אז כמו שהבטחתי בנות

limor 2

New member
כבר ממש לא הבנתי מתי מותר להתחתן

ומתי אסור. אפשר הסבר לאנשים איטיים ?

shelycat

New member
.....ככה

ישנם תאריכים שמותרים לחתונה לספרדים אך אסורים לאשכנזים ולהיפך, כדי לברר אותם צריך לקפוץ לבנות לדעתי שם יש מודעה שמפרטת מה התאריכים הללו.

נופר30

New member
אז ככה ההסבר מתי מותר ומתי אסור

להתחתן מותר להתחתן עד ערב פסח ומערב פסח ועד לל"ג אסור פרט לראש חודש בל"ג בעומר מותר לכולם להתחתן מל"ג ועד שבעות זה מה שנקרה בין המצרים כלומר לספרדים מותר להתחתן ולאשכנזים אסור החופה הולכת לפי החתן כלומר אם את אשכנזייה והחתן ספרדי אז מות לך אם החתן אשכנזי והכלה לא אז אסור לכם מקווה שהבנת אם לא אשמח להסביר שוב

יעלי2

New member
לשליקט בקשר לרב

סגרנו שרב בשם דוד גרינבלד מנחלים יחתן אותנו. הוא היה גם הרב שלכם? אני זוכרת שאת מנחלים. נ.ב. היום פתחתנו תיק נישואין והיה צ´יק צ´אק (בחולון) וגם קיבלנו 240 ש"ח הנחה של סטודנט. איזה כייף

shelycat

New member
כמעט....

לא, אותנו חיתן רב בשם שי פירון, אני לא מנחלים אלא מפתח תקוה אבל לא טעית בהרבה כי הלכתי למקווה בנחלים שהוא מאוד צנוע ולא מפואר אבל נקי,למקווה הלכתי עם אמא שלי וחברת משפחה מנחלים שסיפרה לי על המקום ועל כך שיש להם רב מאוד נחמד ביישוב אולי תוכלי ללכת בהדרכת הכלות אל אישתו ולא אל מישהי מהרבנות (למרות שזה לא ביג דיל).

יעלי2

New member
הי, ראית את ההודעה! (כנראה סתם לא

נכנסת מהבוקר). תודה על ההבהרה. קיוויתי לקבל אינפורמציה וזה שהמליצו עליו מחזק אותי. לגבי הדרכת כלות, נרשמנו ברבנות בחולון הבוקר והעסק עבר די בקלות (למרות הבירוקרטיה המיותרת שעולה לנו). ANYWAYS, אני חושבת שהם מסודרים ולא יתנו לי לעשות הדרכה במקום אחר. ושאלה לגבי החישוב למקווה: החתונה ב 14/2/2002, עשינו אתמול חישוב ויצא שאני נקיה באמת כ 10 ימים לפני המקווה. זה תקין? הבנתי שצריך מינימום 5. אני מקווה מאוד שלא טעינו בחישוב! יעלי2

shelycat

New member
אז ככה......

את צריכה לפחות שבע ימים נקיים לפני שאת נכנסת לטבול כך שאת בסדר, מה שכן את יכולה לנצל את זה שאת נקייה לפני הזמן וללכת במקום ערב קודם כלומר יומיים קודם למקווה (כמוני), מה שנותן לך יותר זמן להתכונן בלי לחץ, אני טבלתי יומיים קודם ואז יום לפני החתונה הלכתי לעשות ציפורניים, ככה היה לי זמן להתרגל אליהן וגם היה ברור שהכל מתייבש כמו שצריך (הכרתי מישהי שבגלל ההתרגשות היא זזה כל הזמן ולכן הלק כל הזמן נמרח לה ולא התייבש כמו שצריך).

יעלי2

New member
אני בהחלט אנצל את זה לטובת הורדת

הריצות לפני האירוע. אני זוכרת שהילית (אל תהרגי אותי שאני זוכרת), סיפרה שכשאח שלה היה בבי"ח היא רצה יום קדם להוריד שערות (ואיזה נקיפות מצפון היה לך!). העיקר שעכשיו הוא מרגיש טוב נכון? אז אחרי שאקבל את הגושפנקה הסופית מהרבנית כי זה החישוב שלי בלבד, אני באמת אקבע ציפורניים ליום קודם. גדול. ביום החתונה אעשה את השיער והאיפור במקום אחד ליד הורי, ומשם אסע לעימנואל להתלבש וזהו. רק שהכל ילך קרוב למתוכנן והכל יהיה בסדר! ודבר אחרון, בטח ולכן עברתם את השלב שהפסקתן לספור בחודשים ועברתם לשבועות. האירוע עוד 7 שבועות, והתחלנו לפני 6 חודשים, והכל מגיע מהר מידי. תעצרו לרגע את הזמן! רוצים להנות עוד מהדרך!!! יעלי2

הילית*

New member
עכשיו אני יכולה להרשות לעצמי

לחייך כשאני נזכרת באותו יום...וכן, אחי בסדר גמור עכשיו. לא מאחלת לאף אחת מה שעברנו יום לפני החתונה שלי... ותהנו המון מהדרך...וגם מאותו ערב... זה עובר כ"כ מהר !

איריסא

New member
אבל כמו שאומרים הכל לטובה

ובסוף ב"ה דברים מסתדרים אז הרבה מזל טוב

סיגל2

New member
נופר, איזו הודעה משמחת לקרוא על

הבוקר ביום ראשון. הרבה אושר ומזל טוב

צופיה**

New member
מזל-טוב נופרוש

אני מכירה אותך מפורום אחר אבל רק כאן בנתיים אוכל לאחל לך מזל-טוב. ולמי שלא יודעת אמא שלה גם נמצאת בפורום האחר לכן אני מאחלת לה מזל-טוב כאן. וחוץ מזה זה הפורום המתאים יותר לזה....

נופר30

New member
תודה יקירה אמא שלי כבר יודעת

אבל מעדיפה בגלל העבר להשאיר הכל בשקט בנתיים

למעלה