אז ככה

ו ר ד ב

New member
אני הבטחתי

אז אני יקיים , אבל לא עכשיו עוד מעט , אני מבטיחה לתת פרשנות מורחבת , ראו הוזהרתם עם החולם אני מסכימה לגמרי ועם מישהו אחר עוד יותר !

ו ר ד ב

New member
טוב נתחיל "החולם"

לפני שאני יתחיל ,קודם כול ,כל אחד יקח את לאיך שהוא רוצה ,אני זה לפי זווית הראיה שלי בלי נסיון להבין את כוונת המשורר , זה המקום שאני מתחברת לשיר . שקוף בתוך החושך : נמצא בתוך עלטה ,לא ברור אם ממשית נפשית או רוחנית מקום לא ברור, מתמזג עם החושך , כאילו נוצרנו יחד מהתועים שמחפשים דבר שלא קיים : מהאנשים שרוקמים לעצמם פנטזיות ומתחילים להאמין בהם , מחפשים דבר שלא קיים , משהו בלתי ניתן למימוש , דבר לא אפשרי . והחולם, דואג רוצה לדעת מה עוד יאסוף עד שישכב לישון , ישכב לישון : תוך כדי נימנום בין להיות ער ללישון ,מדמיין תדברים האלה כאילו היו חלום . הוא לא ביקש שום משאלה ולא איכפת לו איך רק יושב אל מול הנר, רואה איך הוא דועך : דבר אחד קטן מבקש יותר מזה כלום , רק זה מספיק לו , לא איכפת לו איך להשיג , המטרה מקדשת את האמצעים,ובנתיים הוא דועך שמכול הצפיות לא יוצא כלום . והוא חולם , עכשיו בוחר לו בית מאלתר מיטה , איך ידו בתוך ידה אז הייתה .: הוא ממשיך לחלום , מתאר לעצמו איך הוא והיא מאושרים ,בלי שום מחויבות לעולם , רק הוא היא , וזה שלא קורה כלום רק מגביר תרצון שלו להיות איתה . כאן עוברים כולנו דרך שערים שנפרצו מזמן גל של גאווה חרב מעיקה לנו מחכה :כאן עוברים כולנו באותו מקום של החולם ,הפחד מדחיה של מישהו , רק מונע ממנו להתקרב אליו, אנחנו לא ננסה אפילו כי הגאווה שלנו בשמיים , בסופו של דבר מתאכזבים ושם החרב המעיקה מחכה . החברות לא נחוצה והמצפון כבר מת האהבה פה למכירה קשה להתקרב : אל החלום הזה הוא לא יכול להתקרב , אז זה כבר לא נחוץ לו , הוא מוציא את זה מלבו ,לכול מי שירצה רק לקחת, המצפון שלו על החלומות של פעם מת . עכשיו נדמה שהוא חי בכדי למות שמש וענן , כביש ספסל וגן , רק עוד יום : עכשיו נדמה שהחלום הזה היה כול חיו , ובלעדיו החיים רקים מתוכן לגמרי , עכשיו הוא חי תחיים האמיתים רק בכדי לסיים אותם ,בנתיים הכול ממשיך לו בחוץ ואף אחד לא מחכה לו , רק עוד יום ואולי מי יודע הוא ימשיך גם הוא . זהוווווו סיימתי תנו את דעתכם ורד ב

וואה.. פרופסור חרטומי..ניתוח מעמיק

כל הכבוד להשקעה ולפרטי הפרטים ,וואלק השקעת... ציון 100

ckshooni

New member
תגובה לורד

הדברים שכתבת יפים אבל לא מובן לי למה התכוונת שהוא ביקש דבר אחד ולא איכפת לו איך. הרי זה בדיוק ההיפך נאמר שהוא לא מבקש כלום....ולא איכפת לו איך..אני רואה את זה כאילו לא איכפת לו איך העולם שלו יהיה...

ו ר ד ב

New member
הכוונה שלי

אומנם רשום שהוא לא מבקש כלום , אבל בשיר יותר למעלה מתואר איך הוא מתאר את עצמו איתה יד ביד , מדמיין מיטה ,בית ,תיאור או נדמה לי , זה סוג של חלום לא ? , כי לא מתואר שהוא איתה מתואר מה הוא מדמיין , בכול מקרה זה המקום שאני מתחברת , זה היופי שכול אחד לוקח את זה למקום שונה .

ckshooni

New member
לא התכוונתי

לערער על מה שאמרת רק להבין. כי ברור שכל אחד מתחבר וקורא דברים בצורה אחרת. אני כתבתי את תגובתי קודם (קראת?)וכתבתי שבעצם לדעתי מה שהוטא מדמיין זה באמת חלום ...חלום של לילה לא חלום של ציפייה...

ו ר ד ב

New member
חס וחלילה לא אמרתי

שיעררת , כן קראתי תגובה מדהימה , מדמיין הכוונה הייתה לחלום של צפיה , כזה שמפתחים אשליות לגביו,זה גם מה שהתכוונתי .

למעלה