אז ככה

ו ר ד ב

New member
אז ככה

אני רוצה שננתח את השירים " החולם " ו - " מישהו אחר " , אם אני יראה שהרבה נענו לאתגר ,אני מבטיחה לתת תפרשנות שלי שלטעמי מאוד מעניינת .

ו ר ד ב

New member
ואלו של," מישהו אחר "

פשוט תלחצו על הקובץ וזה יפתח לכם את המילים

ניתוח שלי ל"מישהו אחר"

הפחד שמשתק אותנו מלקדם את מערכת היחסים ,הפחד מכישלון ,הפחד מהזוגיות הפחד לאהוב ולהיות נאהב... בקיצור פחדים שחוסמים את הטוב מלבוא אלינו. לא טוב היות האדם לבדו...

שירלי281

New member
חלום משלי..

בס"ד לא ממש יודעת למה התכוון המשורר , אך הייתי שמחה להיות זו שכתבו עליה וזו שתחבק אותו באהבה ותבין, שקשה, קצת מפחיד להתאהב אך עם זאת הדבר הכי מדהים ויקר בעולם בקיצו, ולא הפעם הראשונה שאני מציעה להיות השידוך של עמיר. שנזכה. שיצליח יתאהב יחה והעיקר יהיה מאושר אמן שירלי, לוד אגב, מישהו יודע מי הרב של עמיר?

דעתי על השיר "החולם"

אדם שחי בריק ענק שלא מוצא את עצמו ומחפש ישועה מהכלום ומוצא כלום... שיר קשה עצוב וכואב של בדידות שעוטפת אותו ושהכל סוגר עליו ,אפילו בחלום אן נחמה. זה בקיצור נמרץ ...

החולם שלי..

שיר עצוב.. שיר שמעלה בי מחשבה פילוסופית מפחידה שקשה להסביר אותה במילים.. משהו כמו: מה זה הדבר הזה שנקרא חיים?? מה כבר מחכה לי? כביש? ספסל? שמש? השערים כבר נפרצו, כולם עוברים כאן בעולם הריק הזה וכולם אף עוברים את אותו הדבר..משהו בסגנון קהלת.. הכל הבל הבלים.. אין חדש תחת השמש.. ועדיין יש משהו שהוא מיוחד, איניוידואלי, מעבר למילים ולמציאות הברורה.. זה החלום! כ"כ מיוחד , כ"כ קשה לתאור.. תחשבו על עצמכם ועל כמה קשה לכם לספר את שחוויתם בחלומות מסוימים.. אז עם כל הפסימיות אני מרגישה שיש בשיר טיפה של אופטימיות.. יש דבר בעולם שנקרא לחלום! החלום מבטא תקווה, רצון עז למשהו.. אהבה.. ועדיין בפיזמון יש תחושה שעם כמה שזה מדהים לחלום במיוחד על מידת הבית שלך ועל איך ידו בתוך ידה(=אהבה!) יש כ"כ הרבה מכשולים בדרך... גל של גאווה, חרב מעיקה.. לדעתי דוקא גאווה היא מכשול רציני כי מן המתבקש שהיא תגיע אחרי שאתה מקבל במתנה בחיים דברים טובים, יש לך בית, אישה, אהבה, שמחה ואז אל תחשוב שנגמרה העבודה כי כאן נכנסת לה בלי להודיע הגאווה..והנה לך מכשול שמעכיר על כל הטוב שקיבלת.. שיר מדהים לדעתי..

יפה לך .. אני חושבת

שגם בחלום לא ניתן להיאחז... כשהכל כ"כ ריק החלום נראה לא בר ביצוע והוא הופך למר בלי תקווה... גל הגאווה הוא לשמור על עצמך מאובדן השפיות ... בסוף יש את האמונה שמחזיקה אותנו על הרגליים חזקים ו...

ckshooni

New member
החולם-ניתוח שלי (קצת באיחור)

החולם הוא אדם המרגיש חוסר משמעות בעצם הקיום שלו. התחושה הזאת של חוסר משמעות, חוסר אמת גורמת לו להפוך לאדם חי כמת. הוא דועך יחד עם הנר שעליו הוא מביט. הוא חי את כל החיים שלו כמו אחד שמביט מהצד ו"נדמה כי הוא חי בכדי למות"[ הוא הופך לאדם אדיש שאפילו לא מבקש משאלה, כבר לא איכפת לו מכלום. הדבר היחיד החי בתוך הסיפור הזה זה החלום שלו באותו חלום התממשה איזושהי אהבה, שכנראה הייתה בעבר... אהבה היא זו שאולי תוכל להטעין אותו במשמעות אבל ה"חלום" הזה הוא רק הזייה, הוא לא חלום במובן של תקווה או רצון אלא של משהו שמת וחי רק בדמיון (כמו שאמרו כבר לפני...). שיר קשה אבל אפשר לצערי להזדהות איתו הרבה פעמים כשמחפשים תשובות ולא מוצאים נחמה ...

שרית - גאלה -נעמה - מושיקו וכולם

קדימה להתחיל לנתח את השירים המדהימים האלה ,כי תאמינו אי אפשר להיתחרות בניתוח של ורד שהוא מדהים...

החולם....

החולם רוצה אהבה, רוצה לאהוב ורוצה להאהב בחזרה. בינתיים סופרים את הימים והזמן עובר ואהבה - אין. יש כאן גם ספק לגבי האהבה... מילים של אדם פגוע, החברות לא נחוצה והמצפון כבר מת האהבה פה למכירה קשה להתקרב) אני חושבת שעמיר כתב את זה בתקופה שהוא היה לבד... אני חושבת שהשיר מדבר בעד עצמו וכל אחד מתחבר אליו מהפינה שלו....

החולם:

שיר פאסימי בעקרון, על אחד שחי בדמיון...(חברו את זה "לגעגועים לדמיון", והרי לכם תמונה שלמה), חולם על אהבת אמת, אהבה טהורה, אבל אין כזאת בנמצא, או שהיתה ונגמרה, הכול חומרני, שום דבר לא אמיתי וככה עוברים להם הימים , בציפיה לכלום, קשה לכתוב את זה , אבל אולי בציפיה למוות ...

ה"חולם" שלי....

גם לדעתי זהו אחד השירים היותר פסימים של עמיר,אני רואה שם מישהו בודד מאוד,שלדעתי כל חלומו הוא אהבה,ושהקושי שלו למצוא אותה נובע מתוך חוסר האמונה שהיא אפשרית או קיימת במציאות...

עוד משהו....

לשיר מהסוג הזה,לדעתי,יש שתי דרכים להתחבר,או שאתה מסכים עם ה"חולם",או שאתה חולק על דעתו,לשמחתי אני מאלו שחולקים

מושיקו יש לך גם את "הוא והיא"

כן ,כנראה תקופה פסימית עברה על כוחתנו בזמנו.. עכשיו יש את ניצחת אותי אז הכל עבר..

מישהו אחר, ניתוח:

מדובר על אדם שהציב לעצמו מטרה, אך לא עמד בה. הוא מתמודד יום יום ונלחם בה, אך נופל שוב. הוא לא רוצה שהיא תראה את הכשלונות שלו, הוא לא רוצה לאכזב אותה. מצד אחד הוא מפחד לאבד אותה , מצד שני מפחד להיות איתה, כי המשמעות היא שהוא יהיה חייב לעבור שינוי ולהיות מישהו אחר, מישהו שהוא לא מכיר, ואולי זה מפחיד אותו יותר מהכל. הוא מזמין את כל מי שיכול לעזור לו, מתוכו, כדי להילחם ברגשות שלו, ולהתמודד.

למעלה