אז מי אשם :

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

Puskas

New member
ניסו לבנות שושלת חדשה?

קודם כל מה זה שושלת? כולה 2 זכיות רצופות וזהו..זה שושלת? דבר שני..אם אתה מדבר באזור של השחקנים אז אתה עיוור או דביל או שניהם.. כל הזרים של מכבי בני 30+...זה שחקנים שבמקרה הקיצוני שיחקו שם שנה הבאה ואז עפים.. מה ניראה לך? פייזר עם כל המימדים שלו ועם הקליעה המצוינת שלו היה משחק פה אם הוא באמת היה כזה תותח? ההגנת החמאה שלו או יותר נכון החוסר רצון לתת הגנה הם כנראה מה ששלח אותו לשחק בליגת חובבים של פורטו ריקו ובליגת חובבים שלנו...מה אתה חושב שסתם הוא לא נשאר בNBA? כי הוא העדיף הצעות מפורטו ריקו? קאמינגס לא היה כישלון ידוע מראש אבל ביינום ועוד איך כן! וידעו שהלפרים לא יכול לסחוב קבוצה לפיינל פור במקרה שקאמינגס ייכשל..והנה קאמינגס נכשל ומכבי נתקע עם שארפ בן 100 וכבר לא קולע כמו פעם,הלפרין החסר עמוד שדרה וביצים הזה וביינום שכל קשר בינו לבין כדורסל הוא מקרי בהחלט... בנוסף כספי הוא ה-3 היחיד בסגל..גארסיה חצי 2 וחצי 3 ובכל מקרה לא מלוטש מספיק בשביל לשחק ברמות האלה.. בלות'נת'ל המחליף הנצחי פתאום בחמישייה והוא מפוזר והוא ממש לא שחקן חמישייה ברמה של פיינל פור ולקינוח מוריס.. שחקן הגנה מבריק אבל בלי התקפה..4 קלאסי כשהוא ליד סנטר שקולע..אבל מה? מוריס בכלל היה אמור להיות 12 ברוטציה בערך..להיות מתחת לאליהו,באטיסטה,פייזר,וויצ'יץ ובלות'נת'ל ברוטצית הגבוהים..והנה הוא הפך להיות בורג מרכזי כי באטיסטה מוגבל מאוד בתנועה ההתקפית שלו ואליהו בדיחה התקפית,מוגבל מאוד עם יד אחת..ופייזר לא שומר וכמובן וויצ'יץ' נפצע...אז פתאום מוריס במהלך של לחץ (ואותו לחץ זרק את גארסיה לקבל דקות משמעותיות ממש מוקדם מדי) נזרק לחמישייה וניהיה שחקן של 20 דקות ויותר לערב.. אם אלו לא החלטות מגוחכות של מאמנים בבניית סגל אז אני לא יודע מה כן מגוחך ומה כן כישלון... ומי שם את קטש מאמן כשיש לו בקושי עונה ניסיון בליגה? ההנהלה! היא רצתה אחרי עונת כישלון יחסי (למרות שלא היה שום כישלון) למכור מנויים כדי שהצד הזה לא יפגע..אז הם מכרו לכולם סיפורים על מאמן צעיר ומוכשר שהוא חלק מהעבר של מכבי "אחד משלנו" שיחד עם מנג'ר/מנכ"ל על ותיק וטוב יצעידו את מכבי ת"א לעידן חדש ומלהיב סטייל גרשון את פארקר ושאראס.. בפועל לקטש מראש לא היה סיכוי שם..מכבי קברה אותו בזה שהיא בכלל הביאה אותו..זה היה כישלון ידוע מראש.. הוא לא בנוי ללחצים האלה עדיין וכל החלטה שלו גובלת בחוסר ידע או לחץ... שרף מצידו יושב בצד כמו קיר ולא מדבר ולא מכוון ובכלל עפות שמועות שהוא בסכסוכון קטן עם עודד..שאין להם שפה והם לא מסתדרים..אז מה הקטע??? יושב לך מאמן מוכשר כמו גודס מתחת לאף ובמקום למנות אותו אחרי ספאחיה (שאגב גם גודס הוא "אחד משלנו") הם מחליטים לצאת להרפתקאה עם קטשרף..למה? כי זה מעולם לא היה סביב להביא מאמן שהוא "אחד משלנו" המטרה פה היתה אחרת לגמריי..מישהו שהוא דמות שהקהל אוהב ומעריץ שימכור מנויים ואשליות לאוהדים.. גודס הוא "אחד משלנו" אבל הוא לא צבעוני ולא נערץ ברמות של קטש ולכן הוא היה כנראה בונה קבוצה סטייל מסינה (יענו מכונת הגנה ומשעממת ויעילה בהתקפה) שלא מוכרת מנויים ולא יפה לעין ומכבי היו מוכנים לוותר על הישגים והצלחות בשביל ניסיון לכדורסל יפה...אז אם כדורסל יפה עדיף להם על הישגים בדרך יבשה יותר אז מגיע להם שהם קיבלו הכל בפנים... עכשיו שרף מאמן..הוא לא יוביל לכלום,יפוטר כמובן סוף עונה ואז אולי גודס סוף סוף יהיה מאמן או שמכבי תלך על עוד הרפתקאה..שמעתי שמיקי ברקוביץ' פנוי.

נראה שאתה מתקשה להבין שבזמן ששמעון מזרחי

הוא חלק חשוב מהנהלת מכבי תל אביב, הוא לא היחיד, ושאם כץ ופדרמן מחליטים לעמוד על הרגליים האחוריות, מזרחי - מר אחד מ-50 המנהלים הטובים בעולם על פי אותה בחירה שאתה מדבר עליה (וזה הבדל עצום מ-50 ההנהלות הטובות בעולם) - לא יכול לעשות הרבה. אז כן, יכול להיות שאם שמעון מזרחי היה מקבל ההחלטות היחיד במכבי תל אביב, הטענות של אנשים על ניהול בעייתי לא היו רציניות. אבל הוא לא. יש לך את פדרמן שמושך לכיוון שלו (ובמקרה הספציפי הזה, לפי מה שהבנתי, משך בקיץ לכיוון של קטש), ויש את כץ שמושך לכיוון שלו (אל תשאל אותי מהו, גם כץ עצמו לא יודע כנראה) ויש את מזרחי, שהוא בעל דעה, אבל לא הדעה כולה. אז לא, זו ממש לא הנהלה טובה. לגבי הנושא של הבנייה, שטויות במיץ עגבניות. כשאתה מחליט לבנות משהו לטווח ארוך, אתה מקבל את העובדה שכמעט בטוח שתשלם מחיר לאורך הדרך, אפילו כבד. במכבי תל אביב לא מוכנים לשלם מחיר כזה, ולכן כל הפנטזיות על בנייה היו בדיוק זה, פנטזיות.

cache

New member
צודק לגמרי

בגדול סיכמת את הבעיה המרכזית של מכבי היום. יותר מידי שותפים ומקבלי החלטות, כוח עולה בשם פדרמן וכוח שאיבד את ההגמוניה בשם מזרחי. זהו זה!

lb22

New member
אני אשמח גם אם תגיד לי

איפה קראתי לזרוק את ההנהלה , דווקא הדעה שלי היא שרוב האשמה היא בשחקנים... להנהלה יש אשמה כלשהי...אבל הרוב לא נופל עליה.

Molchansky

New member
תשמע

אני אסביר לך את זה בצורה ישראלית מצויה ככה שתבין יש לך סוס עם עגלה בוא נגיד שהסוס זה השחקנים והמאמן, והעגלה זה ההנהלה במצב רגיל הסוס סוחב את העגלה בלי בעיה, מדי פעם יוצא מהעגלה השוט ומצליף, לא נורא הסוס יכול לספוג את זה מדי פעם. הבעיה כרגע, ולא אכפת לי מה היה המצב לפני כמה שנים כי עכשיו אנחנו לא נמצאים באותו מצב, בכל אופן, הבעיה כרגע היא שהעגלה כבדה מדי לסוס, אז הסוס לא יכול לסחוב אותה ולמקרה שהלכת לאיבוד כי אני יודע שזה קשה מדי בשבילך, השחקנים והמאמן לא יכולים לסחוב כרגע הנהלה שכל המשחק נמצאת על הספסל ועל המזכירות. אז מה שעשו במכבי כרגע זה להחליף את הראש של הסוס, יכול להיות שזה צעד נכון, אולי הבעיה של הסוס הייתה פסיכולוגית והחלפה של הראש תעזור אבל אני חושב שהבעיה היא בכך שהעגלה פשוט כבדה מדי וצריך להוריד את המשקל שלה. ואל תתחיל עם השטויות של אנשים לא מבינים, בלה בלה, אני מספיק מבוגר וראיתי מספיק משחקים גם בארץ וגם בעולם בשביל לדעת מה הולך בעולם הכדורסל ולראות איך קבוצות טובות מתנהלות.

aaa123

Member
לי נראה שמכבי לוקחת אליפויות שנה אחר שנה

מהסיבה הפשוטה שיש לקבוצה יותר כסף מיריבותיה כך שהיא יכולה לקנות את השחקנים הטובים. אני לא יודע מי אחראי למצב שיש לקבוצה יותר כסף מיריבותיה. אם זאת ההנהלה אז הייתי רוצה להבין מה הקשר של ההנהלה למצב. בכל מקרה הייתי הרבה יותר מתרשם מקבוצה שיש לה תקציב נמוך יותר מיריבותיה ולוקחת אליפות. אני החלטתי שאני אוהד של הפועל תל-אביב(ולא הפועל אושיסקין תל-אביב) אחרי שהם מינו אישה לתפקיד המאמן כי אני לא רואה הצדקה שכל המאמנים של קבוצות גברים יהיו גברים. לצערי שאלה שלי שירדה בינתים לעמוד השני בלינק המצורף לא זכתה למענה(אולי פשוט לא שמו לב אליה אז אני נותן שוב לינק לנושא). יש עוד זמן עד למשחק ואם לא אקבל תשובה כאן אנסה לברר בדרכים אחרות.

tamirducobni

New member
אחלה חתימה!

למרות שהשאלות שאתה שואל הן מעניינות וחשובות אין לי איך לעזור לך... אבל החתימה היא בונבון אמיתי!

מאיפה להתחיל? יש הרבה בלאגן

א. קבוצה מלאה גארדים בינונים בלי שום ג`וקר אחד(כמו שאראס ופרקר בזמנו) ב. אין זרימה ובכלל שום חיבור בין השחקנים לפי מה שרואים(לר``ג אין את הבעיה הזאת כמו שראינו) ג. ההגנה על הפנים בכללי(בלי להחשיב גג או שנים של מוריס בכל משחק) ד. צורת ההתקפה של מכבי נחלשה ולא מקצועית ברובה ה. מאמן כמו קטש לא תורם לקבוצה יותר מדי בטחון עצמי, בפרט במצבו(שלא לדבר על הבעיות בהנהלה) ו. מאמן בעל נסיון וידע וגם שופע בטחון עצמי לא היה מזיק, גם אם הוא יעלה הרבה.. ז. הם צריכים לעבוד חזק על שלשות ולא ``לסמוך על הנס`` זהו בינתים

שמעתי דברים שצביקה שרף היום בגל"צ

וצרם לי מאוד לשמוע את זה. ע"פ גל"צ צביקה אמר שמעכשיו האימונים יהיו קשים יותר ורק מי שיוכיח את עצמו (בזיעה) ישחק. אם מעכשיו האימונים יתחילו להשתנות ולהיות קשים יותר, זה אומר שעד עכשיו האימונים לא היו קשים וכנראה לא מספיק טובים בשביל קבוצה ברמה של מכבי. מישהו מוכן להסביר לי מה היה התפקיד של שרף במכבי בחודשים האחרונים? אני הייתי בטוח ששרף הוא חלק מהצוות המקצועי של מכבי. כלומר ששרף רואה את האימונים, יותר מזה חשבתי שיש לו אפילו חלק בבניית תוכנית האימונים. אם שרף היה חלק מהצוות המקצועי והצוות המקצועי נכשל, אז גם שרף נכשל. אם האימונים לא היו מספיק טובים, אז שרף היה צריך לעזור לבצע את השינוי בזמן שקטש הוא המאמן ולא לחכות שקטש יתפטר/יפוטר/יוסבר לו שכדאי לו להתפטר. הביקורת הזו על האימונים תחת קטש, רומזת לזה שאולי שרף העדיף לראות את קטש נכשל מתוך ידיעה שהוא יהיה המאמן שיחליף אותו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא בטוח שאני מסכים איתך

מצד אחד אתה צודק, כמנהל מקצועי צביקה היה צריך לקפוץ קדימה כבר דיי מזמן ולזעזע את המערכת בדרך כלשהי. מצד שני הוא הצהיר כבר בהתחלה שאין לו שום כוונה להתערב בעבודה של קטש. ומצד שלישי, מי באמת יודע מה קרה שם באימונים? אני לא חושב שאנחנו יכולים לבוא ולשפוט מבלי לדעת מה קרה מאחורי הקלעים של הקבוצה.

לדעתי זה הנהלה...

מפני שאפשר להביא שחקנים של מיליונים אבל ברגע שמביאים מאמן של 100 אלף הוא לא מפיק את התועלת מהשחקנים הללו. וזה מה שקרה, מכבי לא מוכנים לשלם סכום מטורף על מאמן והם אכלו אותה..לדעתי שרף יכול להפיק פי 2 מסגל השחקנים הקיים של מכבי.. קצת היסטוריה: אם מכבי תפסיד היום זאת תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שמכבי מפסידה שני משחקים בשבוע אחד- אירופה וליגה!

למעלה