אז מה מבשלים היום?

b e ll

New member
היום - מתחילה להכין לבראנץ' שיהיה

בשבת. הולכת עכשיו לקניות עם שתי בנותיי שעשו יום "עיצומים" מהגן. איזה כיף שהיום החופשי שלי הוא יום חמישי.

b e ll

New member
בראנץ' זה קיצור של

breakfast+lunch, זוהי ארוחת בוקר מאוחרת שמאחדת קצת מארוחת הבוקר וקצת מהצהריים. אוכלים אוכל שהוא קצת יותר כבר מארוחת בוקר וקצת יותר קל מארוחת צהריים. בעברית בוהוריים (מילה איומה בעיניי - נשמע לי כמו מחלת שלפוחיות או משהו כזה).

ורד 34

New member
יש לי מספיק שאריות מאתמול ../images/Emo6.gif

אורז, פשטידת בצל, וכדורי בשר ברוטב גזר ואפונה.

בדיוק רציתי להמליץ על תבשיל../images/Emo91.gif

אתמול עשיתי את ה"תבשיל עוף ואורז בבישול איטי" של איילתב. הבן שלי (בן שנה ו-7) חולה על עוף, אבל אוהב כשהעוף רך-רך, ממש מתפרק. יש לו שקדים ענקיים (אנחנו עומדים לעבור ניתוח להוציאם ביום ראשון הקרוב. תחזיקו לנו אצבעות) והעניין מאוד מקשה לו על הבליעה. זו הסיבה שכל הזמן אני מחפשת את המאכל האולטימטיבי שיהיה לו כיף וקל לאכילה. אז לרוב אני מכינה עוף בכל מיני ואריציות, כשהעדיפות היא כמובן לעוף עם מרכיבים נוספים וכך "נדחוף לו עוד אוכל על-הדרך". זו גם הסיבה שאני מעדיפה לעשות תבשילים הדורשים בישול ממושך מאוד. מה אכפת לי? אני מובטלת בבית. לא ממהרת לשום מקום. מה רע שסיר יתבשל שעות על הגז או בתנור? אז כאמור, עשיתי את התבשיל הזה אתמול, לפי חצי מהכמות הרשומה. חששתי שאולי יצא פיקנטי או מתובל מדי (הבן שלי לא אוהב אוכל יותר מדי מתובל)אבל ממש לא. המרכיבים קיבלו את הטעם אחד-של-השני ויצא יאאאמממי. גם מאוד מאוד קל להכנה וחומרים זולים שיש בכל בית. והכי חשוב: הבן שלי טרף בחדווה וליקק את השפתיים ואת הידיים והשמיע קולות מצמוץ, כמו שהוא משמיע כשהאוכל טעים לו... ניסיתי למצוא קישור למתכון, לא הצלחתי. אז אני מצרפת קובץ "מטעמים" אה כן, ואני גם מתכוונת לבשל חצילים מטוגנים במיץ עגבניות זה בית של מכורים לחצילים

RUTHIE1

New member
מתכון: תבשיל עוף ואורז בבישול איטי

מתכון: תבשיל עוף ואורז בבישול איטי רכיבים: 2 כוסות אורז (אני השתמשתי בבסמטי) 10 שוקיים בצל גדול פרוס 2 שיני שום כתושות 3 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים 4 גזרים גדולים חתוכים למקלות שמן לטיגון 50 גר' מרגרינה לתבלון: כפית גדושה כורכום כפית גדושה כמון כפית גדושה פפריקה מתוקה כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף מלח ופלפל אופן הכנה: 1. בכלי מתאים למיקרו שמים את האורז+2 כוסות מים+כף שמן, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 7 דקות בחום גבוה. לחכות 5 דקות לפני שמוציאים מהמיקרו - האורז אמור לצאת בדרגת אלדנטה - חצי מבושל. 2. בסיר לבישול איטי (או סיר גדול של חמין) מסדרים פרוסות תפו"א כשעל כל שכבה מפזרים מלח ופלפל. אח"כ - מסדרים שכבה של מקלות גזרים, מלח ופלפל. 2. בסיר או במחבת גדולה מחממים 6 כפות שמן+מרגרינה ומאדים בצל+שום+עוף+מלח+פלפל (לפי הטעם) - עד להלבנה/תחילת הזהבה של העוף. 4. את כל תכולת הסיר שופכים על הגזר ותפוחי האדמה. ומעל הכל מניחים את האורז ומהדקים היטב. עושים כמה "חורים". מעל הכל שופכים את התבלינים מעורבבים בכוס מים רותחים. 5. סוגרים ו: אם זה בסיר לבישול איטי - מכסים במכסה - שמים על חום גבוה למשך שעה ולאחר שעה מעבירים לחום נמוך ונותנים לעסק להתבשל כך כל הלילה עד למחרת בצהריים (כ- 12 שעות). בסיר רגיל מכוסה- שעה בחום של 180 מעלות ואח"כ - 80-100 מעלות כל הלילה עד למחרת בצהריים. יצא טעים, העוף רך ונימוח ולכן מאוד מתאים לילדים. הבת שלי אמרה שלאורז יש טעם של מרק עדשים (בגלל הכמון..). למי שבא - אפשר להפוך לכלי גדול בתום הבישול ואז כל הנוזלים מחלחלים לכל התבשיל. אנחנו נברנו עם כף.. הערות: עשיתי את זה לפי חצי מהכמות. יצא ממש טעים. איתי ממש טרף את זה בכל פה… מקור המתכון: פורום בישול לילדים-איילתב. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גאולה1

New member
הרבה זמן אני מחפשת מתכון אורז

בסיר בישול איטי. האם שני כוסות מים מספיק? תודה.

שימי ../images/Emo23.gif

במתכון רשום שבסוף מוסיפים כוס אחת של מים (מעורבת בתבלינים). אני השתמשתי, כאמור, בחצי מהכמות ולכן שמתי 1/2 כוס מים ובכ"ז, היו המון נוזלים. הלוא תפו"א מפרישים נוזלים וגם האורז המבושלת למחצה מפריש נוזלים ועוד כמה דברים... בקיצור, בסוף מתקבל תבשיל ריחני ורך עם הרבה נוזלים - לילדים שאוהבים רוטב

RUTHIE1

New member
הי פולניה+לידיעת כולם

לידיעתך: כשאת בתוך תוכנת מטעמים , במסך של המתכון, למעלה על המסך משמאל, המקש השני הוא "העתקת מתכון לזכרון". את לוחצת עליו, אח"כ פותחת הודעה חדשה בפורום, ועושה בכותרת וגם בתוכן "CTRL+V" והמתכון מועתק מבלי להתאמץ. עשיתי זאת כעת, את יכולה לראות את התוצאה.

RUTHIE1

New member
כמובן, הפעולה מעתיקה את המסך

מתוך ה"מטעמים" כמות שהוא. מקווה שזה בסדר.

המתכון של העוף והאורז בבישול האיטי

נשמע מעולה. אני אשמח לקבל עוד מתכונים שנוסו בהצלחה (ולא חמין).

effyba

New member
ואתם יודעים שבעלת המתכון היא לא

אחרת מאשר AYELETBA שלנו?? ומי יגן על זכויותיה אם לא אמא???

big mama 2

New member
המון המון בהצלחה ביום ראשון....

נחשוב עליכם ונחזיק אצבעות.....תעדכני אותנו חמודה....

b e ll

New member
בטח שיעבור בהצלחה! אין סיכוי שלא!

אבל רק כדי להיות על הצד הבטוח גם אני מחזיקה אצבעות.

למעלה