כבר לא מפחיד ולא מלחיץ...
בפעם הראשונה באתי איתו במגע קרוב וכואב מאד בגיל 11 (עד אז פשוט לא ידעתי מה זה, והיה לי דיי מובן מאליו שאנשים מתים ונקברים...), סבא שלי שהיה אצלי דמות מאד אהובה ונערצת נפטר... התחלתי לראות אותו קמל מול העיניים, התהליך היה מהיר מאד, ובשלב שכבר הגיע לבי"ח לא הרשו לי לבקר אותו, תמיד אמרו לי "פעם אחרת", ואני בסתר ליבי, גם אם הדחקתי, ידעתי שפעם אחרת לא תהיה... ואכן כך היה... גם ללוויה לא הרשו לי להגיע, וברוב השבעה הרחיקו אותי מביתו. ביומיים האחרונים כשהגעתי (וגם זה רק בגלל ההתעקשות שלי) התחלתי להבין מה קורה...ולקח לי שנה שלמה להתאושש... כמה שנים מאוחר יותר חברה של אחותי הקטנה נהרגה בתאונת דרכים מזעזעת, היא היתה גם שכנה שלנו, והתקשתי להבין איך זה שהיו 6 אנשים בתאונה, אבל דווקא היא, ילדה קטנה כל כך (בת 4), דווקא היא היתה צריכה למות! מה שהיה מזעזע יותר- התאונה היתה מס' ימים לאחר שאם המשפחה ילדה בן, היא נפצעה אנושות, ובזמן שעזבו אותה בבי"ח כדי ללכת לברית (שנערכה בסמוך כדי לצמצם את הזמן שתישאר לבד) בדיוק בזמן הזה היא נפטרה
באותה שנה נפטרה בפיתאומיות הגננת של אחותי, יום אחד אמרו להורים שהבת שלה תחליף אותה בגן כי היא מאושפזת, ושבוע אחרי היא נפטרה (גן פרטי)... כמה שנים אחרי- סבתא שלי נפטרה. אז כבר הייתי מאופקת יותר, לא שידרתי כלפי חוץ את הרגשות שלי, באותו יום היתה לי בתיכון שיעור במגמת ריתמוזיקה ולמדנו על החיות, ואחרי שהודיעו לי שהיא נפטרה כל השירים על האנקורים, הצפרדעים, החסידות, הקנגרו, הפילים, החתולים... הכל קפץ לי בראש והתנגן ברימיקס עצבני, העיקר לא לחשוב על המוות... ומאותו יום למשך חצי שנה לא העזתי לגעת בשירים בנושא החיות... אחר כך הבנתי ש-מוות זה חלק בלתי נפרד מהחיים, והוא יכול להגיע לכל אחד, בכל גיל ובכל סיטואציה... בשנה אחת, שני אבות של שתי חברות נפטרו (גרתי במקום שכולם מכירים את כולם, כך שאם מישהו נפטר זה לא היה "עוד שם בלוח מודעות" אלא בנ"א שהיה חי ונושם עד לאותו רגע), שתי אמהות של שתי חברות נוספות, ילדתה בת 11 שטבעה למוות בבריכה ותינוקת בת 8 חוד' שנולדה עם מום בלב שכל הישוב החזיק בשבילה אצבעות שאכן תתגבר על הניתוחים ותבריא... ויום אחד ישבתי וניהלתי דיון מעמיק עם עצמי, פחדתי למות, פחדתי שיקרה לי משהו, שגם לי יעשו לוויה, שגם אותי יקברו יום אחד... אבל אז נזכרתי שכבר סיכמתי עם עצמי שהמוות יכול להגיע לכל אחד ובכל מצב, ו"כל אחד" זה כולל גם אותי, אז לפחד מהמוות לא ממש יעזור לי ולא יקדם אותי לשום מקום. מה כן? להתחיל לחיות, להנות מהחיים כמו שאני יכולה, והגעתי למצב שמוות לא מאיים עלי, אם יבואו ויגידו לי "או שאת עושה X או שאני הורג אותך", ואני יודעת ש-X זה דבר שאסור לי לעשות, אז לא אפעל מתוך פחד ואעשה אותו רק בגלל שהאופציה השניה זו מוות... (ואגב- הייתי כבר בסיטואציה הזאת, פרשתי ידיים לצדדים ואמרתי "הנה, אני מולך, אתה יכול לירות בי!" התכוונתי לכך בכל הרצינות, וזה מאד הרתיע את הצד השני שאיים ופשוט עזב אותי...) אמאל'ה יצא ארוך
ומה בשורה התחתונה? מוות זה לא דבר מלחיץ או מפחיד, אין עניין של "טוב או רע", זה פשוט חלק מהחיים