אז מה היה לנו שם?

גאיה ק

New member
אז מה היה לנו שם?

זה שמו של ספר שערכו גברי בנאי ובנו בועז (הוצאת מודן). הוא אוסף של פניני הלשון הגששית. אז מה היה לנו שם? היה לנו ריגולז' ברקס, פלגים, פלטינות, שטנגה, פילטר שמן, שמן ברקס, החלפנו גם את האלמנט... הדור הצעיר כבר מסתכל בעיני עגל על כל מי שמשתמש בשפה הגששית. בערך כמו יידיש,לדינו,אספרנטו. עולם הולך ונעלם. אז הנה תזכורת בנוסף למערכונים עצמם באמצעים השונים. לכל מי שלא גדל על ברכי "הצ'ופצ'יק של הקומקום", "לסרג'יו פנית לא טעית", וכמובן "היה מנוע??" המיתולוגי וגם מזכרת ותזכורת לכל מי שמכיר היטב את מערכוני הגשש, ושהלשון הגששית שגורה בפיו.כמו מילון
היה שלום סרג'יו קונסטנזה

גאיה ק

New member
בשמחה,ערדניקית../images/Emo140.gif

והנה עוד. תזכורת חלקית. 1. מה אתה צוחק? "אנא עארף, העולם מצחיק אז צוחקים...." (קרקר נגד קרקר) 2. "הוא רוצה, גם אני רוצה, אבל זה לא יוצא!" (הסיידים) 3. "יותר טוב לכי תכיני לי את החליפה של האיומים!!" (גבעת חלפון) 4. "שעה שאני מחפש את הים! לא למדו לשים שלט קטן "ים"? (גבעת חלפון) 5. "אדוני, אדוני, אתה לא מזכוכית ואבא שלך לא זגג" (סינמה גשש) 6. "אין דבר סרג`יו, היד פתוח והפנקס רושמת!!" (גבעת חלפון) 7. "ילד זה לא חוט מאריך" (קרקר נגד קרקר). 8. "המוציא דבר קללה מפיו, ינעל אבי-אבי-אביו". (שוק הספרים) 9. "קניתי, אך טרם הספיקותי לעיין בו". (שוק הספרים). 10. "שלום שלום ושילכו לעזאזל". (חסכו ואמצו) 11. "טברייני לטברייני- אינדיאני" (טבריה תחתית) 12. "תראה מה זה עולם: קודם היית על קוצים, אחר כך על גחלים, עכשיו אתה על סיכות. תהיה קצת על הכיפאק!(קרקר נגד קרקר) 13. "מי שנופל ממטוס חד מנועי, באמצע הלילה וחושב שרק אלוהים יכול להרים אותו - שֶיָקּוּם! (אף אחד לא קם) 14. "מסייה לוי, אם הטיפשות הייתה מחלה כואבת, אתה כל החיים היית בגבס." (שבת שלום) 15. -"ואני לתומי חשבתי שאתה מתורגמן מטעם הסוכנות. -"לא, אני עובד ניקיון מטעם הלכלוך!" (הכה את המומחה) 16. "טבריה, טבריה- לו היית צפת". (קפיטריה בטבריה) 17. "מה יש לך לומר בטרם תיתלה על עץ גבוה?" "אבקש להנמיך את העץ!" (קריזה) 18. "כל מילה-אבן, כל אבן- שושן!" (שוק הספרים) 19. "מסייה לוי, אם הייתה אונייה של טיפשים, אתה היית רב- חובל" (שבת שלום) 20. "אתה תגמור בתור סרסור בלונה-פארק" (שירת הברבור) 21. "שהבן שלי יתדרדר לאוניברסיטה? -על גוּפִיָּתִי!" (שחקן כדורסל) 22. "תביא לי אותם חיים או מתים, בעיקר מתים, כי אני רוצה לחנוק אותם!!" (שלאגר) 23. "חן חן למתחנפן" (גבעת חלפון) 24. "לסרג`יו פנית- לא טעית!" (גבעת חלפון) 25. "לא, לא, לא אשכח , את עטרה ואורנה, ורינה וישע וידפנה וריקי וגרשון ודי, שהיו האישה היחידה בחיי." (האישה היחידה בחיי) 26. "באמת לא פעם אני שואל את עצמי, עד מתי? לאן נגיע, אם כל מה שיש היום לנוער לעשות זה לחשוב על כדורגל? במקום שבחור ייקח את עצמו בידיים, יחשוב על עתידו ברצינות, ילך לעשות משהו מועיל, משהו גברי, אולי איזה קורס לאחיות..." (אופסייד סטורי) 27. "כולם בהתחלה היו נמוכים. אתה ראית את אולסי פרי כשנולד? היה בקושי מטר שמונים!" (שחקן כדורסל) 28. "תגיד לי אדוני השוטר, בתור אחד שמבין, זה מקום לשים קיוסק?" (השוטר ישעיהו).

ועוד: "זה.....רעיון"

"אה......אז הכל זה כאילו...יעני ישראבלוף. אז יש לי רעיון בשבילך.אני אבוא בסוף החודש ואביא לך אישור שכאיללוווווו עבדתי....אתה הבנת את זה מר נחמיאס" גדלנו על מערכוני הגששים.בזמנים ההם כל שבת האזנו למערכונים והתגלגלנו מצחוק.בימי חמישי שהייתי מבשלת הייתי מנעימה את זמן הבישול בהאזנה למערכונים מקלטת. והזכרון הכי משמעותי ממערכוני "הגשש החיוור" היה בתקופה שבעלי חלה ומצבו הלך והחמיר .הדבר היחיד שהעלה חיוך על פניו זה לצפות במערכונים.החבר של בתי דאז החליט שהוא מרכז לו קלטות וידאו עם מערכוני הגשש. לאחר תקופה קצרה כשהכל נגמר.......הודיתי לבחור על המצווה הגדולה שעשה לשמח חולה.

גאיה ק

New member
וזה לא נגמר...

הגשש-החיוור-המכונית-המגויסת. היה מנוע? מישהו כתב בפורום אחר. "היה טורבו.. ונדם." כמה יפה,כמה נכון,כמה מרגש.

גאיה ק

New member
אצלי הוא לא נתקע,מרי

כך שהבעיה כנראה אינה באינטרנט. הניתוקים שאת חווה אותם נגרמים אולי ע"י מספר סיבות : 1. מחשב איטי ובעל זכרון קטן 2. מהירות גלישה נמוכה מדי 3.עומס או בעיות על שרתי ספק האינטרנט שלך. פתרון:שדרוג המחשב והגדלת מהירות הגלישה אצל ספק האינטרנט שלך. אבל מומחיותי קטנה מאוד בתחום המחשב. בן אשף בתחום ועל תשובותיו תוכלי לסמוך .

גאיה....יתכן שאחת הסיבות

היא מה שציינת.אשאל את בני .זה קורה לי בכל בכל סרטון שרוצה לצפות בו. תודה על העזרה.

גאיה ק

New member
מרייייי

עולה בדעתי שלא בטוח שאנחנו לא מדברות על אותו מערכון. צייני באיזה מערכון מדובר כדי שאוכל לבדוק את העיניין. אז דחי גם מסיבה זאת את התייחסותך לתגובה הקודמת.

יש לי שלושה חברים שמדברים בינהם

ב"גששית" כבר שנים רבות , זה פשוט מדהים איך שהם מנהלים שיחות בגששית....וההומור הזה עוזר רבות במיני מצבים...והנה עוד סיפור.....אחד מחבריי איבד את אחת מבנותיו שהתאבדה לפני מספר שנים...כולנו היינו בהלם מוחלט בחורה נהדרת מקסימה אמא לתאומים קטנים לא היו שום סימנים או רמזים לאסון שקרה...והנה בערב אני מגיעה לבית חברי לניחומים ..ועד היום מתרוצצת הבדיחה עלי שנכנסתי עם פרצוף תשעה באב לבית...ויצאתי עם לסתות כואבות..ולמה????כי למרות האסון הכבד....הכל עוד טרי...החברים שלי התחילו לדבר "גששית" ביניהם..ובכך בעצם קיימו את מצוות הניחומים הלכה למעשה....כל כך צחקנו באותו ערב..כמובן שהצחוק היה מהול בעצב ובכי..אבל הייתה זו דרך מאוד לא שיגרתית לעבור את הימים הראשונים של האבל...ההומור עוזר רבות גם במצבים קשים...

האמת שקצת קשה לי לצחוק היום במה שקשור לפולי..

אבל מעלה זכרונות ...אשמור את "הפנינים" האלה...וכל הכבוד על איסוף החומר....גאייה....כל הכבוד...

גאיה ק

New member
זו אכן היתה הזדמנות לרכז את פעילותם.

פתחתי תיקיה חדשה במועדפים במיוחד בשביל הגששים.

אולגה פ

New member
אני מחפשת את המערכון- "כבד אווז"

אם יש אנא תשלחי בבקשה קישור- מראש

גאיה ק

New member
פניתי למומחים בתחום שאני מכירהבבקשה להשיגו../images/Emo3.gif

לצערי אין לי אותו וגם לא הצלחתי למצוא אותו. נראה מחר אולי הבקשה תישא פרי. ברור שהודיע לך אם וכאשר.

למעלה