אז ככה...

תוםםםם

New member
אז ככה...

אחרי 100 שיחות עם חברים, בני משפחה, קרובים וכו'... הגעתי למסקנה שאנסה שירות קרבי. בתוך תוכי אני יודע שהסיכוי שאשרוד שם הוא קלוש, אבל לפחות אנסה, שלא ארגיש פספוס, שלא אהיה מושא ללעג, שיראו שבאמת ניסיתי ולא הצלחתי כי אני לא מסוגל- ולא כי אני לא רוצה. בתקווה באמת גדולה שאני אשרוד את השירות הקרבי. כאמור, יש לי פרופיל 97 וקיבלתי מנילה, שהבנתי שכל פרופיל 97 מקבל את אותה המנילה, אז בוודאי אתם מכירים אותה... אני רוצה להתגייס לסטי"לים בעדיפות ראשונה, ולנ"מ בעדיפות שנייה. איך ומה אני אמור לסמן כדי שאקבל מיונים לתפקידים אלו?

demoloc

New member
לנ"מ אין מיונים

תסמן במנילה ברצון לשרת בספינות הטילים וכלי הבט"ש 5 . תרשום ברצון להיות לוחם 5 (זה רק יכול לעזור) ותקבל זימון לגיבוש שלהם. ועצה קטנה..אתה לא בא עם גישה טובה...אתה כבר חושב שתפרוש...תן לזה צ'אנס אמיתי, וואלה אולי זה לא סיוט כמו שחשבת...אולי אפילו זה סבבה,תבוא בגישה שהכל עובר (חביבי) אז לפחות נהנים מזה. וסמן נ"מ מקום ראשון אם אתה רוצה להגיע לשם.

../images/Emo45.gif תום!

כל הכבוד!
חיחי עכשו אתה רק צריך להכניס לעצמך לראש את זה שאתה תשרוד יפה מאוד בקרבי! :) בהצלחה!

עכשיו את רק צריכה להכניס לראש

שכנראה שהוא לא מתאים לקרבי ובגלל שהוא הקשיב לעצה הדפוקה שלך הוא הולך להידפק חזק מאוד

תרגע...

למה שהוא ידפק שם??? אולי כדאי שתרגע ותכניס לעצמך לראש שאין דבר כזה לא יכול... ובגלל אנשים כמוך שמכניסים לאנשים האלה לראש שהם לא יכולים להיות בקרבי- רק בגלל זה הם לא הולכים לקרבי... אז תרגע ותכניס לעצמך לראש שממש לא מעניין אותי כמה אתה חושב שהעצה שלי דפוקה- אני אמשיך לתת עצות הגיוניות ונכונות לדעתי!!!!! ובעעעעעעע איתך! הוא יכול היה גם לא להקשיב למה שיש לי להגיד!!

את יודעת מה קורה עם אנשיםן כאלה

או שהם יוצאים על 21 או שהם מתאבדים שתי האופציות לא מומלצות בכל מקרה תגידי איזה סיפוק את מקבלת מזה ששיכנעת אותו ללכת לקרבי?

וואו...

עם עתיד כמו זה שאתה נותן לו אני לא אתפלא אם זה מה שיקרה... מה עם קצת לתת דחיפה לאנשים? קצת להאמין בהם שהם מסוגלים?? וזה לא קשור לרעל...[כן, עם כל הרעל שיש בי...] זה קשור לאמונה באדם... עם כל הפילצון שבזה... אם תתחיל להאמין בעצמך- יהיה לך הרבה יותר קל להאמין באנשים אחרים.

כנס

קודם כל לדעתי אתה לא צריך לשרת כקרבי. ראיתי די הרבה הודעות שלך וכנראה שאתה באמת לא מסוגל. לא כל אחד חייב, אל תעשה דברים בשביל להיות שווה כי אלו החיים שלך. עכשיו בעניין המנילה לדעתי פשוט תרשום ככה מפני ששני האשוכלות שאתה מעוניין בהם הם בערך עם אותו ביקוש (גבוה) ולכן אל תפחד, מה שכן אל תעשה שטות ותשים תותחנים ואו מגב בתור שלישית כי אז תמצא את עצמך שם..

תוםםםם

New member
אז מה לסמן בעדיפות שלישית?

שיש לו גם ביקוש..? וכתבתי: בתקווה באמת גדולה שאני אשרוד את השירות הקרבי. אם החלטתי שאני אנסה, אז אני הולך על זה עד הסוף! בלי לאכזב אחרים והכי חשוב בלי לאכזב אותי. תודה לכולם.

demoloc

New member
../images/Emo45.gif תנסה

ותבוא עם גישה שאולי אפילו תהנה מזה..קח בקלות דברים,זה רק צבא,זה לא חיים אמיתיים.

nbarz

New member
דבריך ראויים להערצה

כל הכבוד! יישר כוחך ובהצלחה

תוםםםם

New member
תודה רבה לכולם, אבל...

מה לסמן עדיפות שלישית? כדי שאני אקבל את הסטיל"ים בעדיפות ראשונה, ואת נ"מ בעדיפות שנייה...? ומה תנאי הקבלה לסטיל"ים?

aureliano1

New member
יש גיבוש מיוחד לסטיל"ים

מה שכן (למרות שאני לא יודע את טיב הבעיה שלך) אני רוצה להזהיר אותך שהשירות בסטילי"ם הוא לא פשוט בכלל. היציאות הביתה הן מועטות, ואתה מוצא את עצמך כלוא באותו מקום קטן עשוי מתכת במשך ימים ושבועות. אני ממליץ בחום שתדבר עם לוחם שעבר את השירות שלו בספינה לפני שתעשה את צעדיך לשם. בכל מקרה - GOOD LUCK

תוםםםם

New member
יש פה לוחם כזה...? :)

האמת שאני קלסטרופובי... אבל הגיע הזמן לטפל בבעיה הזו. ואני לא מחפש שירות קל. אני רוצה לתרום כמה שיותר, גם אם זה אומר בקושי לצאת הביתה.

aureliano1

New member
אם אתה קלסטרופובי

הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה ללכת לסטילי"ם... בעצם, אולי צוללות זה יותר גרוע
האם אתה משוכנע שהבעיה הזו לא מוריד פרופיל? אמנם אני לא רופא, אבל אם אתה מתגייס לקרבי אני ממליץ לך ללכת לאיזושהי יחידת שדה. אם חי"ר נראה לך לא מתאים, מדוע שלא תברר פרטים של שירות ב..נאמר מודעין שדה?

Kfozli

New member
למה שבועות?

חוץ ממשימות מיוחדות, סטי"לים בשגרה יוצאים לים לאימונים של 2-3 ימים ואז 5-7 ימים בחוף מתחזקים את הספינה, לומדים ומתכוננים ליציאה הבאה לים. בדבורים זה שונה, בגלל שזה כלי בט"ש אתה נמצא הרבה יותר על הדבור ופחות על החוף.

aureliano1

New member
יש בזה מן האמת

אך וודאי תסכים איתי שבמקרים יוצאי דופן הספינה יכולה לצאת ליותר ממספר ימים. בכל אופן - חייל אשר נמצא במסלול של סטילי"ם צריך להיות מוכן לכל מצב קיצוני שיבוא עליו - אחרת מה הוא שווה?

Kfozli

New member
מסכים

כל חייל בצה"ל, לא רק בסטי"ל, צריך להיות מוכן למצבים יוצאי דופן. אבל בשגרה אתה לא כלוא בסטי"ל, תמיד אפשר לצאת לסיפון ולנשום אוויר ים רענן.

תוםםםם

New member
לא אובחנתי כקלסטרופוב...

אני אבחנתי את עצמי ככזה... בכל מקרה, מכל התפקידים הקרביים, הסטיל"ים הכי מושך אותי. מבחינת כושר גופני... עד כמה צריך?

Kfozli

New member
כושר בינוני יספיק

ואם תגיע לגיבוש צוללות או סטי"לים כבר יעשו לך מבדקים שיראו אם יש לך קלסטרופוביה או לא.

למעלה