אז למה Masquerade?

Serpent Axis

New member
תשובת המנחה העייף לרגע זה

כי זו הדרך הרווחית ביותר בה הערפדים יכולים להתקיים בעולם.

רמץ

New member
כמובן שיש sect שלם ששואל אותו דבר

הסבאת' - הפלג האנטגוניסטי לקמרילה, מחזיק בדעה שעל ערפדים, כבריות עליונות על בני תמותה, למשול בגאווה בשאר ברואי הארץ ולא בסתר. טענתם היא שערפדים צריכים להפסיק להסתיר ולהתכחש לטבעם האמיתי. רק טיפה לסבר את העין - פלג הקמרילה, הנאבק לשמור על המסיכה, הוא ארגון המטריה שחולש על כלל האוכלוסיה הערפדית לפי הגדרה - אבל בפועל כולל רק 7 שבטים מתוך ה-13 המוצגים ב-VTM (יש עוד כמה): ברוז'ה, מאלקביאן, טרמר, טוראדור, נוספראטו, גנגרל וכמובן ונטרו - השבט שפחות או יותר מנהל את כל ההצגה הזאת. מולם עומד פלג הסבאת' שאיתו מזוהים בעיקר 2 שבטים אחרים: זימיסי ו-לסומברה. 4 השבטים הנותרים הם "עצמאיים": ג'יאובאני, רייבנוס, אסמאייט ומאמניו של סת'. אבל ללא קשר לאידאולוגיה של השבט או הפלג שלך, כל הערפדים משמרים במידה זו או אחרת את המסיכה לעת עתה מתוך ההכרה שהרמת המסך הזאת, אם תיעשה בחופזה וללא תיאום, תמית חורבן על הערפדים. בורות היא הנשק היעיל ביותר נגד בני התמותה לפי שעה.

Serpent Axis

New member
ניטפוקים

1. זה מבוטא ברוּחָה (Brujah), מהספרדית. 2. שבט גנגרל נטש את הקמרילה לפני כמעט עשור שנים מסיבות מעורפלות למדי וכעת הוא עצמאי. 3. פרופוגנדה של השבת היא תמיד משהו שמתנגד למסורת ההתחזות, מטרפד אותה, טוען אחרת... אבל בסופו של דבר, הם לא יוצאים מגדרם כדי לחשוף את עצמם או אפילו מגלים את עצמם כערפדים. הם פשוט עושים שימוש בטקטיקות להתמודדות עם משהו "כמו" ההתחזות (Masquerade), שהקמרילה לא היו שוקלים לעשות בהם שימוש. למעשה, לא רבים יודעים ששבירת ההתחזות היא טקטיקה שהשבת עושה בה שימוש נגד הקמרילה, בערים של הקמרילה. בין היתר, אם אתה שובר את ההתחזות בעיר יריבה, אתה יכול להבחין מי יוצא שם לטפל בבעיה ולגשש את היכולות שלהם ואתה גם מכריח את הקמרילה לגלות את הקלפים שלה. 4. זה ג'ובאני (Giovanni), כמו ג'ובאני רוסו - רק שג'ובאני רוסו לא מבלה בבתי קברות כשהוא משעבד את רוחות הנפטרים ומחויב להגיע לכנס משפחתי מסוים כל רביעי לאפריל... 5. ראוי לציין כי החברות בשתי הכתות הגדולות מגוונת יותר ממה שמוצג בספר הליבה. למשל, את השבת מאכלסים גם כל מני אנטי-שבטים (לכל שבט בקמרילה ולחלק מהעצמאיים יש מקבילים קטנים יותר בשבת שמקורם בערפדים מורדים שהצטרפו לכת בשנותיה הראשונות בעקבות מרידת האנארכים הגדולה), גם לקמרילה יש כל מני שושלות דם קטנות יותר בקרבה (חסידי סת בקמרילה? נאאא! ....האומנם?). נ.ב בקשר לעזיבה של הגנגרל, אני חייב להגיד את זה, כי אם אני לא אומר את זה, זה עלול שלא להיאמר: מה קסאוויר (הJusticar בזמנו של שבט גנגרל) אמר לחברי המעגל הפנימי של הקמרילה כשהוא משך את השבט שלו מהכת? "או שהוילונות האלה הולכים או שאני הולך!"
אוקיי, האמת, שאף אחד לא באמת יודע מה בדיוק הוא אמר להם כשהוא נטש אותם. יש רק השערות... וכמובן בדיחות בסגנון זה ו"אני רוצה העלאה בשכר!" או כל מני שטויות... And yet another mystery to unrevel in a world full of Darkness...

רמץ

New member
אני כבר הרחתי את הניטפוק שלך...

...עוד כשלחצתי על 'הוספת תגובה'. כמובן שלא יכולתי לדעת מראש איפה תנטפק, כך שכתבתי את מה שכתבתי בפראנויה שלא היתה מביישת זקן שבט מלקביאני בלילה רע במיוחד, והתוצאה היא הודעה עמידה לנטפוק שניתן לערוב בה לכל מילה. כן כן. - אפילו שהפעם התעקשתי לא לפתוח את הספר. 1+4) בהגיית שמות השבטים הסתמכתי על הדיבוב של צמד משחקי VTM שיצא למחשב. נתקלתי באנשים שבאמת הגו או כתבו את זה: ברוחה וג'ובאני. אולי זה נכון, אבל החלטתי שהמשחקים הם מקור אמין להסתמך עליו. 2) בספר הבסיס של VTM הגנגרל בקמירלה. עזוב אותי באמא'שלי. 3) זה מה שאמרתי. (רק לא בכזה פירוט). נה!

Serpent Axis

New member
הנה אנו נפגשים שוב, מר בונד

אם אני הופך אותך לפאראנויד ברמה של זקן שבט מלקוויאני (אגב, עמוד 54-56 של ספר השבט של המלקוויאנים מכיל מספר ציטוטים לגבי ערפדים וסקס ואומר בדיוק את מה שאני אמרתי, אך לפני שאצטט אותם, אחפש עוד כי אני יודע שקראתי דברים אלו לפני ספר השבט הנ"ל, מה שאומר שההסברים והגישות שקראתי יותר בהרחבה יסבירו ויבהירו יותר לגבי העניין... אבל לענייננו), מצבך רע ומר ידידי o_O 1) ראשית, הזכרת המשחק הראשון (Redemption) לידי היא בבחינת חטא. שנית, באותו המשחק היו שגיאות נוראיות, ביניהן גם שגיאות בדיבוב (למשל, ביטוי שם השבט Tzimisce). מה גם, שאם תשים לב, במשחק השני שיצא מבוסס V:tM (הלוא הוא Bloodlines), השם Brujah מבוטא אכן כברוחה (למעשה, השחקנים מבטאים אותו בְּרוּהָא כי הם אמריקאים עיגלים שלא יכולים לבטא את האות ח' - אגב, אני מתנצל בפני כל האמריקאים העיגלים שקראו את זה ונעלבו שכיניתי אותם אמריקאים עיגלים - אבל לפחות הם מנסים). הם גם סוף סוף למדו שTzimisce מבטאים ז'י-מי-סי ולא "צימיצי" "זימיצ'י", "טסימץ", "צימעס" או "טיזמיק" (ראיתי את זה פעם בתרגום מזעזע של הכריכה האחורית של אחת הנובלות שהגיעו לכוכבי כסף). 2) ...טוב, כשאתה צודק, אתה צודק. המהדורה האחרונה של ספר הליבה באמת יצאה לפני כמה אירועים מזעזעים במיוחד (כמו "שבוע הסיוטים", שלאחריו הגנגרל נטשו את הקמרילה). העדכון לגבי נטישת הגנגרל נמצא בספרים שיצאו קצת יותר מאוחר. 3) לא אשמתך, ספר הליבה לא דן בהרחבה בכל מני דברים כמו טקטיקות ערפדיות, מה קורה למישהו שמעורר את כוחות הVicissitude, מה מחכה מעבר למציאות שלנו, טבעה של מאגיית הדמים או מה באמת אורב במוחם הכאוטי של המלקוויאנים (האימה, האימה). נה נה!

רמץ

New member
הא!

לי זה נראה כמו 2:1 לטובתי. (לעזאזל עם הRedemption הזה! דיבוב שהוא גם גרוע *וגם* לא מדוייק...). אז אני מקפל את הזכיות שלי להלילה והולך לישון. (ברצינות! מה *אתה* עושה ער בשעות האלה?)

Serpent Axis

New member
זה לא כל מה שגרוע בRedemption

יש
ספולירים
העלילה הלעוסה שלו כנראה נכתבה על ידי חבורת ילדי תיכון על קראק. הדמויות שטחיות וכמעט כולן חבורת ילדי Emo שזוכים לדיאלוגים מגוכחים למדי (היית רואה יותר רמה ואינטיליגנציה בדיאלוגים הכי גרועים של "בובה פראית"). המשחק כולו נראה כמו "כריסטוף הולך, מכסח אנשים וממשיך הלאה כדי להתבכיין על זה ועל איזו נזירה עם שם מצחיק שהוא פגש לפני 800 שנה אבל היא זרקה אותו לטובת איזה ז'ימיסי שהתבלבל בין Vampire: The Masquerade לבין בית הכאבים של הלגה". המשחקיות שלו היא פשוט דיאבלו רק "בעולם אחר". Bloodlines לעומתו, השתפר מאוד. למרות שהוא גם בעל חופן דיאלוגים ילדותיים או לפחות מגוכחים וגם כמה חורים בעלילה או דברים שגורמים לך לרצות להוריד איזו כאפה למפתחים - למשל, מסתבר שכל הערפדים בעולם מודעים לכך שלמלקוויאנים יש "תובנות" (אבל לא באיזה הקשר המילה "תובנות" מופיעה בספר הליבה - שכנראה כל הערפדים קראו אותו כי הם יודעים הכל על קין, על השבטים, על הכל) ומסוגלים לזהות אותם לאחר שיחה בת משפט אחד או שניים (בעיקר כי המלקוויאנים של V:TM: BL הם מהדורה מיוחדת של ילדי EMO שאוהבים להגיד כמה שהם מטורפים ומסובבים). מקסימיליאן שטראוס מספר לך שלשבט שלו יש "תעלומות" ("מיסטריות") שחברי השבט לומדים ובפה מלא מזהיר אותך שלא תעיז לשאול אותו יותר על זה כי זה סודי (באותו רגע בא לי לתפוס אותו בגרון, לנענע אותו קצת ולצעוק עליו "אז למה לכל הרוחות אתה מספר את זה בפומבי יא חתיכת אינפנטיל?!"), אגב הוא לא ישים לב אם תסחוב לו איזה ספר על אחד הסודות הכמוסים של השבט שלו ישר מהמשכן המוגן-על-ידי-כשפים שלו. הוא גם לא ידע שבבניין ממול למשכן שלו משתנכת הכת שמפיצה את המגיפה בעיר (זה אחרי שהוא אומר לך שהישרדות בחברה הערפדית תלויה ביכולת שלך לברר בעצמך מה הולך סביבך), אותה מגיפה שהוא מבקש ממך לחקור. יש עוד הרבה דברים גרועים במשחקים האלה, אבל בסופו של דבר, Bloodlines היה משחק טוב (בעיקר באופן יחסי לקודמו), משעשע, עם משחקיות מעניינת ולא מהסוג שמסבך אותך ועלילה עם כמה טוויסטים לא כל כך צפויים והרבה קווסטים שהיו יותר מ"מטלה כדי להרוויח XP ולכסח יותר אנשים" (וחלקם גם דרשו בפירוש פתרונות שלא כוללים טבח בסדר גודל דיאבלו). מן הסתם גם המוזיקה והגרפיקה שלו היו הרבה יותר נעימים. למרות שכמשחק של טרויקה, הוא חייב היה לצאת מלא בבאגים...

רמץ

New member
מי אמר למי ובאיזה הקשר?

המשפט האהוב עלי מ-Redemption דוקא הוא: "Hated sun that murders me!" שאני משתמש בו לעיתים תכופות למדי.

JuffoWup

New member
אתה לציידת האסייתית

אחרי שאתם הורגים את האיש כריש.

Serpent Axis

New member
אהבתי את הציידת הזו

היא כוסית. חבל שלא ערבו אותה יותר בעלילה של המשחק, למרות האנגלית העילגת שלה היא יכלה להיות מאוד שימושית.

Serpent Axis

New member
נ.ב

Hengeyokai היה שם הזן של היצור הזה, הוא מוזכר פה ושם בKindred of the East שהמלצת לי עליו, אבל בספר מאוד מסוים ששמו אינו זכור לי.

JuffoWup

New member
יש להם ספר משלהם

מאוד נחמד; הסיפור מתחיל עם אדם זאב מערבי שמגיע לשם ונפגש עם גל מיני אנשי חיות שם שקבעו קרב בין 4 משלהם ל-4 ערפדים מזרחיים והם כל הזמן מפצירים בו לעזוב והוא מבקש להבין למה. בסופו של הסיפור שהם מספרים לו על העבר שלהם הוא מסכים ללכת והם מבקשים ממנו להשאר- הוא שואל למה והם עונים לו: "They are here, and they are seven"

רמץ

New member
כמה מעלות טובות על המקום הזה

Redemption אכן היה מאוד שטחי וסטראוטיפי ("אני גנגרל! ארררררגגגג!"), מאוד מאוד H&S (מחילה תת-קרקעית... אין ברירה, נאלץ להרוג את כל הנוספרטו בדרך...), מאוד צורם מכאנית (פתחתי ספר Thaumaturgy אז עכשיו אני יכול להטיל כדורי אש) ועם דיבוב נפשע (אתם מדברים ב*ציניות*, יא אהבלים!) אבל!!! הוא בכל זאת עלה למדפים כמשחק פעולה ולא כמשחק תפקידים (לפחות על הקופסה בעברית זה היה כתוב) ויחסית למשחק פעולה העלילה היתה יוצאת מן הכלל. הלחימה שם היתה ממש מגניבה לדעתי והדיסיפלינות, ברובן, עשויות ממש טוב - במידה רבה יותר טוב מ-Bloodlines. הסיפור הכללי משובח, הגרפיקה והסאונד נפלאים (למרות הבעות הפנים השגויות). כמות אגדית של חפצים, שריונות וכלי הנשק (רבאק - אתה משחק אדם חי רק ב-10 דקות הראשונות של המשחק ויש לך שריונות לוחות מבורכים שרק בני אדם יכולים ללבוש - שזו, אני משער, תזכורת חביבה לקללה שלך). הלוואי שב-Bloodlines היה חצי מהמבחר של Redemtion - בלי לדבר בכלל על החלק הימי-ביניימי. סצינות חזקות במיוחד: הבריחה מ-SOL - תענוג (כמות דם בלתי מוגבלת H&S מעולם לא היה מהנה כל כך). איש הזאב שמגיח משומקום - מבריק. משחק לאור יום - משעשע, גם אם מתעלם בגסות מהאיטיות והישנוניות של ערפדים בשעות היום.
LoopHoles: 1. manipulation מעל ערך מסויים מאפשר למכור חפצים במחיר גבוה יותר ממחיר הרכישה - AKA אינסוף כסף. ומכיוון שחפצי קסם שורדים את המעבר בזמן, אפשר להזרים לשם amulets (יחס המחיר לנפח הגבוה ביותר). 2. התוכן של תיבות נקבע רנדומלית כשפותחים אותן. כלומר אפשר לפתוח תיבה שוב ושוב עם load עד שאתה מרוצה מהתוכן שלה. בסולם שלי זה 8.3 ככה בכלליות.
Bloodlines, לעומתו, הוא משחק התפקידים הממוחשב הטוב ביותר שאי פעם שיחקתי ואם הוא לקה במידת מה במבחר החפצים או במכניקת הדיסיפלינות, הוא יותר מכיסה את עצמו מכל כיוון אחר. עלילה מצויינת, הרבה קווי עלילה נפלאים, דיאלוגים אמיתיים - כלומר עם השפעה ממשית על המשחק, הרבה דרכי פתרון, סאונד ממש כיפי וגרפיקה יפהפיה - עד לרמת העפעף התחתון של העין - ליצירת הבעות פנים אנושיות (או לא אנושיות) לחלוטין. מכיוון שטעינה של מקומות במשחק זוחלת על המחשב שלי, גמרתי אותו רק פעם אחת עם טוראדור. נטשתי אותו עם כוונה לשוב יום אחד במשחק עם טרמרית וכשאני אתפנה (בערוב ימי, כנראה) אני רוצה לשחק אותו עם מלקאביאן ועם נוספרטו. סצינות חזקות במיוחד: המלון הנטוש - מגניב. למרות הגניבה חסרת הבושה מהניצוץ. בית המעגל התשיעי - המקום שציינת מול משכנו של שטראוס - מצמרר. פישה בבית החולים הסגור - עד עכשיו לא הבנתי מה היא בדיוק, אבל היא הדמות האהובה עלי מהמשחק. הבחורה מהחיים הקודמים שלך - קורע לב. החסרונות שציינת לא ממש צרמו לי ורק הבאגים של טרויקה מורידים את הציון שלו אצלי מ-9.9 ל-9.5. עוד הודעה שהתחילה במשפט והסתיימה בביקורת לא רלוונטית שאם כבר כתבתי אז שיהיה...

Serpent Axis

New member
נ.ב בקשר לפישה

היא ככל הנראה Nagaraja (שושלת דם שמוסברת במדריך למנחה).

Serpent Axis

New member
אגב, השריף הוא ז'ימיסי

Eggun - מהז'ימיסי של אפריקה... מגלים את זה במיוחד בסוף כשהוא משתמש בכוח שמוגדר בספרי Dark Ages (כשהוא הופך ל...)

גם פחד, לא רק

התשובה הטובה ביותר לשאלה שלך היא - הסיבה שערפדים צריכים להתחבא היא כי רק ככה הזאבון הלבן יכול היה להוציא משחק ערפדים שמתרחש בעולם האמיתי שלנו ולהסביר איך יש ערפדים במשחק. עכשיו, להסברים של עולם המשחק עצמו, עם הדגמות ממשחק הערפדים החיי אותו הרצתי בעבר. 1. ערפדים לא רוצים כאב ראש. שכל העולם יודע שאתה ערפד, אז יותר קשה לך לאכול (מי יכנס איתך לסימטה חשוכה, יתן לך להיכנס לפאב או לנשק אותו בצוואר?) והרבה יותר קשה לך לנהל חיים שקטים ושלווים בלי הפרעות. דוגמא - ערפד שזהותו התגלתה מוטרד על ידי קבוצה של בני נוער שרוצים שהוא יהפוך אותם להיות ערפד, ערפד אחר שזהותו התגלתה נסחט על ידי שר מושחת להיפטר מיריביו הפוליטים. 2. איום מבני אדם. אמרו פה שערפדים באמת זקנים יכולים לקחת עשרות מחלקות מאומנות של חיילים חמושים. בזמן שזה נכון, מה אחוז הערפדים הזקנים באמת בקרב קהילת הערפדים? אפסי. רוב הערפדים לא ישרדו אם העולם יתאגד להשמיד אותם ואלה שכן ישרדו יגלו שהחיים בעולם טכנולוגי שמתנגד לך יכולים להיות מאוד מציקים. הבודדים שיזכו להמשיך חיים שלווים יופרעו על ידי הסעיף הבא. דוגמא מהמשחק - שהמוסד הישראלי למד על ערפד שמתערב בפוליטיקה (זה המדוגמא הקודמת) הם אולי לא ידעו מה הוא בדיוק, אבל חוליה שעקבה אחריו ופרצה לבית באור יום הצליחה לשבות אותו לחקירה. 3. איום מיצורים על טיבעים אחרים. בעיקר ציידים, אחריהם טכנוקרטים, אחריהם אנשי זאב. ציידים הם בני אדם שנתקלו בעל טיבעי ומתנגדים לו - אם כולם מכירים את העל טיבעי יהיו לך הרבה יותר חכמולוגים שיצאו לשחק בבאפי ברחבי העיר, שלא לדבר על יותר מהם עם כוחות שמסוכנים לערפדים. טכנוקרטים - אם רוצים שהעולם יהיה מדעי באופיו אין שם מקום לערפדים ולכוחות העל טיבעי שלהם. אנשי זאב - הם יכולים לחוש בערפדים, אבל הרבה יותר קל לאתר אותך שיודעים איפה ערפדי המדינה יושבים מאשר להתחיל לחפש ערפד עם הכוחות שלך. אלו קבוצות שגם ערפדים מבוגרים לא רוצים להתעסק איתם. 4. פוליטיקה וכוח. מסורת המסקרייד היא כוח של ערפדי הקמרילה על הקמרילה. יתכן שכוח מוצדק (אם נראה את כל הסיבות ללמה יש מסקרייד) אבל עדיין מקור כח עצום. המסקרייד היא המסורת שהכי קל לתפור תיק על שבירתה, המסורת שהעונש עליה יכול להיות כל דבר והכלי החזק ביותר של הנסיך לתת חותם גומי להחלטה רישמית נגד המתנגדים שלו. דוגמא - שערפד הותקף בתל אביב (על ידי רוצח ששכר פרימוגן מסויים) ונאלץ לקפוץ למשאית נוסעת באור יום כדי להימלט, נעשה ניסיון להאשים את אותו ערפד בשבירת מסקרייד בשביל להחליש את מעמדו בדומיין. 5. פחד מערפדים צעירים. הערפדים המבוגרים חוששים ולא סומכים על הצעירים ואילו הצעירים חושדים במבוגרים ובמניעים שלהם. זאת עובדה די ברורה בספרי המשחק ולכן היא נותנת הסבר נוסף למסקרייד. איך היא מסבירה אותו? הערפדים הצעירים מחוברים יותר לעולם האנושי ויותר קרובים אליו. לערפד צעיר יש סיכוי גדול יותר להפוך לכוכב רוק, נשיא, וכו. ערפד צעיר יכול להראות אנושי לבני אדם בצורות שערפד בן כמה מאות לא (פשוט בגלל צורת חשיבה קרובה יותר) ולדעתי הערפדים הזקנים חוששים (ובצדק) שאם ערפדים יהפכו לידועים בעולם לערפדים צעירים יהיה כוח נוסף שלהם אין. אלה הם חמשת הסיבות המשחקיות שבהם אני השתמשתי להסביר את הסיבה למסקרייד כאשר הרצתי את לארפ הערפדים, היו עוד כמה סיבות ששחקנים חשבו עליהם, אני אנסה לחפור את החומר מכל המיילים שאני שומר על המחשב מתקופת המשחק. אלעד

Serpent Axis

New member
הערת ניטפיק

המשחק לא מתרחש בעולם שלנו. עולם המשחק הנו עולם האפלה, שהוא עולם מקביל, אך לא זהה לחלוטין לשלנו.

למעלה