אז למסחר או לא?...

TheWhiteTigris

New member
אז למסחר או לא?...

השאלה הגדולה, שבעבר יכלנו להתכסח איתה באופן תיאורטי בלבד, ועל כן יכלנו לזרוק ססמאות ללא מחשבה כלל של "אני לא אמסחר בחיים את הבלוג שלי!" מגיעה כעת לישורת האחרונה, בה נאלצים אנו להחליט ברצינות האם למסחר את הבלוג. בצד הימני, ניצב " מצד אחד " צד זה דוגל בערכים לשמם "נולד" הבלוג - כתיבה יוצרת. שיתוף קהילתי של מידע ומאגר גדול של יצירות, שיוכיחו לעולם שהישראלים (לפחות חלקם...) לא באמת שטחיים כל כך כמו שאנו אוהבים ללגלג על עצמנו. (ונעזוב לרגע את זה שהפקאצות השתלטו על הבלוגים...) צד זה אינו מוכן לשמוע על "תמיכה כספית" כלשונו (שכן מתן כסף מועט - כירידה לזנות). היצירה נועדה כדי שאחרים יוכלו להנות מפרותיה, ומההנאה שהיא משרה, ולכן צריך למנוע כתיבה לשם הכנסה, מה שיגרום לזילות מסויימת, והעלאת ערך הרייטינג (שגם כך משתלט יותר מידי על המדינה הזאת, ע"ע הריאליטי). בצד השמאלי, מנגד, עומד " מצד שני " צד זה דוגל בריאליזם. אנחנו כותבים את הבלוג. משקיעים בו מאוד, מעצבים אותו. כל זה כבר קיים. אז למה לא לקבל על זה כסף? או כמו שנאמר: "נותנים לך - תיקח". צד זה אינו מאמין בשינוי קיצוני של הכותב. קרי: אם הכותב רגיל לכתוב בתדירות מסויימת, בשביל בערך10 אג' לכניסה, לא נראה שהוא ישנה באופן קיצוני את התנהגותו. כמו כן, אם הכותב רגיל לכתוב בסגנון מסוים, יתקשה הנ"ל לשנות את סגנון כתיבתו עד כדי כך ש"יעלה" באיכות (לכשם שקשה להאמין שנגן מתחיל ילחין לפתע יצירות העולות על יצירותיו של מוצארט), ומצד שני, קשה להאמין שאדם ירצה לרדת ברמת הכתיבה שלו "בשביל עוד כמה גרושים". וכך האדם ישאר בערך באותה רמת כתיבה בטווח הקצר (כמשפט שיוטבע אחרי פרסום הודעה זו כ"חוק שימור המצב" - האיכות שהושקעה בכתיבת פוסט מסויים תישמר בזמן הקצר, ואינה תלויה באנרגיה. יותר מידי פיזיקה, עמכם הסליחה), ועל כן - "בלופים" שנפתחו רק למען הכסף ולא הכתיבה במילא יאבדו עד מהרה את קהלם, ומכאן שגם את יכולתם להתפרנס (בכבוד?) מכתיבה. וכעת, השאלה שעומדת בפני כל בלוגר - מי ינצח? (עדיין לא הבנתי אם הצטרפות לעיניין הזה דורשת סגירת הבלוג ופתיחת בלוג חדש לשם "איפוס מונים" וכו'. קחו בחשבון שאם זה אכן כך, ואין "שימור הבלוג המקורי", אזי המאבק אף נחרץ יותר, שכן זההו מאבק לחיים ולמוות של הבלוג המוכר שלכם...)

lilth

New member
לא נראה לי שזה ידרוש את סגירת הבלוג

, כי הרי גם אחרי שמקבלים תשלום כלשהו, אפשר להמשיך ולקבל תשלומים על כניסות נוספות. נדמה לי שהיה כתוב בתקנון שיש להם מנגנון איפוס פנימי משלהם. לדעתי אתה צודק בנושא "חוק שימור הבלוגים". למרות שתחילה בטח אנשים יכתבו בצורה שתנסה למשוך קוראים, במשך הזמן על אחד יתאפס על סגנון הכתיבה שלו. ויש גם את נושא הפרטיות. אני יודעת שהפרטים האישיים שלי לצורך התשלום יחשפו רק בפני תפוז, אבל עדיין אני מעדיפה את האנונימיות שלי פה, גם כלפי תפוז. חוץ מזה שבתור אחת עם סטטיסטיקה די דלה, אין פה דילמה..

דם דם

New member
הינה לך 2 תשובות

מצד אחד הכן לא רע שיש מונה שרושם מספר כניסות וכול כמה כניסות מקבלים כמה פרוטות בסופו של דבר זה לא שמישהו הולך להתפרנס מזה ונכון שזה לא סכומים אסטרונומים אבל בגלל זה קוראים לזה תמלוגים. מצד שני הלא כול הקטע של אידיאולוגיה וכול זה,זה כבר עניין של השקפת עולם אבל הבעיה האמיתית שתתפתח פה זה שכול שעה במקום כ50 רשומות בממוצע, אזי יהיו כ100-200 רשומות כול שעה עגולה העיקר בשביל הרייטינג והעיקר לפרסם רשומות בשביל כניסות מה שיגרום להצפות של רשומות ולסתם רשומות של היום עשיתי Z Y X באסה... אני בכול אופן לא נרשם לזה, נחכה נראה מה יגידו עמיתי הבולגרים בכול זאת אני קצת חשדן בכול מה שנוגע לתת פרטיים אישיים על עצמי גם אם זה לצורך הרשמה כולשהי כזאת

אתה חושב שסתם יציפו ברשומות?

זה יימאס להם אחרי שבוע. אנשים יפסיקו להיכנס לבלוגים.

דם דם

New member
נכון

אבל תארי לעצמך כול חודש יגיעו כמה אלפים חדשים שיפתחו בלוג ויציפו ברשומות כול פעם יהיו תחלופה של אנשים חדשים שיציפו ברשומות בסופו של דבר לכול דבר יש טוב ורע איך אומרים הבהלה לזהב החלה

mary lou

New member
נדמה לך?

תשקיעי יומיים בשיטוט בישראבלוג. תראי את כמות ההקפצות שם (וזה אפילו בלי תשלום!) לי אישית זה גרם לא פעם לשקול קפיצה מהגג. לא הייתי בונה על זה שהעניין ימאס לאנשים, לפחות לא בחצי שנה הקרובה.

אבל אם זה כך, אנשים

פשוט יפסיקו להיכנס, לא? אנשים יכנסו רק למומלצים ולמועדפים שלהם וזהו. ובשביל מה, בשביל עוד 8 ש"ח? אם למישהו יש טיפת הגיון הוא לא יעשה את זה. או שאני לא מבינה את הקונספט.

דם דם

New member
הקונספט!!

את עוד חדשה בתחום אה
בעיקרון מי שישתוללו הרבה זה יהיו הצעירים שיציפו ברשומות וינסו כול מיני תחבולות ככה זה ילדים,דור הכפתור אי אפשר עליו

noyy

New member
../images/Emo28.gifהיי מה זו ההכללה הזו

אתה הרי יודע שאני ילדה טובה ירושלים
לא באמת, יש פה הרבה אנשים דיי אינטיליגנטים בגילאים האלו, ככה שאני לא רואה סיבה לחשוש מזה שהתופעה הזאת תשתלט על כל הבלוגיה.

דם דם

New member
מה את קשורה

את תוך רשומה אחת כבר מביאה את העשרת אלפים הראשונים מה שמדאיג יותר באמת כמו אמרו כאן שתפוז יתחילו לבוא המון מכול מיני מקומות ואז תפוז יתחיל להיות כמו ישרא עם רשומות חסרות תוכן

אולי הרבה ינסו

אבל אתה באמת מאמין שישארו לנסות במשך הרבה זמן? הרי יראו שזה לא הולך, מסובך מדיי, דורש יותר מדיי השקעה ואם הסיבה היחידה שלך לכתיבת הבלוג היא התמלוג הכספי מתפוז... אני חושב שבמצב מסויים אתה פשוט תתייאש מזה (כמובן, לא מדבר אליך ישירות!).

בגלל זה אני נכנסת לקטגורית מבוגרים

בישרא בלוג יש אפשרות להכנס ל-30+ ו40+ והקטגוריה האהובה עלי: "אמהות". פשוט נמאס לי לשמוע על המורה לאנגלית נתנה לי 60, זה מעלה לי שפע זכרונות רעים מהילדות.

למה דווקא ישראבלוג?

ההקפצות זה באמת דבר מעצבן שם, תופעה מעצבנת. אני לא יודע באיזו תדירות זה הולך שם, אבל אני כן יודע שיש שם בלוגים טובים גם של נערים ונערות שכותבים טוב. תמיד יהיה את כל ההצפות מסביב, את הניסיונות המלוכלכים לעשות כסף אבל בסופו של דבר, כל אחד יבין בתורו שזה לא הולך. למעט מקרים מיוחדים ומעטים, קשה לי להאמין שמישהו יעשה מזה כמויות גדולות... זה לא נועד לפרנס אף אחד, ככה שזה רק בשביל התמריץ. אני לא מאמין שמישהו שיתבסס על הצפות ופוסטים חסרי משמעות באמת ישאר הרבה זמן.

ayala26

New member
גם אם זה היה רלוונטי בשבילי

וזה לא כי אין לי חשבון בנק ורבים מקוראי אני מאמינה שנכנסים ממחשבים מחו"ל (ביקורים שלא נספרים לצורך התשלום למי שעוד לא קרא את החוקים) אני משאירה את הכתיבה כאחד התחביבים שלי. אני כותבת את הבלוג בשבילי ובשביל משפחתי, אני לא חושבת על שער תפוז כשאני כותבת. בדרך כלל אין לי המון כניסות לבלוג אלא אם תפוז החליטו (כמו היום
) שכתבתי רשומה שעלולה לגרום למריבות בין טוקבקים ושמים אותה בעמוד הראשי ומקפיצים לי את הכניסות פתאום ל-1800.. גם אני לא בטוחה מה דעתי על כך שלא סופרים כניסות ממחשבים מחו"ל: מצד אחד, אני לא נספרת ולכן לא תורמת לכך שבלוגר ירוויח יותר כסף אפילו אם אני מעריכה ואוהבת מה שכתב. מצד שני, ברור לי שזה טריק שנועד לשלם פחות. הרי כמה בלוגים שאני מכירה שזוכים לה-מ-ו-ן כניסות ביום הם בלוגים של אנשים מחו"ל (כך שסביר שגם הרבה מקוראיהם..) זה טריק שפל.

למה לא מחו''ל?

מה ההבדל? מה גרם להם להוציא את החשיבות של הגולשים מחו''ל? נשמע מוזר. אני חושב שזה בסדר ומאוד מקובל.

דנטל

New member
גם אני תהיתי, אבל זה כתוב בתקנון

לא חושבת שיש לי קוראים מחו"ל בכלל.

ayala26

New member
זה טריק

יש המון קוראים מחו"ל בתפוז. יש הרי בערך 10 פורומים שונים לקוראים מחו"ל. יש קטגוריה בבלוגיה החיים בחו"ל ואגב שני כותבים שאני יודעת בוודאות שיש להם המון כניסות הם גרים בחו"ל וכך גם לא מעט מקוראיהם.. זה נועד כמובן כדי להקטין את ההוצאות של תפוז.

תשובה לנץ

ניחוש שלי, אולי בגלל המפרסמים? תפוז מרויחים ממפרסמים, ומפרסמים בארץ מחשיבים רק את הפרסום לאנשים בארץ. לכן הם לא יכולים לשלם על כניסות מחו"ל, תחשיב פשוט, תפוז יפשטו את הרגל.

ayala26

New member
אז למה הם מפרסמים

ביטוח רפואי לישראלים בחו"ל? דיוויד שילדס למשל?

למעלה