אז מה?

כמו שאמרתי לך מיכל,

זה לא משנה לי בכלל מה קורה במציאות או מה שהרב מחליט ופוסק. זה גם לא משנה לי כל הפרשנויות שלדעתי הן לא יותר מתירוצים שמיפיפים את המציאות. מבחינתי, עצם זה שקימת הלכה כזאת שמפלה ומפרידה בין בעל חולה לאשה חולה. זאת בושה והשפלה לאשה. ושוב, גם אני אישית לא נפגעת מזה, אבל אני חושבת שזאת פגיעה כללית באשה. אבל כמו רוב הדברים האחרים זה לא מפליא אותי. אלוהימית.

מיכל25אב

New member
אוי ויי-על מה נתווכח???

אם אנחנו מסכימים... ולכן אמרו "עשה לך רב"(מעניין כמה פעמים עוד יצא לי להשען על הציווי הזה בפורום....) הציווי עשה לך רב הוא-בחר רב! כך שבכך שאני בוחרת רב שתפיסתו את ההלכה קרובה לשלי-אין שום רע! האיזון בין "הטקסט" לבין ההתנהגות הוא גם במסגרת הלכה-בבחירת רב. ובינינו,אפשר לסעוד אישה גם בלי לגעת בה...נשים מטבען לא נהיות סיעודיות כל כך מהר...(כך שאף גבר לא יראה בהלכה הזו פטור...) כן אוי ויי(אפשר לקרא לך ככה?)אני,שמאמינה שכל מערכת החוקים הזו ניתנה על ידי אלוקים,והוא מכיר את היצורים שברא-יותר טוב מאיתנו,.לא הגיוני בעיני שמערכת החוקים היא לא אפשרית!

Le Fay

New member
והשאלה היא לא אם "אפשר" לסעוד אשה

בלי לגעת בה, אלא למה לא לגעת בה? מי המציא את זה - חולה OCD? זה כמו לרחוץ תמיד קודם יד ימין ואחר כך שמאל ואחר כך את הסבון ואחר כך שוב ימין ושמאל? כמו ללכת רק על המשבצות הלבנות בלי לדרוך על הקווים? אז שיילך לטיפול במקום לפסוק הלכות.

plato

New member
ואחרי כל השירשור הארוך הזה...

לא ראיתי את הסרט, אבל בשביל ההומור, רעיון מעניין: לאלה מכן אשר רוצות לראות בנקמה בהלכה הגברית: אוטוטו, ייבנה בית המקדש, לא? ואז יהיו קרבנות, והר הבית, וכל זה. אבל מה הפואנטה? יהיו גם דיני טומאה וטהרה. שימו לב: גברים יצטרכו כל הזמן להיטהר כדי לקחת את הקרבנות למקדש. לגזור ציפורניים, לעשות אמבטיה, את כל הפרוצדורה, וזה במים מחוממים של מקווה. טומאת זב נטהרת רק במעיין מים חיים. טבלתם פעם בזָוִיתן או במשושים אפילו באביב? קר. קר מאוד. מדובר על הרבה יותר מפעם בחודש. והכהנים? הם יצטרכו כל הזמן לטבול ולטבול. הם הרי צריכים לטהר את כל טמאי המת באפר הפרה האדומה. והרבנים? טוב הם כל יום צריכים לעלות להר הבית ללשכת הסנהדרין. ואם קיימו יחסים אתמול בערב? למקווה. ואם נגעו בטעות בג´וק? למקווה. נראה לי שהבנתם את הרעיון. אני לא אתפלא אם הרבה יודעי תורה לא מתפללים בסתר ליבם שלא יקום מקדש בזמנם. ולבסוף, אנקדוטה רצינית: דת אמת אינה שוביניסטית, כי אלוהים לא גבר.

Le Fay

New member
אמרת "דת אמת"? ../images/Emo12.gif אתה יכול בבקשה

למצוא לי מילה נרדפת ל"אוקסימורון"? כי נמאס לי לראות אותה מול העיניים.

למעלה