אז מי אנחנו בעצם?

אז מי אנחנו בעצם?

אחרי כל הדיונים שעברו על בילין, כהן, שריד ועוד. משהו מוכן להגיד לי מי אנחנו? אנחנו מפלגת שלום? כמו מרצ? או אולי אנחנו מפלגה חברתית? "יחד" ובבקשה לנמק. אל תגידו לי חברתית לפני שתראו לפחות פעם אחת בה העדפנו את החברה לפני השלום (והפארסה על התקציב מוכיחה רק אחרת) ואל תגידו לי שלום לפני שתראו לי במה תרמנו לקידומו של זה בשנה האחרונה (העובדה שיש לנו חזון לא מוכיחה שאנו פועלים על מנת להגשים אותו). ואגב לכל הנוהמים ז'נבה, יש המון בעיות עם ה"חזון" הזה. נראה לי שנכון להיום מרצ ויחד סיימו את תפקידן ההיסטורי ולרדת מהבמה או לפחות למצוא כיוון שאנחנו באמת מוכנים לפעול לטובתו ולא רק מהשפה לחוץ.

eopeace

New member
שאלות קשות

לפני שאני מתייחס לכמה דברים שהעלית אני חושב שראוי להדגיש שההודעה שלך לא נראית שבאה על מנת לתקוף אלא על מנת למצוא פתרון לבעיות - אני חושב שבזה אנחנו מדלגים על צעד קשה ולא נעים של חיפוש אשמים בכל מיני דברים שיכול להיות לחלוטין לא רלוונטי אני לא חושב שאנחנו צריכים למצוא כיוון חדש - יש לנו די והותר כיוונים. יש לנו כיוון של שלום - עם ובלי קשר לז'נבה, בסופו של דבר, אנחנו מציגים אידיאולוגיה ייחודית בנושא. יש לנו כיוון סוציאליסטי/סוציאל דמוקרטי/חברתי/איך שנוח לך לקרוא לזה - ורקורד לא רע בשביל להגן על הכיוון הנ"ל. יש לנו כיוון של איכות סביבה יש לנו כיוון של חינוך בוודאי שיש לנו כיוון נגד כפיה דתית יש לנו כיוון של זכויות אדם (וזה לא מסתכם בשלום - לטעמי, אגב, זה מה שכולל בתוכו את כל שאר הדברים). כמובן שיש לנו כיוון של מנהל תקין ושלטון החוק. אבל בסופו של דבר, כל הכיוונים/דגלים לא רלוונטיים לבעיה שאתה מציג. מצד אחד, אני לא מכיר הרבה חברי מפלגה, אם בכלל, שמוכנים לוותר על האידיאולוגיה שלהם ולהשקיע פחות במה שהם חושבים שהכי חשוב - ובכל מקרה המאבק בשאלה מה מהדברים אנחנו צריכים ליחצן על מנת להצליח יותר בקלפי (או אולי לא זו השאלה???) לא נראה עדיין קרב לסופו. אני חושב שהפתרון של הבעיות שאתה מעלה הוא לא איזה אידיאולוגיה אנחנו צריכים להוסיף אלא למה אנחנו לא יוצאים מספיק "לרחוב" על מנת לקדם את כל האידיאולוגיה שיש לנו. אני לא מרגיש שסיימנו את תפקידנו ההיסטורי כיוון שלא משנה כמה דברים יכולים לעצבן אותי במפלגה, זו מייצגת אותי ואת עמדותיי יותר מכל מפלגה אחרת (למעשה, אין כל תחרות רצינית). אז אני עוד לא חושב שצריך לסגור את הבאסטה, אבל צריך לראות מה עושים כדי לצאת מהאווירה הזו ועל מנת לחזור להיות במרכז סדר היום - לצורך העניין, על מנת להחדיר משב רוח רענן בחזרה למפלגה.

צריך להפסיק לשנוא את עצמנו

זו התשובה לשניכם. "שמאלנים שונאים את עצמם" זו לא קלישאה. זה נכון! לאחרונה אני מוצאת את עצמי חוזרת על משםט זה שוב ושוב בקונטקסטים שונים משום שאני נתקלת במגוון צורות של שנאה עצמית. הרשו לי לשטוח כמה בפניכם ותבינו אולי עד כמה המצב מגוחך (רוב ה"סיבות הטובות" הללו הגיעו מאנשי יחד או תומכי יחד/מרצ): "הצבעתי מרצ שנים, אבל אני לא מוכן להיות פעיל כי: 1. "אני לא אוהב את יוסי (שריד)" 2. "אני לא אוהב את יוסי (ביילין)" 3. "אני לא אוהב את הפלייר הזה" 4. "אני לא אוהב את השם החדש, הוא פחות יפה..." 5. "אני חושב שחולצת הסטודנטים הקודמת היתה בגוון מוצלח יותר" 6. "אני מצליח להזדהות יותר עם יוזמת ז'נבה..." (על ההבדל הגדול...) 7. "לא נעים לי ללכת עם החולצה באוניברסיטה, חברים ימנים שלי לא ידברו איתי". 8. "אין לי זמן לפוליטיקה" 9. "אני מבוגר בשביל הדברים האלה" (וזה מסטונדטים...) 10. "אני צעיר מדי בשביל הדברים האלה" 11. "אני כרגע מעדיף להתרכז בלימודים" 12. "אני מסכים לגמרי עם הסכם ז'נבה, אבל אני לא אוהב את ס' 1. (ב) 343 III סימן 3 אלפא. אבל חוץ מזה היית בא להפגנה". 13. "אני לומד משפטים ופוחד שלא אתמנה לשופט בשל הרקע השמאלני שלי..." 14. "אני מסכים עם כל מה המצע שלכם, אבל "מרצ" נשמע לי קיצוני מדי בשבילי..." 15. "מה אני 'אומו?" 16. "פוליטיקה, זה לא בשבילי" 17. "אתה חבר שלי, ואני לא מערבב פוליטיקה עם חברים...| 18. "אתם לא מספיק שמאלנים" 19. "למה לא שמעו אתכם מספיק בפרשת הXXXX?" 20. "למה יוסי שריד אמר #$%$^%^%!@!?" 21. "יוסי שריד היה שר החינוך הכי טוב במדינה! אבל אני - ליכוד מאז ולתמיד!" 22. "אני פשוט מעריצה את יוסי ביילין, אבל אני לא אוהבת את יעל דיין, אז לא אצביע יחד" 23. "אני מעדיף להישאר א-פוליטי" 24. "אני לא מבין בדברים כאלה" 25. ""מי אני בכלל? אין איך לשנות את המצב, ככה זה" 26. "אתם בוגדים! צריך לעמוד מאחורי שרון בתקופה זו בחיי המדינה!" והמבין יבין.

Turkiz2

New member
לא כל כך פשוט ../images/Emo70.gif

יש לנו די והותר כיוונים ? "... כיוון של שלום - עם ובלי קשר לז'נבה, בסופו של דבר, אנחנו מציגים אידיאולוגיה ייחודית בנושא." אז ככה, בישראל, כיום ? מרצ==ז'נבה וז'נבה== אסון. הכישלון האיום של הסכם ז'נבה ירדוף אחרי מרצ (ומפלגת העבודה) כשם שפרשות אלטלנה, והסזון, רודפות אחרי מפלגת העבודה (שלא היתה קיימת אז), עד עצם היום הזה. בישראל ? שלום עושה הליכוד, בתמיכת השמאל ולא ההיפך. למה ? כי ככה זה. אין למרצ מה להציע בנושא השלום, כי ממילא דעותיה נחשבות קיצוניות בעיני רוב הציבור, אלא אם כן הימין יחליט שיש להקים מדינה פלשתינאית. "... כיוון סוציאליסטי/סוציאל דמוקרטי/חברתי...ורקורד לא רע בשביל להגן על הכיוון הנ"ל. אין סיכוי שבקלפי תקבל מרצ 25 קולות של ספרדים/מזרחים. בעיניהם, מרצ היא אשכנזיה, אף יותר ממפלגת העבודה. כל השקעה בעניין הזה היא בזבוז זמן (מבחינה אלקטורלית), לעניין זה ראה את חוק הדיור הציבורי, שלא הביא לקלפי אפילו "דייר ציבורי" בודד. "... כיוון של איכות סביבה ... של חינוך" כיוונים אלה, ככל שיהיו חשובים ? לא מביאים מצביעים, נקודה. מפלגות של "ירוקים", באירופה לא לוקחות 40% מקולות הבוחרים, ובישראל ? אף פחות מכך. 30 שנה אחרי שיהיה שלום, יהיה עניין זה שווה מנדט בודד, וגם זה בקושי. ... נגד כפיה דתית ... זכויות אדם ... מנהל תקין ושלטון החוק ראה עניין ה"ירוקים", אותו כנ"ל. אבל החמור מכל. מרצ, בצעד התאבדותי מדהים, בחרה להעמיד בראשה את אחד האנשים השנואים ביותר בפוליטיקה הישראלית. רק אדם זה, משמעו מנדט אחד פחות. לסיכום (בעצב רב) בבחירות הבאות ? מנדט אחד פחות. בטווח הרחוק ? אם יהיה שלום, אז אולי אפשר יהיה להקים מפלגת "ירוקים" שתחבור למפלגה השלטת ותשפיע על ענייני היום, בדרך שיוסי שריד השפיע בהיותו שר החינוך. עד אז ? כלום !!! נדה

eopeace

New member
השימוש ב"=" לא הופך דברים לאמת

מנחם בגין עשה את השלום עם מצרים - וזה לא היה קל להגיע לכך. מי עשה את השלום עם ירדן? מי קידם יחסים עם אין ספור מדינות ערב? - זה לא היה הליכוד - זה הכל היה בתקופת ממשלת רבין-מרצ. רוב הציבור תמיד חשב שהדעות של מרצ היו קיצוניות - הבחירות היחידות שלא חשבו כך היו הבחירות האחרונות. אגב, הימין כבר קיבל את זה שתיהיה מדינה פלסטינית. ראשית, דעתך הגזענית בנוגע למרצ בעבר ויחד היום עושה עוול לחברי המפלגה ומגדילה את הפערים התרבותיים. אבל בכל מקרה, אני מסכים איתך בדבר אחד - אני לא חושב שפעילות בתחום החברתי תביא הרבה קולות (עם כי אני לא מסכים ברמת העובדות) - אני חושב שחשוב להמשיך ולפעול בתחום - כיוון שזה פשוט חשוב - זה תואם את האידיאולוגיה של רוב חברי המפלגה, אבל לא צריך לקוות, לצפות או לעבוד בשביל קולות כתוצאה מכך. למעשה, נראה כי כל מה שמעניין אותך זה להראות איך לא נצליח לקבל מצביעים - יודע מה - לא הכל זה איך מביאים מצביעים. מרצ בעבר עשתה יותר למען איכות סביבה מכל אחד אחר במדינה הזאת - אין לי כל חרטה על כך. להזכירך, את שולה כל כך שנאו במדינה הזאת שזה היה פשוט מפחיד. וראה, היא הצליחה לא רע.... מדוע אתה חושב שזה כך? כנראה ששונאים אותך כשאתה אומר את האמת המרה, כשאתה פועל ומשנה דברים - והרי יש כמה אנשים שמפחדים משינוי... אז, כיוון שאינך מצביע יחד כפי הנראה, מדוע כל הלהט להראות לנו שאין לנו שום דבר?

Turkiz2

New member
ראה נא אדון עו"ד לעתיד

כל מה שכתבתי היה ניתוח של המציאות. קראתי בעיון את תגובתך עד המילה "גזענית". מספיק לי מהזבלים של הימין הקיצוני עם המילים המתלהמות שלהם, אין לי צורך לקבל זאת גם מהשמאל. אינך יודע למי אני מצביע, ולא טרחת לשאול. כאשר אני הצבעתי לר"צ, אתה טרם נולדת, ושולמית אלוני היתה קוריוז. 30 שנה הצבעתי לרץ ולמרצ, כאשר אתה היית ינוקא, ילד, נער ואיש, לא כך כך חכם, כנראה. שתי בנותי מסתובבות עם חולצות של מרצ, וגם בהפגנה האחרונה של שלום עכשיו השתתפתי בשימחה, כמו בהרבה קודמות. הייתי ממקימי הסניף החיפאי של שלום עכשיו. זה שהמציאות לא נעימה ? לא אשמתי. זה שמרצ קיבלה כמה מנדטים שקיבלה ? לא אשמתי. רוצה לדעת את הסיבות לכל זה ? קרא את בהודעתי, פעם נוספת, בעיון רב, ובשיקול דעת. אם תוכל להגיב באיפוק ובאופן ענייני ? אשמח אם לא ? גם אשמח. ואתה "מנהל" את הפורום הזה
חחחחחחחחחחחחחחח חבל"ז חג שמח לך ולכל בני משפחתך

בנאדם כל-כך מלא בשנאה,

זה באמת מחריד. על זה נאמר, "להגיב לגופו של אדם ולא לגופו של עניין". אחת משתיים, או שאתה ליכודניק/מערכניק מתחזה - או, שאם באמת הצבעת לר"צ ולשולה כל השנים, או-אז הרגע הוכחת, שהשנאה העצמית במחננו היא דבר, המצוי על-גבול הפתולוגי. זה המחריד כאן - מפנימים, מה ששומעים מפעילי הימין הקיצוני עלינו כל השנים, שומעים את זה שוב ושוב ושוב, עד שבסוף, מתחילים גם להאמין בכך... אני עצמי, רק להבהרת העניין, בהחלט הייתי בר"צ עוד בשנות השמונים, והייתי בנוער מר"צ כאשר זו רק קמה, כשבסניף רחובות הפכנו, באופן טבעי, לנוער מר"צ מאוחד ומשולב, לתנועה אחת, כבר בבחירות 1992 - ובעוד כל יתר הסניפים, היו מסוכסכים מי נוער ר"צ, מי שינוי ומי מפ"ם (כי כל נוער מר"צ הארצי התאחד רק כתגובה לגירוש, בדצמבר אותה שנה, ולא קודם), אנחנו, בינתיים, פתחנו את רחובות בשישבת, בכוחותינו אנו העצמיים בלבד (הסניף הבוגר, המקסימום שהוא עשה, במקרה הטוב - היה להימנע מלהפריע. יותר מכך, הם לא עשו ואנו לא ציפינו מהם). כיום, אני נמצא הרבה יותר שמאלה ממר"צ, כי אני כופר לחלוטין בגישה, שיכול להיות שמאל, שהוא גם ציוני. כי הציונות היא, כמובן, תנועה גזענית-ימנית-לאומנית מעצם-טיבה - ואולם, יחד עם זאת, אם רק תראה מר"צ סימני-התעשתות, של שיבה מלאה לעקרונותיה, מימי שולה הנהדרת - אצביע לה, וזאת מן הסיבה הפשוטה, שהיא, עדיין, עדיפה בעיני על כל שאר ה~היצע~ (
). לעומת-זאת, ממקרא תגובתך שלך ברור לי, שאתה מאותם אנשים, שעברו לתמוך בשינוי, או בליכוד, ועל-מנת להיות מקובל יותר, בסביבתך החדשה, עושה אתה לילות כימים, על-מנת לתקוף, בארס משולהב, את כל השמאל על כל גוניו.

Turkiz2

New member
אופייני עצוב פאטתי

כשאין מה לאמר ? משמיצים ומטילים בוץ ורפש. כל כך אופייני, עצוב. אין כאן שום שנאה. אם אין באפשרותיך להתייחס להודעה שלי, סעיף סעיף, אז אל תכתבי בכלל תשובה. קורות חייך ? לא מהוות תשובה למציאות שהנחתי לפנייך. כעת: קיראי את ההודעה שלי ותחליטי האם יש לאל ידך להגיב עניינית לכל הסעיפים המופיעים בו. לעניין ביילין, הסקר שהתפרסם היום, רק מאשש את דברי. המציאות ? מה לעשות ? לא נעימה. אבל ממתי "הורגים את השליח" ? אגב: הניתוח ה"פסיכולוגי" שלך על "סביבתי החדשה" פשוט מפגר. אין כל "סביבה חדשה" ואני לא מתכוון "להיות מקובל" באף מקום. אז תקראי ותעני לעניין, או שאל תעני בכלל.

tennez

New member
ברחובות היה מצב מיוחד

ותיקי הסניף בדיוק עזבו ורוב האנשים היו חדשים ולא הגיעו עם מסורת מפלגתית של ר"צ, מפ"ם או שינוי. לכן לא היו בעיות של סכסוכים כפי שהיו בסניפים אחרים.

אם כך הייתי מציעה לך...

להספיק לשחק ב"למי יש יותר גדול" עם חבר אחר במפלגה ולהפסיק לשנוא! להמשיך לפעול ולשנות את המפלגה מבפנים, אם יש דברים שאינך מרוצה מהם. תקיפות אישיות על חברי פורום לא תהיינה בפורום ובכלל זה תקיפות על מנהלים. במיוחק תקיפות שלא היה להן רקע של תקיפה כלפיך! זלזול בוטה בדבריו של חבר פורום אינה דרך בוגרת להתייחס לתוכן הודעתו! אנחנו מעודדים פה דיון בוגר, ואם יש לך ילדים , כפי שכתבת, הרי שאתה כבר בגיר ומצופה ממך להתנהג בצורה בוגרת. כותבים פה גם חברים קטינים בנוער יחד, והם מסתדרים עם כללי הפורום יופי. לגופו, אם קראת את הודעתי, אתה נופל תחת כמה מסעיפי התירוצים שכתבתי, ובמיוחד "זה קיצוני מדי בשבילי". זה מגוחך שרוב התלונות שמרצ/יחד קיבלה ומקבלת הן "אתם שמאלנים מדי" ו"אתם לא שמאלנים מספיק". נו באמת! יש מישהו שמסכים עם 100% מהמצע של מפלגתו? יש ליכודניק שמסכים עם כל המצע של הליכוד? יש איש עבודה שקרא בכלל את המצע של העבודה (שנכון לבחירות 2003, לא שונה מאז 1999 ולא נמצא באינטרנט אפילו?)? וכל מצביעי ש"ס שמחים שהם משנים את דעתם כל יום לפי כיוון הרוח? דווקא מרצ-יחד היא מהמפלגות שנשארו באופן יחסי הכי נאמנות למצע שלהן, ועם זאת ממשכיה להיות הכי שנואה על-ידי תומכיה. זה מצב מגוחך בעיני והגיע זמן שנתאפס ונבין שלא חסרים לנו שונאים מימין ולא צריך לעזור להם.

Turkiz2

New member
חבר מפלגה ??????????

האם זה נותן לו זכות לכנות אותי גזען ? האם זה נותן לו זכות לזלזל בי ? מה השטות הזאת ? ימי מפא"י העליזים חוזרים ? חבר מפלגה ? אני ממש לא יורד לסוף דעתך ? האמת ? אני לא מבין מה בדיוק את רוצה ? ומה עניין ה"קטינים" לכאן ? הבאתי חומר פורנוגרפי ? אני לא עומד ל"משפט חברים" כאן. אולי תפסיקי לחלק לי ציונים ותעני על ההודעה המקורית שלי, סעיף אחר סעיף ? או שמא אין בדעתך להביט במראה שהינחתי מולך ? מה עובר עליכם ? אנשים לא יכולים לקרוא הודעה ולענות באופן ענייני ? WOW

Turkiz2

New member
ובנוסף, טרי טרי

לעניין הפיסקה שכתבתי: "אבל החמור מכל. מרצ, בצעד התאבדותי מדהים, בחרה להעמיד בראשה את אחד האנשים השנואים ביותר בפוליטיקה הישראלית. רק אדם זה, משמעו מנדט אחד פחות" ובכן, הסקר שהתפרסם היום מוכיח כי צדקתי, גם בענין זה, ובוחרי מרצ חושבים כמוני. צדקתי, כמו בשאר העניינים. חג שמח

ההישגים של מרצ-יחד

נדמה לי שאינך בוחן נכון את ההישגים של מרצ/יחד. מדובר באימפקט עקיף אך חשוב. יש לנו תפקיד מאוד כפוי טובה במערכת הפוליטית, ולתפקיד זה שותפות גם מפלגות שימין לליכוד. זהו התפקיד של נביא בשער. אנחנו אומרים את מה שאף אחד לא רוצה לשמוע. אבל בסופו של דבר, אחרי שנים, דעתנו הופכת לדעת הרוב. העניין המשעשע הוא שזה קרה הן מימין והן משמאל. לדוגמא גוש אמונים (שהחלו כפלג במפד"ל) - כשהם קראו מיד לאחר 73 להתיישב בשטח, הממשלה התנגדה, זה נתפס כאקט מטורף על-ידי חלק גדול מהעם. כעבור שנתיים פרס עצמו כבר ביקר בהן וברך אותן (אגב, לא כל מפלגת העבודה היתה בעד, היתה מחלוקת פנימית בנושא זה). בדומה, מרצ/יחד או רצ בזמנה החלה את הקריאה לזכויות אדם בישראל (שולה אלוני) ולשיחות עם אשף (שנחשב אז לארגון טרור וטאבו רציני) ולהחזרת שטחים והסדר קבע. כיום ברור לרוב העם שמדברים עם אשף, שמחזירים שטחים ושיהיה הסדר קבע. רצ-מרצ-יחד על כל גלגוליה לא צריכה להימדד רק בכלים רגילים (כוח אלקטורלי, מספר הצעות חוק - למרות שבהצעות חוק היא מהמובילות!), אלא גם בכלים מתוחכמים יותר המלמדים אותנו יותר על חשיבותה של מפלגה שכזו במפה הפוליטית. כמו כן, גם למפלגת העבודה יש אינטרס שלא נמחק מהמפה הפוליטית כי אנחנו גורמים לה להיראות מתונה וקונצנזוסיאלית (והיא כמובן לקחה את זה קשה מדי והפכה לשתי טיפות מים לליכוד...). אם מפלגת העבודה תהיה המפלגה השמאלנית ביותר היהודית (כי כמובן שבעיני האלקטורט הישראל ברובו הערבים לא נחשבים) - זה רק יאבד לה קולות. מרצ-יחד והמפלגות מימין לליכוד מסייעות להגדיר את המפה הפוליטית ולמקם את שאר המפלגות בינהן בקטבים השונים (שלום-ביטחון, כלכלי-חברתי, דת-מדינה). אז אני מציעה שנפסיק לשנוא את עצמנו מימין ונבין שהמסר השמאלני שלנו חשוב, ואני מציעה שנפסיק לשנוא את עצמנו משמאל ונבין שאם לא נהיה מפלגה ציונית באמת לא יהיה לנו אלקטורט. ואגב, באמת חברי יחד ברובם רואים עצמם כציונים, זו לא המצאה לצורך הבחירות...

Turkiz2

New member
ויקינגית יקרה

קודם כל קיבלתי מימך תשובה לא מתלהמת ועל כך תבורכי אוףףףףףףףףף כבר חשבתי שלא אזכה לזה. ובכן, השאלה היא האם מפלגה פוליטית מעדיפה לקבל שישה מנדטים ולהיות "מוכיחה בשער" או לקבל 12 מנדטים ולוותר על תפקיד זה. לדעתי ? עדיף לה למפלגה פוליטית לקבל 12 מנדטים, ולמנות את יוסי שריד (דוגמא בלבד) כשר החינוך, ע"מ שיחולל פלאים במערכת החינוך, כפי שמעידים אליו רבים וטובים. את התפקיד של מוכיח בשער ? הייתי משאיר לאחרים. אני רוצה לשנות ולא להוכיח בשער. ערב טוב

הימין לא רלוונטי, יש ימין מתון וזה

שרון, שרון + מרכז ושמאל ציוני מתון (רוב רובה של העבודה). הוא כאשר האירגונים יפורקו יפעלו להקמת המדינה הפלשתינית, הימין כביכול יצעק שזה פרס וטרור, השמאל כביכול יצעק שמה שאנחנו נותנים זה לא מספיק ולכן ישראל אשמה שאין שלום.

כתבת,

"בוודאי שיש לנו כיוון נגד כפיה דתית" - אבל מר"צ רצה לשבת עם ש"ס בכל הזדמנות אפשרית (ולשבת עם ש"ס = הסכמה לכפייה דתית, אי-אפשר להתחמק מכך), ושראשיה אף הצהירו, בעבר, שיהיו נכונים ללבוש שטריימל, העיקר שיהיה שלום. אז, קודם-כל - עמדה עקבית נגד כפייה דתית, בטח ובטח שאין כאן (ועל אחת כמה וכמה, שהתקיים כאן, 'ש"ס אכלה את החוק, את הכסף לקחה גם-כן, והלכה לשחק עם מולדת, ומפד"ל, אכן'...). המצב דומה ל"עמדותיה הסוציאליסטיות / סוציאל-דמוקראטיות", כדבריך, של מר"צ-ז"ל-יח"ד-דהיום, הנכונה לתמוך בתקציב תאצ'ריסטי, הדרוויניסטי-חברתי, המחריד והנורא ביותר בהסטוריה הישראלית, ולשם-מה? העצם היבשה של ה"התנתקות", שמשמעה: "נקריב את ההתנחלויות, בעזה ובשוליו הצפוניים של השומרון, בתמורה לסיפוח כל היתר, והשתקת אופוזיציית השמאל כולה תוך-כדי כך". אבל, אין זה משנה - מה, ולו היו מפנים את כָּל ההתנחלויות, האם זה היה מכשיר מדיניות כלכלית, של הרעבת מיליונים והשלכתם החוצה, מבתיהם לרחוב?

מי הנותנת?

אני אנסה לחזור על השאלה שלי בצורה יותר בהירה. בעבר, במרצ, האמנתי שהתנועה שמה בראשה את המאבק על זכויות האדם והאזרח בישראל. מאבק זה היא הנותנת, בלשון התלמוד, לכל שאר מצע יחד. מתוך זכויות האדם נגזר הצורך בשלום, הצורך בצמצום הפערים, הפרדת הרבנות מהמדינה (או הדת מהלאום) ועוד. כיום מרצ בחרה להגדיר את עצמה כיחד וכמפלגה חברתית (למיטב הבנתי, חברתי זה סוציאל-דמוקרטי בעברית) גם הסוציאל-דמוקרטיה יכולה לגזור מתוכה את הערכים של שוויון, הצורך בשלום (פועלי כל העולם זו דרך אחת אך לא יחידה), הפרדת הרבנות מהמדינה, וערכים שמירה על הטבע ואיכות הסביבה. אבל תנועה סוציאל-דמוקרטית לא יכולה לתת לתקציב כזה לעבור. ואשמח לשמוע את עמדת הגורמים הרשמיים ביחד, הח"כים והמזכ"ל בשאלה הזו. מה הם הערכים הבסיסיים של תנועת יחד, אשר מתוכם נגזר כל שאר המצע? ואם עדין אין, אז מתי יערך דיון בעניין? והיכן הוא יערך?

Turkiz2

New member
תישמעי

את בחורה רצינית כל הכבוד לך. האמת ? לפי השירשור הזה ? לא ניראה לי שיש כאן הרבה פתיחות לדיון כלשהו. תיכף יתחילו לנבוח עלייך שאת "תוקפת חבר מפלגה" אבל את ? משיכמך ומעלה !!! ב 3 דרגות מעל הדיון הזה. חג שמח נ.ב.: לא כותבים "אתחרת" אלא "אתחרט"

למעלה