אז למה Masquerade?

0Pandemonium0

New member
אז למה Masquerade?

לא, Serpent Axis, זה לא אישור להתחיל לברבר על ההבדלים בין השיטות ומה כל-כך טוב במסקרייד, אלא שאלה מילולית לחלוטין: למה הערפדים כל-כך צריכים להתחבא? הם מפחדים...ממני?

Ihavenonick

New member
תחשוב על כיוון אחר:

מה היה קורה אילו העולם באמת היה מגלה שישנם ערפדים, שעצם קיומם הוא סכנה על האנושות. איך בני האדם בעולם היו מגיבים? אולי בהתחלה הייתה מגיפה של פאניקה ואימה אולם די מהר הרגשות יתחלפו לכעס ורצון לחיסול כל הערפדים עד לאחרון שביניהם. ועם כל הכבוד לכוחם של הערפדים, לא יהיה להם סיכוי. אז לאותה מסכנה הם הגיעו ולכן הם מעדיפים להתחפש\להתחבא. תקנו אותי אם אני טועה.

JuffoWup

New member
The greatest trick the devil ever

pulled was making his mascot a mouse. Err... I mean making men belive he doesn't exist.​
ולעניין, עדיף שכך- בני אדם ינסו להתנגד אחרת (ע"ע ציד המכשפות בסיילם). מה גם שאפילו כשהם סיימו את עולם האפלה הישן, אחד הדרכים שבו הוא הסתיים היה שכל בני האדם הפכו מודעים לערפדים; ואז נשאלת השאלה- כמה זמן לוקח למחלקה של חיילים חמושים היטב ומצויידים לקרב, שיודעים נגד מה הם נלחמים לחסל ערפד ואפילו זקן? תשובה: לא יותר מחמש דקות. תוסיף לזה את אובדן כל הכוח במוסדות האנושיים (מי יקשיב לראש העיר שכולם יודעים שהוא ערפד מוצץ דם) ותראה בעצמך למה מאוד חשוב שבני האדם ישארו בלתי מודעים.

Serpent Axis

New member
קצת הגזמנו...

<<כמה זמן לוקח למחלקה של חיילים חמושים היטב ומצויידים לקרב, שיודעים נגד מה הם נלחמים לחסל ערפד ואפילו זקן? תשובה: לא יותר מחמש דקות.>> תן לי שתי נקודות בObtenebration ואני מחסל גם עשר מחלקות כאלה. בכל אופן, לא נראה לי שאותה מחלקה הייתה שורדת את החמש דקות שהקצבת לה לחסל ערפד זקן מול, נגיד, סאשה ואיקוס, בֶּקֵט, אטריוס, ראדו ביסטרי, ולדימיר רוסטוביץ', אוגוסטוס ג'ובאני, לוקיטה (שמוצגת בקומיקס שלה בתור מינימום סופר-וומן שהולכת ומכסחת אנשי זאב בכמויות), רבי צדקיאל, אֶמֵט (לך תמצא אותו!), הישה רוהדזה (הישם רוחאדזה?) או ג'אלאן-אאג'אב. סביר להניח שהמחלקה הזו (ועוד עשרים כמוה) לא תעמוד דקה אחת מול הערפדים הבאמת זקנים...

JuffoWup

New member
ממציאים טכנולוגיה לאתר אותם

בשביל מה יש את הטכנוקרטים תגיד לי...

JuffoWup

New member
WW מלאים סתירות

במדריך של הטכנוקרטים ושל הסכונוית שהם מגבים כתוב פציפית על ערפדים של VTM. מה גם שב-HUNTER מצויים כל סוגי היצורים העל טבעיים באותו עולם.

JuffoWup

New member
היי, לא רק אתה יכול לצטט מספרים

זה כתוב במפורש ככה ב-Times of Gehena.

Serpent Axis

New member
תזכור (ספוילרים, אגב)

שמה שכתוב בTime of Gehenna (אותו אין לי, אז אם תרגיש נדיב במיוחד ביום מן הימים להלוות לי אותו...) כתוב בגדר המלצה, לא בתור "מה שאתה חייב לעשות". למשל, הקטע הזה עם החזרה של האנטדילוביאן של שבט ז'ימיסי נשמע נחמד בהתחלה - כמו גרסאת ביעותים של "מלחמת העולמות" - אבל השטות הזו שמה שמחסל אותו זה אור השמש ממש מגוכחת. תן לי להבין, ה... דבר הזה, בילה למעלה מ10,000 שנה אבל בכל הזמן הזה הוא לא למד להסתתר מאור היום? או לחילופין, אחרי כל הזמן הזה בו הוא בוודאי פיתח את הרמה העשירית של Fortitude, מה שמחסל אותו זה אור השמש? לעזאזל, היצור הזה שרד התנקשות של היד השחורה! בשיתוף פעולה עם הטרמיר! והאנארכים! היית מצפה ממנו לקצת יותר אינטיליגנציה מזה. היי, גם באותו תרחיש - מה אור השמש עושה שם? מלך הצללים אמור לחזור ולעטוף את העולם בעלטה נצחית.

Larik

New member
תיקון קטן

לפי מה שהבנתי - קיין (הרוצח הראשון לפי התנך) הוא בעצם אבי כל הערפדים. אם לחשב לפי לוח השנה העברי עברו רק 5746 שנים לבריאת העולם, זאת אומרת שהערפד הכי עתיק (כיום) לא יכול להיות יותר זקן מאשר 5700 שנה בערך (אין לי כח לפתוח את התנך ולבדוק באמת).

Serpent Axis

New member
תיקון חוזר

<<אם לחשב לפי לוח השנה העברי עברו רק 5746 שנים לבריאת העולם>> לא ידעתי שלוח השנה העברי נכתב על ידי הבישוף אשר בתקופת הרנסאנס (שקבע את התאריך הנ"ל)... על כל פנים, חישובי זמן מהעולם האמיתי לא שייכים. קודם כל, כי אף אחד לא באמת יודע מתי הכל התחיל בעולם האפלה (עוד יותר מהעולם שלנו), דבר שני - כי אני לא מקבל את המגבלה הזו במשחקים שאני מריץ. חישובי הזמנים האלה גם הודגמו כמגוחכים לפני למעלה מ80 שנה (אני חושב שבמשפט הקופים המפורסם). חוץ מזה, ישנם עוד תיאוריות למקורות ערפדיים חוץ מקין בעולם האפלה... סת, למשל, שאם הסיפור אמיתי אזי שישנם ערפדים שעלולים להיות אפילו זקנים יותר מ10,000 שנה.

רמץ

New member
לא יודע אם WW הולכים לפי הספירה

העברית או הנוצרית (6007 שנים, אא"לט). לעומת זאת, אני בזמנו כן פתחתי תנ"ך לבדוק את העניין ומצאתי תקלה טכנית חמורה למדי בקרבה מפתיעה לפסוק הרלוונטי: בראשית ד13-17 "ויאמר קין אל יהוה גדול עוני מנשוא: הן גרשת אותי היום מעל פני האדמה ומפניך אסתר והייתי נע ונד בארץ והיה כל מוצאי יהרגני: ויאמר לו יהוה לכן כל הורג קין שבעתיים יוקם וישם יהוה לקין אות לבלתי הכות אותו כל מוצאו: ויצא קין מלפני יהוה וישב בארץ נוד קדמת עדן: וידע קין את אשתו ותהר ותלד את חנוך ויהי בונה עיר ויקרא שם העיר כשם בנו חנוך." התעלמות מפתיעה בהתחשב בהתעסקות הדווקא כן מקומית הזאת עם ספר נוד וספר חנוך. אולי מישהו יכול להבהיר את זה.

Serpent Axis

New member
אפשר להסביר את זה בכמה דרכים

אחת - שהתנ"ך נכתב על ידי בני אדם, ספר נוד נכתב על ידי ערפדים. בני אדם לא ידעו בדיוק מה הוא קין, ערפדים כן. בני אדם ראו ב"צאצא" של קין כסימן לכך שללא ספק הייתה לו אישה (כנראה צילה מספר נוד) והיא נכנסה להריון. ערפדים ראו את ה"צאצא" חנוך וידעו שהוא אומץ על ידי קין. שתיים - שעולם האפלה, מהיותו השתקפות אפלולית של העולם שלנו, מצריך כמה שינויים - אין לקין אישה, הוא נאלץ למצוא משהו-כמו-אהבה כשהוא מכריח את צילה להשתעבד אליו ומאמץ את חנוך. שלוש - תעלומה! איך בת אדם נכנסת להריון מערפד? תשובה: היא לא, ברוב המקרים (יש שמועות על הדורות הממש מדוללים, אני מדבר על החבר'ה שבקושי נחשבים לערפדים, אלה בדור 15), אז מדובר בתעלומה כלשהי - עוד אחת לאוסף. ארבע - הוא התנה איתה אהבים לפני שקולל סופית.

רמץ

New member
מקובל בהחלט.

אגב, לפי תושב"ע - קין נהרג בשוגג ע"י למך.

Larik

New member
אפרופו ציטוטטים

למי שלא ידע (ואני מנחש שאין פה כאלה) לפי פרשנויות התנ"ך, נאמר כי כל האנשים עד לתקופת המבול היו צמחוניים, ואחלו רק פירות וירקות, רק לאחר המבול אלוהים נתן לאנשים את היכולת לאכול בשר (לפי בראשית פרק ג פסוק יג "כָּל-רֶמֶשׂ אֲשֶׁר הוּא-חַי, לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה: כְּיֶרֶק עֵשֶׂב, נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כֹּל") לפי בראשית פרק ד פסוק יב "כִּי תַעֲבֹד אֶת-הָאֲדָמָה, לֹא-תֹסֵף תֵּת-כֹּחָהּ לָךְ" מכאן ניתן להבין שקיין ברגע שקולל, הוא נהיה אוכל הבשר (או שותה הדם) הראשון, כי בעצם הוא לא יכול יותר להנות מפירות האדמה.

JuffoWup

New member
../images/Emo58.gifיש לו אינטיליגנציה "שונה"

חוצמזה, בכל ספר כתוב שמה שיש בו זה מכוח המלצה, העניין הוא שאם חבורת חיילים שציידו אותם בהתאם יכולים להוריד את רוב הערפדים הישנים יותר. על השאר מפילים נפלאם, פצצות אור שמש או סתם שולחים פנימה חבורת 'ציידים'; ללא הגיבוי האנושי שלו אפילו ערפד עתיק יתקשה כנגד ציידים מגובים (תוריד לו במקום את כל הכוחות הנפשיים שלו שלא משפיעים עליהם ותוסיף להם ציוד טוב, יתרון ההפתעה וציוד טכנוקרטי).

למעלה