אז מה זה בוקר (BOOKER)?

אז מה זה בוקר (BOOKER)?

מחפשת ג'וב שווה עם הבטחה לקריירה זוהרת? עזבי אותך מדוגמנות ובואי אל מאחורי הקלעים. קניינית ובוקרית מספרות על העבודה ואף מפזרות טיפים לפועלת הירוקה לחצו כאן לכתבה המלאה

ההשערה שלי היא שבוקריות

הן פעמים רבות נשים שחלמו להיות דוגמניות אבל לא הצליחו כי הן נמוכות/מלאות מדי, וכעת כדי להרגיש "חזקות" הן עוסקות בתחום שבו הן שולטות על כל אותן דוגמניות שניצחו אותן בעבר. מעין סגירת מעגל. בואו נאמר שלהיות בוקרית זו לא בחירה טבעית של נערה או בחורה ממוצעת, וגם ההורים לא ממש מעודדים לבחור בעבודה הזו כי הם לא מכירים את זה וגם נרתעים משוק הבשר.

ran refael

New member
חחחח... אתה בחור משעשע

בוקר הוא סוכן מכירות שעובד בסוכנות דוגמנות ומייצג דוגמנים, שחקנים, וטאלנטים נוספים. יש מצב שבוקר יהיה דוגמן או דוגמנית לשעבר, בגלל הידע שצבר בתעשיה עם מפיקים, עורכים, מלהקים וכד'. לא לכל אחד יש את היכולת לדעת לזהות פוטנציאל, זה דורש נסיון וידע נרחב על התעשיה הבין לאומית, זה דורש המון מחקר והתעדכנות שותפת בתחום האופנה, המשחק וכד'. הגישה שלך לתחום חייבת להשתנות עולם האופנה הוא אחד המורכבים ביותר בעולם אין כאן שחור לבן לא כל בן אדם יפה הופך להיות דוגמן, לא כל שחקן מוכשר הופך להיות טאלנט ולא כל דוגמן לשעבר הופך להיות בוקר כל האשליות האלה שייכות לשנות ה 70 אם אנחנו מדברים על התעשיה בישראל תוכל לציין יותר מ 3 דוגמנים לשעבר שהפכו להיות בוקרים מצליחים? בישראל יש בסביבות ה 50 סוכנויות דוגמנות פעילות רק 8 מהן עובדים על אחוזים גבוהים

לא התייחסתי לכישורים של בוקר,

התייחסתי למה שמביא אנשים להיות בוקרים. אין ספק שבבחירה להיות סוכן דוגמנות או בוקר יש מרכיב חזק של אגו ("שליטה על דוגמניות"). יש בלי סוף עארסים שרוצים להיות סוכני דוגמניות. למה דוגמן הופך לבוקר? דנה פליקר מיולי היתה דוגמנית ועכשיו בוקרית. האם לדעתך, במידה שהיא הייתה דוגמנית מצליחה כמו בר רפאלי או שירז טל, היא הייתה פתאום עוזבת את הדוגמנות והופכת לבוקרית? פעמים רבות המעבר מדוגמן לבוקר מצביע על כישלון בדוגמנות...

ran refael

New member
לא מבין מאיפה אתה מביא את המידע הזה

ואני מקווה שאתה לומד ממה שאני כותב לך זה נראה לי מאוד טבעי שמי שיקח עבודה של בוקר הוא אדם שמבין את התחום מבפנים, כמו דוגמנים, מאפרים, מעצבי שיער, צלמים וכד'. כמובן שאם דוגמנית מצליחה במה שהיא עושה, לא יהיו לה הרבה סיבות לעזוב את הדוגמנות, אבל מה שאתה לא יודע הוא שכמעט דוגמן הוא גם סקאוטר. לכל אדם יש כשרון מסויים שאותו הוא יכול לנצל לעבודה כנראה שלדנה יש כשרון להיות סוכנת אם פתחתי בי"ס לצילום, זה לא אומר שאני לא צלם מצליח זה אומר שיש לי כשרון להוראה, והחלטתי שאני מעדיף ללמד מאשר להחזיק מצלמה ולרדוף אחרי לקוחות אם הייתי שחקן כדורסל והחלטתי לאמן קבוצה לא אומר שאני לא שחקן טוב פשוט יש לי כשרון לאמן שחקנים ואני מרגיש סיפוק גדול יותר כשאני מאמן את המילה ערסים אני לא מכיר, ואני לא רוצה להכיר סוכן דוגמניות חייב להיות סוכן מכירות מהשורה הראשונה סוכני מכירות לרוב מכורים לשליטה

Kewen

New member
פסיכולוגיה בגרוש

ואחת ההכללות הכי עלובות שיצא לי לשמוע בזמן האחרון.

נו באמת...

קודם כל הסיכוי למצוא עבודה כ בוקר\ית זה בערך כמו הסיכוי להגיע להיות שחקן בהוליווד. פשוט כי אין בארץ הרבה סוכנויות דוגמנות... דבר שני זה קריעת תחת שהרבה פעמים לא שווה את הכסף. בוקר שיגיד שזה כיף של עבודה סתם משקר. רוצים ג'וב שווה עם הבטחה לקריירה זוהרת? לכו לעבוד בהייטק.......

Nienna17

New member
לא בוקרים

בכלל, כל הרבה מהמקצועות המסויימים שהם לא רופא/עורך דין. אני מדברת על צלמים, מעצבים גרפים, שחקנים, אנשים ששואפים להצליח בתחום התלת מימד ובאומנות וכדומה... אין שום כיוון להצלחה כל עוד אתה נמצא בארץ, והרבה אנשים רוצים את ההצלחה הזאת, אז הם מחפשים אותה במקום אחר. נראה לי, אבל אני לא בטוחה שסטיתי טיפה מהנושא

dostein

New member
רצוי וכדאי לקרוא את הספר

"מי הזיז את הגבינה שלי" וגם את הספר "העולם הוא שטוח" בכדי להבין שבמקום לקטר ולהגיד ש"אין עבודה בתחום שלי" וכו , כדאי לנסות להבין ולפצח למה אין עבודה בתחום , או לחילופין - מה צריך לעשות כדי שלך - כאינדיבידואל - תהיה עבודה בתחום. העולם משתנה. גם למהנדסי מכרות אין עבודה בארץ ( מענין למה ) , וכנ"ל למומחים לגידול יערות. הם - אם ירצו לעבוד במקצועם - יצטרכו לנדוד למקומות אחרים. מעצבים גרפיים לעומת זאת אמורים לעבוד באופן ורטואלי - ואם לא ישכילו להבין את זה - ישארו מובטלים. בנוגע לצלמים , שחקים וכן - גם עורכי דין - לכל מדינה יש "צורך" בכמות מסוימת של בעל מקצוע , והטובים יותר ( מקצועית או אנושית ) הם אלו שיעבדו בתחום והשאר יצטרכו לבחור בתעסוקה חלופית , זו טבעה של כלכלה דורון

אורח179

New member
"אבל אין עבודה בארץ"(מלווה באנחת אכזבה)

אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי את זה...יש הבדל בין אין עבודה,ליש הרבה עבודה בסטנדרטים נמוכים,ליש מעט עבודה בסטנדרטים מאוד גבוהים מאחר ופיתחתי קריירה לפחות ב2 מהדוגמאות פה לאין עבודה,ושאר מכרי וחבריי,מכסים פחות או יותר את רוב הדוגמאות פה וגם עוד כמה הרבה יותר נדירות ותמוהות...ועדיין,עבודה יש...איזו עבודה זה כבר נתון למיקוח צלם יכול להתפרנס יפה מאוד מלצלם חתונות...ואם הוא בכל זאת הולך על פאסון האמן,שידאג קודם כל לצבור לעצמו שנים של נסיון,ולהשקיע המון עבודה בלהיות מאוד מאוד טוב במה שהוא עושה ואז יטרחו להעסיק אותו בעבודה שוות ערך לכישוריו..עבודה יש פה ומאוד מוצלחת בכל התחומים האלה,היא פשוט תפוסה ומאוכלסת על ידי אנשים שיש להם את הכישורים לבצע אותה כך שאחרי ששמעתי את נאום האין עבודה בארץ מכמה וכמה כיוונים שונים ואחרי שראיתי שיש...ובתכלס גם במדינות אחרות זה אותו הדבר,ההצלחה היא אותה הצלחה והחרא הוא אותו חרא..הגעתי למסקנה,שבדרך כלל ההכרזה הזאת היא משהו שיוצא מאנשים שלא ניסו מספיק,או שבטוחים שהכל הולך בשיטת הכוכב נולד של להשקיע כלום,ויום אחד מישהו יקום ויקח דווקא אותך לעבודה שדורשת המון מיומנות ועוד ישלם לך על זה כסף גם רופא עורך דין,יש רופא משפחה בקופת חולים כללית,שיושב ואוכל חרא,אבל זאת פרנסה ופרנסה לא רעה,ויש כירורג מומחה עם קליניקה פרטית,שזוכה אולי ב"הצלחה" או למה שלא התכוונו פה...אבל בשביל זה אכל פי חמש יותר חרא מקודמו. אין שום כיוון להצלחה כל עוד אתה בארץ,עובד די כמו תעודת עניות,כי זה משהו שאומרים אותו אנשים שלא הצליחו או שויתרו מראש קרה ומישהו מאוד מאוד מוצלח בתחומו ורוצה לעשות משהו מאוד מאוד ספציפי סביר להניח שיהיו בארץ משרות כאלה,וסביר גם שהן יהיו תפוסות... סביר גם שבמדינות אחרות המצב יהיה דומה יחסית אם יש יכולת ורצון,לעבור מדינה זאת לא ממש בעיה...אבל מישהו שלא הצליח לקבל את אותה המשרה פה,גם במדינה אחרת לא יצליח בכל זאת,מי את חושבת עושה את כל הפרסומות שאת רואה בטלויזיה, ואת בגדי המעצבים שאת קונה,ואת התמונות שתלויות במוזאון ישראל,ואת ההצגות וההופעות שאת הולכת לראות וכו...כן יש דברים שלוקים בחסר,אבל הם קשורים למנטליות פה, לא לאיכות העבודה,יש פה העדפה כללית לרווח קל,כשבעצם אין דבר כזה,אבל זה מגיע לגמרה מהעדפה של הצרכנים,אנשים מעדיפים זול,לכולם יש כזה ומכוער-על יקר לא כולם אוהבים את זה או יכולים להרשות לעצמם ואסטטי. אבל עדיין יש מעט מאוד,אבל מספיק קהל שמעדיף יקר ואסטטי,כדי לספק מעט עבודה "כזאת"...וביחס ישיר,יש גם ממש ממש מעט אנשים שיכולים לבצע אותה גם ככה.

למעלה