אז מה יש לכם על המדף?

Serpent Axis

New member
אז מה יש לכם על המדף?

חלקנו מעדיפים משחקים מסוימים, שיטות מסוימות וכו', אבל במשך הזמן יש כאלה שלמדפם מגיעים ספרים שונים ומשונים. אילו ספרים של משחקי תפקידים יש לכם בבית? במקום לעשות רשימת מלאי, כשניסיתי את המצלמה החדשה שלי צילמתי את המדף שלי וזה הצד השמאלי שלו, רובם בצד הזה ספרי Vampire: The Masquerade וחלקם יחסית ישנים. למעשה, הספר בצד הכי שמאלי הוא המהדורה הראשונה של Vampire, שיצאה ב91'. למעלה שוכבת המהדורה השנייה של "הנשגבים" בעברית, שקניתי כדי לתרום את חלקי למען קידום התעשייה הכחולה-לבנה.

Serpent Axis

New member
צד שני

למעלה אפשר לראות את HIT, שככל הנראה לא הצליח למכור את עצמו יותר מדי. נראה לי שאני אחד הבודדים שמחזיק עותק - ותכל'ס, בלי להיות רע מדי, אחרי שרפרפתי בו אני גם מבין למה.

Serpent Axis

New member
על הרצפה 1

יש לי ספרים שכבר לא היה מקום עבורם על המדף. העליון משמאל זו המהדורה המוגבלת של Dark Ages: Vampire באריזה שלה. מהדורה מוגבלת מאוד ביזארית, אגב - משום מה הם חשבו שלהוסיף שכבה של נצנצים על הדפים מהצד החיצוני יתאים לספר על ערפדים בימי הביניים. העליון מימין הוא כנראה טעות בהדפסה של מישהו, כי זה אחד המסכים למנחה הכי גרועים שראיתי מבחינה ויזואלית. התמונה בכלל לא מתאימה לVampire, הציור נראה מתאים יותר לכריכה של ספר פנטזיה שמחקה באופן צולע את שר הטבעות. למטה יש לי את ספר החוקים ללאר"פ, שהוא די ביזארי. מצד שני יש את הBook of Nod שהוא יותר אביזר, משהו בסגנון הנקרונומיקון.

Serpent Axis

New member
על הרצפה 2 - ואחרון

צר לי על איכות הצילום. בכל אופן, זה מה שאפשר למצוא בתוך האריזה של המהדורה המוגבלת של Dark Ages: Vampire. הראשון הוא ספר החוקים עצמו (עם הנצנצים בצדדים) והשני הוא ספר שנלווה אליו, שהוא אוסף סיפורים על חבורה של צליינים שמספרים סיפורים סביב מדורה. עוד לא הספקתי ממש לקרוא בו וחוץ מהספרון הזה, אין ממש הבדלים בין המהדורה המוגבלת למהדורה הרגילה. יש לי עוד כמה ספרים של משחקי תפקידים, מו"ד מהדורה שלישית באופן ספציפי. אבל אותם זה יותר בלאגן להוציא מהמדף מאחר והם קבורים תחת ערימה של קומיקסים ולוח שחמט ישן.

לי יש רק אוסף קטן וצנוע במיוחד על הכיסא....

יש לי legend of the five rings third edition, shadowrun 4th edition, call of cthulhu 6th edition, stormbringer 5th edition, ואת שחר האדמה מהדורה ראשונה העברי המיושן שקיבלתי במתנה מחבר שלי..... וברשימה של מה שהייתי רוצה יש את: unknown armies exalted mutants and masterminds ואת כל עולם האפלה פרט למייג ולציינגלינג......

Serpent Axis

New member
כשהייתי בגיל שלך היו לי רק

שלושת ספרי הבסיס של מו"ד מהדורה שלישית + ספר מערכה ("Oriental Adventures" שאבדה לי המפה שצורפה אליו).

Serpent Axis

New member
סליחה

לא שלושה, שניים - רק המדריך לשחקן והמדריך לשה"מ. מעולם לא קניתי אסופת מפלצות כלשהי.

עדיין....

25-30 ספרים ב7-8 שניפם זה המון, אני מקבל רק 3 ספרים בשנה, וזה אם אני מבקש ליום ההולדת ולחנוכה רק ספרים (ויש לי דבסרים אחרים לבקש, לא הרבה אבל יש) אחח, משחקי תפקידים זה תחביב יקר! אבל לא נורא, עדיף על פריפול (פריפול טוב בעיקר רק לעניים במיוחד או לבעלי דמיון מפותח בצורה מוגזמת), והלוואי שהיה אפשר להזמין מאמאזון עם ישראכארט.... היה חוסך לי ולקרובים שלי הרבה כאבי ראש....

Serpent Axis

New member
ההבדל ביני לבינך

בתיכון לא ממש קניתי ספרים, כי כמוך לא עבדתי. כמה שנים לפני זה עבדתי קצת בקיבוץ, זה הכל. קניתי ביחד עם אח שלי את שני ספרי הבסיס הנ"ל של מו"ד וחלפו כמה שנים עד שקניתי את Vampire: The Masquerade (לא זוכר אם בארץ או בניו יורק). בזמנו קניתי רק את ספר הליבה ואת Transylvania by Night וכמה זמן אחר כך השגתי את הStorytellers Handbook. רק אחרי הצבא התחלתי ממש ללכת ולקנות ספרים. אז איך יש לי למעלה מ30 ספרים שהשגתי ב7-8 שנים? הייתי בצבא (מקבלים משכורת, זעומה אומנם אבל כשאין לאן לצאת מבזבזים אותה על דברים אחרים), הלכתי לעבוד אחר כך והרווחתי קצת כסף משלי ואז לא הייתי צריך לבקש. כשאתה מרוויח משכורת (גם משכורת מינימום) בתור אדם מבוגר ואין לך הרבה הוצאות בחודש, קל לשים קצת כסף בצד לקניית ספרים ושאר מוצרי בידור.

DDN

New member
המדף שלי

אני לא אצלם, כי אצלי זה לא סתם במדף, זה מספר מדפים שלפעמים הם עמוקים (ספרים מקדימה וספרים מאחורה) מוצרי מו"ד 2 בעברית: הקופסא האדומה הקופסא הכחולה הקופסא השחורה הקופסא הירוקה פסטיבל המלך קציר המלכה אימה על הגבעה החברה הנסתרת טירת אמבר קללתו של זנטון שליט נוודי המדבר מקדש המוות מוד"מ 2 עברית: ספר שחקן ספר שה"מ 4 אסופת המפלצות מו"ד 3/3.5 ספר לשחקן בעברית (3) GRAYHAWK ORIENTAL ADVENTURES 3.5: ספר לשחקן 1 ו2 ספר לשה"מ 1 ו2 אסופת מפלצות COMPLETE WARRIOR COMPLETE ARCANE COMPLEET DIVINE COMPLETE ADVENTURER D20 ADDONS CITYWORKS STEAM AND SORCERY SEAFEARERS מערכות: WORLD OF WARCRAFT WOW: MONSTER MANUAL WOW: עוד 3 ספרים MIDNIGHT - ספר הבסיס, ספר המפלצות, ספר תיאור העיר ועוד ספר על קסם ROKUGEN - ספר הבסיס, ועוד שניים -------------------- STARWARS D20 STAR TREK - THE ROLE PLAYING GAME מרוצללים בעברית + מריה כספיתאי - הרפתקאה בעברית SHADOWRUN - ARMS DEALER CATALOG SHADOWRUN - SEATTLE TOUR GUIDE SHADOWRUN - MONSTER MANUAL שחר האדמה בעברית DRAGONLANCE THE 5TH AGE - חמש קופסאות (שיטה מעאפנה) ונדמה לי שזהו.

tapas tapas

New member
רק משחקים? לא כולל ספרי היסטוריה.

שלושה ספרים של Burnning wheel A magical medieval society: Western europe CityWorks (D20) שלושה ספרים של The riddle of steel הרבה ספרים של ROLEMASTER יותר מדי ספרים של DND 3ED ואני חושב שיש לי גם את הספר האדום והכחול של מו"ד המקורי בעיברית.

יש לך טעם מוזר..... (בלי להעליב)

בורנינג וויל שמעתי שדי טוב אבל עם מערכת קרבות מסובכת מאוד, רולמאסטר? אני שמעתי שיש עדיין כמה שחקני תפקידים שניסו אותה ושהם עדיין בטראומה מהמעבר דרך שש טבלאות רק בשביל לשלוף חרב..... מו"ד? טוב, רכישה של ספרי הבסיס עוד אפשר להבין, אבל ספרי הרחבה?! מו"ד 3 הוא משחק ממוסחר ומאנצקיני במיוחד, וכל מה שספרי ההרחבה מוסיפים זה רק עוד אפשרויות לייצור כסחן המפלצות האולטימטיבי..... נכון, יש כמה יותר איכותיים שמוסיפים גם קצת רולפליי, שלא לדבר על זה שרולפליירים יאהבו בוודאי את מגוון סוגי הדמות הרחב יותר, אבל אני עדיין חושב ששיטות של נקודות זה הרבה יותר טוב מהק20 המרובע והמקובע..... את השאר אני לא מכיר....

tapas tapas

New member
הייתי לי תקופה כזו

שחיפשתי את השיטה המושלמת לצרכים מסויימים שלי. התקופה הזו עברה, או בהמתנה בנתיים. חוץ מזה, יש לי מספיק כסף בשביל לבזבז על כמה ספרים, כרגע אין לי צורך בספרי משחקי תפקידים חדשים. אבל אם יהיה לי צורך, אני לא אהסס לקנות.

רשימה כללית

אין לי כוח לצלם כי זה מפוזר בין כמה מדפים. זה כולל גם את הפריטים שלי וגם את הפריטים של מירטל, שאספנו בערך מתחילת שנות התשעים ובטוח ששכחתי לרשום כמה. מו"ד בקופסאות: חוברות שה"מ ושחקן מהמתחיל, מתקדם, מומחה ואשף. הרפתקאות בעברית כמו קללתו של זנטון, שליט נוודי המדבר, אי האימה ועוד כמה הרפתקאות באנגלית כמו five coins for a kingdom רשומון דוכסות קראמיקוס ערכת הקופסא של העולם החלול מוד"מ מהדורה ראשונה: ספר שה"מ ושחקן (אנגלית, הודפסו בסוף שנות השבעים) Dragonlane Adventures מ1987 אטלס מפות של עולם רומח הדרקון מוד"מ מהדורה שנייה: ספר שה"מ ושחקן שני אוגדנים של אסופת המפלצות (עם הדפים המתפרקים והמעצבנים) בעברית מגדיר המפלצות (אנגלית, ספר בכריכה קשה) ערכות קופסא של תוספות לגרייהוק, אל-קאדים ורומח הדרקון (יבשת טאלאדאס) הגרסא השנייה של עולם השמש השחורה Arms and Equipment tome of magic כמה חוברות הרחבה - שתיים היסטוריות (יוון ורומא) זאת של הפסיונים וזאת של הhumanoids מו"ד 3: ספר שה"מ ושחקן שהשאלתי ממישהו ולא החזרתי Midnight מהדורה 3 (לא 3.5) איזו הרפתקה זיפתית של מונטה קוק בשם "ביינווארנס" או משהו כזה. קריאתו של קת'ולהו: ספר הכללים הבסיסי, מהדורה 5.6 ספרי העזר לשומר מס' 1 ו-2 סודות יפן סודות קניה זרע אזאטות' קת'ולהו - תקופת החשיכה מאלוס מונסטרורום ארצות החלום סטורמברינגר: ספר הכללים הבסיסי, מהדורה 5 המזרח הבלתי ידוע הנשגבים: הספר הבסיסי בעברית באנגלית יש לנו גם את דמי הדרקון ונשגבי הכוכבים למהדורה השנייה, והלונארים לראשונה וגם איזו הרפתקה חינמית בשם "חזרה לקבר חמשת הפינות" אחרים: שחר האדמה (בעברית) MERP - החוברת האדומה הבסיסית אגדת חמשת הטבעות - ספר השחקן בלבד אחד מספרי העולם של Dragon Warriors

למעלה