אז מוות

ToryMaster

New member
אז מוות ../images/Emo124.gif

לא ורוד, סתם מוות. אני מוקפת בהרבה ממנו לאחרונה ותהיתי, מה דעתכם על כל העסק? מפחיד, מלחיץ, רע, טוב, חלק מהחיים, מה?

וואי ...

מה קורה ? שאלה כבדה ... מוות זה חלק מהחיים לדעתי אבל ... תלוי מתי נפגשים איתו לראשונה לצערי אני הלכתי להלוויה לראשונה בגיל 16 אבא של חבר שלעבר שלי נפטר , ובמהלך השירות הצבאי הייתי בעוד כמה תלוי איך הבנאדם נפטר ובאיזה גיל אני איבדתי 2 ידידים שלי בגיל 19 בערך אחד נפטר ממחלת הסרטן והשניה התאבד כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם ההלוויות האלו היו קשות מאוד העסק הזה לא נעים בכלל מלחיץ רע וגם חלק מהחיים צריך לקחת את הכל בפרופורציות נכונות קבלי ממני חיבוקי גדול (כמו שרק דובים יודעים לתת )
שלא תדעי עוד צער כזה או אחר

ToryMaster

New member
לי אין בעיה עם מוות

בסבבה שלי, באמת, הוא בא כשהוא צריך לבוא וכשהגיע הזמן להמשיך הלאה בקיום, הוא לא מפחיד אותי כי בעיני אין ממה לפחד. החלק שבו קשה לי זה הכאב שבא בעקבות פרידה מאנשים שאהבתי.

הייתי צועקת שמוות ורוד זה כייף מלא-

אבל תכלס, מוות של קרובים זה לאכייף בכלל. זה שזה חלק מהחיים אין ספק, חיים נוצרים וחיים מסתיימים, אבל זה כואב כשאת מכירה את האנשים. זה כואב מאד כשהם היו חלק ממך ופתאום אין את החלק הזה יותרו צריך ללמוד להתמודד עם זה.. אני לא מדברת על שכן או מישהו שהיה איתי לפני X זמן ואנחנו לא בקשר חוץ מ"שלום שלום", אני מדברת על קשר משפחתי/חברי שפתאום נגדע, בלי שהיית מוכנה [וגם אם כן - נגיד מחלה, זה עדיין נורא קשה להשלים את ה"חסר" הזה]. אני אישית נשברתי בשני מקרי מוות, אבל דווקא בזכותם הבנתי שעם מה שיש צריך להתמודד ובגלל זה קל לי לשמוע הרבה יותר על אנשםי שמתו [ואני שומעת דיי הרבה לצערי]. זה כואב לי מאד, אבל אני יודעת איך להתמודד עם אותו כאב. [ואת,] [אני אוהבת אותך מלא מלא מלא] [הכי שאפשר] *החלק שנכתב בסוגריים הכי חשוב*

העכביש2

New member
איזה נושא מעניין...

מוות הוא חלק מהחיים וכולם מתעסקים בו בצורה כלשהי. אפשר להגיד שאנחנו חווים מוות בכל רגע בחיים שלנו- כשמשהו נגמר למשל, או כשאנחנו נפרדים ממישהו וכו'. אני יודע שזה קשה. מוות של אדם קרוב שאהבת ואיננינו עוד יכול לגרום לסבל רב. אני עדיין לא חוויתי מוות כזה. אומנם יש לי סבא שנפטר כבר אבל לא הייתי קרוב אליו כ"כ. בבודהיזם נותנים דגש על 'האחזות'. זה שאנחנו נאחזים וחושבים שהכל בר שליטה ולא ישתנה. מוות גורם לנו להבין שדברים משתנים ונעלמים. ככל שנפנים את זה ונלמד להתמודד עם זה בפנמיות שלנו, ככה נרגיש פחות דברים רעים כשזה באמת יקרה... זה אומנם קשה ליישום אבל אפשרי והכרחי

ToryMaster

New member
זה ההבדל הדק אני חושבת

בין אבל לבין געגוע, אני נורא מתקשה לקבל את האבל, כי מבחינתי זה מתקשר למשפטים כמו "לאאאאאאאאאאא, אלוהיייייייים, איך לקחת לי אותווווווווווו!" וכאילו, דההה? הוא מת, מה אתה קשור?

זה חלק מהחיים

או יותר נכון חלק ממחזור החיים כשזה קרוב לנו אז עצובים על האובדןם, למרות שמוות זה טיבעי כמו לנשום ולחיות...

bikingstudent

New member
חלק מהחיים

לכל דבר יש התחלה וסוף אני מיצטער לשמוע שנראה לך שאת מוקפת בהרבה ממנו לאחרונה אבל לדעתי זאת רק נק' מבט.. לכל דבר יש התחלה וסוף יש דברים שקל להיקשר עליהם יותר מלאחרים, כן אני כנראה נישמע קר... אבל בן דוד שלי מת כשהייתי בן 17, וזה די עוזר.. אולי בגלל שלא היינו ממש קרובים זה היה יותר קל... אני לא יודע כבני אדם יש לנו זיכרון די קצר במה שנוגע לדברים רעים אבל מוות אולי קל יותר לחשוב עליך כ"עוד פרידה" זה אולי נשמע כהיתכחשות.. אבל אני מאמין שאולי מבחינת היחסי "אדם חֵברה" האדם מת אבל מבחינת ה"אדם ועצמו" הוא המשיך אבל בילעדינו.. לאן ? לא יודע נראה לי ש-לכל אדם זה אישי אבל הנקודה היא שזה לא שהוא "חדל להיתקיים" הוא פשוט עזב אותנו והמשיך בדרכו, ברור שכל פרידה כואבת אבל זה כאב שאפשר להיתגבר עליו כי החיים ממשיכים ומהבחינה הזאת שיהיה לו רק בהצלחה אפשר לומר שזה דומה לגישה של העכביש2 אבל איכשהו הגעתי לזה לבד מקווה שתרמתי משהו לשרשור הזה... חן.

y e t i

New member
חלק מהחיים

אם ברור מאליו שהולכים לישון בלילה וקמים בבוקר באותה מידה צריך להיות ברור שבעוד רגע לא נהיה בין החיים יותר . הכי טוב זה לחיות בידיעה שאתה כבר מת - מכיר אנשים כאלו . ואגב , יש לי תמונות חדשות בשבילך ..

y e t i

New member
טוב ..

צריך רק להסביר לפני .. אני תושב הצפון ,ובשבועות הקרובים אני עובד בדרום כחלק מתגבור כוחות הצלה בתחומי האזורים שבהם נופלים קסאמים,במהלך משמרת בתחנת שדרות משום מקום הדבר הזה נפל לידי. סביר מאוד להניח שנפל מאיזה קן , לאחר שלא הצלחתי למצוא את הקן שלו החלטתי לאמץ , ארגנתי מקום , אוכל , מים ..והוא בנתיים גודל כמו שצריך . זה אגב גוזל של בז בן כמה שבועות ..

למעלה