אז מה שלומכם

DeerDance

New member
דווקא אני רואה את זה הפוך

שני הגופים האלה מאוד דומים, משכורת חודשית קבועה (ונמוכה ביחס לעבודה בחוץ) בשניהם אתה מקבל כל צורך אפשרי לחיות (לינה, שלוש ארוחות, החזרי נסיעות, החזרי אוכל {כן גם בצבא יש החזרי אוכל... לא מלאים אבל עד 14 שקל, מגוחך אבל גם זה משהו}) בשניהם יש חוקים/כללים/נהלים שלא קשורים בהכרך לחוקי המדינה. ויש עוד... איפה זה לא דומה?

החוקים בצבא הרבה יותר נוקשים

מתי לוקחים לך 20 דקות בשביל אוכל בקיבוץ? מתי התקלחת במקלחות שואה אצל ההורים\בנעורים ? מתי היית צריך לעמוד זקוף ולהצדיע לאיזה כלומניק שגדול מממך בשנה, או להתייבש שעה בשמש בשביל מסדר? המשכורת נמוכה? לך תשאל קצינים כמה הם מרוויחים. וגם הרבה קיבצים עברו לדפרנציאלי וכל אחד מקבל משכורת כמו בשוק העבודה בחוץ. בקיבוץ אתה יכול לעשות מה שבז** שלך, בצבא אם תעשה את זה את תיגמור בכלא (הצבאי) עם אנסים,סוחרי סמים והכי גרוע-ערסים.

DeerDance

New member
כל הדוג' שהבאת לי הכל קיים, נכון,

אבל רק בטירונות, אימון מתקדם וכד'- ככה שזה מופרז. ברגע שאתה מסיים את הדברים שהם כביכול מחנכים אותך להיות לוחם (במקרה הארוך שזה שנה וארבע), או חייל תומכ"ל (במקרה הקצר חודש). קצינים לוחמים שנכנסו כבר לקבע מרווחים סביבות ה-5-7, לא נורא... קיבוצים שעברו לשכר דיפרנציאלי, הם כבר אינם קיבוץ (אולי מבחינת התק"ם {ככה קוראים לזה?} כן, אבל מבחינת האידואולוגיה לא). בקשר לכלא- נכון, הצבא מחמיר מאוד. אבל יותר דיברתי על ההתנהלות- הצבא למד המון מהתנהלות הקיבוצים. לדעתי לפחות.

ק י ש ט ה

New member
איך אפשר?!?!

אני לא אתן לעצמי להגיע לשם..(שלא לדבר שיש דבר כזה מסגרת של 1000 שקל)

דנה נזהרה. נזהרה לא לצאת מהמינוס

אצלי לעומתכן, יש רק פלוסים. למרות שהאיבר שלי דווקא נוטה למינוס. אבל זה משהו שלא בשליטתי,אז זה לא נחשב.

Nipiy

New member
מינוס 5000 שקל בבנק, חוץ מזה..

תשעים וארבע מנויים חדשים בכפר יונה. חחחחחחחחחחחחחחחחחח בנות לא יודעות לחסוך בכסף.. ואני ממש לא קמצן מי שמכיר אותי

moranka

New member
בואנה- יא שוביניסט!

בנות יודעות לחסוך, זה לא אנחנו זה הפיתויים שמסביב...

למעלה