אז מה שיחקתם השבוע?

נכון

שכחתי לציין את זה וזה אחד החסרונות היותר הבולטים במשחק - המפות חוזרות על עצמן.
יש שלוש סביבות מרכזיות - עיר, שטח פתוח ומערות - שסביבן מתרחש המשחק.
ב-origins היה הרבה יותר מגוון.

Wolfinix

New member
כל מה שאתם אומרים נכון, למרות שאני דווקה אהבתי אותו

למרות כל חסרונותיו, כנ"ל גם לגבי MASS EFFECT הראשון (סימתי אותו 4-5 פעמים)...

golan2072

New member
גם אני מאוד אוהב את שניהם

אם כי DA2 היה יכול להיות הרבה יותר טוב עם מפות ממוחזרות פחות.

ובעודנו מדברים bioware שחררה patch נוסף ל-DA:I

השישי במספר.
קצב עדכונים מרשים ביחס לעובדה שהמשחק לא מזמן יצא, זה בהחלט מראה שהם קשובים לקהילה.
נראה שענייני השליטה בעכבר/מקלדת טופלו, אני שוקל לחזור אליו לאחר שאסיים את DA2.

Guid

New member
עזוב פאץ', אתמול יצא ה-DLC הראשון :)

קניתי אותו ובנתיים נהנה! הוסיפו ציוד חדש והשחקן שלי מתחזק, אז אני מבסוט.
&nbsp
וכן, אני מסכים עם מה שאמרתם לגבי DA2. פרשתי ממנו לתקופה ארוכה באמצע האקט השני, וחזרתי כדי לתת צ'אנס למזלי. רק האקט השלישי תפס אותי חזק, מהקודמים פחות נהניתי.
הוא הרבה פחות "מעניין" מהראשון, ומה שקצת ביאס אותי זה שהסקלה של הסיפור שלו מאוד קטנה.
אבל עדיין בסופו של יום נהניתי ממנו.
אבל אינקוויזישן? אינקוויזישן מופתי

golan2072

New member
אז יאללה חזרה ל-SKYRIM!

הארגוניאן המתנקש-גנב שלי מחכה! דמות כיפית לאללה, כשמגיעים לרמות גבוהות בהתגנבות ובנשק חד-ידני זה פשוט רצח רצח רצח של אויבים, אני מתגנב ושוחט. ממש כיף כשהחיים האמיתיים מעצבנים ובא לך להוציא עצבים בעולם הוריטואלי

&nbsp
וכן, לדעתי SKYRIM הוא אחד מהמשחקים הכי מושקעים בהיסטוריה של המשחק הדיגיטאלי. כמעט הכול בעבודת יד, אין כמעט שום מיחזור של חומר, כמויות אדירות של תוכן שמישהו אשכרה שם בכוונה תחילה איפשהו בעולם המשחק, ופוטנציאל למאות רבות של שעות משחק (שיחקתי בו כבר מעל ל-200 שעות מאז הוא יצא לפני 3 שנים). VALUE FOR MONEY מושלם.

אני מסכימה עם ה value for money

אבל עדיין יש לי תחושה שיש שם כשרונות ודרכי פעולה שהם טובים יותר מאחרים - archey ו sneak גבוהים יעזרו לך יותר מקסמים לדוגמא, למעשה אני ממש לא חושבת שאפשר לשחק בצורה סבירה דמות של קוסם.

golan2072

New member
מצד שני גם גנב\מתנקש וגם לוחם טובים מאוד

ואכן חולשת הקוסם טיפה מבאסת...

Wolfinix

New member
מה לא בסדר עם קוסם?

אמנם הוא יותר קשה בהתחלה ומצריך דינאמיות רבה יותר בלחימה...בהמשך הוא עדיין חלש? (לא הגעתי רחוק התעסקתי יותר בCRAFTING ואולי זה היה טעות
)

דרך אגב ראיתי מוד שמאזן את הקסמים למשל ועוד הרבה כאן למרות שלא ניסיתי אותם...

אם צריך משהו שיאזן אותם, זה אומר שהם היו לא מאוזנים.

לא ?

הוא הרבה יותר קשה בהתחלה, וכשאתה מבין שזה עולם עם מעט מאוד קוסמים מצד אחד, ואתגרים שמתמקדים בלחימה מצד שני..... אולי יום אחד אני אפתח דמות ואנסה לפתח אותה לכיוון של הקסמים.

Wolfinix

New member
מממ לא, לא ממש קוסם כמעט תמיד היא בעקומת אתגר הפוכה לשאר

המקצועות, הוא כמעט מתחיל "חלש" באמצע ההתפתחות הוא בינוני ובסוף כמעט תמיד חזק מעבר למידה (זה כך דרך אגב גם בספרות D&D הקלאסית ובשאר העולמות, בהתחלה הוא נחות לשאר המקצועות ביחוד בקרבות מקרוב, ובסוף הוא מנטרל קרבות כמעט לבד...)

זה שמישהו בא ואיזן את המקצוע הזה רק מראה שלחלק מהאנשים, עקומת הקושי שמתלווה בדרך כלל לקוסם היא קצת נטל (ופה נכנס האיזון) או לסרוגין להכניס קצת קוסמטיקה ווראציות למאגר הקסמים (בדיוק כמו שבמקצועות האחרים יש שיפור של שריונות, סגנונות תקיפה והתמחויות ביניים בהתאם)

מה גם שבדרך כלל גם בחירת קוסם בדרך כלל משויכת לדרגת משחק קשה יותר ומאתגרת יותר בהגדרת תפריט ברוב המשחקים.

בנוגע לזה שמקצוע הקסם הוא משני בSKYRIM ללוחם וכד', זה אני לא יודע ככפי שאמרתי אני בקושי התקדמתי שם

עכשיו את ה מאתגר אותי :

בעיקר כי לא ממש סיימתי את המשחק בגירסת הלוחם שלו.

אני מסכימה עם מה שכתבת על עקומת אתגר הפוכה לשאר - ז"א, שבזמן שלוחם טוב יתחיל יחסית בקלות וילך ויהיה לו קשה יותר בהמשך, לקוסם יהיה מאוד קשה בהתחלה, אבל הרבה יותר קל בהמשך. הבעיה היא שבזמן שעבור משחקים אחרים גם אחרי משחק לא ארוך בגירסת הלוחם אני יכולה לראות תמיכה בעליה בדרגות של הקוסם - יותר אפשרויות לקסמים, קשר בין יכולת א' ליכלת ב', יכולות של קוסמים שאינם דווקא תלויי במאנה.... אני לא רואה שום דבר כזה בסקרים.

Wolfinix

New member
או...טוב על זה כפי שאמרתי אני לא יכול לענות, לא שיחקתי הרבה

לעומק בSKYRIM הדמות שפתחתי היתה אמנם קוסם אבל התעסקתי אתו בעיקר בליטוש יכולות CRAFTING (הגעתי עד דריון עצמות דרקון
) לא כל כך שמתי לב לקושי מיוחד או יוצא דופן אתו בקרבות, אפילו הבסתי 2 דרקונים (אני מודה שהקרב היה ארוך - איך זה עם לוחם?) בהנחה שאת משתמשת בצעקות (הבסיסית הספיקה לי), ובקסמי התקפה במקביל (עם שני הידיים), ומנצלת את החולשות של הדרקונים (אש מול דרקוני קרח ולהפך/ חשמל שמאוד יעיל על שניהם) הקוסם הוא דמות מוצקה שדווקה נהניתי בה (הפסקתי בגלל שאני מחכה להרחבות למשחק שלם).

"יכולות של קוסמים שאינם דווקא תלויי במאנה" -לאיזה יכולות את מתכוונת? כי יש יכולות בדיוק כמו לשאר המקצועות כמו הכנת שריון/שיקויים וכד'

אישית הדבר היחידי שמאכזב אותי בקוסמים בכללי הוא חוסר היכולת הגורף (בכמעט כל המשחקים והספרות) להשתמש בנשקים ושריונות מחוץ לציוד של קוסמים (או שימוש עם הגבלות) - אבל זה לא כך בSKYRIM
,פה זה אפשרי (לכן התעסקתי בCRAFTING) אני פשוט לא מבין למה קוסם "לא יכול" ללבוש שריון כבד או להשתמש בחרב דו ידנית/בגרזן?
כלומר ברוור שזה בשביל האזון, אבל מה הבעיה ליישם זאת לכיוון הקוסמטי? הציוד של הקוסמים בדרך כלל פושר - לצערי מבחינת מראה ווראציות הרי ניתן לשלב בו את כל הBUFFS של חידוש מאנה וכד' אז מה הקטע? פיסית? הרי במציאות אין מניעה שקוסם יהיה גם אתלטי (לא שאני כזה, אבל היי במשחקים אני כן
) וגם אם לא...בחייכם למה קוסם צריך לסבול מאפשרויות קלוקלות של ווראציות ציוד...

לזמן מסויים אפילו שקלתי לעשות התמחות כפולה של לוחם+קוסם (רק בשביל הבונוס של הציוד הכבד) שזה אולי משהוא ששוה לך לבדוק אם קוסם מלא לא כל כך "קוסם" לך כי הבנתי שנוצרת דמות שהיא מכונת לחימה ובנוסף יפתחו לך יכולות שאינן קשורות למנה, אבל אני בדרך כלל הולך לכיוון של קוסם טהור,בעיקר בגלל הפתוח היותר מהיר לכיוון של הקוסם וגם בגלל האתגר, בגלל סגנון המשחק ובגלל התוצאות בסוף
.

זו בדיוק הנקודה.

אחד הדברים שאהבתי ב morrowind הייתה היכולת של ה unarmored - יכולת להשאר לבוש בבגדים רגילים ועדין להיות מוגן יותר מאשר בדרגה הראשונה, תוסיף לזה את העבודה שגלימות ובגדים היו מקבלים כישוף יותר טוב ושבכדי להשיג נשמות הייתה אשכרה צריך לצוד אותן ולהטיל soul trap ותקבל שלוחם שרצה לכשף בעצמו צריך להשיג המון כסף ( בעיה אחרת בדרגה גבוה) או להתמחות מחוץ למקצוע.

אתה מציין בדיוק את הבעיה - יכולות ה crafting ( ששתים מהן מזוהות ישירות עם קסם - כישוף ואלכימיה ) פתוחות לכל המקצועות - מה שהכרחי לקוסם והיה קל יותר עבורו לעשות הופך לגימיק נחמד שיש גם לכל השאר, כל שאר הדברים די מבוססים על משאב מתכלה ( מאנה ) בזמן שלדמות מבוססת לחימה אין שאיבה של stamina - כל זה רק כל שיטת המשחק.

בעולם עצמו מעולם לא מצאתי מקום אמיתי שמוכר ציוד קוסמים מתקדם ( שזה אומר - לחשים ברמת ה expert ) , יש מעט מאוד מקומות שימכרו לחשים אחרים ( לעומת שניים שלושה נפחים בכל מקום), אני לא מדברת על היחס של המקומיים לקסם.

Wolfinix

New member
אהה אני לא הלכתי לכיוון של כבילת נשמות (מצפונית קשה לי

עם זה
) מה שהשאיר לי שיקויים ...אבל בכל מקרה היה צריך הרבה כסף...

אז בעצם את מעדיפה שיגבילו את הכנת שיקויים לקוסמים בלבד? בלי שום קשר המשחק הוא STANDALONE כך שמה שלא תבחרי במובן מסויים לא "משפיע" על הפוטנציאל של האחרים
, והעניין עם המאנה דווקה שופר יחסית למורווינד שם לא היה חידוש מנה טבעי (אלא אם השתמשת במוד) היתה חייב או לישון או להשתמש בשיקויים נון סטופ...

אהה..לא יודע עדיין לא הגעתי לרמת EXPERT, מה שאת מתארת בהחלט מבאס ולא הוגן...

רק לוודא :

אתה משחק דמות שהולכת ואוכלת נשמות של דרקונים, אבל ממש מפריע לך הנושא של כבילת נשמות ?

Wolfinix

New member
אם זה היה תלוי בי-לא היתי משתמש בהם, אך הן כבולות לסיפור

ואני מסתכל על זה יותר בכיוון של "סופג" מאשר "אוכל", כמו למשל בסדרה "איש הנצח" - אין שם רצון לגיבור הסדרה/סרט לצוד "נשמות" ולספוג אותן הוא נאלץ לעשות זאת מכורח ההכרח שנכפה עליו ע"י אינדוידואלים זדוניים (שרוצים ברעתו ובנשמתו) ומצבים שאין לו אופציה אחרת בהן

גם כאן הדרקונים שאתה מביס מיוצגים (לפחות אלו שנתקלתי בהם) כרוע וכמזיקים כאלו שדורכים על כל צורות החיים ה"נחותות" בעיניהם לשם הנאה/מזון, בעיני (שזה תלוי במשחק תפקידים כמובן) אתה לא הולך וצד אותם בשביל הכוח והחוכמה שגלום בנשמתם...

עברתי?

למעלה