אז מה יהיה עם איראן?

איך היא תתאפיין?

• המשך החנק הכלכלי ("פרוייקט חירות" משודרג)

Votes: 2 33.3%
  • מתקפה מבוקרת ועם מעורבות שולית של ישראל

Votes: 1 16.7%
  • מתקפה נרחבת (קרקעית ו/או אווירית) בסיוע ישראל

Votes: 2 33.3%
  • ייתחם הסכם לסיום הלחימה בכל החזיתות

Votes: 1 16.7%

• Total voters
    6

דורי 1981

Well-known member
אין שום צידוק מבחינת האחריקאים לחידוש הלחימה
הם ממתינים שאיראן תיחנק כלכלית.
הייתי שמח לראות את שלטון הרשע האיראני נמחק מעל פני האדמה. למרות זאת, מבחינתי חידוש הלחימה מותנה בהפקת לקחים מהטיפול הכושל בעורף. אחרת, אין לנתניהו כל מנדט להוליך את ישראל לעוד סבב של שיתוק כלכלי, טילים והרחבת מעגל ההרוגים, הפצועים והפוסט טראומטים. ברור שהוא לוחש על אוזנו של טראמפ ומוביל אותו כמו "פרה עיוורת".

DANIAVNI

Well-known member
הייתי שמח לראות את שלטון הרשע האיראני נמחק מעל פני האדמה. למרות זאת, מבחינתי חידוש הלחימה מותנה בהפקת לקחים מהטיפול הכושל בעורף. אחרת, אין לנתניהו כל מנדט להוליך את ישראל לעוד סבב של שיתוק כלכלי, טילים והרחבת מעגל ההרוגים, הפצועים והפוסט טראומטים. ברור שהוא לוחש על אוזנו של טראמפ ומוביל אותו כמו "פרה עיוורת".
על מה אתה מבסס את הקביעה שנתניהו מוביל את טראמפ?

DANIAVNI

Well-known member
נשאל אחרת, מה יש לטראמפ לחפש באיראן? יש לו את סין מול טיוואן, רוסיה מול אוקראינה, שלל צרות פנימיות ובהן המונדיאל.
השאלה שלך מעניינת
אבל היא לא עונה במישרין על שאלתי .
ההיגיון שלפיו
אם לטראמפ אין מה לחפש שם, חזקה עליו שמישהו דחף אותו
יכול אולי תיאורטית להתקיים התרחיש אפשרי
אבל זה שתרחיש כלשהו אפשרי
אומר שיש לבדוק אם הוא אכן קרה .

ובחזרה לשאלתי המקורית
ובאיומי הפעלת דוקטרינת "מיצינו.."
אני שוב שואייל:

דורי 1981

Well-known member
על סמך העובדה שטראמפ מהסס ומשתהה בפעולה. אם היה רוצה, היה תוקף או מבצע פעולה התקפית כלשהי. מדינות המפרץ מתנגדות למלחמה מחשש שזה יגיע אליהן. ישראל תומכת בהמשך המלחמה, כי עבורה זה צורך קיומי. ובעיקר נתניהו, שמעוניין להוריד מעל סדר היום את הבחירות (ואת פיזור הכנסת, שאולי יטורפד מיום רביעי בגלל "מצב מיוחד בעורף") , את וועדת החקירה הממלכתית ואת כל מה שנועד להתחיל לרפא את החברה הישראלית החולה.

כוכבית מצויה

Well-known member
ברור, צריך לחכות למתי שהם יירו במקביל הרבה יותר טילים בו"ז חלקם לא קונבנציונאלים לפני כן לא צריך לעשות כלום

דורי 1981

Well-known member
הערה: יש גם עוד 100 תרחישים נוספים. הפלת המשטר מבפנים; בריחה של ראשי משמרות המהפכה (לא אכפת להם שאחרים יהרגו, אכפת להם לשרוד); התנקשות בטראמפ (רק לאחרונה זה כמעט קרה פעמיים) ובנתניהו הנוכל.

נערך לאחרונה ב:

דורי 1981

Well-known member
הערה נוספת: הסתכלתי בקופיילוט (תוכנת AI של מיקרוסופט). כדי לדעת האם הכותרות הן אמיתיות יש ארבעה קריטריונים: הזזת כוחות צבאיים; סגירת המרחב האווירי או הגבלות המתקיימות בו; הוצאת אזהרת מסע לתיירים ולתושבים זרים במדינות המעורבות במלחמה; ולבסוף- הוצאת כל העובדים הלא חיוניים בשגרירויות מתחום המדינה. כרגע חוץ מתזוזת כוחות צבא אין שום אינדיקציה למלחמה כוללת.

נערך לאחרונה ב:
למעלה