כל הנושא נראה לי בעייתי.
מצטער להיכנס לשיחה שהפכה לכמעט-פרטית בין שניכם, אבל קראתי את כל הפתיל ונדמה לי שאני רואה כמה בעיות. ראשית, אתה מדבר על משחק "מהיר", בו שיקול-דעת שה"מ הוא גורם מכריע. זו גישה נכונה - כמי שכתב פארודיה על משחק מו"ד שמורכב מחמש דקות משחק ושמונה שעות חיפוש בספר החוקים, אני יודע שהמשחק מעולם לא היה אמור להיות לגבי זה. אבל גישה חדשה מצריכה התחשבות באילוצים. למשל, האם להשתמש בהרבה תכונות וכישורים או מעט? כתבת פירוט רב מאוד של תכונות פיזיות וצמצמת את המנטליות לתכונה אחת, מודעות. בעיקרון, אני מסכים, אבל יש בעיות. למשל, כמה תכונות יכולות להיות מתוארות באמצעות תכונות אחרות, לפחות אם משתמשים בפירושים מילוליים (והבנתי שאתה מעדיף לא לסבך את השחקן, אז כן). למשל, מהירות יכולה להיות מוסברת כשילוב של יכולות שרירים (כוח) בשילוב עם קואורדינציה וגמישות. או לפעמים להיפך - כושר אמור לייצג עמידות שווה לכאב, נזק טראומה, נזק קרינה ורעלים? הפשטה שכולם עושים, אבל קצת דבילית. הבנתי שאתה רוצה לפרק את הקיים ולבנות מחדש, אז הא לך נקודה למחשבה. שנית, איך אמורה לפעול שיטת הנזק שלך? נק"פ? שיטה שתמיד עצבנה אותי באופן רגיל. אני אניח שאתה אינטליגנטי ולא תבנה שיטה בה דמות בנק"פ אחרונה מתפקדת כמו דמות בלתי פגועה, אבל גם כך ישנה בעיה. אם יש מקום למדוד נזק בנקודות, זה יכול להיות בצורה של הפחתה לגלגולים (14 נזק מפחית 14 מכל גלגול, למשל). מכל בחינה אחרת, זו הפשטה שלא עוזרת לריאליזם. אתה עשוי לרצות לשקול שיטה של פגיעות נקודתיות - לראש, לגפיים, לבטן, ולקבוע פגיעה לא לפי גלגול קוביה (סך הכל, זה מסבך ועושה את זה טיפשי), אלא לפי המצב. דמות לא "מתקיפה" את האויב, היא "מניפה את החרב במכת צד" או "יורה לעבר מרכז מאסה". גלגול פשוט יכול לקבוע דיוק של פגיעה, דהיינו, סטייה מכפי שהתכוונת. מובן שאין לך ככה שיטה מדוייקת למדוד נזק, אבל למה שתצטרך אחת? אמרנו שהכל נתון לשיפוטו המהיר של שה"מ. שלישית, מיומנויות ("ידע"? שיהיה ידע). אם ניצול מיומנות מסוימת (כמו נהיגה או הנדסת מחשבים) דורש שני גלגולים כדי להצליח לעומת אחרות שדורשות גלגול אחד, המיומנות הראשונה קשה יותר להצלחה. הצלחה של 50% בשני גלגולי 1ק100 היא אם יש 70.7% הצלחה בכל אחד מהגלגולים. אז מובן שיכול להיות שהכוונה היא ששימוש בשתי תכונות נפרדות הוא קשה יותר, אבל בעיקרון זה יוצר בעיה לשה"מ, שיום אחד תופס את עצמו בשגיאות מעצבנות שהופכות דברים מסוימים לקשים או קלים מכפי שמכתיבה המציאותית. ובכלל, להגדיר ידע, בניגוד לתכונה, באופן מספרי, זו בעיה. לא כל האנשים עם "מיומנות 20 בנהיגה" באמת נוהגים באותה מיומנות באותם המצבים. שוב, אולי כדאי לנצל את האופי ה"ספונטני" של השיטה שלך, ולהחליף את המספרים ברמות אחרות של ידע (בסיסי, מתקדם, מומחה וכו´) שקובעות את רמת ההתמחות הכללית של הדמות, בצירוף הערה בסוגריים המציינת את אופן הלמידה. הרמה של הידע קובעות התמצאות כללית בסוג הידע המדובר ותפיסה ולמידה של מונחים/מיומנויות הקשורים לידע. ההערה בסוגריים קובעת מהם הנושאים בהם הידע יכול לבוא לידי ביטוי. למשל, נניח שדמות למדה מכונאות רכב בצעירותה ולאחר מכן למדה מכניקת קוואנטים ופיסיקה גרעינית. אפשר לציין בדף הדמות: בסיסי/מכונאות (רכב) מתקדם/פיסיקה (קוואנטים, גרעין) הדמות מבינה משהו בתיקון רכב; סביר להניח שהיא תוכל לאלתר במכונאות הקשורה בדברים אחרים, בייחוד אם יש נקודות דמיון. והיא אולי מבינה בפיסיקת קוואנטים ולא יכולה לצטט, למשל, מאמרים הקשורים באסטרופיסיקה, אבל סביר להניח שהיא תוכל להבין מאמרים כאלה ולהטמיע את הידע שלהם טוב יותר מדמות שאין ברשותה ידע מתקדם בפיסיקה. איך זה מתבטא בגלגול? החלטת שה"מ. אם נושא הוא קרוב למשהו שרשום בדף הדמות, ניתן לבצע גלגול רגיל עם עונשין לגלגול. אחרת, הדמות בעצם מנחשת על סמך ידע בלתי מתאים, ולמרות שהיא "מבינה משהו", הגלגול שלה מייצג שימוש באינטואיציה ומזל יותר משהוא מייצג הפעלה של מיומנות נרכשת, ושה"מ יתאים את התוצאות בשטח לעובדה הזאת. שיא הפשטות. אתה גם צריך לחשוב אם אתה רוצה להגיע למצב שבו אתה לא בטוח, כשה"מ, במה אתה רוצה להשתמש - לגלגל על סמך תכונה, או כישור אחד שמתאים למצב, או אולי כישור שני שמתאים למצב, או אולי שילוב... לא טוב. כמה שפחות קטגוריות (ראשיות) של ידע, תמיד להסתמך על תכונה או אף פעם לא (במצב נתון). אחרת, הגבול הדק בין ש"מ שמריץ את המשחק על-סמך שיפוט מלומד וש"מ שסתם ממציא חוקים באמצע נחצה. ולסיום, אני לא בטוח מה תכננת, אבל נראה שזו שיטה שקשה (בלתי אפשרי) לשמור בה על איזון בין הדמויות. אל תטרח להכחיש; אם תרצה בשיטה אינטואיטיבית כמו זאת לדאוג שדמויות יהיו באותה רמה, תצטרך לכלוא התקדמות בתוך כלוב של חוקי ברזל. אבל אמרת שאתה נגד נק"נ, נכון? נפלא. אז בוא ניפטר מאיזון ושוויון הזדמנויות. כל דמות תלמד כמה שהיא מסוגלת ללמוד, ואם זה הופך אותה לטובה יותר מהאחרות, ובכן, זה הרעיון. שגם הם יעבדו קשה. מקווה שעזרתי. יכול להיות שנראה לך שאני סתם מברבר, ובכל מקרה לא ראיתי כמה מהפרטים שאינקוגניטו בוודאי קיבל ממך. תודיע לי אם אתה רוצה לשמוע השגות אחרות שלי (או לחלופין, אם אתה מעדיף שאסתום את הפה).