או...טוב על זה כפי שאמרתי אני לא יכול לענות, לא שיחקתי הרבה
לעומק בSKYRIM הדמות שפתחתי היתה אמנם קוסם אבל התעסקתי אתו בעיקר בליטוש יכולות CRAFTING (הגעתי עד דריון עצמות דרקון
) לא כל כך שמתי לב לקושי מיוחד או יוצא דופן אתו בקרבות, אפילו הבסתי 2 דרקונים (אני מודה שהקרב היה ארוך - איך זה עם לוחם?) בהנחה שאת משתמשת בצעקות (הבסיסית הספיקה לי), ובקסמי התקפה במקביל (עם שני הידיים), ומנצלת את החולשות של הדרקונים (אש מול דרקוני קרח ולהפך/ חשמל שמאוד יעיל על שניהם) הקוסם הוא דמות מוצקה שדווקה נהניתי בה (הפסקתי בגלל שאני מחכה להרחבות למשחק שלם).
"יכולות של קוסמים שאינם דווקא תלויי במאנה" -לאיזה יכולות את מתכוונת? כי יש יכולות בדיוק כמו לשאר המקצועות כמו הכנת שריון/שיקויים וכד'
אישית הדבר היחידי שמאכזב אותי בקוסמים בכללי הוא חוסר היכולת הגורף (בכמעט כל המשחקים והספרות) להשתמש בנשקים ושריונות מחוץ לציוד של קוסמים (או שימוש עם הגבלות) - אבל זה לא כך בSKYRIM
,פה זה אפשרי (לכן התעסקתי בCRAFTING) אני פשוט לא מבין למה קוסם "לא יכול" ללבוש שריון כבד או להשתמש בחרב דו ידנית/בגרזן?
כלומר ברוור שזה בשביל האזון, אבל מה הבעיה ליישם זאת לכיוון הקוסמטי? הציוד של הקוסמים בדרך כלל פושר - לצערי מבחינת מראה ווראציות הרי ניתן לשלב בו את כל הBUFFS של חידוש מאנה וכד' אז מה הקטע? פיסית? הרי במציאות אין מניעה שקוסם יהיה גם אתלטי (לא שאני כזה, אבל היי במשחקים אני כן
) וגם אם לא...בחייכם למה קוסם צריך לסבול מאפשרויות קלוקלות של ווראציות ציוד...
לזמן מסויים אפילו שקלתי לעשות התמחות כפולה של לוחם+קוסם (רק בשביל הבונוס של הציוד הכבד) שזה אולי משהוא ששוה לך לבדוק אם קוסם מלא לא כל כך "קוסם" לך כי הבנתי שנוצרת דמות שהיא מכונת לחימה ובנוסף יפתחו לך יכולות שאינן קשורות למנה, אבל אני בדרך כלל הולך לכיוון של קוסם טהור,בעיקר בגלל הפתוח היותר מהיר לכיוון של הקוסם וגם בגלל האתגר, בגלל סגנון המשחק ובגלל התוצאות בסוף
.