טוב נתחיל "החולם"
לפני שאני יתחיל ,קודם כול ,כל אחד יקח את לאיך שהוא רוצה ,אני זה לפי זווית הראיה שלי בלי נסיון להבין את כוונת המשורר , זה המקום שאני מתחברת לשיר . שקוף בתוך החושך : נמצא בתוך עלטה ,לא ברור אם ממשית נפשית או רוחנית מקום לא ברור, מתמזג עם החושך , כאילו נוצרנו יחד מהתועים שמחפשים דבר שלא קיים : מהאנשים שרוקמים לעצמם פנטזיות ומתחילים להאמין בהם , מחפשים דבר שלא קיים , משהו בלתי ניתן למימוש , דבר לא אפשרי . והחולם, דואג רוצה לדעת מה עוד יאסוף עד שישכב לישון , ישכב לישון : תוך כדי נימנום בין להיות ער ללישון ,מדמיין תדברים האלה כאילו היו חלום . הוא לא ביקש שום משאלה ולא איכפת לו איך רק יושב אל מול הנר, רואה איך הוא דועך : דבר אחד קטן מבקש יותר מזה כלום , רק זה מספיק לו , לא איכפת לו איך להשיג , המטרה מקדשת את האמצעים,ובנתיים הוא דועך שמכול הצפיות לא יוצא כלום . והוא חולם , עכשיו בוחר לו בית מאלתר מיטה , איך ידו בתוך ידה אז הייתה .: הוא ממשיך לחלום , מתאר לעצמו איך הוא והיא מאושרים ,בלי שום מחויבות לעולם , רק הוא היא , וזה שלא קורה כלום רק מגביר תרצון שלו להיות איתה . כאן עוברים כולנו דרך שערים שנפרצו מזמן גל של גאווה חרב מעיקה לנו מחכה :כאן עוברים כולנו באותו מקום של החולם ,הפחד מדחיה של מישהו , רק מונע ממנו להתקרב אליו, אנחנו לא ננסה אפילו כי הגאווה שלנו בשמיים , בסופו של דבר מתאכזבים ושם החרב המעיקה מחכה . החברות לא נחוצה והמצפון כבר מת האהבה פה למכירה קשה להתקרב : אל החלום הזה הוא לא יכול להתקרב , אז זה כבר לא נחוץ לו , הוא מוציא את זה מלבו ,לכול מי שירצה רק לקחת, המצפון שלו על החלומות של פעם מת . עכשיו נדמה שהוא חי בכדי למות שמש וענן , כביש ספסל וגן , רק עוד יום : עכשיו נדמה שהחלום הזה היה כול חיו , ובלעדיו החיים רקים מתוכן לגמרי , עכשיו הוא חי תחיים האמיתים רק בכדי לסיים אותם ,בנתיים הכול ממשיך לו בחוץ ואף אחד לא מחכה לו , רק עוד יום ואולי מי יודע הוא ימשיך גם הוא . זהוווווו סיימתי תנו את דעתכם ורד ב