אז מי אשם :

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
אז מי אשם :

מי "אשם" במצב של מכבי תל אביב השנה? כמובן תלוי את מי שואלים : יש האומרים שקטש : הוא לא חיי את המשחק , הוא יותר מידי סטאטי במשחק , לא מגיב כמו שצריך למהלכים שקורים מקרין מעין חוסר בטחון שכזה והדבר משפיע על השחקנים. טענו שהוא לא משתף שחקנים , טענו שיש לו רוטציה גדולה מידי (שיחליטו?). יש האומרים שהמנהלים : הריבים או המחלוקות שיש בין פדרמן למזרחי , בין מזרחי לפדרמן ובין כץ לכולם הם אלו שהביאו את מכבי לאיך שהיא נראת היום , פדרמן לא רצה את זה אז הביא את ההוא עם פשרה של המאמן הזה , אותו דבר לגבי מזרחי וכץ? הוא רק נותן את הכסף כמו שרואים ומבלבל בשכל מידי פעם. אומרים גם שההנהלה קבע לקטש את ההרכב ,כלומר כמה שחקנים הם החתימו ללא אישור או ללא יידוע של המאמן. יש האומרים שהשחקנים : פייזר לא שומר עושה עבירות , למדו את את בטיסטה , לבלות' אין הגנה ולא קולע טוב , שארפ כבר לא חד כתער , ביינום זה ביינום (למרות שהוא השתפר טיפלה) , גארסיה עוד צעיר וצריך ללמוד , אליהו לא מסוגל לעשות סל מיותר ממטר מהסל והגנה? חחח אין לו , כספי? אה כן עכשיו הוא פצוע. קאמינגס לא פוגע ורק מפריע. וכן מי ששם לב נכון : רק הלפרין ומוריס הם מניה בטוחה והיחידים שלא מפריעים למכבי אלא אלו שמנסים רק לעזור , לא הולך להם אבל זה לצערם. יש האומרים שהפצועים : טל היה ידוע שהוא לא ישחק העונה ואם כן זה יהיה רק בחצי השנה שלה וגם זה לא כזה בטוח , ואז הגיע הפציעה של ניקולה שמראה שמכבי הייתה תלויה בו יותר מידי ולא עשתה רכש טוב הקיץ בכך שלא הביאה לו עוד מחליף או לפחות לא מצאה תרגילים אחרים שלא תלויים רק בו. הרבה מאוד טוענים כי אילולא הפציעה שלו מכבי הייתה נראת אחרת...כולם שוכחים שגם איתו מכבי חטפה בראש... ומה הדעה שלי? רוב האשמה לדעתי צריכה ליפול על אותם שחקנים לא מביאים תפוקה. המשחק הזה הוא פשוט מאוד : "פוט דה בול אין דה באסקט" לא כזה קשה. השחקנים במכבי מחטיאים לייאפים חופשיים , זריקות חופשיות , לא עושים דברים בסיסים כמו שצריך פשוט לא משחקים כדורסל. לא חושב שהבעיה היא קטש , אפשר לספור על כף יד אחת את כמות המשחקים שאפשר להגיד שהוא אשם בהפסד בהם (אני יכול להעיד רק על ההפסד לריטאס שהייתה לקטש יד ורגל עם הספסול המוזר של הלפרין ברבע השני). ועכשיו , חכמי הפורום מוזמנים להגיב , תגובות עינייניות בלבד! (תגובות של חרא מכבי וכל זה תשמרו לשרשור אחר או לשרשור המשחק של מכבי מול רמת גן , בתודה מראש ההנהלה).

כתבתי לסלע לפני כחודש וחצי חודשיים משהו על

קטש , הוא טרח לפרסם את זה באייטם נפרד , היה שינוי מסוים במהלך הזמן , אבל זה פשוט לא זה. אני רואה בקטש את האשם העיקרי (לא לבד) ולו רק כיוון שזו קבוצה בלי שום שיטה ,שום דרך - זה אומר שהמאמן לא נוכח. אני חושב שלא הרבה השתנה מאז שכתבתי את מה שכתבתי. מכבי של היום היא הקבוצה הכי לא מאומנת שאני זוכר - של מכבי , ומה שממש רע בזה , זה שיתכן מאד שהיא גם הכי מוכשרת , ושלו היה מאמן אחר - דברים היו נראים אחרת לגמרי. עם זאת , אני חושב שמקומם של ביינום וקאמינגס צריך לרעוד משמעותית מאד , הדבר שאולי יכול להציל אותם זה שמכבי בחיים לא תביא את טפירו , ואין גארדים נורמלים בשוק כנראה.

dark happy shadow

Member
מנהל
ערן סלע דיבר על זה היום ברדיו 103 הוא ציין שהבעיה של מכבי התחילה שנה שעברה ופירט. בסך הכל דעתו כמו של כולם. הבעיה היא לפי דבריו של ערן סלע. כפי שרשמת שבעלי הבית מתערבים יותר מדי בהחתמות של השחקנים לפעמיים בניגוד למאמן או בעל בית אחר והריבים בציבור בין חברי ההנהלה. הוא אמר, שמכבי חייבת לפתוח את הכיס ולהביא שחקנים אחרים ופיטור המאמן לא יעזור (נכון לזמן דבריו, עודד עוד היה המאמן של מכבי) ובסופו של דבר לפתור את הבעיות של ההנהלה עצמה. ערן סלע לא חידש לציבור כלום לפי דעתי, כל זה כבר היה ידוע לאוהדים וציבור, אך כנראה היה לצאת החוצה דרך פרשן עם שם שורה תחתונה. עכשיו תור ההנהלה,נראה מה רצונה לעשות הקלפים בידיים שלה בלבד. הצינור כבר התפוצץ אחרי חלודה של כמה שנים, עכשיו הגיע הזמן לתקן אותו עכשיו.

Necromancer1

New member
\\\

לדעתי, זה שילוב של מאמן וההנהלה. בעונה וחצי האחרונות רואים שלמכבי אין שיטה. אין שיטה בהגנה, ואין שיטה בהתקפה. לתת לביינום את הכדור ושיעשה את שלו, או לניקולה את הכדור שיחפש שחקן חופשי עד שייפול מהרגליים זאת לא הדרך. אני לא יודע מה המאמנים עושים עם השחקנים באימונים, אבל מה שבטוח, זה לא עובד. זה לא הגיוני שאין אף תרגיל התקפי או הגנתי. וחילוף אוטומטי בהגנה שזה הדבר היחידי שהם עושים זה לא נחשב תרגיל, זה רק הורס! ובהתקפה לרוץ מצד לצד תוך כדי עיגולים עובד רק פעמיים במשחק, לא משנה כמה פעמים יעשו את זה... חוץ מזה, הלחץ של ההנהלה בטוח לא עוזר, וזה כנראה מה שפוגע פחות או יותר במאמנים... כי זה לא הגיוני ששנתיים ברציפות רואים את אותו הדבר במשחק- שאין שום תוכנית משחק= בלאגן.

The WizardMan

New member
דעתי

הצגת יפה את כל ה"שחקנים" בהצגה הזו , ואין ספק שלכל אחד מאלה יש חלק בכשלון הנוכחי. אבל לדעתי , האשם המרכזי הוא אכן קטש. אני לא יודע אם צביקה שרף יהיה האיש שיוכיח אחרת (לא מת על יכולות האימון שלו , משום מה בנבחרת זה הולך לו) , אבל קטש לא הקנה לקבוצה דרך. אם המצב היה מצב בו היינו אומרים: או.קיי , קטש עשה את שלו , ניסה הכל , הוא מבחינתו בסדר ,אבל השחקנים לא מוציאים לפועל , אז האשמה הייתה ללא ספק בשחקנים. אבל לאורך הזמן התאכזבתי מאוד מעודד , הוא לא הרגיש את המשחק , לא יצר היררכיה מסודרת בקבוצה מבולבלת גם ככה , לא ניסה להתחכם בהגנות כדי לגרום למומנטמים חיוביים במשחק , בקיצור , לא עשה את עבודתו כמאמן. השחקנים אמנם לא מספקים את הסחורה גם כן , אבל הכל מתחיל מהקודקוד. קבוצה זה קבוצה , וקבוצה צריכה להיות מחוברת כדי להצליח , עודד לא הצליח ליצור נוסחה שתחבר בין השחקנים.

Molchansky

New member
הנהלה

ההנהלה של מכבי מתנהלת ונראית כמו שוק לא ראיתי אף פעם הנהלה שמתנהגת ככה תוך כדי משחקים מי שחושב שזה לא משפיע על מאמן ושחקנים טועה.

יו45

New member
``הישראלי המצוי``

כשרואים את התגובות מבינים למה עד היום אף קבוצה לא הצליחה באירופה חוץ ממכבי. יש פה תת תרבות, אנשים קטנים שלא רואים שום דבר חוץ ממה שקורה כאן ועכשיו. לא עבר לא עתיד הכול עכשיו. ההנהלה הזאת בנתה את מכבי מאפס. כן, היא לקחה עוד קבוצה ישראלית שלא היתה מגיע לכלום והפכה אותה לאימפריה אירופית ששניה רק לריאל מדריד. ההנהלה מתנהלת בצורת שוק? אז איך בדיוק הם לוקחים אליפויות כבר עשרות שנים? נו באמת ... הגיע הזמן שאנשים יחשבו קצת לפני שהם מטיחים האשמות מטופשות וחסרות בסיס .

lb22

New member
שמע...

אתה עיוור. אתה כנראה לא ראית כדורסל בשנתיים האחרונות (אה כן לא היה כזה כדורסל בזמן האחרון במכבי). ההנהלה של מכבי מצויינת אף אחד לא אומר שלא , אבל בשנתיים האחרונות הם התחרפנו שם , כן קשה לך לראות את זה מבעד לעיוורון שלך. איך מכבי לוקחים אליפויות ? מה הבעיה : עד העונה שעברה הסגל של מכבי היה פשוט ב20 רמות מעל שאר הליגה. בעונה שעברה החלו הסדקים בחומה של מכבי , היה לה סגל לא רע אבל היו בו הרבה פגמים , והעונה? שלא נדבר. האשמה לא נופלת רק על ההנהלה , אבל יש לה חלק די חשוב בזה. ושוב קשה לך לראות את זה כי אתה משום עיוור מאוד.. עוד מעט תגיד לי שהמצב של מכבי הוא לא רע ואפילו טוב. מכבי גם ללא וויציץ וטל צריכים להביס את רמת גן.

יו45

New member
טיעונים מאוד ``משכנעים`` הבאת

כתבת שב-``שנתיים האחרונות הם התחרפנו`` ועם זה אתה רוצה לשכנע מישהו? מה זה בשנתיים האחרונות הם התחרפנו? כאילו דה? מה קרה ? פתאום? ככה סתם? גם אם ביל גייטס יפסיד שנה שנתיים אתה תגיד שהוא התחרפן?שהוא כבר לא אדם מבריק? באמת, תהיה רציני לשם שינוי. יש פה הנהלה מוכחת שהוכיחה את עצמה כבר לפני 30 שנה ומאז היא ממשיכה להוביל את מכבי לשיא אחרי שיא כשהשיא האחרון היה התקופה המופלאה של שארס ופארקר אני בטוח שבהמשך יבואו עוד שיאים. מה אתה באמת לא מבין שיש עליות וירידות? שאי אפשר כל הזמן להיות למעלה וכן הירידות כואבות לפעמים. בעצם לא יודע למה אני מנסה לשכנע אותך תהנה... תקרא לזרוק את ההנהלה ותגמור כמו אוהדי מכבי בכדורגל שבהתנהלות פרחחית נגד לוני הרסו את מכבי וזה עוד לוני ולא הנהלה מדהימה שהוכיחה את עצמה מיליון פעם. ובהערת אגב למרות שזה מרגיז אותך שנה שעברה היא לא דוגמא לכלום... השנה בקושי התחילה ולפני שנתיים סיימו עם דאבל פלוס סגנית אלופת אירופה.

lb22

New member
זה שיש להם קבלות זה דבר אחד

זה ששנתיים הם נכשלו זה משהו אחר. ומר גאון למה שנה שעברה היא לא דוגמא?

יו45

New member
כי היתה מלחמה

ובבקשה בלי הטפות מוסר צדקניות. כן... נפגעו מזה בלה בלה בלה ובכל זאת גם מכבי נפגעה מזה בלי שום קשר לאבידות האמיתיות. ושוב אתה כנראה לא מבין. כשאתה מביא טיעון אתה צריך שהוא יהיה הגיוני לבוא ולומר שתקף את ראשי מכבי שיגעון בשנתיים האחרונות זה טיעון לא רציני... יש מנהלים טובים ויש כאלה שהם לא טובים והנהלת מכבי נבחרה לא במקרה לאחת מ50 ההנהלות הטובות העולם . עכשיו אחרי שסיכמו שזו הנהלה טובה אתה יכול לבוא ולשאול שאלה לגיטימית מה גרם להם להחליט את מה שהחליטו בשנתיים האחרונות על שנה שעברה קיבלת תשובה על השנה אני רואה רק שאלה אחת והיא הארכת החוזה של ביינום שאר ההחלטות סבירות לגמרי החתמת ניקולה בסכום מתחת לשוויו האמיתי חטיפה של קאמינגס שהוביל קבוצה קטנה לעונה מצויינת ביורוליג, פייזר במשחקים האחרונים מספק את הסחורה , שאר השחקנים המשלימים ממש טובים ואי אפשר לבוא בטענות על ההחתמה שלהם. ואם התייחסת למינוי של עודד זה לגיטימי לגמרי לנסות לבנות משהו להרבה שנים חבל שזה נפל כל כך מהר.

lb22

New member
במילה אחת : עיוור נקודה.

חלאס נמאס. איפה לעזאזל אמרתי משהו רע על העבר של מכבי? אף אחד לא אמר שום דבר רע על העבר המפואר , וההיסטוריה שאתה אפילו לא מכיר על המועדון הזה. סך הכל אומרים שבשנתיים האחרונות ההתנהלות של ההנהלה היא לא טובה , שנה שעברה היא הייתה לחוצה מידי על שטויות ואותו כנל השנה.. רק חבל שאתה כ"כ מעריץ את מזרחי שאתה שוכח שיש מכבי תל אביב..

יו45

New member
מה בדיוק לא הבנת?

לפעמים יש לי תחושה שאתה לא מבין מה אני רוצה ממך... אולי אני מדבר בשפה מורכבת מידי בשבילך. אז הנה במילים פשוטות ... הטיעון ``בשנתיים האחרונות הם שכחו איך לנהל`` הוא לא הגיוני. מה לא מובן כאן? הבאת טיעון... הסברתי לך למה זה לא הגיוני ועכשיו צריך לחפש הסבר אחר לבעיות בשנה וקצת האחרונות והם(לדעתי. אבל זה כבר פתוח לדיון) מאמן ושחקנים לא מוצלחים שהיו כורח המציאות אשתקד. והשנה ניסיון לבניית שושלת חדשה שבינתיים נתקל בחוסר מזל קיצוני פלוס נפילה בעמדה קריטית(רכז) כשהאוהדים עם הלחץ שלהם לא מאפשרים לקבוצה לשרוד במגבלות הבעיות האובייקטיביות שהם כאמור(נפילה בעמדת הרכז ושני שחקני מפתח פצועים) התוצאה למרבה הצער היא התפטרות של בחור נהדר כמו עודד וזריקה לפח של כל מה שניסו לבנות וזה חבל... פשוט חבל. עכשיו יצטרכו לבנות הכול מחדש אני לא יודע עם מי ושוב נקבל פתיחה צולעת ובסוף עוד יקומו כמה גלמים(ואל תעלב לי... אני לא מתכוון אליך) שיקראו להנהלה להתפטר וכל מה שנבנה פה ילך לטימיון רק כי לאנשים במדינה הזאת אין מינימום סבלנות.

lb22

New member
אתה כנראה לא מבין מה זה נכשלה

אני לא מדבר על כישלון בהבאת זרים .. אני מדבר על כישלון ניהולי , על להעיף מאמן שמה עשה? לקח אליפות , הוציא מהסגל שלו את המיטב כששיחק מול צסקא ותפס יום לא משהו מול בני השרון בגביע ... מאמן שהיה חתום לעוד עונה , ומה עשו לו ? העיפו אותו .. והוא לא נכשל! הוא בנה סגל עם כל המגבלות שהיו , הוציא מהסגל הזה את טיפת המיץ האחרונה וקיבל פיטורים בראש. ומה השנה? הביאו "מאמן על" סו קולד צביקה שרף , ומאמן צעיר שידעו שאין לו ניסיון ברמות הגבוהות של אירופה , מאמן שהיה צריך למכור מנויים אחרי עונה בינונית משהו בשנה שעברה... הביאו מאמן שיכול להיות שיש לו ידע מדהים .... אבל מה? הצוות שנתנו לו השחקנים , אי השקט (מצד אי אלו גורמים בהנהלה) "זעקות השבר" אחרי ההפסדים בליגה וכמה הפסדים ביורוליג.... זה מבחינתי הנהלה שכבר שנתיים נכשלת , הנהלה שלא מבינה שאם למאמן אין ניסיון אז או שצריך לתת לו צ'אנס לסיים עונה כמו שצריך או שלא צריך לצאת בהצהרות של פיינל פור בייחוד שאין לך קבוצה לרמה הזו , ומה לעשות כרגע זה לא כ"כ ריאליי מחשבות על פיינל פור. יש למכבי הרבה מה לסדר בראש שלהם וכמו שכבר קראתי , מכבי שוב נמהרו עם המינוי של צביקה , הם מנסים לחסוך כל הזמן במצרך הכי יקר שהוא המאמן. לפני שבועיים כתבו שבמחיר של פייזר היה אפשר להביא את דיוויד בלאט , ולקבל זרים בהרבה פחות כסף אבל עם תפוקה הרבה יותר גבוהה.... אז כן ההנהלה של מכבי נכשלה בשנתיים האחרונות..היא מקבל נכשל בהתנהגות וההתנהלות שלה.

יו45

New member
חוזרים לנקודת ההתחלה

אין לך שום יכולת להסביר מה קרה להם בשנתיים האחרונות... איך מהנהלה שמובילה קבוצה קטנה בישראל לטופ האירופי הם הפכו להנהלה כושלת... כשתסביר את זה נמשיך הלאה ואין לי שום בעיה להסביר לך את כל ההחלטות שהתקבלו בשנתיים האחרונות... החלטות הגיוניות לחלוטין גם אם הן לא תמיד לרוחי. ולטענה של אמיר וזה שלפניו אני ממש לא משתגע על כץ ובכל זאת גם איתו זו הנהלה מוכחת עם 2 אליפויות אירופה וסגנית, 4 אליפויות ו- 3 גביעים. גם בשנים של פדרמן במועדון היתה הצלחה מסחררת. ככה ששוב נשאלת השאלה מה בדיוק קרה? לא חייבים תמיד לחפש אשמים בכל חוסר הצלחה לפעמים זה סתם חוסר מזל כמו מלחמה/פציעות ולפעמים גם מחשבה שגויה... זה לגיטימי. נכשל זה אדם שבאופן מתמשך נכשל ולא אדם מצליח שבאופן רגעי לא מצליח... אצל אדם כזה צריך לחפש את הסיבות הנקודתיות. בקשר לספאחיה אין שום סיבה בעולם להשאיר מאמן שהיה מרחק נגיעה מאיבוד שני התארים בארץ שזה אומר סיכוי סביר שזה יקרה שוב... אז בנו משהו חדש בתקווה שזה יחזיר את מכבי למקום הראוי לה וכן לקחו בחשבון הפסדים קשים אבל לא לקחו בחשבון תבוסות לרמת גן חולון ובני השרון... זה היה קצת יותר מידי. ולמרות הכול לדעתי היו צריכים להשאיר אותו ודי ברור שלמרות שהיו בהנהלה אנשים שרצו לפטר אותו פדרמן היה נעמד על הרגלים האחוריות שלו ומונע את זה אם לא ההתפטרות של קטש בעצמו שהוציאה לו את האוויר מהגלגלים... אז, נכון יכלו לא לקבל את ההתפטרות אבל במצב שנוצר (דרישה נחרצת לפטר מצד חלק מחברי ההנהלה) פדרמן כבר לא יכל לעשות כלום.

אבל מה לעשות שבמכבי תל אביב מתקבלות

יותר ויותר החלטות בעייתיות, וכשזה קורה - בוודאי שיחפשו את הבעיות בהנהלה. אולי הזיכרון בוגד בי, אבל אני לא זוכר שכץ היה כל כך רעשני לפני שלוש וארבע שנים. זה משהו שהתחיל בעונה האחרונה של פיני גרשון ורק הלך והתגבר מאז. ובכלל, מכבי תל אביב היתה בעבר קבוצה שהצליחה לשמור את הכביסה המלוכלכת ולא להוציא אותה החוצה. בשנתיים האחרונות זה לא קורה והרבה דברים יוצאים החוצה. אין לי ספק שמשהו במועדון השתנה, אין לי ספק שזה מגיע מהראש, ואין סיבה לחשוב שזה לא יקרין גם על ההחלטות המקצועיות. הנהלה טובה לא מקבלת החלטות הגיוניות. היא מקבלת החלטות שמתגלות כמוצלחות. המינוי של פיני גרשון לפני כמה שנים היה חריג, אבל הצלחה גדולה. זה מה שמשנה. אין מה לעשות, למכבי יש הנהלה בעייתית (יכול להיות שזה לא היה כך עם אותם אנשים בדיוק לפני שלוש שנים, אבל כמה אגואים התנפחו), ושכל אחד מושך לכיוון שלו, יהיו בעיות. נו, אז ה"מאמן של פדרמן" נבחר בקיץ, אבל מי שם בחר שחקנים? זה כנראה לא היה קטש, לא בטוח שאלו היו החלטות בלעדיות של הג'נרל-מנג'ר/מנכ"ל/איך שלא קראו לשרף. יש שם בעיה, כזו שאנשים מבחוץ התריעו עליה מבחוץ, והפעם לא היתה שום מלחמה.

יו45

New member
התחילו לשמוע עליו כשהתחילו הבעיות

ההנהלה לא השתנתה בחמש שנים האחרונות שהיו שנות השיא של המועדון... זה ששומעים יותר על כץ זה טיבעי. יש בעיות, התקשורת מחפשת כותרות, האידיוט ממיאמי מחפש כותרות והופ יש ראיון עם משפטים חלולים עם סיסמאות ריקות מתוכן, העיקר שיש כותרת. אין לזה שום קשר לצורת הניהול שלא השתנתה בשנים האחרונות. וכמו שכתבתי לא תמיד יש אשמים ותרבות עריפת הראשים עוד לא הביאה אף אחד לשום מקום... זה נכון באופן כללי וזה נכון גם בספורט. בחזרה לכישלון בשנה האחרונה, איך אפשר להכריז על כישלון כשהעונה בקושי התחילה? חכה לסוף העונה ואז נראה אם נכשלה או לא ובכל מקרה גם אם היה כישלון השנה זה טיבעי לגמרי כי אי אפשר להצליח תמיד. אתה מבין? 1.העונה עוד רחוקה מלהיות כישלון. 2. גם אם זה יתברר כנכון וההנהלה נכשלה ``השנה`` זה לא מלמד עד כשלים בהנהלה כי סוג ההנהלה הזה הביא את ההשגים הכי גדולים אלא על כשל נקודתי שנבע מחוסר מזל(הפציעות הפריעו למכבי להתחבר , לפחות לי אישית זה ברור... מעבר ליכולת המקצועית טל וניקולה היו מחברים את הקבוצה) או במקרה הכי גרוע החלטה נקודתית שגויה שצריך להימנע ממנה בעתיד, אולי מינוי של מאמן חזק מאוד שיעמוד בלחץ של התקשורת והאוהדים וכן בכוונה לא הזכרתי את ההנהלה כי ברור לי שהאשמים העיקרים בלחץ הם האוהדים הטיפשים שמוסתים על ידי התקשורת שלא מחפשת את מכבי אלא מחפשת דם כי דם מביא רייטינג והעדר רץ אחריה ויוצר לחץ שהורס כל חלקה טובה.

lb22

New member
אתה עדיין לא קולט

אף אחד לא אמר שההנהלה של מכבי השתנתה ... שהיא לא טובה כמו שהיא הייתה בעבר , שהיא לא דוגמא להתנהלות.. טוענים שבשנתיים האחרונות התנהגות ההנהלה נכשלה ועובדה הלחץ הזה , היחסים בין בעלי התפקידים בשנתיים האחרונות היו מאוד מאוד גרועים והשפיעו על המצב של הקבוצה.

למעלה