אז מה קוראים?

LIRY1

New member
אני בושה ונכלמת...

נתתי ללימודים וללחץ להכניע אותי - ובקושי קראתי ספרים, ומה שכבר קראתי לקח לי המון זמן לקרוא, וזה קצת הוריד את ההתלהבות מהספר... בכל אופן, סיימתי די מזמן את "תשעה נסיכים לאמבר" - ממש ממש אהבתי את הספר (ואני לא חובבת הז'אנר) ובאמת נהנתי ממנו, ספר חכם והסופר די גאוני! עכשיו הבאתי מהספריה את "אל המגדלור" של וולף, לא התחלתי לקרוא, אבל מרוב ההמלצות ששמעתי, קשה לי לחכות (הוא הבא בתור אחרי אנציקלופדי נוירופיזיולוגיה...
תודו שאתם מחכים לתגובות...
) שבוע טוב לכולם!!!

למה את לא ממשיכה?

אם אהבת את "תשעה נסיכים לאמבר" - למה לא להמשיך ולסיים את הסדרה? (חמישה ספרים לחמישיה הראשונה, את השניה לא קראתי ופחות ממליצים עליה בדר"כ). גם אני מאוד אהבתי את חמשת הספרים והאקספוזיציה של הספר הראשון, דרך ההכנסה לעולם והצגתו מעולה (גם אם היא מצויינת ב"כיצד לא לכתוב סיפור"
).

LIRY1

New member
זה כתוב ב"כיצד לא לכתוב סיפור"???

מי כתב את זה? לפי דעתי ההתחלה די גאונית, וזה ממש הכניס אותי לסיפור בצורה טובה, וגרם לי לרצות לקרוא!!! לגבי ההמשך - יש בי רצון לקרוא, אבל הזמן מועט... המלאכה מרובה... לצערי...

renjintso

New member
אני מתקדמת לאט לאט עם

A dream of red mansions, מהמם ביופיו, אבל מה? ארוך. והיום קראתי לי אי אלו פרקים, על כסא בבית-חולים, בעודי מנוקבת במחטים מכל עבר. קיבלתי נזיפה מהז'ונג-יי (דוקטור לרפואה סינית), שלי. לדעתו אני קוראת יותר מדי, וזה לא בריא
.

Athaclena

New member
a pattern of isles

חמוד כזה. סבתא שלי נתנה לי אותו... אבל אני לא רגילה לקרוא משהו שאינו מד"ב או פנטזיה
ותאורטית באמצע Persuation של אמא שלי ולא הולך לי - לא זוכרת מי זה מי, לא כל כך אכפת לי מהם ולא מעוניינת במיוחד.

Crazy_Bitch

New member
גם אני פה...

אני באמצע אל תיגע בזמיר... אבל זה בגדר שיעור אנגלית- אז אולי זה לא נחשב. פרט לזה, דברי ימי מנזר של סאראמגו, שאני צעד אחד לפני לנטוש אותו כי אני לא ממש מתעניינת, אבל נשארת איתו בגלל שאני מאוהבת בתקופה ובנושא... והכנסתי את עצמי ל- merchant of venice, שמתקדם לאט לאט לאט! יום נעים!

Arana

Well-known member
מנהל
"כתונת הפנינים"/פנג מנג-לונג

סיפורים סיניים מסוף המאה ה-17. בהחלט מעניין. אחרי שסיימתי את "המיתולוגיה הסינית" וריפרפתי ב"סין - המהות, המודעות, הספרות והמיסטיקה של סין" (ריפרפתי ולא קראתי ברציפות, כי הרבה מזה היו פתגמים וכל מיני "ספרי הדרכה" - לחיים, לאהבה, למלחמה וכדומה) קראתי את "גשר ציפורים" של בארי יוגארט ואת המשכו "סיפור האבן". מה יש לומר - מעולים!!! העלילה בשני הספרים עוסקת בסין העתיקה "שלא היתה מעולם - אך מן הראוי היתה שתהיה", ואכן הרבה פרטים בסיפור היו יותר "עמוקים" לאחר שקראתי את המיתולוגיה הסינית. לכן החלטתי להמשיך באותו עניין כל עוד זה "טרי לי בראש", וכשראיתי בספרייה את "כתונת הפנינים" לקחתי אותו. יש שם הערות שוליים מאת המתרגמת אמירה כץ, אבל הן בסוף הספר ולא בשולי הדפים, מה שמאוד מרגיז - צריך לשים סימנייה נוספת ובכל פעם לחזור לעמוד ההערות כדי לקרוא אותן. אבל ההערות מוסיפות הרבה פרטים חשובים לגבי מנהגים ואישים בתרבות הסינית שאמורים להיות מוכרים לקורא הסיני, ולא מוכרים לנו.

מסיימת את "עשן ומראות"

בליל סיפורים קצרים שהמשותף היחיד להם הוא מחברם (ניל גיימן
). חלקם מעולים, חלקם פחות, חלקם מד"ב (מעט מהם), חלקם פנטסיה, חלקם קצרים, חלקם ארוכים, חלקם נכתבו כפרוזה, חלקם כשירה סיפורית (מה שאומר כנראה שורות קצרות...), חלקם די חדשים, חלקם נכתבו לפני שידעתי לקרוא... קשה לי להמליץ או לא על ספר כזה מכיוון שהסיפורים בו זורקים אותי מקצה לקצה של הדיעה בכל פעם מחדש. היות וזהו אוסף של סיפורי המחבר ממקורות שונים ומשונים, כמה מהם כבר קראתי (את "שלג, זכוכית, תפוחים" קראתי ברשת ועוד סיפור ש"ברח" לי כרגע) או שמעתי (את תעלומות רצח שמעתי בתיאטרון השמע, או משהו כזה - ברשת, לצערי אבד לי הקישור, סיפור מעולה שמוקרא בכישרון רב). הספר ככלל נחמד, אבל אם יש משהו שקשה לומר על הספר , הוא מתחיל במילה "ככלל". ציור יפה על הכריכה
... (איור ל"שלג, זכוכית, תפוחים" שהופיע על גליון של "המימד העשירי" מתישהו).

למעלה