אז מה עושים במצב כזה?

Looovely Girl

New member
אז מה עושים במצב כזה?

אני והיא,י', מכירות כבר שנתיים. היינו החברות האמיתיות אחת של השניה. היא גדולה ממני בכמה חודשים אבל בכיתה יותר גבוהה ממני. תמיד הייתי מדברת עליה ועל כמה שכיף לי איתה.. הייתי מספרת לה הכל.. קראשים, שנאות, ריבים, או סתם מדברות על כל מיני עיניינים.. תמיד היינו יושבות בהפסקה רק שתינו ומקשקשות.. צחוקים היו המון.. אבל במשך כל אותם שנתיים הקשר לא יצא מגדר בית הספר... כלומר הקשר היה מבוסס על היום יום בזמן הבית ספר.. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, הצטרפנו שתינו לחבורה של פיליפניות- חברות משותפות. מאז לא היינו עד כדי כך לבד. די שנאתי את זה כי אם היא הייתה מדברת עם מישהי שהיא לא אני, היא הייתה מתעלמת ממני.. אבל לא נתתי לזה להפריע לי... עם הזמן, היא הורידה מסנג'ר והקשר הפך למחוץ לבית ספר. יותר מאוחר גם הספקנו להיפגש כמה פעמים מחוץ לבית ספר. היינו בקניון ביחד ואפילו ראינו סרט. כל זה קרה לא מזמן.. אולי לפני חודשיים שלושה.. במשך הזמן, אני ועוד מישהי אחרת,מ', התקרבנו.. לא יודעת איך זה קרה אבל היא ואני פשוט התחלנו לדבר.. בעצם זה קרה אחרי המשחק הפוטבול שהלכנו ביחד.. כמובן שאני הכרתי בינהן רשמית למרות שיש להן שיעור אחד משותף.. והן התחילו לדבר ביניהן.. לפני כמה שבועות, אני ושתי החברות שלי הצטרפנו לכמה בנות ונוצרה מעין חבורה כזאת. הקשר שלי ושל י' חזר למה שהיה לפני שנה.. שיחות רק בהפסקה וגם זה בקושי... לפני שבוע, י' ומ' באו איתי לעבודה של אבא שלי. היו המון צחוקים והבנתי שאני מתגעגעת לקשר שהיה עם י'. בעקבות זה קבעתי עם י' שהיא תבוא אלי באותו שבוע ביום שישי אחרי בית ספר כדי שהיא תסרוק משהו ואח"כ נלך ביחד לחפש למ' מתנה (למ' היה יומולדת באותו שבוע).. הגיע יום שישי, וי' אמרה לי שהיא לא יכולה לבוא כי אבא שלה עובר ניתוח. טוב נו מה יכולתי לעשות? אז אמרתי לה שאין בעיה. אחרי הסופשבוע אני וי' בקושי היינו בהפסקות. הייתי עם מ' יותר כי י' הייתה עם חברה אחרת שדוברת את השפה שלה. אתמול למ' הייתה מסיבת מומלדת. אני וי' קבענו עוד ביום שישי שנלך ביחד לבית של מ'. קבענו שנפגש בשעה ארבע בתחנת אוטובוס. אז אתמול בסביבות 3 וחצי יצאתי מהבית כדי לעלות על האוטובוס ולפגוש את י' איפה שקבענו. הגעתי 10 דק' אחרי הזמן שקבענו בגלל האוטובוס אבל, כשירדתי מאוטובוס לא ראיתי את י'. חיפשתי אותה במשך שעה. מיותר לציין שהיה ממש קר אתמול ורעדתי מקור. אחרי שעה התייאשתי, ומכיוון שלא היה לי את הטלפון של י', עליתי על האוטובוס ונסעתי לבית של מ'. שמה פגשתי חברות אחרות.. (וזה כבר סיפור אחר שאספר בהזדמנות..) בקיצר, חיפשנו את הטלפון של י'.. ולאחת הבנות היה את הפלאפון של אחיה של י' והתקשרנו.. הוא אמר שהוא לא יודע איפה היא.. אז חיפשנו את הטלפון שלה באינטרנט ומצאנו... מ' התקשרה לי' ושאלה אותה למה היא לא הגיעה... י' אמרה שהיא מצטערת ושהיא נבוכה.. היא גם אמרה שהיא לא יכולה לבוא כי המכונית של ההורים שלה התקלקלה.. אז רגע, היא לא יכלה להרים טלפון אלי? להגיד לי שהיא לא יכולה לבוא... אני סתם חיכיתי לה שעה בקור בחוץ.. ושלא תבינו לא נכון, הבאתי לה את מס' הפלאפון שלי החדש.. (החלפתי פלאפון לא מזמן) את האמת? די נפגעתי ממנה... את יודעת שמישהו אמור לחכות לך, לא יכולת להרים טלפון? להגיד שאת לא יכולה לבוא..? באמת, ככה היא זורקת את החברות שלנו לטמיון בלי להניד עפעף..? באמת חבל לי עליה.. היא מתוקה וחמודה.. אבל מה שהיא עשתה אתמול פשוט הרס אותי.. ואני לא אשקר אבל אפילו שקלתי בכלל לא ללכת למסיבה... (בסוף הלכתי כי הבנתי שהיא לא שווה את זה) אז מה עושים עכשיו? לדבר איתה? להגיד לה את כל מה שאני מרגישה או חושבת עליה? להגיד לה שנפגעתי? כי דיברתי עם מ' על זה והיא אמרה שהיא גם הייתה נפגעת במקומי... וששאלתי אותה אם כדאי לדבר איתה, היא אמרה שזו הבחירה שלי.. אני באמת לא יודעת מה לעשות.. אשמח לכל תגובה שהיא... קרן

sweetdreams

New member
מסכימה איתך שהיא מאוד לא בסדר..

אני חושבת שאתן כן צריכות לדבר על זה.. נסי שלא להאשים אותה, כי אנשים כשמאשימים אותם נוטים להתגונן בעמדתם או אפילו לתקוף חזרה, לאו דווקא מתוך רוע, אלא מתוך צורך לצאת מהמצב הזה שבו הם נדחקו לפינה.. תנסי לדבר איתה בצורה יותר בוגרת ורגועה, ובמקום לדבר עליה, תדברי על עצמך.. לדוגמא, במקום לומר "היית צריכה להתקשר אליי, ידעת שאני מחכה לך, לא היה אכפת לך, ובלה בלה בלה".. תנסי לומר "חיכיתי לך במשך שעה, לא ידעתי מה לעשות, אם להישאר, אם ללכת, ניסיתי להתקשר.." בעצם אותו המסר יעבור בשתי הגרסאות, ההבדל הוא שבגירסא הראשונה את מאשימה אותה, בגירסא השנייה היא תבין לבד שהיא היתה לא בסדר, והיא גם תבין את ההשלכות של המעשים שלה לגבייך.. הרעיון הוא שהיא תיקח אחריות.. היא כבר הודתה שהיא לא בסדר, והיא מרגישה נבוכה, וזה כבר טוב. אני מסכימה איתך שהיא יכלה להתאמץ יותר, אבל לא הייתי קודחת לה על זה יותר מדי במקומך. תעבירי את המסר שלך, אם את רואה שיש נכונות מצידה, ושהיא באמת מבינה שהיא היתה לא בסדר, הייתי מציעה ש"תעבירי" לה את זה.. בסה"כ כולם יכולים לטעות, החוכמה היא ללמוד מהטעויות ולעבור הלאה.. אם את רואה בעתיד שמקרה כזה חוזר על עצמו, זה כבר צריך להדליק אצלך נורה אדומה ,שהבחורה כנראה לא מספיק רצינית, ולא מתחשבת ברגשותייך. אבל עד שזה יקרה, הייתי מציעה שתתני לה להנות מהספק שהיא באמת מצטערת ולא תעשה את זה שוב.. ולסלוח ולשכוח

sweetdreams

New member
עוד דבר אחד..

את מדברת גם על זה שהיית רוצה קשר מחוץ לביה"ס: תראי, בשביל זה צריך להשקיע קצת יותר, וצריך שניים לטנגו.. כי בעוד שמפגש ושיחות בביה"ס הם טריוויאלים, כשחוזרים הביתה זה כבר לא כזה טריוויאלי, וצריך ליזום. מסנג'ר אכן יכול לעזור.. אבל אני הייתי מציעה שמדי פעם גם היית מנסה להתקשר, ולנהל איתה שיחה טלפונית קצרה. זה הרבה יותר אישי ומקרב מאשר שיחה במסנג'ר, ואם השיחות בניכן קולחות ומעניינות את שתיכן, סביר להניח שתמצאו גם את הדרך להפגש ולהאריך את שיחותיכן פנים מול פנים.. את יכולה לנסות להזמין אותה אלייך הביתה, לדוגמא.. אבל בכל מקרה, אני לא הייתי כ"כ נעלבת במקומך מזה שהקשר לא עובד כ"כ טוב מחוץ לביה"ס. כי בכל זאת זה דורש מאנשים להתאמץ טיפה יותר, ואולי את מוכנה לעשות את המאמץ הזה, אבל לא כולם הם כאלה (לאו דווקא אישי כלפייך, אלא בכלל.. יש כאלה שהם פשוט טיפוסים יותר ביתיים)..

sh53

New member
לא יכולה כל כך לענות

כי חסר כמה פרטים, יכול להיות שלא פירטת בכוונה ואני מכבדת אותך. אני מתכוונת למשפט "י' אמרה שהיא מצטערת ושהיא נבוכה.. היא גם אמרה שהיא לא יכולה לבוא כי המכונית של ההורים שלה התקלקלה.. " יכול להיות שי' התכוונה להגיע, אבל מסיבה כלשהי לא הגיעה? מה הכוונה נבוכה? האם קרה לה משהו? משהו פה לא הסתדר לי, כי חסרים פרטים, אבל כמו שאמרתי בהתחלה אולי בכוונה לא כתבת (אולי גם את לא יודעת את כל הפרטים). לא הבנתי מה הקשר למכונית של ההורים? היא נוהגת על המכונית? קרה משהו למכונית? ההורים היו צריכים להסיע אותה? בכל אופן ברור שהיא לא היתה בבית (או שאחיה שיקר?), ואם היא יצאה מהבית - האם הלכה לחברה אחרת והבריזה בכוונה או שקרה לה משהו (אולי אפילו לא הכי נעים). מציעה לך לדבר על מה שקרה - יכול להיות שהיא לא הגיעה למסיבה מסיבות מסויימות ואולי תביני אותה למה היא בסוף לא הגיעה.

Looovely Girl

New member
תשובות

כשמ' התקשרה אליה היא אמרה שהיא נבוכה על זה שמ' התקשרה אליה... י' הייתה אמורה לבוא למסיבה... דיברתי איתה יום לפני וקבעתי איתה להפגש... ביום של המסיבה חיכיתי לה איפה שקבענו אבל היא מעולם לא הגיעה... חיפשתי איתה בכל מקום ולא מצאתי אז נסעתי בלעדיה לבית של מ'... המכונית של ההורים שלה התקלקלה מכאן היא לא יכלה לבוא כי ההורים היו אמורים להסיע אותה משהו כזה.. (למרות שמ' חושבת שי' מההתחלה לא רצתה לבוא..) אבל אני והיא היינו אמורות לנסוע באוטובוס ביחד.. היא הייתה בבית.. פשוט התקשרנו לפלאפון של אחיה והוא אמר שהוא לא יודע איפה היא.. ואז התקשרנו לבית שלה והיא הייתה בבית שלה...

sh53

New member
מצטרפת לדעתה של sweetdreams

צריך לדבר על מה שקרה, לומר את זה בצורה מנומסת שיהיה חשק לצד השני להתמודד ולא להגיע למצב של כעס ואז יש לו "הצדקה" לא לדבר איתך כי את כועסת/צועקת/רבה איתו, אלא להגיע למצב של לשוחח כדי שאת תפיקי את המיטב מהסיטואציה וכדי שאת תקבלי את המידע המקסימלי שאת יכולה להשיג.

אני חושבת

שי' באמת לא הייתה בסדר. אם הזכרת לה את זה ואמרת לה יום לפני שתחכי לה - היא הייתה צריכה להתקשר אלייך. היא לא הייתה אחראית וכנראה לא חשבה על זה. אמרת גם שאת מרגישה שהיא קצת מתרחקת ממך ואת לא יודעת למה.. ייתכן שזה קשור לזה? אני חושבת שיש איזו סיבה שמסתתרת בתוך הסיפור. גשי אליה ותנסי לברר מה קורה ביניכם.

למעלה