אז כמה זה קשה?

TatyBar

New member
אני חושבת שאתה טועה.

עם ויזת בן זוג אתה יכול לעשות הכל. לעבוד, לגור, ללמוד, לשלם ביטוח בריאות... מה שבא לך. יש לך זכות לגור שם ולבנות חיים. וכתושב שהוא בן זוג, אתה לא צריך להחליף את הויזה ללימודים. כי ויזת בן זוג היא רחבה וכללית. והויזה לא מוגבלת לזמן הלימודים כי היא לא קשורה ללימודים. והמגורים והשהייה נספרים לך לצורך בקשת אזרחות בעתיד. (אגב, אני לא יודעת מה קורה אם בני הזוג נפרדים. אולי מישהו מכותבי הפורום יידע לומר על זה משהו).. אולי, אם אתה לא מתנגד לדחות את הלימודים קצת, תעבור קודם כבן זוג, תתחיל בלעבוד במשרה מלאה, תחסוך כסף, ואחרי שנה או שנתיים, תירשם ללימודים. הדבר היחיד שצריך לבדוק הוא, כמה זמן אתה צריך לשהות בהולנד כתושב, כדי לא לשלם לאוניברסיטה את התעריף של סטודנט זר. לי, מסלול כזה נראה אידאלי, למעט הדחייה של הלימודים...אבל אולי אפשר ללמוד part time ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת? כלומר גם לעבוד וגם להתקדם בלימודים?

mama84

New member
לי הייתנ ויזת סטודנט

ובמהלך לימודי הכרתי את אהוב ליבי... ויזת הסטודנט אז לא עזרה לי , כמו שכבר אמרו לך, הייתי צריכה לחזור לארץ (כבר גרתי שם כסטודנטית 5 שנים + הייתי בהריון מתקדם)... לעבור בארץ את כל המבחנים ולקבל ויזת תושב תחת "בן הזוג".... אנחנו לקחנו עורך דין (עלה כ800 יורו), שטיפל בהכל, כיוון שהם לא קלים בעניין הויזות וכל טעות עולה בזמן יקר (לנו הזמן היה יקר בגלל ההריון)... סיימתי את כל התהליך בשישה שבועות.... אם אתה נוסע כבן זוגה יש מספר תנאים לקבלת אזרחות (הכנסה חודשית ביטוח רפואי מקום מגורים וכד').... אחרי שלוש שנים אתה יכול לעשות מבחנים לשפה ועוד כמה פגישות בIND ולקבל תושב קבוע שלא קשור לבת הזוג שלך.... בכל מקרה אם אתם נפרדים בשלוש שנים הראשונות - יש לך 6 שבועות להסדיר אישורי שהיה אחרים או לעזוב את המדינה

gl0bey

New member
יכול להיות מאוד

שזו הדרך, כי אני מאוד רוצה לעבור לשם מאשר שהיא תבוא לפה... פתחת לי קצת את הראש עם המידע הזה ואנחנו נדבר על זה ונחליט מה נעשה. עוד שאלה שעלתה לי לראש...אחרי שמקבלים את הויזה ניתן לעבוד כמו בן אדם רגיל בלי כל מגבלות או הגבלות של זמן וכאלה. בשבילי זה, צריך לבקש עוד אישור? תודה רבה :)

TatyBar

New member
אני עוד לא שם...

אבל אתה מקבל ויזה להגירה, מפה, אחרי המבחן ואחרי שבת הזוג עמדה בכמה דרישות שמפורטות באתר ה ind. ויש לך חצי שנה לממש את הויזה, כלומר להגר. כשאתה מגיע להולנד, אתה נרשם בעירייה, ושם תקבל את אישור העבודה. ולא. אין הגבלות. לא שעות ולא ימים ולא משרה ולא כלום. בהצלחה... רק דבר אחד תבדוק. מה הדרישות להוכחת הקשר בינכם. לא חייבים להיות נשואים, אבל אני לא יודעת מה נדרש כדי להוכיח את הקשר הזוגי.

gl0bey

New member
מכאן זה כבר נשמע פשוט :)

המבחן הזה....עד כמה הוא קשה? ואיך הוא מתבצע? תודה רבה על העזרה.

הנה -

לא מבקשים לראות תכתובות ותמונות משפחתיות כמו שמבקשים בישראל. עד כמה שזכור לי - החתימה של האזרח על בקשת הויזה לבן זוגו מספקת את השלטונות כערבות לכך שמדובר בזוגיות אותנטית. לשקרים בנושא יש עונשים קבועים בחוק. אה - ושני בני הזוג צריכים להיות מעל גיל 23. נגמרו ימי ייבוא הכלות בנות ה 17 מטורקיה ומרוקו.

אם אתה על אשרת זוגיות

אין לך כל צורך באשרת סטודנט. לא כך? אתה יכול לעבוד אז גם 55 שעות שבועיות (המקסימום המותר בחוק ההולנדי להעסיק עובד אצל מעסיק יחיד) אם בכך תחפוץ, וכל זה לצד הלימודים. אתה צריך להתמקד באשרה שהכי נוחה לך ולעבוד אתה. אין אפשרות להמיר את האחת בשניה ואין סיבה הגיונית להמיר את השניה באחת... ברגע שתתמקד - יהיה לך ולה יותר קל

izikshalom

New member
תקשיב טוב גבר מידע חם מהתנור

אני מתפעל מכמות העזרה שאתה מקבל פה בפורום מיהודים טובים אבל אל תילחץ לא כל מה שאתה קורא פה נכון בתור אחד שהגיע להולנד לפני שנתיים מאותה סיבה שאתה רוצה להגיע להולנד אני יכול לומר לך בוודאות מספר דברים: 1.אם אתה באמת רוצה לבוא לכאן בשם האהבה,תעשה את זה על בסיס אשרת שהיה על בסיס חיים משותפים.כלומר אתה מקבל את כל הזכויות שגם הולנדי מקבל.חוץ מזכות בחירה בבחירות. 2.יעני אתה משלם שכר לימוד כמו הולדי אסלי 1700 יורו לשנה. 3.אתה מקבל כרטיס נסיעות חינם בכל התחבורה הציבורית (רק אם אתה מתחת לגיל 30 ביום הבקשה). 4.אתה מקבל 500 יורו בחודש קצבת סטודנט (שוב רק אם אתה מתחת לגיל 30 ביום הבקשה ועוד כמה כללים מטופשים) 5.וכמו שגבר כתבו אתה יכול לעבוד ללא הגבלה. זה מה שאתה מקבל.מי שטוען אחרת טועה. אתה מוזמן לבדוק הכל ולחזור אלי עם שאלות.אני ישמח לעזור לך. יום טוב

gl0bey

New member
אז יש אור בקצה המנהרה!!

קודם כל, תודה רבה לך על התגובה. שניתי לי את המצב רוח בצורה שזה לא להאמין. תקן אותי אם אני טועה: האשרה שאתה מדבר עליה היא אותה אשרה שהם מדברים עליה? לפי ה IND זה מוגדר כ "This is called ‘establishing a family’. When you started a relationship or got married," תודה רבה לך!!

izikshalom

New member
אין בעיה 2

המידע הזה הוא זהב תזכור אותו ותשתמש בו. אני אישית הייתי צריך להתווכח עם הפקידים באוניברסיטה כדי לשכנע אותם שאני אשכרה יכול לשלם שכר לימוד כמו מקומי.הם בעצמם לא מודעים לחוקים ולהטבות שאתה יכול לקבל. אשרה על בסיס חיים משותפים זה בדיוק מה שרשמת. תעבור תתהליך ותגיע לכאן כמו מלך עם גרין קארד.אל תבוא עם ויזת סטודנט אין מצב שבנאדם יכול לשרוד כלכלית עם ויזת סטודנט. בהצלחה Veel succes

gl0bey

New member
שוב תודה רבה. רק עוד משהו

איך אתה הגעת לזה שזה החוק?

gl0bey

New member
כי לפי מה שאני יודע

ההולנדים מקבלים קצבה חודשית לפי המצב של ההורים שלהם אם הוא גרושים, אם הם מרווחים הרבה וכאלה. המינימום שאני יודע הוא 250 לפי מה שזכור לי. תודה רבה שוב ושוב ושוב.

למעלה