אז מה אנחנו בעצם??

שמירה

New member
אז מה אנחנו בעצם??

יש סיפור די מוכר, על דייג שישב על המים בניחותא ודג דגים. לפתע הופיע בן דודו והתנהלה ביניהם השיחה הבאה: דייג: אז מה אתה עושה, בן דודי היקר? בן דוד: אני? אין לי רגע זמן <נאנח>, אני עובד מהבוקר עד הערב, כאשר אני מגיע הביתה אני ישר נופל למיטה. דייג: ולמה אתה עובד כל כך קשה? בן דוד: מה פירוש? אם לא אעבוד, לא יהיה לי כסף. דייג: ואז? בן דוד <בגיחוך>: רואים שאתה לא בעניינים. תראה, אני מה שנקרא "איש העולם הגדול", אני עושה עסקים עם כל העולם, יוצא לפגישות, עושה המון כסף. אמנם כרגע, אני רק בונה את עצמי, אבל בעתיד אהיה כזה מליונר, אין לך מושג... דייג: ומה תעשה בכל הכסף שיהיה לך? בן דוד: אצא לחופש בלתי מוגבל, אשב בשקט על חוף הים, אהנה מהשלווה. דייג: <צוחק>: אז אני לא מבין כלום. לי אין כסף, אבל אני עושה בדיוק מה שאתה רוצה לעשות בעוד שנים רבות כאשר יהיה לך כסף. אז בשביל מה לעבוד קשה? טוב, הסיפור לא מדויק, אבל הרעיון דומה (מי שמכיר את המקור האמיתי שיתן לי לינק, מאוד אשמח). והנושא לדיון שאני רוצה להעלות באמצעות הסיפור הוא: בעצם, כולנו פחות או יותר יודעים שהדייג צודק, אבל בכל זאת עובדים קשה ולכולנו יש חלומות לעתיד וורוד, בו נוכל סוף סוף לנוח על זרי הדפנה. אז למה אנחנו לא עושים מה שהדייג עושה?? יש לי השערה, ותביעו את דעתכם: האדם במהותו תמיד שואף למעלה, תמיד רוצה להשיג עוד ועוד. גם אם הוא יכול לשבת על חוף הים בניחותא כמו הדייג ולהתפרנס מהיד אל הפה, הוא בוחר לעבוד קשה. המסקנה שלי מכך היא שיש בנו משהו מעבר לבהמתיות של לאכול ולישון ומתוך כך אנו שואפים גם לדעת מהי המשמעות של חיינו. אנו מבינים שיש לנו איזושהי תכלית ולכן אנו כל כך לא נינוחים ותמיד דואגים. מה דעתכם?

קווארק

New member
העבודה היא ברכה?

האדם קולל: "בזיעת אפך תאכל לחם". כמה שישיג עוד ועוד לעולם לא יסתפק במה שיש לו. ומי שנמצא במירוץ להשגת החומריות כדי שבעתיד יוכל לנוח על זרי הדפנה ולדוג דגים אינו מאושר אלא מלא דאגות. ואם ספרת סיפור הרי סיפור נוסף: מעשה בבתו של המלך שחלתה והרופאים לא מצאו מזור למחלתה, עד שהגיע רופא מפורסם , בדקה והודיע למלך בתך אינה מאושרת זהו המקור למחלתה. עליך לתת לה ללבוש כותונת של אדם מאושר והיא תבריא. שמח המלך מאוד וחשב אני מלך טוב בממלכתי ישנם הרבה מאושרים, אך אני אישית לא מאושר כי בתי חולה. יצאו השליחים לחפש כותונת. פנו לשר האוצר הממונה על כספי המדינה. אמר להם שר האוצר: איזה אושר, יש לי את ויקי כנפו על הראש גרעון בתקציב, הפגנות, פיטורים אני לא מאושר. פנו לשר הבטחון: יש לי חמאס, גיאהד, ועוד כולרות. פנו לעשירים: דולר יורד, אין מכירות, הפסדים, דאגות. יצאו השליחים לכל רחבי הממלכה ואין אדם מאושר. שני שליחים הגיעו ליער ושמעו קול זמרה התקרבו והנה אדם יושב על סלע רגליו משתכשכות במי הנחל והוא דג דגים. שלום לכם אנשים טובים תאכלו איתי צהרים, דגים על האש? ישבו אכלו נהנו. שאלו אותו אתה מאושר? כמובן שכן, אני חי כאן ביער יש לי די מחסורי. ספרו לו השליחים על דבר שליחותם ובקשו את הכותנת שלו. ענה להם האיש: אין לי כותנת. אין האושר תלוי כלל בעושר אלא בתפיסת עולמו של האדם. זוהי הבעיה של האדם הוא חרד ודואג מהעתיד ומכין את עצמו לעת צרה וכמובן ישנו את רגש הקנאה, שלא יהיה לי פחות מאשר לשכן אז עובדים עוד ועוד והכל כדי להשביע מספר רגשות שלילים שיש בתוכנו.

שמירה

New member
ניסיתי לעשות הקבלה

בין השאיפות החומריות לבין הרוחניות. הסיפור עם הדייג ממחיש כמה אנו שואפים לעוד ועוד ועוד חמריות. אף אחד לא היה מסתפק בלהיות כמו הדייג. גם אם הוא יתחיל כמו דייג, אם יש לו כשרונות, הוא בוודאי ירצה לנצל אותם, ואם יהיו לו פיתויים חומריים הוא בוודאי יוותר על חיים שלווים ויתחיל לקרוע את עצמו על מנת לגדול חומרית כמה שאפשר. מכאן אני מנסה לעשות הקבלה לרוחניות. הרי יש בינינו שטוענים שאין בינינו ובין הבהמות דבר מלבד אינטלגנציה. אם הדבר היה נכון, הרי שהיינו כולנו שמחים במה שיש לנו ולא שואפים לכלום. מספיק היה לנו אם האוכל היה בנמצא ואם היו לנו בגדים ללבוש וקורת גג מעל ראשינו. אלא שאין זה כך. למי שיש אוכל - רוצה גורמה למי שיש בגדים - רוצה דווקא משובחים יותר מי שיש לו קורת גג - רוצה וילה בסביון עם בריכת שחיה צמודה, מדריך כושר פרטי, מבשלת פרטית, מנקה, מגהצת, מעסה וכו' כיד הדמיון הטובה. ומי שיש לו את כל אלה - רוצה עוד. ומי שיש לו עוד - רוצה עוד יותר. והשאלה היא - ל מ ה ? ? ? ולמה אנו לא מסתפקים, לאו דווקא במועט, אבל גם לא בהרבה יותר מזה?? לפי דעתי זה מורה על אי היותנו חיות. יש בנו נפש או נשמה שמניעה אותנו מעלה מעלה, והיא זו שרוצה כל כך הרבה. אז איך מרגיעים את הנשמה??

על מנת להרגיע את הנשמה צריכים...

אנו לספק לה מזון רוחני... ומהו? המן אותו אכלו בני ישראל במדבר היה דבר כזה: מזון רוחני וגשמי גם יחד חשבו על זה

לעשות כל מה שמביא לך אושר../images/Emo9.gif

את אוהבת טיולים אז תרבי לטיל. את אוהבת לקרוא אז תרבי לקרוא וכו'... כל דבר שאת יכולה לעשות בעזרת גופך והפעולה מסיבה לך כיפיות שמחת חיים ואושר אילעי. זה הוא המזון לנשמה. יש כאלה שדוקא האמונה והחקירה המעמיקה בסודות וברזים מהווה מזון לנשמה. ישנם כאלה שדוקא שמירה על הלכות ושמירה על הדת מהווה עבורם מזון לנשמה. ישנם כאלה שדוקא מפגש בקבוצות מודעות ולימוד קבוצתי מהווה מזון לנשמה. וישנם כאלה שאוהבים לעזור לזולת ועזרתם הרוחנית נפשית פיסית גשמית עצם הפעולה מהווה מזון לנשמתם. בהצלחה

אתה מדבר על לאכול את הצפור ההיא...

או שזה מה שהוא דמוי טל מעורבב עם מה שהוא... גלה לנו

קווארק

New member
קביעת החשיבות של הצרכים

בזמנו צטטתי את המשפט הבא: יש לו מנה רוצה מאתיים יש לו מתאיים רוצה ארבע מאות אין אדם מת וחצי תאותו בידו. ממש כמו שאמרת האדם שואף להתקדם ונראה לו שאם יגיע להגשת שאיפתו אזי יהיה מרוצה. אך לא כן הוא ברגע שהוא משיג את מה שחשב שהיה חסר לו הוא מציב לעצמו דרישה חומרית גבוהה יותר. ושאלת השאלות היא למה? אולי כי החינוך שלנו הוא כזה החל מילדות ומבית הספר ומהמשחקים בכל מתמצית במילה אחת: השגיות. מלמדים ומחנכים אותנו להשיג עוד ועוד. איך תהיה מאושר? - תצליח בחיים מבחינה כלכלית. על כן האושר הוא רק במי שילמד להסתפק במועט: איזהו עשיר? - השמח בחלקו. ואני לא חושב שזה עניין של הנשמה כלל הנשמה היא רוחנית והיא מבקשת הישגים רוחניים. אך אנו הרדמנו את הנשמה ועוררנו את האנוכי שבנו את החומריות ואנו דואגים להעליט את התשוקה להשגיות ולכבוד בעוד ועוד מזון. נחשוב יחד הרי ישנם עשירים מופלגים, וחלק גדול מהם אינו נהנה מכספו אלא הם חושבים כל הזמן איך להשיג עוד ועוד, הם יודעים שעוד 30 -40 שנה הם ימותו למה הם עושים את זה? חושבני שהם עבדים לתשוקות ולרצונות שלהם אין הם אנשים חופשיים. ואנו מה איתנו? מי מאתנו מוכן להסתפק במועט?

קווארק - בתשובה לשאלתך

התענוג הגדול שלי, הוא להסתפק במה שיש לי, להנות מהאומנות שלי ולהשקיע בידע ועזרה לזולת. אני מאמינה, שאם אחרים היו מאמצים אליהם את הדברים, שהם אוהבים, הדברים, שעושים להם טוב, ומרחיקים מעליהם את כל מה שלא עושה להם טוב, הם היו מוצאים את נקודת-האמצע המחברת בין הרוח והחומר אצלהם, והיו שמחים וטובי לב בחייהם וכלפי סביבתם. שבת שלום

ולמה לא לחיות כמו הדייג?

מה מונע ממך לחיות, כמו הדייג? תאמיני לי, שזה באמת תענוג, להסתפק במועט ולהנות מכל רגע שעובר, לעשות רק את הדברים, שאני אוהבת, אף פעם לא עובדת קשה באמת, עובדת לשם ההנאה האישית שלי בלבד... אז מה אם אין לי ערימות של בגדים ונעלים, או כל מיני תכשיטים... אני לא זקוקה לדברים האלה בחיים שלי! אני זקוקה לחיוך שלי ולאושר שלי, וזה מה שיש לי הכי הרבה בעולם! אז מה מונע ממני לחיות, כמו הדייג? הכל עניין של השקפת עולם ושל סדר עדיפויות, זה הכל!

כן, יש לי שאיפות

השאיפה המרכזית שלי היא, לשמור על הילדה הקטנה שבי, חיה, מאושרת וצוחקת תמיד. אני שואפת לדעת עוד הרבה דברים, שעוד לא הספקתי ללמוד... אני שואפת לעבור לחיות בירושלים, ולעזוב את המרכז לתמיד... אני שואפת לחזור ולזכור את כל מה שאבד לי, כשאיבדתי את הזיכרון... אני שואפת להיות בריאה לחלוטין, ולא לדאוג יותר לקחת תרופות, ולא לחשוש מהתקפי-נפילה, שאני עלולה לחוות בכל מצב של לחץ, או מתח... אני שואפת להכניס למודעות הציבור, שחולי-נפילה חיים חיים נורמליים לחלוטין, ואין מה לחשוש מההתקפים... אני שואפת להכניס למודעות הציבור, שגם חירשים רוצים לדעת מה קורה בתרבות העברית, ומגיע להם כתוביות או לפחות תרגום בכל סרט בעברית, בטלויזיה או בקולנוע, וכן תרגום בכל מיני הצגות תיאטרון, כדי שגם הם יוכלו להנות... אני שואפת להכניס למודעות הציבור, שגם אם אדם הוא נכה, מעט התחשבות מהסביבה תהפוך אותו לאדם פרודוקטיבי ומועיל לכולם. יש לי המון שאיפות, ויש לי את הדרך שלי להגיע ולהגשים אותן.

אז בהצלחה לך זהב לבן../images/Emo24.gif

את הרי מגשימה את שאיפותיך הלא כן??? האם זה הזמן וזה המקום לעלות ברייש גליי את מה שאת עומדת להעלות לאויר או... שנשאיר את הגולשים במתח???

היי מיכלי ../images/Emo24.gif

חלק גדול כבר יודעים על "נווה-אור" והפעילות הענפה של האגודה בעזרה לזולת, בתמיכה-נפשית ובהדרכה לכיוון הפקת המיטב, שבאדם עצמו. למי שלא יודע, הפעילות של האגודה נעשית דרך האינטרנט, והיום אנו עובדים על הקמת האתר והפורומים המגוונים, המיועדים לתמיכה, לליווי האדם, לייעוץ וגם ללימוד מודעות-עצמית ורטוריקה. כולנו עובדים ועושים בהתנדבות, למען סביבה משופרת. למי שמעוניין להצטרף ולתרום איתנו, ניתן לכתוב ישירות להנהלת האגודה, בכתובת: [email protected]

זכיר

New member
אני אסביר לך בדיוק למה

כי אין יותר דגים בארץ. אם לא סופרים כמה שמורות טבע - אבל אז יבוא פקח ויתן לך קנס, ואם לא סופרים בריכות דגים מלאכותיות - אבל אז יבוא שוטר וישים אותך בכלא, ואם לא סופרים את הדגיגים לחופי התיכון - אבל אז יבוא חולירע, ואם לא סופרים פארקי דיג בתשלום - צריך לעבוד ולהרוויח כסף בשביל זה, בקיצור, כי אין יותר דגים. רעב ללחם בר

זכיר

New member
נ.ב.

בחייאת זומזום... אם מישהו מכיר מקום טוב לדיג באוגוסט - ספטמבר, שיצור איתי קשר וישתף אותי
אפשר בשושו

למעלה