אתה לא היחידי
אבל הבעייה היא שאין לי זמן לשבת ולהתדיין" עם כל אחד, ולכן בחרתי בפורום. יש לך שאלה קטנה, שלח לי בICQ ואני אענה כשאראה אותה, אבל כרגע הנה מה שהפסקתי לכתוב לפני כחמש שנים: ---------------------------------------------------------------------- תכונות: כוח, כושר, זריזות, דיוק, גוף, נחישות. נקודות קסם זו לא בדיוק תכונה. -תכונות יכולות להגיע למידה בסיסית של 100 ללא תוספים. -כל התכונות מתייחסות ליכולת הפיזית של הדמות, פרט לנחישות המשמשת גם לגלגול כנגד התקפות על המוח. תכונות על-אנושיות: הן תכונות שעברו את מידת ה-100 בעזרת תוסף קסום או טכנולוגי כל שהוא. ברגע שתכונה עוברת את ה-100 היא בחלקה לא בשליטת הדמות. דוגמא: דמות בעלת כוח 106 עלולה לפרוק כתף ע"י תפיחה על השכם. דוגמא2: דמות בעלת זריזות 112 צריכה לגלגל כנגד גוף כדי לרוץ דרך רחוב סואן מבלי להיתקל באף אחד. מספר המיומנויות\ידע: שיש לדמות בזמן יצירתה נקבע ע"י מספר העשרות של תכונת הנחישות המוכפל בשתיים. לכל מיומנות\ידע יש מידת קושי שמגדירה את מספר השעות\ימים(?) שצריך להשקיע בלימודים, ואת מידת הידע שתהיה לדמות בסוף הלימודים מבלי ללמוד בשביל עוד נקודות. דוגמא: לידע פריצת מנעולים (בעולם פנטסיה) יש מידת קושי 10, הדמות צריכה להשקיע 10 שעות בלימוד כדי לרכוש את הידע "פריצת מנעולים" במידה 10. -הדמות יכולה להמשיך ללמוד, ועל כל שעה נוספת שתשקיע, מידת הידע שלה תעלה בנקודה אחת עד למידה הפחותה בחמש נקודות ממידת הידע של המורה. -בשביל ללמד ידע מסוים, למורה חייבת להיות מידת ידע הגבוהה בחמש נקודות לפחות ממידת הקושי של הידע המבוקש. גלגול תכונות\ידע: מתבצע ע"י 4ק10. (5?) גלגול הצלחה: מתבצע ע"י 2ק10 לצורך תוצאת 1-100. אם התוצאה שווה או נמוכה ממידת היכולת, הדמות הצליחה ביצוע הפעולה הנדרשת. אם התוצאה גבוהה יותר, הדמות נכשלה. לביצוע פעולת מסובכות יותר, ניתן לחשב מספר תכונות למספר אחד ולגלגל כנגדו. אם דמות רוצה לבצע פעולה המצריכה ידע מסוים שאין אותו לדמות היא יכולה לגלגל כנגד התכונה (או תכונות) המרכיבות את הידע המסוים עם הפחתה של מידת הקושי מתוצאת שיכלול התכונות. ניתן גם לגלגל כנגד ידע מקביל לידע המבוקש וכך לקבל הפחתת קושי נמוכה יותר. דוגמא: לידע "נהיגה ברכב כבד" יש מידת קושי 12. ניתן להשתמש באותו ידע כדי לנהוג ברחפת (18) ולקבל הפחתת קושי של 6. (הקטע הזה נראה לי מאד מטופש וצריך לעוף או להשתנות ב95%) שיפור תכונות\ידע: אפשרות1: בכל פעם שדמות נכשלת בגלגול הצלחה כנגד תכונה אחת או ידע אחד בלבד, למחרת מתווספת למידת התכונה או הידע נקודה אחת. אפשרות2: דמות צריכה להיכשל מספר פעמים השווה למספר העשרות של מידת התכונה\ידע כדי לשפר בנקודה אחת. נקודות קסם: משמשות את הדמות כמקור כוח להטלת קסמים. אפשרות1: מספר הנ"ק של הדמות מגולגל כתכונה ועולה בנקודה אחת, למחרת היום שבו הדמות השתמשה בכל הנקודות שלה. (ללא הגבלה של 100) -חפצים קסומים מופעלים ע"י הנ"ק של הדמות. אפשרות2: כמות הנ"ק של הדמות נקבעת לפי תכונת הנחישות ומשתנה במקביל. -בשביל להרוויח עוד נ"ק הדמות צריכה לאגור אותן בחפצים קסומים. -בכדי לאגור נ"ק בחפץ קסום, הדמות צריכה להעביר אליו את הנ"ק שלה. -חפצים קסומים מופעלים ע"י הנ"ק של הדמות או ע"י נ"ק אגורות בחפץ אחר באחזקת הדמות. אפשרות3: יותר אפשרויות ולבחור ביניהן לצורך רמת הקושי המתבקשת. הבריאות הבסיסית היא % 100ומתחדשת בקצב של 1% ליום. התקפה מתבצעת כמו שימוש בידע, ע"י גלגול כנגד מידת הידע בנשק אותו מפעילים. -במקרה של החזקת שני נשקים, הדמות סובלת ממינוסים על היד החלשה. -מנהל המשחק רשאי להוסיף בונוסים או מינוסים לגלגול התקפה לפי שיקולו. --------------------------------------------------------------------- עכשיו אחרי שקראתי את זה שוב, נראה לי שצריך פה עוד הרבה עבודה והרבה שינויים. אז תקרא ותכין רשימה של מה שנראה לך לא בסדר ואיך זה צריך להיות אחרת. הודעה אחת ליום, אבל אני בטוח שתוך פחות משבועיים נוכל כבר להוציא מספר החלטות המוסכמות על שנינו. (אם אף אחד אחר לא ירצה לתרום את דעתו)