אז מה אתה שומע עכשיו......

תכתוב מייל למנהלי יוטיוב

אני מוריד את הסרטון. תהיה בריא, בן אדם. אתה שומע? אני מוריד את הסרטון כאן ועכשיו.

jbloo

New member
יאללה יאללה מידד

מה זה משנה אם אסף שם את הקליפ, או אם אורי ששאל את אסף שם את הקליפ? נראה לי שאתה לא כל כך מבין את המהות של יו טיוב, את אף אחד לא מעניין מי שם מה שם, רק מעניין החומר שיש שם. אף אחד לא מנכס לעצמו שום זכויות וזה לא מעניין את התחת של אף אחד מי שם איזה קליפ, העיקר שהוא שם. התגובה שלך קיצונית מאוד רק בגלל שמדובר באורי, בחור שיש לך איתו יחסים אמביוולנטים בלשון המעטה, אבל אם אתה שולח עכשיו אימייל ליו טיוב להוריד את הקליפ, זה אומר שגם בעתיד לא תהיה אפשרות לשים אותו שם, וזה יהיה סתם חבל. אני באופן אישי לא שמעתי את הדיסק הזה כבר כמה שנים, ובכל זאת אני חושב שממש מגניב שהקליפ שם כדי שאנשים ידעו שהדבר הזה בכלל קיים, זה לא מוריד כבוד ממך שהקליפ שם, להפך.

Metheny

Member
מה זה משנה?

גם ככה הוא יגיע ל-eMule באיזשהו שלב (אם הוא לא שם כבר עכשיו).

jerur1

New member
קניתי את הדיסק כי שמעתי אותו מאמיול

כמו שכבר ציינו - כל אחד צריך להתמודד עם המוסר של עצמו מול המראה, כי אין כאן אכיפה. הדיעה שלי היא שמוסיקה ישראלית אני רוכש בכסף מלא. מוסיקה לועזית, המממ - בדרך כלל לא. אני מבין שזה נושא עם המון אמוציות. זה עדיין לא מצדיק לדעתי כתיבה גסה ולא נעימה כמו של "שירי ומידד" (שימוש במילה פאלוס שלא לצורך... ) לגופו של עניין - כן, הקליפ והאלבום של אטמוספירה נמצאים באימיול כבר לא מעט שנים. אחרי ששמעתי את זה משם, קניתי את הדיסק, שלגמרי לא אחיד ברמתו, אבל הוא דיי מקסים.

jbloo

New member
משנה קצת

יש הבדל בין לחפש ספציפית קובץ מסויים באימיול, לחכות כמה שעות שהוא ירד, ואז לראות אותו באיכות טובה, לבין לעשות חיפוש נניח על המילה "פרוגרסיב" ביו טיוב ולהיתקל בקליפ הזה ולראות אותו בסטרים בלי שאתה בכלל מכיר את הלהקה.

RamiSun

New member
אני חושב שאתה טועה מידד

כי אני מאמין שבאופן סטטיסטי ההפצה ברשת גורמת להגדלת מכירות ולא להקטנת מכירות, האמת שאני לא ראיתי מחקר אמיתי שיאושש את זה ואשמח שאם מישהו ניתקל במשהו כזה הוא יפנה את הפורום לשם. אבל מתחושת בטן ומהסתכלות על עצמי, דווקא החשפיה לדברים באינטרנט שלגביהם חלה לכאורה או שלא לכאורה הפרה של זכויות יוצרים, גרמה לי להיחשף להתאהב ובסוף לרכוש את האלבומים, כי בסופו של דבר אין דין הדיסק כדין צפיה ב-YOU TUBE הוא האזנה בדיסק צרוב בדחיסות זבל.

Metheny

Member
מסכים

אני חושב שהאומנים שאני מקשיב להם בסה"כ הרוויחו מכך שהייתי מסוגל להוריד ולשמוע את (ובסופו של דבר לקנות לפחות חלק מ-) המוזיקה שלהם.

שמע

אני מדבר על גנבת זכויות ולא על האמנות החופשית ברשת, אם בעל הזכויות חפץ בזה שיעלה את זה בעצמו, אף אחד לא אמר לאורי להעלות את זה ואף אחד לא אישר לו את זה. אני נהנה מיו-טיוב בעצמי אבל אישית לא מרשה לעצמי להעלות שום דבר ללא אישור ויש לי הרבה חומר נדיר!!!

RamiSun

New member
אתה צודק

ואני מסכים. שיש הבדל בין להוריד לבין להעלות, זה כמו ההבדל בין מי שמעשן למי שמוכר.

נכון מאוד! לא הייתי מצפה

שאורי יגנוב זכויות בצורה כזו בוטה, זה ממש כמו להעלות את סימפוזיון, זינגלה או כל תקליט לאמיול ללא אישור. אני מודע לזה שהאלבומים הללו כנראה שם אבל מי שמעלה אותם הם אנשים חסרי מצפון ועברייני זכויות מושתנים. מידד

RamiSun

New member
חחח....

טוב, לא נראה לי שהוא הבין שזה יעורר כזאת התנגדות אצלך. והוא הוריד את הסרט, אז לא כדאי לסגור את זה כבר? אפשר להניח שזאת פשוט היתה אי הבנה. לא צריך להיסחף בשפה.

הורדתי את הקליפ

אבל מסתבר שזה היה מאוחר מדי. מישהו אחר העלה את הקליפ, ואין לי יכולת לשלוט על זה. אם אתה מתכוון לזה: http://www.youtube.com/watch?v=9Yp-FX_i9ME אז זה לא שם המשתמש שלי.

FunkyMonk

New member
מסכים לחלוטין

אך ארחיב - אני אישית לא מוריד ולא צורב (גם לא בשביל אחרים) מוסיקה. כך שבעצם, מוסיקה אני יכול להכיר ממספר מקומות ספורים: - רדיו (שכידוע מורכב מזבל טהור) - אבא (לא מספיק מגוון) - אמא (אמממ.. לא) - אחות (ממש לא) - אנשים אחרים עכשיו, כיוון שאני אישית לא מוריד מוסיקה, אני לא יכול לנסות אלבום לפני שאני קונה אותו. כך, במקום זאת, אני מוצא אנשים שאני סומך על הטעם שלהם, וקונה דברים שעל פיהם עשויים לעניין אותי. אם הם בעצמם לא היו מורידים/צורבים מדיה, אני בספק אם הם היו יכולים להמליץ לי. כך אני קונה את המוסיקה שלי, בד"כ, על פי המלצות. מה שאני אומר הוא כזה - אם כולם היו קונים, בוודאי שהמכירות היו יותר גבוהות. אבל זה שלא ניתן להוריד לא אומר שכולם היו קונים. אני יודע שאם לא היו לי המלצות מאנשים אחרים, ואם לא הייתי יכול להוריד ולבדוק את האלבום, פשוט לא הייתי קונה, ואני בטוח שכך גם עוד הרבה אחרים שכרגע מורידים מדיות. חומר למחשבה, מידד.

לא מזמן כולם היו קונים פשוט

משום שלא היתה אלטרנטיבה אחרת ולומר את האמת, אני מעדיף את הימים בהם על מנת להשיג תקליט היית צריך להתאמץ, זה היה הרבה יותר משמעותי. היום אנשים מורידים ומורידים ואין לזה ממש ערך, גם לא כספי וגם לא אומנותי! יותר מזה, אולי הורדת בחינם אבל גם לא הרווחת כלום, אתה תתיחס לזה כמו כלום כי לא עשית שום דבר משמעותי על מנת לקבל את זה. ממש כמו שמדברים על אנשים שירשו מאבותיהם מיליונים והם סתם עוד עשירים חלולים ללא תוכן עם הרבה כסף. מידד

זה מזכיר לי ספר

מדהים שמישהו צילם לי פעם, לא יכולתי להנות ממנו עד שקניתי אותו והרחתי ספר ולא סתם דפים מצולמים, פאק אצלי? אולי, טוב לי עם זה
מידד

FunkyMonk

New member
היום כבר לא שנות השבעים

צא מהסרט. ברור שהיה יותר טוב אם כולם היו קונים, אבל אני אומר לך - זה לא ריאלי. אם לא היו לי המלצות מאנשים אחרים, מלבד האלבומים שאבא שלי הכיר לי - לא הייתי קונה כלום...

למעלה