אז מי אנחנו בעצם?

והאם שמת לב

עם מי הסכמת כאן? מיהו, בעצם, "The Bugi"? המדובר הוא, לכל מי שלא עקב, אחרי הודעותיו בקומונות שונות, בכהניסט מוצהר על-פי דבריו בקומונת "הסטוריה ואקטואליה לכל הגילאים" (שם לא התבייש, להודיע, בריש גלי ובמלים מפורשות, על תמיכתו המלאה, בדרכו של "הרב כהנא"...), במהלל רצח-רבין (בקומונת "כל האמת על רבין", המזעזעת כשלעצמה), בכותב פעיל באתר, של מפלגת "מולדת" - בו הוא מסית, לילות כימים, נגד פעילי השמאל... עצם העובדה, שיצור כזה מורשה להתבטא כאן בכלל, איננה מלמדת טובות על הפורום, כלל וכלל לא.

תגובה מפתיעה ביותר מאיש שמאל!

כאיש שמאל, הרי שהייתי מצפה ממך להיות אמון על חופש הביטוי, בין היתר. איננו מתכוונים לדון במדיניות הנהלת הפורום על דפי הפורום, לשם כך יש לפנות אלינו במסר פרטי. עם זאת, חשוב לציין, אין אנו מסכימים עם הכותב שיש למחוק כותבים רק בשל היותם לא שמאלנים. הפורום מיועד לדיון שמאלני, אך איננו רואים לנכון לפסול אדם על רקע דעותיו אלא אם התבטאויותיו מפרות חוקי פורום, הן מימין והן משמאל. קצת מפחיד שאיש שמאל קורא לאיפה ואיפה בתחום חופש הביטוי... אם יש התבטאות X של חבר פורום שלדעתך מהווה הפרה של התקנון, אתה מוזמן לא לענות לה, ולפנות אלינו במסר פרטי לגבי זה (רצוי לצרף קישור להודעה המדוברת) ואנחנו נבדוק את העניין.

Turkiz2

New member
נו ?

האם זה פוסל את הודעתו ? אני לא מכיר אותו, אבל ההודעה שלו נכונה. הוא יכול להיות נוצרי פונדמנטליסטי מויסקונסין, זה ממש לא מעניין אותי.

The Bugi

New member
אוהו שלום לך מר דניאל קלטי

אני? כהניסט? לא ממש... לא מכחיש שפעם תמכתי ברעיונות הרב כהנא וזאת רק מפני שהוטעתי. חשבתי שהוא דוגל בטרנספר מרצון של האוכ' הערבית ומסתבר שהוא דוגל בטרנספר בכוח. אני לא שונא את האנשים האלה בכל מקרה, רק חבל לי שהם בוחרים להשתמש במילים כמו "נאצים" כלפי חיילי צה"ל ושוטרים. לא היללתי את רצח רבין מעולם. אמרתי שלא הייתי עצוב כשזה קרה. מותר לי. אני חבר מפלגת "מולדת" שנוסדה ע"י רחבעם זאבי הי"ד. לדעתי השמאל מציג תפיסת עולם מעוותת. זאת דעתי וזו זכותי המלאה לחשוב כך-מנפלאות הדמוקרטיה. אם כבר התחלנו בהכפשות, אולי תספר לכולנו מדוע אתה רשום כעת בתור "ספינת המחשבה" ולא כ"דני הנעמן"? אם אתה לא יודע אני אשמח לבשר לך שאני אחראי לחסימתך הגורפת מתפוז,מחיקת הקומונה שלך,מחיקת הבלוג והסרת עוד תגובות אנטישמיות וגזעניות אותן פירסמת ברחבי האתר. עובדה שמנהלי האתר הסכימו איתי שאי אפשר לקרוא לצה"ל אירגון טרור,שיש להשמיד את בני משפחות השוטרים ועובדי הביטוח הלאומי,שיש להשמיד גם את כל בני הדת היהודית ולשים את מאמיניה במחנות ריכוז, שהמתנחלים הם יודאו-נאצים כהגדרתך ועוד מבחר פנינים מפיך. בקיצור(ובמחילה ממנהלי הפורום)-עדיף שבאמת תסתום את הפה הגדול שלך. חג פסח שמח
(בתקווה שאתה יודע מה זה פסח)

הפארסה על התקציב

רק מוכיחה, עד כמה מר"צ (שתחזור כבר לשם הזה!! מה זה 'יח"ד'? עוד רעיון עיוועים של ביילין?) התרחקה ממורשתה האמיתית והמקורית, מורשתה של שולה, והפכה לאבודה ב' (=ליכוד ג'). הדבר הוא, כמובן, אשמתו של שריד - הוא הרס שם לא מעט! - אבל, עדיין, אסון מהלך על שתיים כמו ביילין... עאלק, רק עכשיו הואלת לעזוב את האבודה, רק אחרי, שבפריימריז אצלם בעטו אותך קיבינימט - וכבר, אתה היו"ר? למה מה קרה? מה פתאום? שיהיה ח"כ מן השורה, גג מספר שתיים או ארבע, לכמה קדנציות, אז נראה כבר! בהשוואה אליו, אם לא יקרה הנס, אשר כולנו מתפללים לו, בהכרח, השכם והערב (חזרתה של השמאלנית האמיתית להנהגת מפלגתה), אם זה לא יקרה, אז שיחזור כבר שריד. אצלו, לפחות, היתה ההנהגה ריאלית. מה זאת אומרת, לתמוך בתקציב? איך הם בכלל יַכְלוּ לשקול זאת, ולו לשנייה אחת קצרה?

ואתה מדבר על שנאה עצמית??

לרגע אחד חשבתי שאתה אכן מסכים איתי וכועס על השנאה העצמית של השמאל, אך מלבד הודעה אחת, כל יתר ההודעות שלך מלאות גם הן שנאה עצמית רק מכיוון שונה! גם אני איני חושבת שביילין הוא יו"ר אידיאלי. יכול להיות שהמפלגה צדקה כשבחרה אותו ויכול להיות שטעתה. אבל לעולם לא נוכל לדעת זאת מכיוון שמרגע שנבחר כבר שופכים עליו מבית קיתונות של שנאה וארס! מפריע לך שלא היה חבר כנסת? שכחת שהיה חבר כנסת ואף שר המשפטים? מעניין אותך לדעת מה הוא עשה בתקופה זו? ובכן גש נא לאתר הכנסת ואולי גם לספריו כדי לדעת את דעותיו (אל תתבסס רק על מה ש"אמרו" לך על דעותיו או מה ש"כולם יודעים"). מהודעתך משתמע שאתה דוקא מתאים יופי לאחד התירוצים של "למה אני כבר לא פעיל במרצ" - השם - זה מה שמפריע לך? זה יותר חשוב מכל העקרונות והחקיקה והפעילות? אם אכן כך, חבל מאוד. גם אני איני אוהבת את השם ואף הצבעתי נגד כשהיתה לי האפשרות. אבל זה לא אומר שמרגע שהמפלגה החליטה, שזה אסון נוראי! זה רק שם! המהות היא החשובה ואני וחברי ממשיכים לפעול למען מה שחשוב לנו. לאור הרקורד הבאמת מרשים שלך, הייתי מצפה גם ממך לסדר עדיפויות שכזה ולפחות שנאה עצמית. אבל כפי שציינתי, כמעט כל השמאל רווי בה ואף לא מודע לכך.

Turkiz2

New member
אולי עדיף

לא לכתוב את המילה "שינאה" למשך 25 שניות ? קראתי את הודעתו 3 פעמים ובעיון רב. לא היה בה מיליגרם אחד של שינאה עצמית (או לא עצמית) מה עובר עליכם ? אי אפשר להעביר ביקורת בלי לחטוף מטר של השמצות שיטחיות כולל המילה "שינאה" 66 פעמים בשניה ? ביקורת. מכירה את המילה ? יש מילה כזאת, ויש המצמידים אליה את המילה "בונה" ואז מקבלים "ביקורת בונה". לא שינאה, אלא ביקורת.

הצעה למתווכחים

למתווכחים על אופיה של מר"צ-יח"ד. אין לי ספק כי במפלגה חברים רבים וטובים הכואבים את הצעדים המוטעים בהם נקטו מנהיגי המפלגה מהסכם ג'נבה ועד הפארסה ביחס לתקציב. יחד עם זאת אין כל ספק שהמפלגה היא מפלגה סוציאל דמוקרטית, אף כי הבסיס שלה בתוך מעמד העובדים הוא חלש ביותר וההתנהגות של הסיעה בכנסת ביחס להצבעת התקמיב בוודאי שלא יעשה אותה יותר מקובלת, אלא פחות מקובלת במעמד העובדים. אולם בהיותה מפלגת שמאל, אני מתייחס אליה כאל חלק מהתנועה השמאלית העולמית והביקורת שיש לי עליה, נועדה לא רק לחזקה, אלא לעזור לחברים להפכה למפלגה סוציאליסטית של ממש. אין זה סוד שאני מרקסיסיט ובנגוד לאלו שקנו את הטיעון שהמרקסיזם מת, הרי מי שעוקב למשל אחר תנועת ההמונים באסיה ובמיוחד בפקיסטן, ובאמריקה הלטינית ובמיוחד בוונצאולה, גם יודע שמחוץ לבועה שלנו מעמד העובדים וההמונים בכלל חושבים שהמרקסיזם היא המתודה היחידה שתביא את מעמד העובדים לשלטון ולטרנספורמציה חברתית מקפיטליזם לסוציאליזם. המפלגה איננה שייכת למנהיגים אלא חייבת להיות של חברי השורה, ותפקידם של חברי השורה הוא לא לבכות את המשבר במפלגה שכלל אינו סוד, אלא להאבק כדי להפכה למפלגה של מעמד העובדים, היהודי והערבי בארץ זאת. להפכה למפלגה העצמאית לחלוטין מהבורגנות ומפלגותיה, מפלגה אנטי אימפריאליסטית, ( שאינה נגררת אחר תוכניות האימפריאליזם בין אם האמריקאי או אירופאי), מפלגה אינטרנציונליסטית( השמה את אחדותו של מעמד העובדים העולמי כנקודת מוצאה) ומפלגה עם פרוגראמה סוציאליסטית ממשית. על בסיס זה ניתן יהיה לא רק לאחד את העובדים הערבים והיהודים, אלא לשחרר את ההמונים היהודים מהדמגוגיה של הליכוד וש"ס. אולם כל עוד שמתייחסים כנקודת מוצא אל הקונצנזוס, משפילים את הברכיים לפני הבורגנות ונציגיה כשרון, המפלגה תמשיך להיות במשבר. הדרך לעשות כל זאת היא להקים אגף סוציאליסטי מרקסיסטי ולהאבק למען הפיכתה של המפלגה למפלגה סוציאליסטית הלכה למעשה. אוסיף כי הדרך בה מתווכחים חלק מהחברים כאשר זורקים תוויות של שנאה עצמית, גזענות וכדומה אינה מועילה לברור הבעיות והפתרונות אלאל להורדת רמת הויכוח למקום לא ראוי.

Turkiz2

New member
מרקסיזם ../images/Emo35.gif

זאת הבעירה הגדולה ביותר. עשה טובה. תן להיכנס לחג בשקט בלי זיוני שכל על מקסיזם. תודה וחג שמח

לטל מירושלים

מתוך מה שכתבת יותר ממה שאני מבין את הצורך לפרק מסגרות ולבנות חדשות, אני מזהה כאב על מה שנדמה כהעלמות מרצ/יחד מהבמה הציבורית, על כך שקולה לא נשמע דיו, על הצטמצמות הייצוג של המפלגה בחמישים אחוז, ועל זה שהתקשורת פחות או יותר 'לא סופרת' אותה כשבוחנים את מערך הכוחות במדינה. לכאב הזה שותפים רבים, והשאלה מה לעשות מלבד לצעוק 'כואב לי', היא בהחלט במקומה. נדמה לי שהדבר הנכון לעשות הוא קודם כל לחדד את כל אותם דעות, רעיונות, פתרונות (כיוונים) שמרצ כמפלגה מציגה, אך מטשטשת באותו הזמן ממש מתוך שיקולים "אסטרטגיים" (תמיכה בתקציב), "טקטיים" (לא תוקפים את שרון) ואחרים, שיקולים שהופכים כל מפלגת אופוזיציה ללא נחשבת. על מרצ להפסיק את כל משחקי האסטרטגיה למיניהם, ללחום ולהציג בציבור, בכנסת ובתקשורת את דעותיה הנחרצות בכל עניין ועניין, ללא שום התחשבות בשום דבר אחר! אם יחד/מרצ לא תאבק על דעותיה באופן בוטה וברור היא תעלם! ולכן על יחד היה להצביע נגד התקציב, ולהאבק בעד ההתנתקות. ובפשטות: להביע באמצעות כוחה האלקטורלי (הדל) את השקפותיה כפי שהן.

לא מסגרת או תעמולה אלא תוכן

אני מבקש להבהיר פעם נוספת. השאלה היא לא מסגרות אלו או אחרות או קול התנועה בישראל היום השאלה היא מה התנועה הזו רוצה לומר. כמי שמייצג את התנועה באוניברסיטה אני נדרש לשאלות אלו, ולרוב אין לי תשובה. ומה שיותר גרוע, על פי הבנתי גם לא תהיה תשובה ואך לא דיון בנושא. יחד הולכת לכתוב מצע, ולאשר אותו,בלי בכלל לדון בעקרונות הבסיסיים שעל פיהם המצע ייכתב. לא קולה של יחד חסר לי, גם לא המסגרת. חסר לי הידיעה, שפעם הייתה לי, במה אני תומך ומה העקרון/ות במנחה של התנועה.

למעלה