אז כמה זה קשה?

gl0bey

New member
אז כמה זה קשה?

אז כמו רבים שנמצאים פה, סמויים או לא, אני הכרתי מישהי לפני שנה וחצי ומאז ביקרנו אחד את השני וממש כייף לנו ביחד וקשה לנו שאנחנו לא ביחד. כל הזמן מדברים אם זה בטלפון, בסקייפ, בהודעות או בכל דרך אפשרית. אתמול לפנות בוקר אני חזרתי ממנה אחרי 5 ימים מדהימים שהיו לנו ביחד שאחד מהם היה היומהולדת שלה. היא סיימה ללמוד לפני שנה ועבדה כבר תקופה בתור פיזיותרפיסטית וכרגע היא בתהליכים לעבודה חדשה. אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר. אז בשביל מה אני פה? רציתי לשאול את עזרתכם של כל האלה שעשו את הצעד הענקי הזה ועברו להולנד כדי לגור עם האוהביהם. יש לי כל כך הרבה שאלות שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל... דברתי עם אמא שלה בפעם אחרונה המון על הנושא הזה של מה אנחנו עושים עם שנינו כי זה לא יכול להימשך ככה ששנינו סובלים שאני פה והיא שם. ניסתי קצת לקרוא ב IND על התהליך אבל לא הבנתי אותו לגמרי. קודם אני צריך ללכת לשגרירות פה בארץ או היא בהולנד? צריך להגיש קודם טפסים ואז ללמוד למבחן או קודם לומדים למבחן ורק אחרי שעוברים אותו ניתן להגיש את הטפסים? מהן ההעלויות של כל האישורים, מבחנים, טפסים, ושאר דברים בערך? אשמח לכל תשובה או לכל טיפ שיוכל להעיר את עיניי לגבי הנושא הזה או כל דבר אחר לגבי מעבר מסיבת איחוד עם בת זוג. תודה רבה!

סתם הערה

לדעתי הכי קל זה שתירשם ללימודים באחת האוניברסיטאות, תשלם משהו כמו 10,000 יורו, תקבל ויזת סטודנט, תעבור להולנד ואז תירשמו כזוג (כאילו הכרתם שם), בלי מבחנים ובלי בעיות ואם יש לה עבודה מסודרת תוכל לקבל ויזה עם אשרת עבודה. רק העלות הראשונית גבוהה. לדעתי אחרי שאתה מגיע אתה יכול לבטל את הלימודים ולקבל חלק מהכסף אבל לגבי זה אני לא בטוח.

gl0bey

New member
10000 יורו? זו העלות שם?

למה אמרו לי דברים אחרים על עלות הלימודים שם....מוזר

זו עלות לזרים

הולנדים ואזרחי האיחוד משלמים 1700 יורו לשנה שכר לימוד. זרים - 9000 פלוס.

alma fa

New member
לגבי שכה"ל,

העלות הממוצעת לזרים ככל הידוע לי היא 7500+- לא שזה מקל בהרבה, אבל בכ"ז פחות מ-10,000 (אני בטוחה שיש מסלולים אפילו יותר יקרים, למשל באמסטרדם 9000, אם אני זוכרת נכון אבל אני מתכוונת לממוצע האופייני לאוניברסיטאות של 'ערי אוניברסיטה'. בכל אופן המספרים נכונים לשנה שעברה ויתעדכנו יותר מאוחר השנה). במספר די מועט של מקומות מסלולים יש אפשרות לשכ"ל מסובסד קצת או הרבה יותר, אבל הם באמת ספציפיים ומהווים טיפה בים. בהצלחה!

gl0bey

New member
וואו, ברגע זה השתנו להם הרבה תוכניות אני חושב

בכל אופן תודה רבה לכם שפתחתם לי את העיניים, עכשיו צריך לראות מה עושים תודה

שכר לימוד זה לא בדיוק מה שקובע אם

אפשר או לא לקבל אשרת לימודים. בגלל שאשרת לימודים מקנה אפשרות מאוד מאוד מוגבלת לעבודה, דורשים מהמבקש להוכיח שיש לו הרבה כסף נזיל שיאפשר לו קיום בשנות הלימודים. הסכומים האלה מעלים את עלות הלימודים להרבה מעבר שכר הלמוד והרבה מעבר ל 10000 יורו. ולא. אי אפשר להמיר אשרת לימודים באשרת זוגיות כל כך מהר ובקלות. אלו שתי אשרות שונות (לימודים=זמנית/ זוגיות=קבועה) והבקשה של שתיהן (כל אחת בנפרד) חייבת להתבצע בארץ המוצא.. מאשרת לימודים, אגב, אי אפשר להתאזרח והיא לא נחשבת לוותק שנדרש להתאזרחות.

gl0bey

New member
ז"א שגם אם

אני אקבל אשרת זוגיות, ואני אעבור לגור איתה, ואני ארצה ללמוד בשנה הבאה אני לא אוכל? למרות שאין סיכוי שאני יוכל לממן כזה סכום ל 3-4 שנים. הדברים רק הולכים ומסתבכים להם

alma fa

New member
אתה מנדב מעט מאוד פרטים

לא ציינת באיזה איזור אתם מתכוונים להתגורר, ומה תחום לימודייך. יתכן מצד אחד שההשקעה בהלוואה לצורך שכר לימוד (אותה אפשר לפעמים לקבל ממוסד הלימודים עצמו, ולפעמים גם אפשר למצוא מילגה פה ושם) תשתלם לך לכל החיים, ושווה תכנון כמה שנים קדימה. מכתב התחייבות מקרוב משפחה עם משכורת מתקבלת על הדעת גם אם איך נסמך עליו בפועל) יכול להוות במידה רבה בסיס להוכחה שאתה מסוגל לממן את עצמך- סה"כ אינך צריך להוכיח שאתה רוטשילד כדי להיות סטודנט זר, אלא שיש לך גב ולא תשאיר חובות. כמובן שמבחינת רמת החיים, רוב הסטודנטים בעולם אוכלים קש
, ויתכן שתצטרך לצמצם את סכום המגורים והכלכלה לסכום אותו תוכל להרוויח ב-10 שעות העבודה השבועיות המותרות לך כסטודנט- זה יאפשר מגורים בדירות שותפים (גם זוגות גרים בהן) לא נוחות במיוחד אבל אנושיות, ובסכום צנוע זה אפשרי בכל מיני מקומות הולנד, אבל לא באמסטרדם ובאופן כללי פחות במרכז ויותר בקצוות. שוב, קשה, מעיק ומלחיץ אבל לא בלתי אפשרי ובלתי עביר ברמה שחורצת את גורלך לכאן או לשם- אתה (ואתם ביחד) עומד בפני החלטה של 'משחק עם הקלפים' שבידך, אבל הם עדיין בידך גם אם זה דורש מאמץ, לא מדובר פה במליונים לטווח הנראה לעין של לימודים לתואר.. מו שאמרתי בהודעה הקודמת, יש מספר מצומצם מסלולים עליהם מקבלים מלגה אוטומטית ומשלמים כמו הארופאים, או פי שניים ולא פי חמישה, צריך לחפש, אולי תמצא משהו שמתאים וזה יכול להקל במידה מסוימת כדאי מאוד לחשוב טוב אם הרצון מספיק חזק כדי לגבות את הטירחה, אבל בשורה התחתונה- זאת יכולה להיות חוויה מארץ החוויות. ובכל בחירה, הרבה הצלחה!

alma fa

New member
תיקון קטן של פליטת מקלדת , כי כתבתי מהר..

לא מוסד הלימודים הוא שנותן הלוואה, אבל הוא נותן מידע והפניות, ויש מערך מסודר והוגן להלוואות כאלו.

gl0bey

New member
כרגע היא הגישה מועמדות לעבודה

ברוטרדאם. ואני רוצה ללמוד ארכיטקטורה\אדריכלות או הנדסה מבנים (לא סגור ב-100%) אבל עכשיו שאני חושב אולי זה יהיה יותר קל לעשות את זה הפוך ושהיא תבוא לכאן ואני אוכל ללמוד כן בשקט למרות שאני מאוד רוצה ללמוד בחו"ל וחולם על לגור שם ובמיוחד שזה איתה. אבל זה נשמע פתאום כמעט בלתי אפשרי כי מדובר בהמון כסף שאני די בטוח שאני לא אוכל להשיג. גם בו נגיד שהיא תממן את הדירה ואת האוכל, אני לא אוכל לממן שלוש שנים בעלות כזאת גדולה. זה הרבה יותר פשוט בארץ לקבל אשרת עבודה למישהו זר? מהו התהליך בקצרה? ושוב פה זה גם בעיה כי יש לה מקצוע כבר שמאוד נחשב שם ופה אני בטוח שיהיה לה קשה להשתלב בו בגלל מחסום השפה. מה אתם חושבים? תודה רבה לכם על עזרה, אתה נהדרים אחד אחת

אספרסו2

New member
בוודאי

בישראל תאכלו קש ותגיעו לפת לחם, היא לא תעבוד מפלס המירמור יעלה ולא יהיה לך ראש שקט ללימודים. רוטרדאם,בה גרתי בעבר,עיר שוקקת, לימודי האדריכלות על רמה, ואם יש לה עבודה,יהיה לכם קיום סביר, אתה מסיים לימודים שם והכל פתוח בפניך. בהצלחה.

gl0bey

New member
באמת כייף לראות שיש אנשים כמוכם שנותנים

תקווה ועוזרים לאנשים אחרים. תודה רבה!

אספרסו2

New member
בכבוד

עוד ישנם אנשים טובים, קשה למצוא אותם בין חיות הטרף. נקודת אור באפילה של רוטרדאם היא רחל מהפאלפל. לב זהב תחת מעטה של סחוג חריף.

אם אתה באשרת זוגיות

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם זמנך הפנוי. כולל ללמוד. אני חושבת שיש טווח שנים מסוים לפני שתוכל להנות מהנחות שכ״ל שניתנות לתושב/אזרח. פרטים בנידון תוכל לקבל במוסד האקדמי אליו אולי תרצה להרשם. כדי לקבל את אשרת התושב שלך עליה להוכיח הכנסה קבועה (חוזה עבודה אצל מעסיק קבוע ומספר מסויים של תלושי שכר בסכום שתואם את הדרישות לאשרה שכזאת. אם היא פותחת פרקטיקה משלה היא לא תוכל לקבל עבורך אשרת שהיה לפני שתוכל להוכיח הכנסה יציבה מהעסק העצמאי שלה, מה שלוקח לפחות כמה שנים לבסס. ו... את כל הליך הבקשה, מבחני ההתאמה שלך לתהליך וביסוס ההכנסות שלה, עליכם לעשות כשאתה בארץ המוצא שלך והיא בשלה. וכן - גם עם תענוד טבעת על אצבעה ויהיו לכם שלושה ילדים. אם תעברו ביחד לצרפת, לעומת זה, יהיה לשניכם יותר קל...

TatyBar

New member
לחדד את דבריה של המוקצפת...

אי אפשר להמיר ויזת סטודנט לויזת בן זוג. אם אתה סטודנט ופוגש שם את אשת חלומותיך, תצטרך לחזור לארץ ולעבור מבחן שפה ולהגיש בקשה לויזת סטודנדט מפה. כך שלימודים הם יופי אם אתה רוצה ללמוד - אבל לא יופי אם אתה רוצה להשתמש בויזה של הלימודים כדי להיכנס להולנד ולהישאר שם כבן זוג. הדרך הנכונה בעיני היא להגר כבן זוג. כי זה בעצם מה שאתה רוצה. קיצורי הדרך המוצעים פה, מאריכים לך את הדרך לחלוטין וישיגו בדיוק את התוצאה ההפוכה של מה שאתה מבקש. אתה צריך להתחיל ללמוד פה הולנדית כדי להתכונן למבחן שפה, שעושים בשגרירות הולנד בארץ. אחרי שעוברים אותו - אפשר להגיש בקשה לויזת הגירה. צריך את כל הפרטים של בת הזוג וצריך משכורת מסויימת ועבודה קבועה (שלה). ואת כל זה עושים מפה. ויזת ההגירה מאפשרת לך להתגורר בהולנד ולעבוד ללא הגבלה. בוודאי שתוכל גם ללמוד. זה עדיין יעלה לך המון כסף (כי למרות התושבות שלך אתה זר) אבל לפחות תוכל גם לעבוד.

gl0bey

New member
אוקיי...

ואם אני אקבל את הויזה ותעבור לה חצי שנה ואני ארצה להתחיל ללמוד? מה אז אני אצטרך לעשות? להמיר את הויזה לויזת סטודנט ואז אני לא אוכל לעבוד כמהגר זר אלה כסטודנס שזה ממש מעט שעות. או שאני אוכל ללמוד עם ויזה כמהגר אבל עדין אצטרך לשלם את הסכום כזר תודה ו שבת שלום

למעלה