אז מה קוראים?

Rivendell

New member
אני לא אוהבת את אירווינג

וזו כנראה נקודה שלעולם לא נסכים עליה

Ayelet S

New member
במבי - "שמועות על גשם" של ברינק

הוא ספר מצויין. אם תרצי, תוכלי לקרוא כאן מה שאני כתבתי עליו בזמנו, עם תום הקריאה. ומאחר שכה נהניתי ממנו, השאלתי מחברה את "רגע ברוח" שמחכה לי בשקט-בשקט על המדף. כשאגיע אליו, אחלוק עמכם את רשמיי ממנו.

y u k a

New member
אני עם טד צ'יאנג- סיפורי חייך

מדע בדיוני, סיפורים. קראתי כבר שניים ואני בדרך להתייאש. רוצה להיות אסימוב כשיהיה גדול. אבל יש רק אחד (אסימוב). מחר בעבודה (גוועלט !!) אני מקבלת את קווליר וקליי וזה משמח אותי מאוד. אגב ריוו- סיפרתי לחברה מה אמרת על הספר והיא אמרה שהרגישה אותו דבר, לא רצתה שיגמר. זהו, יש תקווה
.

ל א

New member
למה אתם תמיד שואלים את זה

ביום שישי? יום שישי זה יום העיתונים. אין ספרים. מחר אני ממשיך עם "דרך הרפאים" של פאט ברקר. זה על מלחמת העולם הראשונה. ספר שלם כמו החלק השני של "כפרה". נשמע מצויין, לא?

ILet

New member
קראתי מזמן את זורבה. אם אתה נהנה

אני ממליצה על עוד ספר של קאזנצקיס: פאפא יאנארוס. קודר, קשה וחזק מאד.

עופר D

New member
המשכוכית ../images/Emo13.gif

מותק של ספר, כל ההמלצות שלכם היו שוות. בלעדיכם לא הייתי מגיע אליו (כתוב עליו מד"ב - כמעט תמיד מוקצה אצלי). אני רק בהתחלה, ומוקסם כבר מהעמוד הראשון. מהספרים שלא מצריכים 100 עמודי חסד. ישר אתה בעניינים. ובמזל, גם מתחבר לא רע ל- "יום ללא קניות" שאליו שירשרנו ארוכות. עופר

Rivendell

New member
א. זה לא מד"ב.

ואין לי מושג מי האידיוט שכתב שם על הכריכה בגדול "מד"ב". זו פשוט טעות. מה שכן - אם אהבת את זה, יש סיכוי לא רע שכמו עוד גדולים וטובים תסכים לקרוא עוד קוני, ואז אולי גם תקרא קצת מד"ב (חברתי, זה ממש לא מפחיד
). זו דרך מצויינת להכנס לזה. ב. עוד לא אמרת לי איפה ראית את המשכוכית למכירה
.

עופר D

New member
אכן לא מד"ב

לא מפחד ממד"ב, פשוט לא חובב. יש בספרים בז'אנר (מה המילה העברית, סוגה?) יומרה לתאר סוג מציאות שאותי לא משכנעת. איכשהו, הצד המדעי הוא זה שלא משכנע. ובעניין המשכוכית, לא ממש חיפשתי ביסודיות. רק רציתי, אבל בשבילך ערכתי עוד חיפוש שתוצאתו כאן

Rivendell

New member
../images/Emo51.gif אם כי יש לי בעיה

עם קנייה ברשת. כנראה שאני אמשיך לחפש

בסוף תשכנעו אותי לוותר עליו לגמרי

בנתיים אני אמנם מתכוונת לקרוא קודם את הספרים שכבר יש לי... אבל הייתה כוונה לנסות את קוני וויליס אח"כ. הבעיה היא שבכל פעם ששמה מועלה מיד זועקים הקוראים הנלהבים "זה לא מד"ב! לא מד"ב"... א. ממתי "מד"ב" (אתם כוללים בתוך השם את כל הז'אנרים של הספרות הספקולטיבית?) הפך למילךה מגונה? ב. אני דווקא לא קוראת כמעט ספרות מחוץ לז'אנר, כך שהצלחתם קצת להרתיע אותי. לא מתאים לי לשבת עם ספרים עבים כ"כ (ראיתי פיזית רק את "מעבר" עב הכרס) ולגלות שרומיתי ואין כאן מד"ב, או פנטסיה, או משהו דומה.

een ogenblik

New member
בדר"כ קוני ויליס כותבת מד"ב חברתי,

או רך, או איכשלאקוראימלזה. "המשכוכית" אינו מד"ב. הסגנון דומה למדי לסגנון הרגיל שלה, כך שהוא פונה לחובבי מד"ב גם.

Rivendell

New member
הספרים של ויליס הם מד"ב חברתי

אבל יש לה ספר אחד, "המשכוכית", שהוא לא מד"ב. אבל מה, קם איזה עורך, והחליט לכתוב על הכריכה בגדול "מד"ב". אנחנו זועקים כי זו טעות
.

Rivendell

New member
לדעתי גם "מעבר" וגם "ספר יום הדין"

מצויינים. השאלה היא מה מעניין אותך. תקראי את המאמרים על שניהם ותראי מה יותר מושך אותך.

suki da yo

New member
שלום אנשים!

כמה שהתגעגעתי:) אני קוראת עכשיו את speaker for the dead המצויין, ואני מניחה שאיתו אני אשאר בכמה שבועות הקרובים, כי ממש אין לי זמן לקרוא כרגע. ביום שני השבעה ותחילת הקורס, כך שאני מקווה שאז אני אוכל להגביר את הקצב:)

r i c k i

New member
אני קוראת בעצלתיים את מר ורטיגו...

אחרי כפרה קצת היה קשה לי להתחיל ספר חדש. הרגשתי כאילו אני בוגדת

למעלה