף עבודה לא חזרה על עצמה.

מבחינה חברתית...אני לא אדם שמתחבר בקלות. ובכל זאת, הכרתי אנשים נפלאים (וגם כמה אנשים שממש לא) ולאט לאט יצאתי ממעגל המתמחים והתחברתי עם חלק מעורכי הדין. עורכי הדין צריכים להגיד לך מה לעשות ולפקח עליך ולכן יש הרבה דיסטנס בהתחלה אבל עם הזמן זה נעלם. בערך מהמחצית השניה של ההתמחות כבר יש יותר קרבה והערכה וגם יש מתמחים חדשים אז אתה סוג של "עולה בדרגה" ונהיה אחד מהחבר'ה.

אם יש שאלות יותר קונקרטיות אשמח לענות :)

יפתח00

New member
חלוקת חוויות

אני מתמחה במשרד מסחרי גדול. העבודה משפטית לחלוטין, אבל צריך לקחת בחשבון שרובה אפורה מאוד.

חלק קטן מהעבודה המשפטית הוא חיפושים משפטיים - לפתוח את נבו ולחפש בו את התשובה לסוגייה משפטית מסוימת.

החלק האחר והעיקרי הוא בדיקות נאותות, והוא מאוד מאוד משמים. בדרך כלל מדובר על בחינת 200 חוזים, סיכומם וזיהוי נקודות בעייתיות בהם (וחסר לך שחוזה מסוים "ברח" לך, זו ממש עילה לפיטורים כאן - בעיקר אם מדובר בחוזים שיכולים להשפיע על מחיר העסקה). כאמור, מצד אחד אמנם לא מעניין, אבל מצד שני לומדים מזה הרבה מאוד (ביום שתצטרך לכתוב חוזה דומה תדע מאילו שטויות כדאי לך להימנע).

לאלו שעוסקים בליטיגציה יש כתיבה שוטפת של כתבי הגנה/תביעה/סיכומים/בקשות לגילוי מסמכים ושאר הדברים הטובים. אני עדיין תוהה מה יותר נורא, ליטיגציה או בדיקות נאותות - עדין לא הגעתי להכרעה אבל אני נוטה לשנוא יותר ליטיגציה (התמזל מזלי ואני עוסק בהכל...).

מסקנותיי לבינתיים: שייגמר כבר ושאוכל לחזור לחיי הקודמים. אני עם משפטים גמרתי...

פרח 2 2

New member
אחרי התמחות.

בשבוע הבא מקבלת את הרישיון.

תשמע, ההתמחות הוציאה לי את כל החשק לעסוק במקצוע.
אבל... החומר האנושי איתו עבדתי היה מדהים, מאמן נהדר, עורכי דין מקסימים, עבדתי במשרד בינוני המדורג מספר 1 בתחומו, הרבה עבודה, דיי משעממת, קשה, לחץ לחץ לחץ.
פשוט לא אהבתי לא את העבודה ולא את השעות (9:00-20:00), אין חיים, בקיצור.

דרך אגב למדתי במכללה ||לא המנהל ולא הבינתחומי) , לא משהו שהשפיע על הקבלה שלי או על ההערכה לה זכיתי מעוה"ד במשרד, אין חשיבות.

למעלה