אז מה מפחיד אותי?

נכון מאוד

אבל מעל זה מעיבה ההתכחשות ארוכת השנים שלום ותו.
אולי בשנותיו האחרונות הוא כיפר ול זה,
אבל בעיני זה בלתי נתפס.

הוא הביא בשורה. גם לי באופן אישי. שמפרגנים לו רבים.
אכל כנראה שהייתי מוותרת על פולחן האישיות שמפרגנים לו רבים

צ ע ד

New member
הבחור הזה היה גאון יצירתי

שהשפיע על האנושות. כנראה האדם הכי משפיע בעשור האחרון.
אני מעריכה את התרומה שלו אבל מפה ועד לפולחן אישיות.
זה הגיוני שאנשים ירצו לשמוע מה יש לו לומר ולהכיר יותר את סיפור החיים שלו.

פולחן אישיות זה סלבריטאים פליטי תוכניות ריאליטי
שהתרומה שלהם די מוטלת בספק בהתחשב ביחס שהם זוכים לו מהתקשורת והציבור.

Jake Speed

New member

יש סביבו פולחן אישיות

לא כללתי אותך, כמובן.

איכשהו האייפון (של ג׳ובס
) מתקן אותי גם כשלא לצורך.
התכוונתי לכתוב קודם שהוא התכחש לביתו.

הבחור היה גאון אף אחד לא ערער על זה

אבל יצא לי לראות את הטריילר של הסרט, שמעתי שהוא לא משהו. יש שם הרבה סיסמאות על אינדיבידואליזם, על שים זין על מה שכולם חושבים ולך עם האמת שלך, על אל תיכנע לתכתיבים-סיסמאות אמריקניות קפיטליסטיות שאין ספק שהן מעוררות השראה, אני הראשונה שתסכים עם זה אבל צריך להסתכל על זה גם מבחינה ביקורתית.

אני מאוד מבינה על מה את מדברת

יש לי את זה במשפחה. אחותי היא כזאת. מה שהכי חשוב לה בחיים זה החומריות. בלי כסף היא חצי בן אדם אם בכלל. כל החיים היה לה מלא כסף. היא מעולם לא שילמה בחנויות של הקניון בכרטיס אשראי אלא רק שלפה מזומן. לי, בניגוד אליה, אף פעם לא היה. אהבתי את מה שהיה לי והסתפקתי תמיד במה שיש לי. עכשיו, לעת זיקנה, אין לה כבר כסף נזיל. רק פנסיה וביטוח לאומי. לה זה לא מספיק. לא מפסיקה לקטר ולהאשים את עצמה ואת בעלה ואת העולם כולו על כי לא השכילה לצבור רכוש בשביל הזיקנה ועכשיו היא צריכה לרדת ברמה. (לרדת ברמה אצלה זה עדיין יותר ממה שלי יש או מה שלי יהיה אי פעם)
עכשיו, אותי זה מגעיל. אני בדיוק ההיפך מכל מה שקשור לחומריות. אותי מעניינים דברים אחרים. אז אם אני אגיד לה שהשיחות שלה על כסף מגעילות אותי, היא לא תדבר איתי בחיים. אז אני לא מדברת. אבל זה מגעיל אותי.

Jake Speed

New member
אין שום תועלת בלהסתכל על אחרים

אתה צריך לבדוק את עצמך בהשוואה למה שאתה רוצה וצריך.

יש טעם לפגם, בעיני, באנשים שנכנסים לכיס של אחרים, גם אם זה במטרה טובה לכאורה.

אבל, ויש פה אבל גדול, הכסף לכשעצמו הוא לא משהו מלוכלך שבנוכחותו יזהם את חייך. כסף הוא כלי להשגת מטרות.

זה נגע גם אלייך?

הרגשת את זה כביקורת עקיפה עלייך?
איך בעצם זה מקטין אותך? מההנשימה הזו אומרת על איך שאת חיה?
לא הצלחתי כל כך להבין את הסיטואציה.

Aronsona

New member
אין פסול בתחרותיות.

ישנם שני כיוונים עיקריים בנושא הזה
האחד - אדם בעל עבודה סופר מעניינת שהשכר בה לא עצום אבל מאפשר לחיות, והעניין\הכיף שהעבודה מביאה מפצה על השכר.
השני - אדם שעיקר מעייניו הוא בכסף שהוא עושה ועושה כל מאמץ להרוויח כמה שיותר, בוודאי אם יש לו יכולות, כי בכל מקרה העבודה לכשעצמה לא מעניינת אותו אלא רק עשיית הכסף לאחרי העבודה.

אחד העם הילל ושיבח במקמה שלו חיקוי והתבוללות (שהיתה על נושא אחר בכלל), את כל אילו שלומדים מאחרים תוך "חיקוי מתוך תחרות". אין בזה שום פסול כפי שכתבתי, זו דרכו של אחיך ומאחר ובעל יכולות הוא אז הוא גם מצליח.

אסף912

New member
מבאס. אני עובד עם מישהו כזה

כל היום מדבר על אנשים שהוא מכיר ולקוחות. כמה הם מרוויחים ואיך הם הסתדרו ואיך הם עושים מלא כסף מכלום ומגרדים את הביצים כל היום. אני שומע את זה כל יום וכבר הפסקתי להגיב.

גם אני מקבל בחילה

כשאנשים מעניקים חשיבות עצומה לכסף
אבל אני מניח שאין מה לעשות ובעידן של היום בעיקר כך נמדדת "הצלחה בחיים".

למעלה