אז מה אנחנו בעצם??

נויהאחת

New member
אם כל הכבוד לדייג

על מנת להתקדם רוחנית כדאי ללמוד, וכדי ללמוד צריך כסף וכדי שאוכל לטפל באנשים שזקוקים לעזרה בחינם, אני זקוקה לאנשים שיגיעו לטיפול וישלמו. וכדי שיהיה לי מה לתת, אני צריכה שיהיה לי משהו בשביל עצמי. ואני לא מדברת על טירות, ועל מכוניות ועל חופשות, אלא על הדברים המינימליים כמו תשלום המשכנתא, והחשבונות ואוכל.

loquado

New member
נכון נויה

הנאיביות שמגיעה עם הגישה הנפוצה "מה שקשור לרוח לא הולך עם כסף" היא נפוצה. כדי לחיות חיים עשירי רוח רובנו צריך תנאים בסיסיים. כמובן שהתנאים לא מדברים על ארוחות של 300 ש"ח למנה, בית של 20 חדרים ומכוניות של השנה האחרונה עם כל הצ'כלולים וכל האותיות ה"רעות" - GSX וכו'. ייקח לי המון זמן להסביר את הנקודה הזאת, אבל אדם שמנסה לשנות את חייו - חייב יציבות בדיוק כפי שהעכביש לא יכול להסתדר עם קורים שנעים ונפרמים מכל תנועה באוויר. ---------------------- כל תנועה זקוקה למשהו יציב שיכיל אותה. כל דבר יציב זקוק לתנועה שתתחזק אותו. ---------------------- "אז איך בהודו האנשים מתקיימים מכלום ברחובות וחיים מקיבוץ נדבות ומחוברים ישירות לאלוהים ?" -לרוב הם לא ! אם ההבנה הבסיסית של אדם בתנועה כלפי הבורא מגיעה למלוא המשמעות של היות אדם , הוא לרוב ינהג בעצמו בכבוד , וגם כבוד פיזי. זה נחמד שיש מנזר שדואג לחולדות ומגיש להם בוקר צהריים וערב, אבל מה ההגיון לעשות זאת כל עוד יש אנשים (!) רעבים בחוץ ותינוקות הסובלים מתת תזונה? --------------------- איזון איזון איזון

אם אין קמח - אין תורה!!!

זה ברור! - אבל אני לא צריכה דברים מיותרים! אני עובדת שעה שעתיים ביום, זה מספיק לי, כדי לפרנס את עצמי, כל השאר, אני עושה מה שאני אוהבת ויש לי עוד עבודה בהתנדבות!!! ותאמינו לי, שאלה החיים הכי טובים (בשבילי)!

נויהאחת

New member
אלה בהחלט נשמעים כמו חיים נפלאים

אבל אני עדיין לא הגעתי אל המנוחה. וכדי לספק לעצמי עבודה לשעתיים ביום, אני צריכה עדיין לטרוח (פרסום, שיווק וכו'). אז אשרייך, ובקרוב אצלי

loquado

New member
שעה :) מה שעתיים ?!

לא מכיר אנשים שלא מהאלפיון העליון שיכולים לפרנס את כל התחומים שבדרך כלל צריכים כסף משעתיים ביום. גם אם אתה גר בקרוואן בטיז איל אוחמור אתה תצטרך חשמל, כביסה, ביטוח לאומי, רדיו טלוויזיה, בגד מהאלף הנוכחי, איזה פיתה עם זעתר מדי פעם, וולוו... וכשיש משפחה זה בכלל סרט "עליז". אם אתה לא רוצה שהברדקון הקטן ידלקם כל מיני "מטעמים נפוצים" אז אתה משלם לגן פרטי,(שלא תמיד עוזר)וצעצעים ומטרנות וחיתולים ולא נגמר... משפחה שמחזיקה 2 ילדים ומצליחה לשלם שכירות\משכנתא וכל שאר הבלאגן ומחזיקה רכב שמגיע לעבודה כל בוקר בסבירות גבוהה וכל זה בפחות מעשר אלף ש"ח -נטו לחודש,היא משפחה קוסמים כלכליים (אני מוכן לשלם למשפחה 200$ אם יגלו לי איך). אבל, היינו בחופש. וחופש זה גם להחליט -אני לא אחיה מתחת לרמה מסויימת ואני בוחר לעבוד בשביל זה.

ככה מדבר אדם בעל משפחה../images/Emo6.gif

אוהבת אותך לוקואדו ככה מדבר אדם שחי את המציאות. מסכימה איתך 10.000 ש"ח זה המינימום עבור משפחה בת ארבעה נפשות רוב האנשים שנחשפים אל הרוח מגלים פתאום שהם אינם מוכנים להכנס לעול של משפחתיות מדוע? כי זו אחריות גדולה. מאד קשה לישם את כל עקרונות הרוח בתוך עולם החומר. יחד עם זאת אני מעריצה את האנשים המיושבים והמושרשים שבכל זאת לקחו אחריות על חייהם וממשיכים בדרך. כסף הוא סוג של אנרגיה כפי שרשמתי... החיים בחברה שלנו מכריחים אותנו שעל מנת לשרוד עלינו ללמוד להפיק סוג זה של אנרגיה- זה מה שיש ומי שאומר שהוא לא זקוק לכסף לדעתי לא אמיתי עם עצמו ולא איתנו. כסף הוא אנרגיה וכולנו זקוקים לו פה ועכשיו. הבחירה שלך מצוינת תמשיך לעבוד זה בריא ומחזק

לוקוואדו, יש דרך לכל דבר! ../images/Emo39.gif

והדרך נמצאת מולך, חשופה מול פניך, אתה רק צריך ללמוד לראות את הדרך שלך! זו הדרך שלי, ומצאתי אותה לפני 7 שנים, וטוב לי בא, ומה שיש לי, מספיק לי, אפילו די והותר. רוצה למצוא את הדרך? חפש אותה בתוך עצמך! - יש שיחים, יש קוצים, יש עצים... לפעמים זה כואב, אבל עוצרים לרגע, מקבלים את הכאב, נותנים לרפא אותו, ושוב קמים על הרגלים וממשיכים קדימה. לפעמים הכאב יכול להיות בלתי נסבל, אבל רק אם תדע לקבל אותו ולהתמודד איתו, הוא יפנה את מקומו לראייה... רק אז תוכל לראות את הדרך בבירור! בהצלחה

loquado

New member
היי זהב

תוכלי להסביר את תשובתך ? לא ממש הבנתי אותה.

נויה אין ספק-כסף הוא סוג של אנרגיה

אני מתיחסת אל הכסף כאל סוג של אנרגיה שחיבת לזרום לתוכי וחיבת לצאת ממני. כמו כל סוג אחר של אנרגיה אם אקח את אנרגית הריפוי שדברת עליה. כל דבר מחויב בזרימה לא יזרום יתקע, יתקע יש חסימה, חסימה יהיה מעצור ושוב נתקענו. כולנו מחפשים את השקט השלום והשלווה. לדעתי שעתיים עבודה ביום לא מספיקים לך נויה אחת כי: את צעירה ואת צריכה להיות בתנועה ולהרגיש יעילה. אני מאמינה ששש שעות עבודה ביום זה יפה מאד. אז נשארות לנו עוד 18 שעות ביממה. ניתן לחלק אותן לעוד 6 שעות שינה. את 12 השעות הנוספות אפשר לחלק ל2 שעות טיפול שוטף בבית שלנו סדר בישול וכו'. 4 שעות שלמות נשארו לנו להשקיע בעצמנו הליכה ספורט בילוי במסעדה או סתם לשבת ולהקדיש לילדנו ולבן זוגנו. ואפשר כמובן להשחיל שם שעה שלמה של מדיטציה בהצלחה...

Swicca

New member
תנסי להתסתכל על זה אחרת ....

.. לדייג כבר הייתה למידה חשובה מאוד שלהאדם ה"מלומד" והעשיר לא הייתה.. ואתם טועים מה היא הרי היא מתחת לאף שלכם גאד דמט .. חח בכל מקרה החלק של אושר שהיה לו והפואנטה שאושר לא בא למי שמחפש אותו כי הוא רק מתסכל את עצמו בזה שיש לו אושר זמני ... אושר תמיד נמצא שם פשוט צריך להרגע ולא להכנס יותר מידי ליום יום החומרי כי הוא פשוט ירחיק את האושר והסיפוק מהדברים הכי יפים שכבר נמצאים מסביבך והם השמיים כוכבים וכ'ו וכ'ו (בקיצור הטבע עצמו) ואותו אדם "מלומד" (כביכול) פספס את האושר שהוא חיפש כי כבר היה כל כך עסוק בעולמו הפיזי והחומרי שלא היה לו זמן לראות את מה שהיה לו מול הפרצוף!

וואו, שימי... ../images/Emo140.gif

זה היה פשוט סיכום דברים מדהים! מעניין, אני יודעת לבטא כמעט הכל בשפה ברורה ומובנת, אבל לא את עצמי! (תמיד אמרתי, שיש לי עוד מה ללמוד) תודה על העזרה!

Swicca

New member
חחח... את לא לבד ....

... אני רוב הזמן לא מבין את עצמי .... (זה סתם היה שילוב של קצת ידע וויקני עם ידע כללי והקסט כמובן ... ואני שמח שיכולתי לעזור לך בדרך כלשהי)

למעלה